Neczka Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Ja się zastanawiam, czy jest sens zaczynać z tym hotelikiem. Przecież w Orzechowcach Cyganek ma naprawdę świetną opiekę, jest codziennie wypuszczany na duży, zielony wybieg, gdzie spotyka się z innymi psiakami. Dobrego jedzonka mu nie brakuje, w upały może schować się do zacienionego boksu. Bardziej w zimie, ze względu na wrażliwość już nie młodych psich kostek. W budzie jest ciepło, nie wieje, ale wiadomo - wiek robi swoje i starszy psiak potrzebuje wtedy więcej troski. Uważacie, że w tym momencie hotelik jest w stanie dać Cygankowi coś lepszego, niż ma w schronisku w Orzechowcach ? Pewnie kontakt z człowiekiem, chociaż u nas też nie jest pod tym względem źle, pracownicy są naprawdę świetni i robią co mogą. A w hoteliku też jest kilka psiaków i nie jest tak, że Cyganek będzie z człowiekiem non stop. Wiem też, jak jest ciężko później utrzymać psiaka na takim tymczasie. Na początku ludzie się ofiarowują, później są zbiórki, później długi... Wg mnie warto poczekać i zastanowić się nad hotelikiem, gdy zrobi się zimniej, a pieniążki już zacząć zbierać na kilka miesięcy z góry, albo wykorzystać teraz np. na ogłoszenia. Tak mi się wydaje... Co Wy o tym sądzicie ? Quote
BasiaD Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Neczka, ja uważam, że jak zwykle masz 300 % racji.. Bardzo leży mi na sercu los Cygusia i nie chcę żeby na zimę został w schronie.. Ale na razie jest lato... Więc może warto spróbować poprzez ogłoszenia.. To taki słodki piesio.. Może jakiś dogomaniacki domeczek??? Bradzo bym chciała, bardzo... Podnoszę do gory.. Domku znajdź się pliss... Quote
Becia66 Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 No trzeba koniecznie odpowiedzieć bo po raz pierwszy słyszę żeby Neczka pytała co ktoś sądzi na jakis temat. :crazyeye: Więc ja sądzę , że gdyby w schronisku wziąć Cyganka na zimę do budynku i ogrzewać mu stare kości, to nie byłoby mu gorzej niż w hoteliku. Chyba że dobry dom tymczasowy ale o taki niestety niełatwo.... Jednak żyję nadzieją że Pani we wrzesniu przyjedzie....:roll: Quote
Neczka Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Basiu, chyba wszystkie dogomaniackie domki pełne... :shake: Quote
maarit Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Negri - zapytaj :loveu: Na wszelki wypadek.....:oops: oby nie był potrzebny:roll: Quote
BasiaD Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Ja jestem optymistką.. Cyguś już tak długo czeka.. Takie przesympatyczne psisko.. Musi być gdzieś domek dla niego.. Już najwyższa pora żeby się ujawnił .. A wrzesień to koniec lata.. Cyguś do dmomku wskakuj, ale już! Quote
Miśka84 Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 becia66 napisał(a):No trzeba koniecznie odpowiedzieć bo po raz pierwszy słyszę żeby Neczka pytała co ktoś sądzi na jakis temat. :crazyeye: Więc ja sądzę , że gdyby w schronisku wziąć Cyganka na zimę do budynku i ogrzewać mu stare kości, to nie byłoby mu gorzej niż w hoteliku. Chyba że dobry dom tymczasowy ale o taki niestety niełatwo.... Jednak żyję nadzieją że Pani we wrzesniu przyjedzie....:roll: :p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p Quote
maarit Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 becia66 napisał(a): Więc ja sądzę , że gdyby w schronisku wziąć Cyganka na zimę do budynku i ogrzewać mu stare kości, to nie byłoby mu gorzej niż w hoteliku. Chyba że dobry dom tymczasowy ale o taki niestety niełatwo.... Jeżeli taka opcja wchodzi w grę to owszem-nie ma sensu. No ale może we wrześniu problem rozwiąże się sam - co nie znaczy, że nie możemy sobie "pogdybać" żeby nie wyjść z wprawy:evil_lol: Quote
mari23 Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Neczka napisał(a):Basiu, chyba wszystkie dogomaniackie domki pełne... :shake: Pełne? Przepełnione!!! Gdyby nie to - Cyganek już dawno byłby u mnie - razem z Ciapkiem i Tofim...:-(:-(:-( Quote
Neczka Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Mari, a ile nieszczęść Ty u siebie trzymasz ? ;) Quote
maarit Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Neczka napisał(a):Mari, a ile nieszczęść Ty u siebie trzymasz ? ;) Śliczne stadko i jakie utalentowane :evil_lol:, szczególnie w dziedzinie robienia witraży ... śliczne łobuzy Quote
milosnicy zwierzat Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 jak się ma Cyganek nikt go nie chce Quote
albiemu Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Cyganku na pierwszą ... Jak się miewasz Goniu? Quote
Negri_2008 Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Z ogłoszenia w Moim Psie chyba nici, bo Pani nie przelała kaski :-( Ten płatny DT przy rodzinie przepełniony :shake: Quote
Miśka84 Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 :placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz: Quote
BasiaD Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Cyguś na 1, już najwyższa pora żeby Twój pech sie odwrócił..... Quote
maarit Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Była na poczcie i pisała że wpłaciła ( w Słubicach). Quote
maarit Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 No ale spokojnie... poczekajmy do września... Liczę że ta pani po Cyganka przyjedzie. Quote
maarit Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Negri pani wysłała 7.08. wpłatę ae jeszcze dopytam.:roll: Quote
maarit Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 albiemu napisał(a):Cyganku na pierwszą ... Jak się miewasz Goniu? A stresuję się trochę bo pieniązki utknęły gdzieś daleko -pani wysłała, Negri nie otrzymała... W dodatku do września kawał czasu a ja taki "niecierpliwiak" jestem. Szukam też pracy - nie wiecie czy na Dogo nie ma jakiś etatów:cool3:? Quote
Negri_2008 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Gonia13 napisał(a):A stresuję się trochę bo pieniązki utknęły gdzieś daleko -pani wysłała, Negri nie otrzymała... Stresa z tego powodu to i ja mam wielkiego :-? Quote
maarit Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Negri_2008 napisał(a):Stresa z tego powodu to i ja mam wielkiego :-? Negri Ty to się akurat nie stresuj!!! To ja się mogę stresować bo to ja byłam "łącznikiem"... Przy najbliższej okazji spróbuję to wyjaśnić. Quote
Negri_2008 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Gonia13 napisał(a):Negri Ty to się akurat nie stresuj!!! To ja się mogę stresować bo to ja byłam "łącznikiem"... Przy najbliższej okazji spróbuję to wyjaśnić. spoko Goniu. Może Pani robiła przekaz na poczcie ;) wtedy to trochę sobie poczekamy VIVA Poczta Polska :evil_lol: Quote
Recommended Posts