Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 154
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Uff...więc jesteśmy po nieprzespanej nocy i podróży Esbjerg-Szczecin-Esbjerg, zrobilismy małe 1400 km...
Jak zobaczyłem Filipa w Szczecinie to myślałem, że to nie ten pies, w niczym nie przypominał tego tłuściutkiego, roześmianego i pewnego siebie jamniora...te kilka miesięcy w schronisku spowodowały, że Filipek ma talię sznurka do bielizny...hehe, ale my juz go odchowamy :eviltong:

No, więc przyjechaliśmy, Filip trafił natychmiast pod prysznic na trójkrotne szorowanie :evil_lol: , podjadł sobie kolacyjkę po całodniowej peregrynacji...i czuje sie już jak u siebie w domu:crazyeye:, wskakuje na kanape, łasi sie, chce sie bawić, az nie do wiary ile nagle życia wstąpiło w tego psiaka :loveu:

Filipek jest po prostu słodziutki i kochany !!! i gdybyśmy musieli to pojechalibyśmy po niego raz jeszcze.

Fotki niebawem !

Posted

noo nareszcie :lol:

Filipek bardzo szybko sie przywiązuje i zadomawia ;)
Na pewno był bardzo głodny bo wczoraj jadł tylko śniadanie i troszke suchej karmy u mnie - żeby nie było rewolucji żołądkowych podczas jazdy.
Cieszę się, że psiak już u Was :loveu: wreszcie maluch odpocznie, wyśpi się i dobrze poje.

Posted

Filip właściwie powinien nazywać się szatan, w tym psie jest tyle energii, że trudno za nim nadążyć...
Jako że mieszkamy nad morzem Północnym i do plaży z domu mamy kilkaset metrów wzieliśmy Filipa na długi spacer, nie muszę nadmieniać, że pies był wniebowziety, szalał po plaży jak dziki, biegał za mewami, normalnie szatan...:diabloti:
Niestety zdążył się również wytarzać w czymś co jemu pachniało, a nam śmierdziało brr...stara rybą...:pissed:, a to oznaczało ponowne szorowanie :razz:
Teraz obrażony na cały świat śpi pod kołderką.
Chciałem zrobic kilka fotek na plaży ale niestety Filip był w ciągłym i nieustannym ruchu, poza tym wiało całkiem przyzwoicie jak to w Danii, więc nie było za bardzo jak.
Ale postaram się zrobic mu kilka fotek w domku.
Tymczasem pozdrawiam wszystkich którzy śledzili losy Filipa.

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

koniec dobrych wiadomości.

pan Przemek chce oddać Filipa!

no cóz, zapowiadało się super, a kończy sie jak zwykle... :shake:

Filip obecnie przebywa u jakis znajomych we Wrocławiu i może tam zostać do konca przyszłego tygodnia!
Ja w obecnej sytuacji nie jestem w stanie zaangażować się w szukanie Filipowi domu.
Poza tym od kilku miesięcy nie mogę się doprosić zdjęc Filipa. Pan Przemek natomiast oświadczył dziś że wyjeżdża na kilka miesięcy do Kanady i nie ma co zrobic z Filipiem a "do schroniska nie chce go oddawać" :cool1:

Posted

:angryy::angryy::angryy:

mam nadzieje, ze maly zyje (gdzie te zdjecia, co to za problem obecnie :angryy:) powklejalam tu i owdzie na pomoc :placz:
modliszko moze napisz tez do Bianki0, ona chyba z Wr.