taxelina Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Isadora7 napisał(a):Wydaje mi się że trzeba spróbowac ale... nie wiem czy Dania nie ma takich samych przepisów jak Szwecja, wtedy jest to problem paru miesięcy. moge sprawdzic zaraz Quote
taxelina Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 skacza posty.. :/ ciezki jest dunski zeby zrozumiec ale zobacze czy uda mi sie znalescv Quote
taxelina Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 napisalam na szwedzkim forum bo po dunsku ciezko znalesc i mam nadzieje sie ktos odezwie Quote
Isadora7 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 deer_1987 napisał(a):napisalam na szwedzkim forum bo po dunsku ciezko znalesc i mam nadzieje sie ktos odezwie Super to czekamy Quote
modliszka84 Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 Do Danii są takie przepisy jak do Niemiec, czyli 21 dni po szczepieniu. Zresztą pan się niedawno przeprowadził razem z tą jamniczką, która teraz niestety odeszła za TM. W Danii mieszka już jeden z eks-mieszkańców naszego schroniska ;) Jestem juz tez po konsultacji z Bea1 - adopcja tamtej jamniczki to była oczywiście jej sprawka, pana poznała osobiście i daje rekomendacje :) Quote
taxelina Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Införsel av hundar och katter till Danmark Hundar, katter och illrar får fritt föras in i Danmark från EU-länder samt från Norge och Island förutsatt att följande krav är uppfyllda: Djuret är identitetsmärkt, antingen med mikrochip eller tatuering. Djuret har EU:s husdjurspass, utfärdad av en auktoriserad veterinär. Djuret har en giltig rabiesvaccination. Vaccinationen ska ha tagits minst 21 dagar före avresan till Danmark. --- tak 21 dni przed odjazdem do Danii Quote
modliszka84 Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 Filip dopiero dzisiaj został zaszczepiony na wściekliznę. Pan Przemek, który chce go adoptować twierdzi jednak że nikt tego nie sprawdza i chciałby go odebrać już 8 listopada ze Szczecina. No i nie wiem co teraz... Chyba wie co robi. Potrzebny byłby transport do Szczecina na 8 listopada w takim razie...Jak to zorganizować, to 400 km będzie od nas. Quote
Isadora7 Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 [quote name='modliszka84']Filip dopiero dzisiaj został zaszczepiony na wściekliznę. Pan Przemek, który chce go adoptować twierdzi jednak że nikt tego nie sprawdza i chciałby go odebrać już 8 listopada ze Szczecina. No i nie wiem co teraz... Chyba wie co robi. Potrzebny byłby transport do Szczecina na 8 listopada w takim razie...Jak to zorganizować, to 400 km będzie od nas. Daj na transportowym i zaznacz koniecznie w tytule. Czy allegro ma jeszcze iść? Quote
modliszka84 Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 Dałam juz na transportowym tu i na miau. Zaraz zmienie tytuł. Allegro..mysle że mozna zamienic juz na innego psiaka. Oni są zdecydowani, Bea potwierdziła że to wiarygodni ludzie i słowni, więc raczej niczego nie wywiną. Isadorka - to dzieki Tobie bedzie domek :loveu: Quote
Isadora7 Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 modliszka84 napisał(a):Dałam juz na transportowym tu i na miau. Zaraz zmienie tytuł. Allegro..mysle że mozna zamienic juz na innego psiaka. Oni są zdecydowani, Bea potwierdziła że to wiarygodni ludzie i słowni, więc raczej niczego nie wywiną. Isadorka - to dzieki Tobie bedzie domek :loveu: Bardzo się cieszę. Ale najlepiej by było jakby to był ostatni jamnik któremu muszę wystwaiać allegro. Niestety jeden idzie do domu następne przybywają :( Quote
danka1234 Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Nie miałam dostępu do netu przez 2 dni a tu tyle się dzieje u Filipka i to tyle dobrego.Jak zwylke to zasługa allegra Isadorki.czym zupełnie nie jestem zaskoczona.:eviltong::loveu:jakżeby mogło byc inaczej:lol: Tylko co teraz, jeśli dobrze doczytałam to Filipek musi dojechać na 8 listopada do Szczecina.Kurcze marne szanse by się coś trafiło na tej trasie a i czasu nie za duzo zostało. Quote
Isadora7 Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Modliszka a masz możliwość zawiezienia sama np PKP. Może zorientuj sie ile to kosztuje trzeba szykować wyjście B. Quote
modliszka84 Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 Isadora7 napisał(a):Modliszka a masz możliwość zawiezienia sama np PKP. Może zorientuj sie ile to kosztuje trzeba szykować wyjście B. Nie mam możliwości jechać, niestety. Patrzyłam na mape - to bedzie z 450 km. :roll: Ewentualnie moze byc ten transport za zwrot kosztów paliwa. Może ktos by pojechał ??? Tylko spalanie w granicach rozsądku bo nie powiemy panu że ma zapłacić 500 zł za dowóz :shake: Quote
danka1234 Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Co u Filipka? pojawia sie jakiś transport? Quote
modliszka84 Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 Kurcze no nie ma transportu :shake: Kochani pomyslmy razem... Ja fizycznie nie jestem w stanie jechać po prostu, ani PKP ani samochodem :shake: Kto może Filipka dowieźć ? Za zwrot kosztow. Kto tu na dogo jeździł za kase? Tylko że to musi być ktoś mieszkający w pobliżu trasy Łódź-Szczecin bo tak to szkoda płacić za dodatkowe km. Quote
kasia14 Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Pamiętam o Filipku cały czas....:roll: ale nic mi nie przychodzi do głowy Quote
*zaba* Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Nie mam jak pomoc :( Trzymam kciuki za transport,napewno sie znajdzie! Musi! Ciekawe jak szybko Filipek nauczy sie dunskiego...:evil_lol: Quote
danka1234 Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 modliszka84 napisał(a):Kurcze no nie ma transportu :shake: Kochani pomyslmy razem... Ja fizycznie nie jestem w stanie jechać po prostu, ani PKP ani samochodem :shake: Kto może Filipka dowieźć ? Za zwrot kosztow. Kurcze,został ostatni tydzień,jeśli nic się nie zapowiada na tej trasie to szukaj równoczesnie jakiegos transportu w moje strony,to bym go dowioała do tego Szczecina. Czy 8go to ostateczny termin,czy tylko ten jeden dzień kiedy Filip ma tam dojechać? Quote
modliszka84 Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 Jeśli nie 8-ty to ewentualnie za tydzień, czyli 15-ty. Chodzi o to, że ten Esjberg w Danii jest kawałek drogi od Szczecina a pan Przemek ma wolne tylko weekendy żeby móc tu dojechać. Quote
modliszka84 Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 Słuchajcie, z tej miejscowosci Esbjerg do Szczecina jest niecałe 700 km :-o plus 450 km z Pabianic do Szczecina. Jesli oni chca zrobić tyle km żeby dojechać do Polski to trzeba coś wykombinować ... Quote
danka1234 Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Koniecznie trzeba by cos wymyslic tylko co? ja niestety nie jestem po tej trasie bo przewiozłabym go sama. Quote
Przemodk Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Wygląda na to, że uda się Filipa odebrać już w środę, znajomy jedzie do Danii i najprawdopodobniej zabierze go ze sobą. Tak więc Filipku pakuj się już, niedługo będziesz w cieplutkim łóżeczku w swoim domku ! Czekamy na ciebie. Quote
Recommended Posts