Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 514
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem, czy Diana ma jeszcze allegro. Follen ogłaszała ją tu:
gieldaogloszen.pl
eoferty.com
4lapy.pl
kupsprzedaj.pl
kokosy.pl
kupiepsa.pl
bono-polska.pl
przygarnijzwierzaka.pl
ojej.pl
pineska.pl
pajeczyna.pl
adopcjapsa.pl
To znalazłam na wątku, pozostałych miejsc nie pamiętam, ale trzeba ją ogłaszać, gdzie się da, bo ma dużo mniejsze szanse na adopcje niż wiele innych psów.

Posted

Tekst można wziąć z pierwszej strony, choć mój nie jest rewelacyjny, nie jestem w tym dobra. Na pierwszej stronie jest fajny tekst Majqi i tam też jest nr tel. do opiekunki Diany. E-mail można podawać mój jak najbardziej. Miejscowości proszę nie zamieszczaj, tylko ogólnie, że to Górny Śląsk.

Posted

A więc tak... Dodałam Diankę na:
-szukaj zwierzaka.pl
-mójpupil.pl
-spacerek net
-nasi pupile
-animalia
-nasza-lista.com

oraz na:
-e-zwierzak.pl
-PetWorld

Dwa ostatnie ogłoszenia wymagają aktywacji mail-owej.Maila podałam Twojego Eruane :razz:
Majqa wykorzystałam też twoj tekst kilkakrotnie w ogłoszeniach - mam nadzieję,że nie masz mi za złe :oops:
Później jak wieczorem usiądę to jeszcze gdzieś powrzucam Dianusie ;-)

Posted

Kurcze, nie potrafię przestać myśleć o tej suce... Strasznie mi zapadła w serce, no... Jak pomyślę sobie, co to za patologia taka, że pies siedzi w takim piekle cały czas i boi się z kąta wyczołgać... Porozsyłałam wieści wśród znajomych, może się ktoś odezwie... Sama bym ją chętnie wzięła - tym bardziej, że za jakieś 2-3 miesiące chcę wziąć jeszcze jednego psa i już się rozglądam za kandydatem, ale moja Miłka akurat średnio się dogaduje z innymi sukami w typie owczarka :( (chyba jej chodzi o rozmiary - woli psy mniejsze od siebie)

Cały czas się zastanawiam jak mogłabym pomóc i co zrobić, żeby zakończyć to jej piekło. Możecie mi podać na priva w jakim to jest mieście?
Czy ktoś ją wyprowadza na spacery czy rzeczywiście tylko wypuszczają ją tak po prostu na dwór? Pytam, bo już różne myśli mi przychodzą do głowy i nawet pomyślałam o wykonaniu takiego testu - żeby zapoznać ją z moją Miłką i sprawdzić czy a nóż widelec się może dogadają...

Posted

Makrela, ja mam ten sam problem, moja BAMBI jest suka dominujaca, a wazy 8.20kg i za jakies 3 miesiace bede brala psa z emir z wawy (mikrus) a jestem ze Szczecina -500km, i tez nie weim co bedzie, mysle ze zakoleguja, beda bez wyjscia, przeciez sie nie zagryza, pozatym jak jedno dominuje to drugie zejdzie z drogi, a ta sunia wyglada na lagodna:) (ta twoja)
w kazdym razie ja zaryzykuje i adoptuje kolejnego psiurka:)

Posted

Z dwoma dużymi psami w domu faktycznie może być spory problem, jeśli się nie dogadają. Poza tym, jeśli Diana na początku będzie przestraszona ,drugi pies może to wykorzystać i ją ustawiać. Zaraz podam na priva miejscowość. Jeśli byłaby szansa na sprawdzenie suczek na spacerze, to byłoby idealnie. Trzeba pamitać o jednym - Diany w razie potrzeby nie będzie gdzie zwrócić. :shake:

Posted

Dziękuję, Eruane, za wiadomość.
Na chwilę obecną nie mam możliwości separowania psów w razie potrzeby, a zdaję sobie sprawę z tego, że nie będzie odwrotu jeśli wzięłabym Dianę.
Nasze mieszkanie ma 40m2 i jest pozbawione drzwi wewnętrznych (poza łazienką). Na wiosnę najpóźniej będziemy się przeprowadzać do domu z ogrodem (jest na ukończeniu). Dopiero wtedy będę miała taką możliwość.

Miłka natomiast - bez względu na to jak łagodnie wygląda ;) - ma spore ciągoty dominacyjne. Mogę więc na 100% stwierdzić, że będzie ustawiać nowego przybysza. Nie jestem pewna na ile może to zaszkodzić Dianie i jak ostro może przebiegać, jeśli ona się podporządkuje Miłce.
Na pewno nie mogę powiedzieć, że Miłka jest agresywna czy też "ostra". Poważne zgrzyty zdarzają się tylko z jednym psem - właśnie suką ON. Ale przez ten konflikt Miłka obszczekuje wszystkie inne suki ON jak tylko je zobaczy (nawet przez okno z czwartego pietra - to ZAWSZE są wyłącznie suki ON... :shake:)

Powiem szczerze: serce mi mówi, żeby spróbować z Dianą, natomiast rozsądek - że z tym psem mamy niewielkie szanse. Ale z drugiej strony, nigdy nie mów nigdy.
W każdym razie chciałabym jednak zapoznać Miłkę z Dianą. Jak tylko wyklaruje mi się obecna sytuacja to spróbuję umówić się z opiekunką suni i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Posted

W nowym domu pewnie będziesz miałą większe możliwości, ale w małym mieszkaniu bez drzwi między pomieszczeniami to spory problem przy dwóch dorosłych, nie znających się sukach. Oczywiście jestem za tym, żeby spotkanie suń zorganizować. Ale powinnaś też przetestować swoją sunię na innej suce z okolicy we własnym domu. Wtedy dowiesz się mniej więcej, jak się Twoja sunia zachowa w domu w towarzystwie obcego psa. Zwykle w przypadku psiaka o takim charakterze, jak opisujesz, bywają zgrzyty.