Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 514
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A może warto zapytać Bekę o DT dla sunki? Wiem, że miała wziąść kielecką sunię, ale tamta już w swoim domu, więc może ma wolne miejsce, jak myślicie?

Posted

Póki co sunia ma dach nad głową, a o DT cięzko, bo są inne psy w jeszcze gorszej sytuacji. :-( :-( Mam nadzieję, że znajdzie się od razu dom docelowy, tym bardziej, że sunie już jest skołowana.

Posted

Proszę wszystkich o pomcow ogłoszeniach. Nie wiem, jakie szasne ma Diana na nowy dom. Jest tyle młodych ONkowatych psiaków, żę jej szansę są niemal równe zero.:-(

Posted

Czy jest szansa, żeby ktoś zrobił tej suni ładne zdjęcia ? w słońcu, na trawie ?
strasznie jej żal :shake: ...psiaki czuja ze nikt ich nie chce

widać ze jest bardzo ładna ...kurcze ja mam o gryząca sunie mixa ONka zapytania, o taką łagodność miałoby nie być ?

nie wiadomo pewnie jak ona do innych psów czy kotów ?

Posted

agamika napisał(a):
(...) nie wiadomo pewnie jak ona do innych psów czy kotów ?

Warto by było to dopowiedzieć (koty, psy).
Eruane, zmień proszę tytuł na prośbę o pomoc w ogłoszeniach. Napisz proszę o taką pomoc do Jenny19. Tekst gotowiec jest.
Istotnie przydałyby się lepsze zdjęcia, eksponujące sunię.

Posted

:-(:-(
co tam u psinki?
umieściłam Dianę na profilu n-k,
w jakim mieście Diana przebywa? czy jest możliwość zawiezienia karmy do tych :angryy:ludzi:angryy::mad:

Posted

Co do zawożenia karmy Dianie, proponowałabym zawiezienie karmy Pani, która czuwa nad Dianą i donosi jej jedzenie. Jeśli ktoś jest zainteresowany, przekażę namiary.

Posted

Eruane, kochana napisz tak troche jaśniej, jaka jest teraz sytuacja Diany. Ta pani,która sie nią opiekuje, to ktos z właścicieli, czy obserwator, gdzie Diana jest, czy ta Pani nie mogłaby jej dac płatnego chocby DT? A na pewno lepszy jakiś nowy DT i nawet zmiana warunków, ( wiem, że takie zmiany, to straszny stres dla psa, bo moja Puszeczka była w 2 kochających DT zanim do mnie trafiła, a jeszcze teraz czasami chodzi po ścianach) niż rodzina,która chce sie jej pozbyc. :mad:
Oprócz "testów" na psy i koty, ElzaMilicz ma dobrą metodę, robi też "testy" z dziecmi i wtedy łatwiej a adopcję, bo jest jak to mówią pełna jasnośc sytuacji. Choc przy takim silnym lęku psinki, dzieci są czasami ze swoją miłością zmorą dla psa.:shake:

Posted

Bambino napisał(a):
(...)Ta pani,która sie nią opiekuje, to ktos z właścicieli, czy obserwator, gdzie Diana jest, czy ta Pani nie mogłaby jej dac płatnego chocby DT? (...) Oprócz "testów" na psy i koty, ElzaMilicz ma dobrą metodę, robi też "testy" z dziecmi i wtedy łatwiej a adopcję(...)

Trudno się pod tym nie podpisać.

Posted

Miasta faktycznie nie podałam na prośbę osoby nadzorującej sunię. Ta osoba dojeżdża do suni z karmą i jeździ do weta.

Sunia jest łagodna i nieco zastraszona. Z powodu lęku czasem warczy na obcych, ale bardzo szbko się uspokaja. Poproszę o testy, ale nie wiem, czy będzie skąd wziąć kota.

Posted

Jeśli ktoś będzie potrzebował danych na temat miejsca psa, przekażę oczywiście na priva, bo może znajdzie się jakaś karma dla Diany. Sunia miała być ponownie u weta i klops. Fundacja nie przekazała jeszcze jakichkolwiek pieniędzy, a pani, która się sunią z doskoku zajmuje, nie stać na takie wydatki na jeszcze jednego psa. Tak więc przepadła wizyta u weta. :-( Dodatkowo ciężka sytuacja materialna tej pani może w najbliższej przyszłości odebrać jej możliwość dokarmiania suni. Czy ktoś z Górnego Śląska nie zechciałby pomóc?

Mam sporo telefonów o szczenięta, choć z tych telefonów też nie zawsze coś wynika. O takei psy jak Dian nikt nie dzwoni. Nie wiem, jaka jest dla niej nadzieja. :shake: :-( Patrzę na zdjęcie i widzę te jej smutne oczy... tak bardzo chciałoby się jej pomóc.:-(