maarit Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Negri_2008 napisał(a):spoko Goniu. Może Pani robiła przekaz na poczcie ;) wtedy to trochę sobie poczekamy VIVA Poczta Polska :evil_lol: O tak "niech żyje PP!!!!" i te ich opłaty!!!:angryy: Quote
Negri_2008 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Są pieniądze od Pani Bożeny!!!!!!!!! Okrągłe 150 zł :loveu: Wpłacała w Urzędzie pocztowym więc trochę szło ;) Dziękujemy w imieniu Cyganka. :multi: Ciotki - teraz wybieramy fotę, piszemy jakiś fajny tekst :cool1: Quote
albiemu Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Cyganie masz szansę :) Jeśli nikt nie będzie miał weny chętnie służę pomocą przy tekście ;) BAAAArdzo się cieszę :)! Quote
Negri_2008 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 albiemu napisał(a):Cyganie masz szansę :) Jeśli nikt nie będzie miał weny chętnie służę pomocą przy tekście ;) BAAAArdzo się cieszę :)! to zróbmy dwie wersje ( 22 znaki w linijce) mamy do dyspozycji 10 linijek z czego jedną trzeba przeznaczyć na nr tel do kontaktu ;) Quote
maarit Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 A ja tam wierzę, że pani po Cyganka przyjedzie.;) Quote
mari23 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Gonia13 napisał(a):A ja tam wierzę, że pani po Cyganka przyjedzie.;) I ja wierzę! Ale nie zaszkodzi szukać, jakby jednak coś nie wyszło - Zębatek biedny też miał mieć dom i dziewczynie się nie ułożyło tak, jak planowała:-( Będę się cieszyć dopiero, jak Cyganek będzie w SWOIM domku:loveu: Quote
maarit Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 mari23 napisał(a):I ja wierzę! Ale nie zaszkodzi szukać, jakby jednak coś nie wyszło - Zębatek biedny też miał mieć dom i dziewczynie się nie ułożyło tak, jak planowała:-( Będę się cieszyć dopiero, jak Cyganek będzie w SWOIM domku:loveu: No tak Zębatek nie miał szczęścia... Ale Cyganowi musi sie odwrócić karta, a my mari - gnębimy dalej -wiesz kogo;) Quote
maarit Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Cyganku - Stasia pisze z Twoją Panią i ona juz się nie może doczekać kiedy będzie mogła po Ciebie przyjechać:cool3: Quote
maarit Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Cioteczki rozwiejcie moje obawy- skoro pani po Cyganka ma przyjechać to czy to wystarczy żeby ją poznać- zamiast wizyty przedadopcyjnej?:roll: Quote
albiemu Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Gonia13 napisał(a):Cioteczki rozwiejcie moje obawy- skoro pani po Cyganka ma przyjechać to czy to wystarczy żeby ją poznać- zamiast wizyty przedadopcyjnej?:roll: Gonia, Cygan to starszy psiak i chodzi głównie o to, aby jego adopcja była jak najbardziej bezpieczna dla niego. Zaznaczam, że absolutnie nie mam nic do potencjalnego domu adopcyjnego, nie znam tych osób, nie wiem nic o samej adopcji. Ale zdania nie zmienię - wizyty przedadopcyjne są konieczne. Była juz sytuacja ze starym psem Leopoldem, ktory pojechal a okazało się że adopcja była okrutnym żartem, kiedy było tyle pięknych zapewnień ... Quote
SZPiLKA23 Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Po akcji z Leopoldem kazdy dom jest skrupulatnie sprawdzany a i to czasami nie pomaga, lepiej dmuchać na zimne Quote
majuska Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Nie wyobrażam sobie wysłać Cygana gdziekolwiek bez wizyty przedadopcyjnej, wręcz porozmawiam o tym przy okazji z kierownikiem schroniska, Leopold wystarczy, zostało mu zgotowane nie lada piekiełko, ale o tym wiem tylko ja i on. Quote
maarit Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Ta pani ma po niego przyjechać. Majuska zaraz wyślę pw. Quote
albiemu Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 wierzę mocno, że będzie dobrze, bo tak jak i Wam zależy mi na jego adopcji. Jednak zdania nie zmienię, jego bezpieczeństwo jest niezwykle ważne ... Niech jedzie do domu, niech będziemy wszystkie spokojne. Quote
albiemu Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Gonia13 napisał(a):Ta pani ma po niego przyjechać. Majuska zaraz wyślę pw. skoro ma przyjechać końćem wrzesnia to na spokojnie można zorganizować wizytę w takim terminie, aby tej Pani jak najbardziej pasowało. Ja wiem, że psy adoptowane ze schronisk bezposrednio nie mają sprawdzanych domow przed adopcją. Ale skoro wiemy to dlaczego nie zorganiować takiej wizyty? Quote
maarit Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Akurat od dzisiaj nie będę miała komputera:placz: A tu tu tyle się dzieje:roll: Quote
Negri_2008 Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Ciotki - rozumiem, że pomimo Pani deklaracji to ogłoszenie w MP robimy? Przeciez róznie może być - odpukać............ Jeżeli mogę swoje trzy grosiki wrzucić: wizyta przedadopcyjna powinna być zrobiona. Cyganek to starszy pies i potrzebuje starannej opieki i dobrych warunków. Trzeba zobaczyć gdzie będzie mieszkał, gdzie będzie spacerował, czy będzie miał swoje posłanie. Ja tam myślę, że wizyta przedadopcyjna powinna być robiona zawsze, kiedy to tylko możliwe. Zauważyłam też taką regułę, że jak dom ma być fajny i ludziom na psie zależy to zawsze chętnie godzą się na wizytę a sama wizyta jest przyjemnością. :lol: Quote
majuska Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 W takim razie ustalamy, że wizyta przedadopcyjna ma się odbyć,tak? Quote
halcia Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Kazdy chyba uwaza,ze wizyta daje wiecej gwarancji,ze bedzie dobrze.... Quote
majuska Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 W takim razie Aniu , założycielko wątku i opiekunko Cygana, weź się wreszcie za konkretne rozmowy w sprawie Cygana z panią z Naszej Klasy. Zapewniałaś tu na wątku, że załatwiasz sprawy, a z tego co mi wiadomo z wiarygodnych źródeł to Twoje załatwianie pozostawia wiele do życzenia ( wogóle mnie to nie dziwi ) Mam nadzieję że szybciutko i sprawnie zajmiesz się zorganizowaniem wizyty przedadopcyjnej dla Cygana, weź pod uwage to, że wielu ludziom zależy na tym psie. Nie mam tu na myśli tylko tzw. " żałosnego układu ". Quote
Negri_2008 Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 To tak na dobry początek: Cygan ma 12 lat. Jest wesoły i pełen radości życia. Z uwagi na wiek dokucza mu ból w stawach. Zima w schronisku będzie dla niego okrutna. Daj mu ciepło a otrzymasz wierne psie serce. tel. kont. 0-787-670-611 Może jakoś tak :cool3: Trzeba w tekście jeszcze trochę porzeźbić pod względem liczby znaków w linijce ale bardziej chodzi mi o meritum Czekam na Wasze uwagi i propozycje :lol: Quote
Recommended Posts