Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ladySwallow']A strona Primexu to...?[/QUOTE]
[URL="http://www.barf-center.pl"][/URL][U]www. barf-center. pl[/U]

nie wiem czemu, ale nie wchodzi mi z tego linka, więc zrobilam spacje - skopiuj sobie i wpisz bez spacji.

Posted

[quote name='ladySwallow']Hih, a to chyba że ;) My póki co podajemy nieco ponad 7%, bo u nas szczyl, więc dostaje ok. 350 gram. [/QUOTE]

W ogóle małe rasy zawsze jedzą więcej w stosunku do swojej wagi niż duże psy, ale tak jest z każdym jedzeniem, nie tylko z barfem, więc to też trzeba wziąć pod uwagę licząc te %.

Posted

[quote name='Martens']W ogóle małe rasy zawsze jedzą więcej w stosunku do swojej wagi niż duże psy, ale tak jest z każdym jedzeniem, nie tylko z barfem, więc to też trzeba wziąć pod uwagę licząc te %.[/QUOTE]

No u nas powinien jeść nieco ponad 300 gram, ale ciągle był głodny i spuścił wagę, więc dostaje więcej.

Posted

[quote name='panbazyl'][URL="http://www.barf-center.pl"][/URL][U]www. barf-center. pl[/U]

nie wiem czemu, ale nie wchodzi mi z tego linka, więc zrobilam spacje - skopiuj sobie i wpisz bez spacji.[/QUOTE]
Primex teraz urzęduje pod [url]www.barf.pl[/url]

Posted

[quote name='filodendron']Primex teraz urzęduje pod [url]www.barf.pl[/url][/QUOTE]

Dzięki, czyli tam, gdzie się kontaktowałam.. W takim razie pozostaje czekać na odpowiedź ;)

Posted

[quote name='Hallie']Dajecie psom pomidory w papkach, oczywiście gruntowe?[/QUOTE]

tak, pewnie ze tak. Moje psy je uwielbiaja. Czasem poza papkami rzucam Tosce kawalek plasterka i tez je z przyjemnoscia(choc wiadomo ze to bardziej dla przyjemnosci taki caly plasterek ).

Posted

seler wedle medycyny ludowej to afrodyzjak

a mój kot (niebarfowy niestety, - szkoda.... on tylko lubi wątróbkę surową, ale to niezdrowe w ilościach hurtowych) kocha surowe pomidory - kroje mu na kawalki i daje do pycholca, podobnie jak zielone oliwki.

Posted

[quote name='panbazyl']seler wedle medycyny ludowej to afrodyzjak

a mój kot (niebarfowy niestety, - szkoda.... on tylko lubi wątróbkę surową, ale to niezdrowe w ilościach hurtowych) kocha surowe pomidory - kroje mu na kawalki i daje do pycholca, podobnie jak zielone oliwki.[/QUOTE]

Hihi, nie wiem, czy afrodyzjak, ale na pewno jest moczopędny :lol:

Posted

[quote name='magdabroy']A co ze skórką z arbuza?? Bo moja Tora ostatnio pożarła arbuza ze skórką.[/QUOTE]
ja swoim daje - choc ostatnio nikomu nie chciało się na wieś targać arbuza. Dostają jako "kość" do ogryzania i w papce :)

Posted

[quote name='ladySwallow']Hihi, nie wiem, czy afrodyzjak, ale na pewno jest moczopędny :lol:[/QUOTE]

ludowa mądrość tak mówi :)
A zrób chłopu kotlety z selera to sie przekonasz :) Pokrój surowego w cieniutkie plastry - takie po 3 milimetry, nie grubiej, panierka jak do schabowego, usmaż jak schabowego. Pycha!!!!!

Posted

[quote name='panbazyl']seler wedle medycyny ludowej to afrodyzjak
[/QUOTE]
[quote name='panbazyl']ludowa mądrość tak mówi :)
A zrób chłopu kotlety z selera to sie przekonasz :) Pokrój surowego w cieniutkie plastry - takie po 3 milimetry, nie grubiej, panierka jak do schabowego, usmaż jak schabowego. Pycha!!!!![/QUOTE]

I co wtedy? Rzuci się na mnie zanim zdąże wyjść z pokoju? :evil_lol:

Posted

[quote name='panbazyl']ludowa mądrość tak mówi :)
A zrób chłopu kotlety z selera to sie przekonasz :) Pokrój surowego w cieniutkie plastry - takie po 3 milimetry, nie grubiej, panierka jak do schabowego, usmaż jak schabowego. Pycha!!!!![/QUOTE]

Na razie dostał selera do rosołu, jako dodatkowy wkład - dam znać jutro, czy coś zadziałało :evil_lol:

[quote name='magdabroy']I co wtedy? Rzuci się na mnie zanim zdąże wyjść z pokoju? :evil_lol:[/QUOTE]

I zedrze ciuchy jak zły wilk :evil_lol:

Posted

[quote name='magdabroy']I co wtedy? Rzuci się na mnie zanim zdąże wyjść z pokoju? :evil_lol:[/QUOTE]
no mam nadzieje, ze nam opowiesz :diabloti:

a tak na serio - to jest bardzo fajne żarcie :)

ja psom daję suszone liście w sezonie zimowym a surowe w letnim.

Posted

[quote name='panbazyl']no mam nadzieje, ze nam opowiesz :diabloti:[/QUOTE]

Nie opowiem :eviltong: ale zdradzę czy działa jako afrodyzjak :evil_lol:

[quote name='panbazyl'] a tak na serio - to jest bardzo fajne żarcie :)

ja psom daję suszone liście w sezonie zimowym a surowe w letnim.[/QUOTE]

Spróbuję zrobić takie selerowe kotlety :lol:

A te liście dodajesz do papki czy jak??

Posted

do papki. ja tam wrzucam wszystko co możliwe do zjedzenia - nawet cos co sie nazywa rukiew wodna i rośnie tylko w źrodlach - smakuje jak rzodkiewka, takie zielsko. Rośnie przez caly rok, nawet w zimie. Duzo tego nie można dac, bo ma intensywny aromat. (dla ludzi też smaczne ze śmietaną i odrobina soli).
Wczoraj kiwi dostały w papce (do tego cukinia, gruszka, jabłko, jajko i jakies liście z pietruszki chyba)

Posted

[quote name='panbazyl']oczywiście :) tak samo cukinię, ostatnio nawet rzeżucha sie w psiej papce znalazła, gruszka i jabłko też.[/QUOTE]
dzięki :) to co bakłażan też może być? a tak w ogóle to jest czegoś co się nie daje? w tym tygodniu w takim razie dostaną papkę z pomidorkami :D

Posted

[quote name='Hallie']dzięki :) to co bakłażan też może być? a tak w ogóle to jest czegoś co się nie daje? w tym tygodniu w takim razie dostaną papkę z pomidorkami :D[/QUOTE]
ja daję ekstre,alnie wszystkie warzywa (to z czasów jak sama jadlam tylko zielenine i nic więcej - wiem, ze można zjeść rózne fajne rzeczy). Ale psom nie daje kapusty, choc sałate tak. Bakłażan surowy może byc cierpki w smaku. Choć ja psom dawalam gorzkie ogórki- mam pancerne i wyrozumiale psy :)

Tak wlaściwie - jakich warzyw/owoców nie powinno się dawać psom????

Posted

[quote name='panbazyl']
Tak wlaściwie - jakich warzyw/owoców nie powinno się dawać psom????[/QUOTE]
z tego co wiem to winogrona i cebuli, bo są one trujące w większej ilości. A tak to chyba wszystko inne :)