Jump to content
Dogomania

Maks ;) pojechał do nowego domku! Wielkie dziecko już nie jest samotne!

Recommended Posts

• Replies 399
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maksiu obczaja swoje włości ;)

umiem też kilka sztuk!

dajesz, dajesz smakołyki!

a niech, położę się nawet, jeśli za co toć dostanę...

no, podawałem już chyba, nie? ;)

• 5 weeks later...
Posted

mam prośbę do WSZYSTKICH z URSYNOWA

moja mama w niedzielę i wczoraj znów około 19 widziała błąkającego się po osiedlach tu u mnie w okolicy Belgradzkiej/Lokajskiego małego jamnikowatego pieska w kolorze raczej jasnym, popielatym, może wpadającym w rudy

my zaraz po tym wyszliśmy i przeszliśmy całe Lokajskiego i teren szkoły przy Lokajskiego (bo mama widziała tego psiaka przy terenie szkoły) no ale po psie ani śladu :shake:

więc jakby coś się Wam w oczy rzuciło to mówcie :)

• 3 weeks later...
Posted

ale "udało" Wam się z ta przerwą, muszę powiedzieć
bo Paweł ciężko zachorował :( i miesiąc w domu siedział - dopiero teraz zaczyna wychodzić biedak...

więc się zgraliście ;)

Posted

mru napisał(a):
jak Maks i nauki? :):) :cool3:

to zależy od humoru szkolonego;) a poważnie, to zdolna bestia jest, ale tylko psoty mu w głowie, co sprawia, że czasem jest ciężko. Np. czemu mam siedzieć i czekać aż mnie przywołają? lepiej sam szybko przybiegnę to mi paróweczkę dadzą:) a tu chodzi właśnie o to, żeby został i czekał na komendę! poza tym, zaczął przejawiać agresję w stosunku do innych psów i często nie wiadomo do końca, czy będzie się bawił, czy warczał, zwłaszcza, ze w obu przypadkach najpierw uważnie obserwuje psa. z tego, co zauważyłam, nie lubi bokserów- kiedyś nie było problemów, ale mamy na osiedlu jednego takiego boksera, co to na każdego psa ujada no i Maks się zniechęcił:( nadal też próbuje ciągnąc, ale już nie tak bardzo jak dawniej, czasem jeszcze na nas skacze, ale rzadko- raczej w euforii niż rozmyślnie. "Niestety", nie czyta już książek:evil_lol:- łaskawie zostawił coś dla nas:multi: Paweł bardzo nam pomógł i nadal pomaga, choć mamy krótką przerwę, ponieważ tyle nam się teraz na głowę zwaliło, że wygospodarować choćby kwadrans jest ciężko, ale cały czas trenujemy to, czego już się nauczyliśmy:)

Posted

oj, to niedobrze:-(- już ostatnim razem Paweł średnio wyglądał:( Maks jest na prawdę bardzo inteligentny- jak wracamy z dworu zawsze wycieramy mu łapki. Ponieważ jestem leworęczna instynktownie najpierw zajmuję się lewą łapką a Maksio skwapliwie mi ją podaje, więc doszłam do wniosku, że pies jest lewołapny i przeszłam nad tym do porządku dziennego. Dopiero wczoraj Tomek zdziwił się, bo jak wrócił z dworu Maks podał Mu lewą łapę. Na to ja się zdziwiłam, bo przecież to normalne, że daje lewą łapę- okazało się jednak, że wcale nie- Tomek jest praworęczny i Jemu Maks podaje najpierw prawą łapę! cwaniak z Maksiora, jakich mało:evil_lol:

• 2 months later...
Posted

Hej, domyślam się, ze raczej nikt już nie zagląda na ten wątek- jest w końcu tyle psiaków w potrzebie, ale gdyby jednak ktoś się zapędził, to chciałam tylko powiedzieć, że Maksio przeprowadził się i obecnie "grasuje" w okolicach parku Morskie Oko. Chłopak szybko zaakceptował nowe mieszkanie- pewnie dlatego, że były tam już nasze rzeczy (i my:)) i teraz zdarza mu się nawet szczeknąć!:evil_lol: (zazwyczaj jest tak cichy, że podejrzewaliśmy, że jest "niemową"). kolejne wielkie wyzwanie przed nim w sierpniu- pojawi się nowy członek stada, dlatego już teraz zaczęliśmy go do tego przygotowywać.

Posted

MakS napisał(a):
Maksio przeprowadził się i obecnie "grasuje" w okolicach parku Morskie Oko.

wiemy wiemy :D coś nam się o uszy obiło ;)
rzut beretem od mojej pracy!

wchodzimy cały czas do Szczęściarza

• 3 weeks later...
Posted

jak tam Maksiu? umie już sztuczki wszystkie? :) zdolny jest, tyle wam powiem

kurde przegladałam wątek w poszukiwaniu ludzi z Ursynowa
i ojej... jaka to była gonitwa!
tak się cieszę piesku, że trafiłeś na dobrych ludzi, którzy Cie kochaja i chca z Toba pracować i w góle mimo, że przeprowadzki i rodzina sie powieksza :D

Posted

Zaglądamy, zaglądamy :loveu:
Cieszymy się, że Maksio taki zdolny i że macie tyle cierpliwości do niego ;)
Z podawaniem różnych łap do wycierania całkowicie mnie rozwalił, nie posądzałam go o taką inteligencję, przyznaję ze wstydem :oops:
Gratuluję powiększonego już wkrótce stada :lol: No i przeprowadzki w moje obecne okolice ;)
Pozdrawiam całą rodzinkę :lol:

Posted

mru napisał(a):
jak tam Maksiu? umie już sztuczki wszystkie? :) zdolny jest, tyle wam powiem

kurde przegladałam wątek w poszukiwaniu ludzi z Ursynowa
i ojej... jaka to była gonitwa!
tak się cieszę piesku, że trafiłeś na dobrych ludzi, którzy Cie kochaja i chca z Toba pracować i w góle mimo, że przeprowadzki i rodzina sie powieksza :D

Mru, dopiero dziś odczytałam Twoją wiadomość, własnie wrociłam z urlopu gdzie nie miałam dostepu do netu :roll:

Posted

a to Ty teraz Mokot? ;) nie Kabat? :)

dziś pisałam wiadomość, znaczy wczoraj patrząc na godzinę :)

Fiodorka nadal szukamy :(:(:(:(

Posted

mru napisał(a):
a to Ty teraz Mokot? ;) nie Kabat? :)

dziś pisałam wiadomość, znaczy wczoraj patrząc na godzinę :)

Fiodorka nadal szukamy :(:(:(:(

No tak, teraz jestem Starym Mokotem :evil_lol: ;)

A to możliwe żeby Fiodorek sam się gdzieś błąkał? Czy raczej ktoś go przytulił i stąd trudność?

Posted

na Mokotowie chyba nie

na Stegnach wczoraj był

napisałam do Ciebie, bo zapomniałam, że przecież się przeprowadziłaś (chyba mówiłaś)

• 3 months later...
Posted

rok temu była naprawdę ciepła (chyba) niedziela :)

szłyśmy sobie ze swoimi psami (Dymeczek:() na spacer, kiedy to wyleciał na nas zboczeniec Maksior ;)

dziś Maksiu to jeden z tych najszczęśliwyszych na świecie chyba :D

sami zobaczcie (Kasiu, pozwoliłam sobie ukraść Ci fotki z n-k;))

musiałam Wam o tym napisać ;) żeby raz jeszcze wszystkim bardzo podziękować! :loveu::multi::loveu::multi::loveu: