kika22 Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 Malenka do góry:loveu: Oby znalazł się DT;) Quote
Klaudus__ Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 Hmm... Właśnie... Oby jak najprędziej znalazła DT... Albo raczej DS... Quote
kika22 Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 Dopiero przeczytałam historię Diany:mad::mad::mad: Czy Ci ludzie zwariowali, bo już mi się coś robi:angryy: Eurane czy jest chociaz jakas szansa na DT? Quote
majqa Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 Obawiam się, że na ten moment nie objawił się nawet DT. Quote
Folen Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 A może warto zapytać Bekę o DT dla sunki? Wiem, że miała wziąść kielecką sunię, ale tamta już w swoim domu, więc może ma wolne miejsce, jak myślicie? Quote
Eruane Posted October 25, 2008 Author Posted October 25, 2008 Póki co sunia ma dach nad głową, a o DT cięzko, bo są inne psy w jeszcze gorszej sytuacji. :-( :-( Mam nadzieję, że znajdzie się od razu dom docelowy, tym bardziej, że sunie już jest skołowana. Quote
Eruane Posted October 26, 2008 Author Posted October 26, 2008 Proszę wszystkich o pomcow ogłoszeniach. Nie wiem, jakie szasne ma Diana na nowy dom. Jest tyle młodych ONkowatych psiaków, żę jej szansę są niemal równe zero.:-( Quote
agamika Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Czy jest szansa, żeby ktoś zrobił tej suni ładne zdjęcia ? w słońcu, na trawie ? strasznie jej żal :shake: ...psiaki czuja ze nikt ich nie chce widać ze jest bardzo ładna ...kurcze ja mam o gryząca sunie mixa ONka zapytania, o taką łagodność miałoby nie być ? nie wiadomo pewnie jak ona do innych psów czy kotów ? Quote
majqa Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 agamika napisał(a):(...) nie wiadomo pewnie jak ona do innych psów czy kotów ? Warto by było to dopowiedzieć (koty, psy). Eruane, zmień proszę tytuł na prośbę o pomoc w ogłoszeniach. Napisz proszę o taką pomoc do Jenny19. Tekst gotowiec jest. Istotnie przydałyby się lepsze zdjęcia, eksponujące sunię. Quote
Klaudus__ Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Podnoszę... Tyle mogę zrobić w obecnej chwili... Może ktoś zauważy... Quote
anett Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 :-(:-( co tam u psinki? umieściłam Dianę na profilu n-k, w jakim mieście Diana przebywa? czy jest możliwość zawiezienia karmy do tych :angryy:ludzi:angryy::mad: Quote
Eruane Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 Już jestem. Szczeniaki mnie pochłonęły... Zmieniam tytuł. Poproszę o zdjęcia. NIe wiem ,czy możliwy jest test na koty. Quote
Eruane Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 Pisałam do kilku osób na raz i będę szczera...już nie pamiętam, czy pisałam do Jenny19. :oops: Quote
Eruane Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 Co do zawożenia karmy Dianie, proponowałabym zawiezienie karmy Pani, która czuwa nad Dianą i donosi jej jedzenie. Jeśli ktoś jest zainteresowany, przekażę namiary. Quote
Bambino Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Eruane, kochana napisz tak troche jaśniej, jaka jest teraz sytuacja Diany. Ta pani,która sie nią opiekuje, to ktos z właścicieli, czy obserwator, gdzie Diana jest, czy ta Pani nie mogłaby jej dac płatnego chocby DT? A na pewno lepszy jakiś nowy DT i nawet zmiana warunków, ( wiem, że takie zmiany, to straszny stres dla psa, bo moja Puszeczka była w 2 kochających DT zanim do mnie trafiła, a jeszcze teraz czasami chodzi po ścianach) niż rodzina,która chce sie jej pozbyc. :mad: Oprócz "testów" na psy i koty, ElzaMilicz ma dobrą metodę, robi też "testy" z dziecmi i wtedy łatwiej a adopcję, bo jest jak to mówią pełna jasnośc sytuacji. Choc przy takim silnym lęku psinki, dzieci są czasami ze swoją miłością zmorą dla psa.:shake: Quote
majqa Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Bambino napisał(a):(...)Ta pani,która sie nią opiekuje, to ktos z właścicieli, czy obserwator, gdzie Diana jest, czy ta Pani nie mogłaby jej dac płatnego chocby DT? (...) Oprócz "testów" na psy i koty, ElzaMilicz ma dobrą metodę, robi też "testy" z dziecmi i wtedy łatwiej a adopcję(...) Trudno się pod tym nie podpisać. Quote
Klaudus__ Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 A w jakim mieście Dianka przebywa? Bo albo mi gdzieś umknęło... Albo nie było napisane... Quote
Eruane Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 Miasta faktycznie nie podałam na prośbę osoby nadzorującej sunię. Ta osoba dojeżdża do suni z karmą i jeździ do weta. Sunia jest łagodna i nieco zastraszona. Z powodu lęku czasem warczy na obcych, ale bardzo szbko się uspokaja. Poproszę o testy, ale nie wiem, czy będzie skąd wziąć kota. Quote
Klaudus__ Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Yhmmm... Rozumię... Podnoszę Diankę... Quote
Eruane Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 Jeśli ktoś będzie potrzebował danych na temat miejsca psa, przekażę oczywiście na priva, bo może znajdzie się jakaś karma dla Diany. Sunia miała być ponownie u weta i klops. Fundacja nie przekazała jeszcze jakichkolwiek pieniędzy, a pani, która się sunią z doskoku zajmuje, nie stać na takie wydatki na jeszcze jednego psa. Tak więc przepadła wizyta u weta. :-( Dodatkowo ciężka sytuacja materialna tej pani może w najbliższej przyszłości odebrać jej możliwość dokarmiania suni. Czy ktoś z Górnego Śląska nie zechciałby pomóc? Mam sporo telefonów o szczenięta, choć z tych telefonów też nie zawsze coś wynika. O takei psy jak Dian nikt nie dzwoni. Nie wiem, jaka jest dla niej nadzieja. :shake: :-( Patrzę na zdjęcie i widzę te jej smutne oczy... tak bardzo chciałoby się jej pomóc.:-( Quote
Klaudus__ Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 A czy Dianka potrzebuje jakiejś specjalistycznej karmy? (jak było pisanewcześniej to przepraszam... - uprzedzam,że śledzę wątek od samego początku :eviltong: ) Quote
ElzaMilicz Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Eruane napisz mi na PW gdzie ona jest. Quote
Recommended Posts