Hanah Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Jestem z Żyrardowa, to na Łódź od Wawy, do stolicy moge pociągiem dojechać, ale dalej wolałabym autem z kimś jechać. Quote
Julie Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Czy chciałby ktoś zrobić bazarek na psiaki? bo ja nie umiem robić bazarków. Jakby ktoś się zdecydował to poproszę meil na który mam wysłać fotki. Quote
rybon36 Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 czy ta suka leonberger podobna to nadaje się do pilnowania, szczeka? Quote
tifet Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 [quote name='rybon36']czy ta suka leonberger podobna to nadaje się do pilnowania, szczeka?[/quote] na dzień dzisiejszy sunia wymaga wiele ciepła i uwagi... równiez stałej kontroli lekarza... jest jeszcze wystraszona... potrzebuje kochającego domku... a w przyszłości kto wie... Quote
Gregor Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 [SIZE=3][COLOR=blue]Jasne Aniu :cool3:. Co do suki to jest strozujaca ale musi zaakceptowac własciciela :eviltong:[/COLOR][/SIZE] Quote
Gregor Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 [SIZE=3][COLOR=blue]Poswiecilem dzis duzo czasu ogonkowi.mysle ze ten ogon wymaga poprostu leczenia :shake: [/COLOR][/SIZE] Quote
Gregor Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 [SIZE=4][COLOR=blue]HANAH. od Ciebie jest bezposredni pociag do Klembowa :cool3:[/COLOR][/SIZE] Quote
tifet Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 [quote name='Gregor'][SIZE=3][COLOR=blue]Jasne Aniu :cool3:. Co do suki to jest strozujaca ale musi zaakceptowac własciciela :eviltong:[/COLOR][/SIZE][/quote] ja się nie zgodzę z Twoim zdaniem... suczka na dzień dzisiejszy jest zbytnio wystraszona i wymaga socjalizacji... do tego jest za słaba... chuda i po wyczesaniu okazało się, że łysawa... jej potrzebna osoba, która będzie stopniowo ją oswajać ze światem a nie wpakowanie na "posadkę stróżującego psa"... suczka nie jest agresywna tylko wystraszona... ona się poprostu boi ludzi... wymaga czasu i odpowiedniego podejścia... Quote
Gregor Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 [SIZE=3][COLOR=blue]Ja nie mowilem ze od razu ja do pilnowania zagonic.:shake:. pierw trzeba w nia zainwestowac dopowadzic do ładu i pokochac a na pewno sie odwdzieczy :lol:[/COLOR][/SIZE] Quote
Ra_dunia Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Gregor - Kropek już w nowym domku? Dobrze wyczytałam? To teraz został u Was tylko Pasek? (już zaktualizowałam wątek szczeniaków i sprawdzam, czy na pewno dobrze ;) ) No i Czwarty u Etulki na domek czeka... Quote
rybon36 Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 no, co do leczenia to właściwie nie jest problem, bo my przecie weterynarze, kojec ma 200 m kw, musi spełniać wszak następujące warunki: musi pokochać Kazka Wynalazka i musi wpuszczać ekipę Przychodni, bo nas jest tu kilka osób, czyli ma być łagodna a w nocy szczekac zza ogrodzenia, bo na noc psy sa wypuszczane na cały teren czyli ok 1000 m kw Quote
tifet Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 [quote name='rybon36']no, co do leczenia to właściwie nie jest problem, bo my przecie weterynarze, kojec ma 200 m kw, musi spełniać wszak następujące warunki: musi pokochać Kazka Wynalazka i musi wpuszczać ekipę Przychodni, bo nas jest tu kilka osób, czyli ma być łagodna a w nocy szczekac zza ogrodzenia, bo na noc psy sa wypuszczane na cały teren czyli ok 1000 m kw[/quote] aktualnie sunia przebywa w hotelu... jest łagodna... nie przejawiała cienia agresji... jest jeszcze wystraszona... ale umie podejść do człowieka i się przytulić... Quote
tifet Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 rozmawiałam z aktualnymi opiekunami suńki... dziewczynka zyskała imię Tunia:razz:... aktualnie w hoteliku którym przebywa biega sobie luzem razem ze swoją psią przyjaciółką(z którą nawet sypia razem w budzie) i psim kawalerem... nadal jest bardzo chuda... ale sierść już tak nie wypada(po ciąży, z osłabienia organizmu).... je 3 razy dziennie RC dla dużych psiaków... lada dzień przyjedzie do niej lekarz zaszczepić ją... i w sumie tak jak wcześniej pisałam tak samo stwierdziłam z opiekunami, że suńka potrzebuje jeszcze sporo czasu, aż całkowicie zaufa człowiekowi... jak widać jest łagodna w stosunku do ludzi jak i psiaków... Rybon nie wiem jakie są u Was warunki... w sumie jeśli jest to stojący gdzieś budynek tylko lecznicy i miała by być ona stróżującympsem który tylko podczas otwarcia lecznicy byłby pogłaskany i tyle to suńka się do tego zbytnio nie nadaje... ona już w swoim życiu sporo przeszła... ale np. jakby to była domowa lecznica lub coś w tym stylu to kto wie :p bo ona na dzień dzisiejszy potrzebuje naprawdę dużo uwagi i kogoś kto poświęci czas na stopniowe wprowadzanie ją w codzienność... jak nie to są w Klembowie np. dwie suńki owczarka niemieckiego (jedna 5latek jest tu na wątku; druga około 2 latek jak coś wkleję foto) Quote
Gregor Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 [SIZE=3][COLOR=blue]TAK Raduniu. kropek juz ma swoj domek :lol:.ALE JAKBY CO TO MAMY JESZCZE DWA SZCZENIAKI OWCZARKO PODOBNE WYCIAGNIETE Z LASU :shake:[/COLOR][/SIZE] Quote
kasiaprodex Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 [quote name='kasiaprodex']mam wate mineralna - 2 paczki plus płyta pliśniowa i pare kołderek itd niestety mi do osobowego nie wejdzie to wszystko na raz. Może ma ktos wiekszy samochodzik combi[/quote] przypominam. waty starczy na ocieplenie przynajmniej 3 bud Quote
Gregor Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 [SIZE=3][COLOR=blue]Kasiu a z kad transport :cool3:[/COLOR][/SIZE] Quote
ARKA Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 [quote name='kasiaprodex']przypominam. waty starczy na ocieplenie przynajmniej 3 bud[/quote] :shake:nie odwazylabym sie ocieplac budy watą mineralną. Quote
kasiaprodex Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 jezli nie nadaje sie do ocieplania bud to moze do jakiegos pomieszczenia. tak to wyglada jest w Pruszkowie [IMG]http://img407.imageshack.us/img407/7761/watahj1.jpg[/IMG] [IMG]http://img407.imageshack.us/img407/9706/wata2pn7.jpg[/IMG] [IMG]http://img395.imageshack.us/img395/1272/wata3pb9.jpg[/IMG] Quote
ARKA Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 [quote name='kasiaprodex']jezli nie nadaje sie do ocieplania bud to moze do jakiegos pomieszczenia. [/quote] Mozna dach ocieplic, a jak dach ocieplony to i w pomieszczeniu cieplej, czy tez nizszy koszt ogrzewania bedzie;) Napewno taka wata sie przyda, jesli sa braki w ociepleniu dachów. Quote
tifet Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 [quote name='ARKA']Mozna dach ocieplic, a jak dach ocieplony to i w pomieszczeniu cieplej, czy tez nizszy koszt ogrzewania bedzie;) Napewno taka wata sie przyda, jesli sa braki w ociepleniu dachów.[/quote] masz rację i w stu procentach popieram... też watą nie ociepliłabym budy... a co do dachu to wygląda tak jak w pierwszym poście: [IMG]http://img393.imageshack.us/img393/1121/glownypawilonzkojcamiaj2.jpg[/IMG] na moje oko nie jest on ocieplony a i coś z tym pseudo "świetlikiem" przydałoby się zrobić... ocieplenie pomieszczenia choć od dachu naprawdę dużo da... z tego co wiem na zimę budynek jest ogrzewany i napewno mniejsze koszta by się przydały... jak nie ten dach to może jakaś mniejsza ściana czy coś... Gregor proszę porozmawiaj o tym w Klembowie... budynek i tym samym wiele psów może na tym zyskać... mniejsze koszta, lepszy standart... Quote
ARKA Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 [quote name='tifet'] i coś z tym pseudo "świetlikiem" przydałoby się zrobić... [/quote] :razz: ten swietlik to pewnie dostep do swiatla dziennego. Pewnie z kilka okien dachowych trzeba by tam wstawic, poprostu... Quote
tifet Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 [quote name='ARKA']:razz: ten swietlik to pewnie dostep do swiatla dziennego. Pewnie z kilka okien dachowych trzeba by tam wstawic, poprostu...[/quote] tak masz rację... jest on tam bo w pomieszczeniu jest dość ciemno(widać choć po kiepskiej jakości na pewnych moich zdjęciach przy "standartowej mocniejszej lampie błyskowej"...)... jeśli dachowe to na moje oko przynajmniej ze 3 średniej wielkości by się przydały... choć na taką zimnicę jak u mnie za oknem to najważniejsze że budynek ogrzewany, kojce "stabilne" i zdecydowanie osłaniające od przeciągów przy otwieraniu drzwi... ale ocieplić budynek by się przydało... a Gregor i co z tymi budami na zewnątrz za budynkiem oraz dwoma kojco-budami na wybiegu i budami w trzech zewnętrznych kojcach "od podjazdu"...? udało się jakieś ocieplić?? czy w środku mają psiaki jakąś słomę, koce czy coś? Quote
tifet Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 a teraz pytanie z innej a może tej samej beczki;) czy zna ktoś miejsce gdzie można kupić w miarę tanio styropian do ocieplenia i gdzie przetransportowaliby takowy do Klembowa??? mam osobę chętną na zapewnienie pewnej ilości styropianu dla Klembowa ale jak narazie wszyscy "sprzedawcy" co też dowozą materiały budowlane nie chcą w tamte rejony zawieźć... szukamy i znaleźć nie możemy takowego...:roll: Quote
ARKA Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 [quote name='tifet'] czy w środku mają psiaki jakąś słomę, koce czy coś?[/quote] Bardzo Was prosze. [B][SIZE=3][COLOR=red]BUDA=SŁOMA i nic wiecej[/COLOR][/SIZE][/B]. Te 'szmaty' tylko moga psom zaszkodzic a nie pomoc:shake: zamakaja, sa wilgotne, psy leza w mokrym/wilgotnym..potem wiadomo co sie moze stac.....Słoma jest hydroskopijna wiec jest zawsze sucho... Quote
tifet Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 [quote name='anouk92']Jeśłi chodzi o styropian to pod Wołominem jest miejscowość Cięciwa i tam jest duzy producent styropianu. To jest koło Majdanu Gregor powinnien wiedzieć gdzie.[/quote] a masz jakieś namiary???:razz: Quote
Recommended Posts