Puchatek Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Witaj Doroto widzę że Kora będzie miała DOM z prawdziwego zdarzenia. :lol: Powodzenia psinko na Twojej drodze do szczęścia. Quote
majqa Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Koreńko jutro Twój wielki dzionek! Śnij o zakumplowaniu się z Diego i przychylności tego czterołapka! Quote
iskierkaaaa Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 nawet nie wiecie jak bardzo się ciesze! Oby każda historia konczyła się własnie tak! powodzenia i trzymam kciuki! Quote
Wiedźma Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Czekam na relację - najlepiej ze zdjęciami. Quote
DorotaP Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Witam ponownie widzę, że nasz czas netowy jest całkowicie rozbierzny. Ja niestety (na razie) sieć mam tylko w pracy. Na dzisiejszą wizytę czekam z niecierpliwością - tylko nikt się do mnie nie odzywa? Jesli coś jeszcze chcecie wiedzieć np o Diego zapraszam na owczarka.pl nasz nick to Piątas a o Diegolasie naczęściej pisaliśmy w tropieniu choć oczywiście nie tylko Dorota Quote
majqa Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Doroto, czy Ty, Isadora i Marcik wymieniłyście się numerami tel? Ja jestem pewna, że dziewczyny będą. Dziś rano pisała mi o tym Isadora, a skoro tak na bank się odezwą. Jeśli popołudniu nie masz netu, to tym bardziej lepszy by był tel. Quote
pixie Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 a ja przypominam o adresatce:roll: by jej ofiarowac taka najzwyklejsza tulejke plastikowa za 3 zlote zkarteczka w srodku /tania i dobra- nie odkreci sie/ i OD RAZU ZAWIESIC na obrozy z wpisanym NUMEREM TELEFONU? Diego wykastrowany / tego nie doczytalam/czy tez sterylizacja ja czeka? pobieznie przejrzalam watek, jak zwykle pędze do innych:roll: Szczęśliwego nowego domu dziewczynko! Pociechy z Suni dla pani Doroty i jej Rodziny Szafirkowa:multi: - Dukatowa :lol: Isadora:loveu:, Marcik:loveu:, jesteście nadzwyczajne!:loveu: Quote
szafirkowa Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 DorotaP napisał(a):Witam ponownie widzę, że nasz czas netowy jest całkowicie rozbierzny. Ja niestety (na razie) sieć mam tylko w pracy. Na dzisiejszą wizytę czekam z niecierpliwością - tylko nikt się do mnie nie odzywa? Jesli coś jeszcze chcecie wiedzieć np o Diego zapraszam na owczarka.pl nasz nick to Piątas a o Diegolasie naczęściej pisaliśmy w tropieniu choć oczywiście nie tylko Dorota Podałam Dziewczynom Pani numer telefonu, więc na pewno się odezwą. Z tego co wiem powinny być u Pani w okolicach 19. Quote
DorotaP Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Mój numer telefonu ma jedynie Szafirowa. Dotychczas kontakt telefoniczny miałam jedynie z nią. Co do adresatki to oczywiście podstawa ale na to jest jeszcze ogrom czasu. Jak znam życie to nasz wet zarządzi ostrą kwarantannę. Mieszkam w bezposredniej bliskości lasu. Zanim zaliczymy szczepienie wszystkich parwo, lepto, koronowiroz i co tam jeszcze to miesiąc minie jak w banku. No może wet da zgodę na ogródek (przestrzeń w stylu afrykańskim - znaczy piekny piach i trochę trawy) tak więc adresatka będzie ale potem potem. Teraz ważny jest kontakt aby ustalić wizytę no i oczywiście szczegóły dotyczące małej. Ja nawet nie wiem co ona dotychczas je a jeśli ma się jutro pojawić to muszę jej kupić jakieś żarełko. Quote
DorotaP Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 oj teraz się dopiero doczytałam, że piszecie do mnie per pani no nie forum to forum jakieś zasady są i wieku proszę mi nie liczyć;) co do Diego to rzeczywiście kastrowany nie był ale kto wie kto wie już pare razy mu obiecywałam że utne ale poważnie ja jestem zdecydowaną zwolenniczką sterylizacji szczególnie zwierząt rasowych inaczej. Dlatego Kora jak przyjdzie ten czas to Kore czeka zabieg. Z pewnością będzie to jakieś zamieszanie bo najpierw trzeba przerobić pierwszą cieczkę (tak mi coś świta) a tu samczyk u boku. Ale nie będzie źle na szczęście jest gdzie i jak rozdzielić psy. Quote
szafirkowa Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 Jak pisałam w poście wyżej podałam Pani numer Dziewczynom, które mają dzisiaj być u Pani. Co do jedzenia malucha - Kora jest naprawdę mało uciążliwa w tym temacie. Niczym nie gardzi, ale je dużo. Po zjedzeniu swojej porcji zawsze leci do misek moich psów i podkrada karmę :lol: U mnie jadła z rana suchą karmę royal canin maxi junior, a po południu jedzonko gotowane (ryż lub makaron z kurczakiem + marchew). Jeśli ma Pani zamiar zaopatrywać się w suchą karmę, to radzę od razu kupić większy worek :lol: Quote
szafirkowa Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 [quote name='DorotaP']oj teraz się dopiero doczytałam, że piszecie do mnie per pani no nie forum to forum jakieś zasady są i wieku proszę mi nie liczyć;) co do Diego to rzeczywiście kastrowany nie był ale kto wie kto wie już pare razy mu obiecywałam że utne ale poważnie ja jestem zdecydowaną zwolenniczką sterylizacji szczególnie zwierząt rasowych inaczej. Dlatego Kora jak przyjdzie ten czas to Kore czeka zabieg. Z pewnością będzie to jakieś zamieszanie bo najpierw trzeba przerobić pierwszą cieczkę (tak mi coś świta) a tu samczyk u boku. Ale nie będzie źle na szczęście jest gdzie i jak rozdzielić psy. Żeby nie było, że nie umiem czytać ;) Swojego poprzedniego posta pisałam równo z Tobą, chociaż rózni się godzina. Quote
DorotaP Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 oj to dobrze, że może jeść suchą karme Diego też leci na royal canin a że to niejadek jedzenie dośc często stoi w misce i czeka na lepsze czasy i widze że te lepsze czasy nadchodza;) Quote
szafirkowa Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 Dorotko, myślę, że jak Diego zobaczy, że jakieś małe coś wyjada z JEGO miski, to od razu wróci mu apetyt. Tak było w przypadku mojej Sary :) Quote
DorotaP Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 oj nie na to już nie licze już się pogodziłam, że jednago dnia kawaler zje z apetytem a potem dzień dwa nawet w stronę miski nie spojrzy tak ma od dziecka pamiętam co wyczynialiśmy aby przekonać do jedzenia szczeniaka ech sama się śmieje jak przypominam sobie męża udającego że zjada Diegowi z miski lub sąsiadke która specjalnie wpadała na kawę ze swoją suczką w nadzieji że Diego ruszy do miski o kupowaniu kropelek na apetyt nie wspomnę i nic nie pomogło - tylko chłopak miał ubaw. On i tak wyrósł jak miał wyrosnąć całe te panciowe szalenstwa mając w nosie. Quote
szafirkowa Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 Dziewczyny niedługo będą szykować się na wizytę :cool3: Koło 18 mają się spotkać. p.s.- Dlaczego nie mogę edytować postów? Przydałoby się zmienić tytuł, a tu lipa :cool1: Quote
anhata Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Już pewnie tam są......niestety mnie nie ma przez weekend.....ehh...może jutro mi sie uda tu wejść jednak...Szafirkowa a może byś mi sms napisała jutro jak wygląda syt? Quote
szafirkowa Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 Napiszę :) Tylko daj numer na PW Quote
Wiedźma Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Co to za pogaduchy za naszymi plecami? Jest 21 prawie - no i co? Quote
szafirkowa Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 Jest dobrze. Podobno domek świetny. Ludzie kochający psy - czego można chcieć więcej? Rozmawiałam z Marcik, to od niej mam informacje. Marcik, Isadora - DZIĘKUJĘ WAM!!! Jesteście cudowne!!! :loveu: Quote
szafirkowa Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 Strasznie się cieszę, że Korunia pojedzie do dobrego domku, że będzie się jej żyło jak w niebie. Ona na takie właśnie życie zasługuje. Cieszę się, że nie będzie jedynym pieskiem w domu. Pewnie będzie rozpieszczana - i z tego również się cieszę. Trudno mi wyrazić słowami jak bardzo jestem Wam wszystkim wdzięczna. Obawiam się, że gdybym została z tym sama, to nie podołałabym. Ale miałam Was. I dzięki Wam kolejnym razem nie będę miała najmniejszych wątpliwości czy pomóc napotkanemu zwierzęciu. Bo będę miała pewność, że nie zostanę z tym sama... Przepraszam Was, ale chciałabym teraz poprzebywać jeszcze z Korą. Nie da się ukryć, że bardzo ją pokochałam. I ona mnie chyba też... Jutro czeka nas ciężki dzień :-( Pocieszające jest to, że mam pewność, iż ktoś będzie JĄ kochał całym sercem... Quote
Recommended Posts