panbazyl Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 [quote name='ladySwallow']A strona Primexu to...?[/QUOTE] [URL="http://www.barf-center.pl"][/URL][U]www. barf-center. pl[/U] nie wiem czemu, ale nie wchodzi mi z tego linka, więc zrobilam spacje - skopiuj sobie i wpisz bez spacji. Quote
panbazyl Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 masz tu jeszcze maila [email][email protected][/email] Quote
LadyS Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Niestety, strona nie działa, ja napisałam do dystrybutora ze strony www. barf. pl, ale póki co bez odpowiedzi... Quote
Martens Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 [quote name='ladySwallow']Hih, a to chyba że ;) My póki co podajemy nieco ponad 7%, bo u nas szczyl, więc dostaje ok. 350 gram. [/QUOTE] W ogóle małe rasy zawsze jedzą więcej w stosunku do swojej wagi niż duże psy, ale tak jest z każdym jedzeniem, nie tylko z barfem, więc to też trzeba wziąć pod uwagę licząc te %. Quote
LadyS Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 [quote name='Martens']W ogóle małe rasy zawsze jedzą więcej w stosunku do swojej wagi niż duże psy, ale tak jest z każdym jedzeniem, nie tylko z barfem, więc to też trzeba wziąć pod uwagę licząc te %.[/QUOTE] No u nas powinien jeść nieco ponad 300 gram, ale ciągle był głodny i spuścił wagę, więc dostaje więcej. Quote
filodendron Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 [quote name='panbazyl'][URL="http://www.barf-center.pl"][/URL][U]www. barf-center. pl[/U] nie wiem czemu, ale nie wchodzi mi z tego linka, więc zrobilam spacje - skopiuj sobie i wpisz bez spacji.[/QUOTE] Primex teraz urzęduje pod [url]www.barf.pl[/url] Quote
LadyS Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 [quote name='filodendron']Primex teraz urzęduje pod [url]www.barf.pl[/url][/QUOTE] Dzięki, czyli tam, gdzie się kontaktowałam.. W takim razie pozostaje czekać na odpowiedź ;) Quote
panbazyl Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 o, dobrze wiedzec, ze zmienili www, na wieś jak zawsze wszystko z opóźnieniem dochodzi :) Quote
Hallie Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Dajecie psom pomidory w papkach, oczywiście gruntowe? Quote
panbazyl Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 oczywiście :) tak samo cukinię, ostatnio nawet rzeżucha sie w psiej papce znalazła, gruszka i jabłko też. Quote
betty_labrador Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 [quote name='Hallie']Dajecie psom pomidory w papkach, oczywiście gruntowe?[/QUOTE] tak, pewnie ze tak. Moje psy je uwielbiaja. Czasem poza papkami rzucam Tosce kawalek plasterka i tez je z przyjemnoscia(choc wiadomo ze to bardziej dla przyjemnosci taki caly plasterek ). Quote
LadyS Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 U nas dziś banan i seler, w połączeniu z marchwią, jabłkiem i pietruszką ;) A jabłko też zjada w kawałkach ode mnie. Quote
*Magda* Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 A co ze skórką z arbuza?? Bo moja Tora ostatnio pożarła arbuza ze skórką. Quote
panbazyl Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 seler wedle medycyny ludowej to afrodyzjak a mój kot (niebarfowy niestety, - szkoda.... on tylko lubi wątróbkę surową, ale to niezdrowe w ilościach hurtowych) kocha surowe pomidory - kroje mu na kawalki i daje do pycholca, podobnie jak zielone oliwki. Quote
LadyS Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 [quote name='panbazyl']seler wedle medycyny ludowej to afrodyzjak a mój kot (niebarfowy niestety, - szkoda.... on tylko lubi wątróbkę surową, ale to niezdrowe w ilościach hurtowych) kocha surowe pomidory - kroje mu na kawalki i daje do pycholca, podobnie jak zielone oliwki.[/QUOTE] Hihi, nie wiem, czy afrodyzjak, ale na pewno jest moczopędny :lol: Quote
panbazyl Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 [quote name='magdabroy']A co ze skórką z arbuza?? Bo moja Tora ostatnio pożarła arbuza ze skórką.[/QUOTE] ja swoim daje - choc ostatnio nikomu nie chciało się na wieś targać arbuza. Dostają jako "kość" do ogryzania i w papce :) Quote
panbazyl Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 [quote name='ladySwallow']Hihi, nie wiem, czy afrodyzjak, ale na pewno jest moczopędny :lol:[/QUOTE] ludowa mądrość tak mówi :) A zrób chłopu kotlety z selera to sie przekonasz :) Pokrój surowego w cieniutkie plastry - takie po 3 milimetry, nie grubiej, panierka jak do schabowego, usmaż jak schabowego. Pycha!!!!! Quote
*Magda* Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 [quote name='panbazyl']seler wedle medycyny ludowej to afrodyzjak [/QUOTE] [quote name='panbazyl']ludowa mądrość tak mówi :) A zrób chłopu kotlety z selera to sie przekonasz :) Pokrój surowego w cieniutkie plastry - takie po 3 milimetry, nie grubiej, panierka jak do schabowego, usmaż jak schabowego. Pycha!!!!![/QUOTE] I co wtedy? Rzuci się na mnie zanim zdąże wyjść z pokoju? :evil_lol: Quote
LadyS Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 [quote name='panbazyl']ludowa mądrość tak mówi :) A zrób chłopu kotlety z selera to sie przekonasz :) Pokrój surowego w cieniutkie plastry - takie po 3 milimetry, nie grubiej, panierka jak do schabowego, usmaż jak schabowego. Pycha!!!!![/QUOTE] Na razie dostał selera do rosołu, jako dodatkowy wkład - dam znać jutro, czy coś zadziałało :evil_lol: [quote name='magdabroy']I co wtedy? Rzuci się na mnie zanim zdąże wyjść z pokoju? :evil_lol:[/QUOTE] I zedrze ciuchy jak zły wilk :evil_lol: Quote
panbazyl Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 [quote name='magdabroy']I co wtedy? Rzuci się na mnie zanim zdąże wyjść z pokoju? :evil_lol:[/QUOTE] no mam nadzieje, ze nam opowiesz :diabloti: a tak na serio - to jest bardzo fajne żarcie :) ja psom daję suszone liście w sezonie zimowym a surowe w letnim. Quote
*Magda* Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 [quote name='panbazyl']no mam nadzieje, ze nam opowiesz :diabloti:[/QUOTE] Nie opowiem :eviltong: ale zdradzę czy działa jako afrodyzjak :evil_lol: [quote name='panbazyl'] a tak na serio - to jest bardzo fajne żarcie :) ja psom daję suszone liście w sezonie zimowym a surowe w letnim.[/QUOTE] Spróbuję zrobić takie selerowe kotlety :lol: A te liście dodajesz do papki czy jak?? Quote
panbazyl Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 do papki. ja tam wrzucam wszystko co możliwe do zjedzenia - nawet cos co sie nazywa rukiew wodna i rośnie tylko w źrodlach - smakuje jak rzodkiewka, takie zielsko. Rośnie przez caly rok, nawet w zimie. Duzo tego nie można dac, bo ma intensywny aromat. (dla ludzi też smaczne ze śmietaną i odrobina soli). Wczoraj kiwi dostały w papce (do tego cukinia, gruszka, jabłko, jajko i jakies liście z pietruszki chyba) Quote
Hallie Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 [quote name='panbazyl']oczywiście :) tak samo cukinię, ostatnio nawet rzeżucha sie w psiej papce znalazła, gruszka i jabłko też.[/QUOTE] dzięki :) to co bakłażan też może być? a tak w ogóle to jest czegoś co się nie daje? w tym tygodniu w takim razie dostaną papkę z pomidorkami :D Quote
panbazyl Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 [quote name='Hallie']dzięki :) to co bakłażan też może być? a tak w ogóle to jest czegoś co się nie daje? w tym tygodniu w takim razie dostaną papkę z pomidorkami :D[/QUOTE] ja daję ekstre,alnie wszystkie warzywa (to z czasów jak sama jadlam tylko zielenine i nic więcej - wiem, ze można zjeść rózne fajne rzeczy). Ale psom nie daje kapusty, choc sałate tak. Bakłażan surowy może byc cierpki w smaku. Choć ja psom dawalam gorzkie ogórki- mam pancerne i wyrozumiale psy :) Tak wlaściwie - jakich warzyw/owoców nie powinno się dawać psom???? Quote
kalyna Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 [quote name='panbazyl'] Tak wlaściwie - jakich warzyw/owoców nie powinno się dawać psom????[/QUOTE] z tego co wiem to winogrona i cebuli, bo są one trujące w większej ilości. A tak to chyba wszystko inne :) Quote
Recommended Posts