Jump to content
Dogomania

Maks ;) pojechał do nowego domku! Wielkie dziecko już nie jest samotne!

Recommended Posts

• Replies 399
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zauważyłysmy z mamą, że wącha ale uznałyśmy, że to chyba dla psa naturalne a że jest duży to ma miejsca obwąchiwania 'pod nosem' i tak to wychodzi ;) Chyba jak wszystkiego można go tego oduczyć - trzymam kciuki za dalsze wychowanie Maksa - to pojętny pies tylko kompletnie zaniedbany wychowawczo...

Posted

jak będzie podjadał między posiłkami, to mu kupimy namordnik:)
fakt, węszy tam gdzie sięga nosem, a że psy lubią takie zapachy to cóż się dziwic.
Jabłka to fantastyczne piłki- niedośc, że okrągłe to jeszcze smaczne i soczyste:)
dzięki za wklejeni zdjęc:)

Posted

Mru!
Maks powinien raz na miesiąc wracać do Ciebie, nosić na rekach, sprzątać, zrobić pranie, ugotować obiad, odmalować ściany, i różdżką czarodziejską dotknąć Twój kubek kawy, żeby w szczerozłoty się zmienił!
Za to wszystko, co dla niego zrobiłyście z Twoją mamą!
:buzi::Dog_run:

Posted

Belula napisał(a):
Mru!
Maks powinien raz na miesiąc wracać do Ciebie, nosić na rekach, sprzątać, zrobić pranie, ugotować obiad, odmalować ściany, i różdżką czarodziejską dotknąć Twój kubek kawy, żeby w szczerozłoty się zmienił!
Za to wszystko, co dla niego zrobiłyście z Twoją mamą!
:buzi::Dog_run:

Święte słowa ;):p

Posted

Wiadomo- Mru ma złote serce:)! obawiam się jednak, że jeśli chodzi o sprzątanie to Maks potrafi robic tylko bałagan:D
Idziemy jutro z Maksem do lekarza, ponieważ w trakcie rutynowego antykleszczowego obmacywania odkryłam u niego gulkę pod skórą. Może to byc krwiak po jakimś uderzeniu albo pamiątka po włóczędze- torbiel kleszczowa (niestety, jest już jesień a kleszcze cały czas są aktywne), albo jeszcze coś innego. Nasz poprzedni pies, dalmatyńczyk miał taki naciek i żył z tym ponad 10 lat, więc nie ma co panikowac.
Mamy w planach dłuuuuugi spacer w niedzielę, więc teraz już naprawdę postaramy się zrobic fotki na spacerze:)

Posted

jest mail :)

z małym poślizgiem, ale przesyłam zdjęcia Maksa. Wizyta u Pani Doktor potwierdziła moje podejrzenia, że gulka to reakcja na szczepionkę a psiak jest absolutnie zdrowy- na wszelki wypadek miał zbadane nawet uszy i oczy:) Trzeba przyznać, że powoli się rozkręca i w porze obiadokolacji upomina się o swoją puszkę:) jest w tym tak przekonujący, że przytył już 2 kg:) za biały ser stanie na tylnych łapach! jest niesamowicie skoczny- nie widziałam jeszcze psa, który by potrafił wybić się tak wysoko! całe szczęście, że na balkonie nie przychodzą mu żadne głupoty do głowy i wygląda przez szpary i nie próbuje stanąć na barierce. Lubi natomiast stawać łapami na parapecie w kuchni i wyglądać przez okno (zamknięte). My też powoli przywykamy do nowego trybu życia- wstaję rano prawie godzinę wcześniej niż przedtem a wieczorem, zamiast lenić się z książką grzecznie wędrujęz Maksiem na wieczorny spacerem, żeby chłopak spokojnie mógł przespać noc.

i fotki! :multi:

Posted

Maks sam sobie rozmasowuje gulkę- nazywamy go "samogłask"- wystarczy wyciągnięta ręka a już przeciska się pod nią w tą i z powrotem:) Jest tak rozrywkowy, że czasem to duży problem- jak zobaczy jakiegoś psa, to nie mam mocnych- koniecznie chce się bawic. gorzej, że większośc piesków nie podziela jego entuzjazmu- duże denerwują się, ponieważ Maks skacze a małe się go boją. No a my mamy porcję siłowni:D