Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Płyn w jamie brzusznej też wyszedłby na zdjęciu, ale zdjęcie robiłaś kiedy? Od tamtej pory mogło coś tam się już zebrać..

Trzymajcie się dzielnie !!!

Posted

Justa zdjecie bylo robione w srode w nocy. Ona byla na prawde porzadnie zbadana, jesli by zaistniala potrzeba to Dominika by nas skierowala na RTG, tylko przeswietlac psa co 2 dni tez nie ma co (chyba zeby sie cos faktycznie dzialo). Boli ja w przedniej czesci jamy brzusznej, watroba jak jest chora tez puchnie stad podejrzenie padlo na ten organ.
Najgorsze jest to, ze ja Aze badam co roku odkad skonczyla 2 lata, od jakiegos czas badania ma nawet co pol roku ze wzgledu na tarczyce. Ostatnie badanie krwi miala w pazdzierniku usg w maju. Wyniki miala zawsze znakomite. I Co z tego?

Dziekuje...bardzo dziekuje!

Posted

No tak, powiększona lewa strona wskazuje na wątrobę niewątpliwie. Najważniejsze, że masz weterynarza, któremu ufasz !
Takie coroczne badania pozwalają wykryć jakieś powoli rozwijające się schorzenia, ale niestety stany nagłe nie są w to wliczone :shake: Na pewno nie możesz sobie nic zarzucić, Aza była w dobrej kondycji, organizm miała silny, więc na pewno łatwiej jej będzie z tego wyjść niż gdyby nie była w tak dobrej formie.

Posted

Wiesz biorac pod uwage fakt, ze tu NIKT jej nie podal lekow to moge ufac tylko Dominice. Dopiero ostatni wet ktorego odwiedzilam w nocy w malej lecznicy 24h niedaleko domu podal jej dobry antybiotyk, ale raz. Pewnie stad byla poprawa w piatek (dostala w nocy w czwartek) Kazdy czekal na wyniki USG i EKG, a ja mowilam ze pies normalnie tak sie nie zachowuje. Tylko lekarz ktory prowadzi psa od lat widzi ta ogromna roznice. Szkoda, ze to tak daleko, bo podroz dla suczy w takim stanie na koniec miasta jest uciazliwa :(

Posted

[quote name='Agnes']Wiesz biorac pod uwage fakt, ze tu NIKT jej nie podal lekow to moge ufac tylko Dominice. Dopiero ostatni wet ktorego odwiedzilam w nocy w malej lecznicy 24h niedaleko domu podal jej dobry antybiotyk, ale raz. Pewnie stad byla poprawa w piatek (dostala w nocy w czwartek) Kazdy czekal na wyniki USG i EKG, a ja mowilam ze pies normalnie tak sie nie zachowuje. Tylko lekarz ktory prowadzi psa od lat widzi ta ogromna roznice. Szkoda, ze to tak daleko, bo podroz dla suczy w takim stanie na koniec miasta jest uciazliwa :([/QUOTE]

No co Ty mówisz - nic jej nie dali? :mdleje: Gdzie to taka mądra lecznica? :mdleje:

Posted

Gagarina (tam dali jej na serce furosemid) i steryd (na zas, p/bolowy etc.), nie mieli jednak wynikow badania krwi.
Potem lecznica kolo mnie, Klinika Natolinska, tu nie dostala NIC, "czekamy na USG"
Kolejna noc i lecznica 24h na Ursynowie (Kulczynskiego) tu dostala metacam (to byl dobry wybor jak sie okazalo) i no-spe

Wiec od srody pies nic nie dostal w zasadzie nic. A cierpi to jest pewne, dopiero wczoraj Dominika dala jej caly zestaw.

Posted

A ostatnio na jednym z przedmiotów usłyszałam bardzo mądre zdanie 'trzeba być krytycznym wobec własnej niewiedzy' i myślę, że to jest główny problem lekarzy :shake:

Dobrze, że Wasza wetka zareagowała, miejmy nadzieję, że w samą porę. Zaciskam kciuki !

Posted

jeza... czytam i czytam... i nie wierzę... Co się dzieje...?
:-(
Trzymam kciuki za Azę.

Może to rzeczywiście wątroba? A trzustka? Może zapalenie któregos z organów?
USG jutro, tak?

Posted

Dopiero dotarlam do domu z pracy, takze ciezko mi cos powiedziec wiecej. Wydaje mi sie, ze jest ciut lepiej. Na spacerze szuka jedzenia, pije juz raczej normalnie a nie jak wczesniej kiedy rzucala sie na wode. Nadal ma bardzo duzy brzuch i ciezko jej sie oddycha, ale tu pewnie potrzeba jeszcze czasu. W nocy bidula spac nie mogla, krecila sie, nie chciala sie polozyc, ale potem usnela.

Posted

Cukier tez miala podwyzszony, ale to raczej idzie wszystko w parze z tymi wynikami - mi to ciezko ogarnac bo ona ma kilka parametrow podwyzszonych kilka zanizonych.