Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Isadora7 napisał(a):
Wydaje mi się że trzeba spróbowac ale... nie wiem czy Dania nie ma takich samych przepisów jak Szwecja, wtedy jest to problem paru miesięcy.

moge sprawdzic zaraz

• Replies 154
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Do Danii są takie przepisy jak do Niemiec, czyli 21 dni po szczepieniu.
Zresztą pan się niedawno przeprowadził razem z tą jamniczką, która teraz niestety odeszła za TM.

W Danii mieszka już jeden z eks-mieszkańców naszego schroniska ;)

Jestem juz tez po konsultacji z Bea1 - adopcja tamtej jamniczki to była oczywiście jej sprawka, pana poznała osobiście i daje rekomendacje :)

Posted

Införsel av hundar och katter till Danmark

Hundar, katter och illrar får fritt föras in i Danmark från EU-länder samt från Norge och Island förutsatt att följande krav är uppfyllda:

• Djuret är identitetsmärkt, antingen med mikrochip eller tatuering.
  • Djuret har EU:s husdjurspass, utfärdad av en auktoriserad veterinär.
  • Djuret har en giltig rabiesvaccination. Vaccinationen ska ha tagits minst 21 dagar före avresan till Danmark.

--- tak 21 dni przed odjazdem do Danii

Posted

Filip dopiero dzisiaj został zaszczepiony na wściekliznę. Pan Przemek, który chce go adoptować twierdzi jednak że nikt tego nie sprawdza i chciałby go odebrać już 8 listopada ze Szczecina.

No i nie wiem co teraz... Chyba wie co robi.

Potrzebny byłby transport do Szczecina na 8 listopada w takim razie...Jak to zorganizować, to 400 km będzie od nas.

Posted

[quote name='modliszka84']Filip dopiero dzisiaj został zaszczepiony na wściekliznę. Pan Przemek, który chce go adoptować twierdzi jednak że nikt tego nie sprawdza i chciałby go odebrać już 8 listopada ze Szczecina.

No i nie wiem co teraz... Chyba wie co robi.

Potrzebny byłby transport do Szczecina na 8 listopada w takim razie...Jak to zorganizować, to 400 km będzie od nas.

Daj na transportowym i zaznacz koniecznie w tytule.
Czy allegro ma jeszcze iść?

Posted

Dałam juz na transportowym tu i na miau. Zaraz zmienie tytuł.

Allegro..mysle że mozna zamienic juz na innego psiaka. Oni są zdecydowani, Bea potwierdziła że to wiarygodni ludzie i słowni, więc raczej niczego nie wywiną.

Isadorka - to dzieki Tobie bedzie domek :loveu:

Posted

modliszka84 napisał(a):
Dałam juz na transportowym tu i na miau. Zaraz zmienie tytuł.

Allegro..mysle że mozna zamienic juz na innego psiaka. Oni są zdecydowani, Bea potwierdziła że to wiarygodni ludzie i słowni, więc raczej niczego nie wywiną.

Isadorka - to dzieki Tobie bedzie domek :loveu:

Bardzo się cieszę. Ale najlepiej by było jakby to był ostatni jamnik któremu muszę wystwaiać allegro. Niestety jeden idzie do domu następne przybywają :(

Posted

Nie miałam dostępu do netu przez 2 dni a tu tyle się dzieje u Filipka i to tyle dobrego.Jak zwylke to zasługa allegra Isadorki.czym zupełnie nie jestem zaskoczona.:eviltong::loveu:jakżeby mogło byc inaczej:lol:
Tylko co teraz, jeśli dobrze doczytałam to Filipek musi dojechać na 8 listopada do Szczecina.Kurcze marne szanse by się coś trafiło na tej trasie a i czasu nie za duzo zostało.

Posted

Isadora7 napisał(a):
Modliszka a masz możliwość zawiezienia sama np PKP. Może zorientuj sie ile to kosztuje trzeba szykować wyjście B.

Nie mam możliwości jechać, niestety.
Patrzyłam na mape - to bedzie z 450 km. :roll:

Ewentualnie moze byc ten transport za zwrot kosztów paliwa. Może ktos by pojechał ???
Tylko spalanie w granicach rozsądku bo nie powiemy panu że ma zapłacić 500 zł za dowóz :shake:

Posted

Kurcze no nie ma transportu :shake:

Kochani pomyslmy razem... Ja fizycznie nie jestem w stanie jechać po prostu, ani PKP ani samochodem :shake:

Kto może Filipka dowieźć ? Za zwrot kosztow.
Kto tu na dogo jeździł za kase? Tylko że to musi być ktoś mieszkający w pobliżu trasy Łódź-Szczecin bo tak to szkoda płacić za dodatkowe km.

Posted

modliszka84 napisał(a):
Kurcze no nie ma transportu :shake:

Kochani pomyslmy razem... Ja fizycznie nie jestem w stanie jechać po prostu, ani PKP ani samochodem :shake:

Kto może Filipka dowieźć ? Za zwrot kosztow.

Kurcze,został ostatni tydzień,jeśli nic się nie zapowiada na tej trasie to szukaj równoczesnie jakiegos transportu w moje strony,to bym go dowioała do tego Szczecina.
Czy 8go to ostateczny termin,czy tylko ten jeden dzień kiedy Filip ma tam dojechać?

Posted

Słuchajcie, z tej miejscowosci Esbjerg do Szczecina jest niecałe 700 km :-o
plus 450 km z Pabianic do Szczecina.

Jesli oni chca zrobić tyle km żeby dojechać do Polski to trzeba coś wykombinować ...

Posted

Wygląda na to, że uda się Filipa odebrać już w środę, znajomy jedzie do Danii i najprawdopodobniej zabierze go ze sobą. Tak więc Filipku pakuj się już, niedługo będziesz w cieplutkim łóżeczku w swoim domku ! Czekamy na ciebie.