Jump to content
Dogomania

Wera, zjawiskowy mix ONka i retrievera- Znowu szuka domu !!!

Recommended Posts

Posted

Dziś nie dam rady, ale jutro dowiem sie o ogloszenia w Nowościach. Kiedyś było biuro ogłoszeń w Chełmży wiec sprawdzę co i jak. Czy kontakt do adopcji jest aktualny. No i koniecznie te plakaty do rozwieszenia. Betel robi je znakomicie.

• Replies 588
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pixie mnie wywołała, więc się pojawiam :oops:

Ja niestety mieszkam w tej chwili w Brzydgoszczy, w dodatku na jej drugim końcu (tzn. tym dalszym od Torunia), więc nie jestem w stanie przyjechać i rozwieszać plakatów.

I tak, jak pisałam przyjaciel_koni, niestety nie jestem w stanie zabrać suni do siebie. Info o niej porozsyłałam do wszystkich możliwych znajomych. Podałam również telefony do osób, które kiedyś działały w Toruniu i może robią to nadal - mam nadzieje, że przyjaciel-koni się z nimi skontaktuje.

Jedyne co mogę jeszcze zaproponować to ogłoszenie w Anonsach, które idą na kuj.-pom. - trochę osób z tych ogłoszeń w sprawie "moich" psów dzwoniło. Potrzebowałabym jednak konkretnego nr telefonu do osoby odpowiedzialnej za psa i potwierdzenia, że sprawa suni nadal aktualna.

Co do ogłoszeń w Nowościach - można zamieścić bezpłatne, ale chyba tylko w głównym biurze w Toruniu na Podmurnej. Zazwyczaj ogłoszenie ukazuje sie po kilku dniach, ale wiem, że jak ktoś ładnie poprosi i wyjaśni sytuację, to wpiszą już na najbliższe wydanie (ogłoszenie ukazuje się chyba do 10 dni).

P.S.
Saphira - niewiele wiesz o toruńskim schronisku (tragedii nie ma, ale wierz mi, nie jest tam tak różowo jak piszesz).

Posted

paros napisał(a):
Nie piszę, bo nie chcę zapeszyć. Już wydawało się, że .... i nic :shake:
Ale teraz.... trzymajcie mocno kciuki :thumbs::thumbs::thumbs::thumbs:

daj znać kiedy puścić....
dziś juz nic nie robie tyko trzymam...

Posted

[quote name='beka']daj znać kiedy puścić....
dziś juz nic nie robie tyko trzymam...

i ja tez wszystkie u rak i u nog paluszki zaplatane w meandry, jak wyjdzie domek dla Wery nie wiem :roll: kto to wszystko rozplacze...chyba ciotka paros bedzie musiala mnie odwiedzic na rozplatywanie wezelkow gordyjskich z moich paluszkow ...:eviltong:

Posted

Saphira napisał(a):
Czy coś się wyjaśniło z tym domkiem dla suni koło Częstochowy ?
Na wątku cisza więc nie wiem czy pytać znajomych o domek czy odpuścić.

Przyjaciel_koni ma problemy z netem i nie może wejść na Dogo:-(
Domek koło Częstochowy nieaktualny, szykował się koło W-wy ale pani odwołała dzisiejszą wizytę przedadopcyjną :cool3:

Wera szuka domu :-(

Posted

Po kilku tygodniach w końcu się dopchałam do Dogo... Ale nie mam pojęcia na jak długo...

Wera wciąż czeka...
Niestety czas upływa i bardzo się martwię, co będzie...
Teoretycznie już powinna odejść z miejsca, w którym przebywa. Boję się bardzo, że nie zdążymy jej pomóc...

Był też niby chętny dom w Krakowie... Ale zrezygnował... Nie wiem jaki był powód.

Asior - to chyba nie była Twoja koleżanka.
Ta wspomniana propozycja z Krakowa była już kilka dni temu.

Taka wspaniała sunia, śliczna, kontaktowa, dobra dla dzieci... I nic...
Nie mogę tego pojąc...

Posted

[SIZE="4"]BIORĄ WERE- MOJA KOLEŻANKA PRZEKONAŁA MĘŻA ( ON WOLAŁ MŁODZEGO PSIAKA, BO BAŁ SIĘ, ZE SIĘ NIE PRZYZWYCZAI, ALE JAK POWIEDZIAŁAM W JAKIEJ SYTUACJI JEST WERA I, ZE WŁAŚCIWIE TO ONA BŁĄKA SIĘ Z DOMU DO DOMU, TO ZMIENIŁ ZDANIE...
TERAZ NAJWAŻNIEJSZY JEST TRANSPORT...
CZY KTOŚ MOŻE POMÓC.. pANI MAŁGOSIA, KTÓRA SIĘ OPIEKUJE WERĄ POWIEDZIAŁA, ZĘ TAK PÓŁ DROGI JA DOWIEZIE, . SUNIA MUSI DOTRZEĆ Z TORUNIA DO TARNOWSKICH GÓR.. DOGOMANIACY.... JUŻ TAK NIEWIELE DZIELI WERE OD DOMKU.. KTO MOZE POMÓC/???????

Posted

strasznie się ciesze.. dziewczyna od dawna nudziła, zę chce psiaka, po tym jak mąż musiał jechac uśpić jej staruszkę sunie bo była bardzo chora, ona wtedy była w ciązy i bardzo to przeżyła...

Posted

Dziękujemy Asior !
Czy wspominałaś koleżance w rozmowie o wymogu sterylizacji Wery ?

W przypadku pozytywnego zakończenia wstępu do adopcji Werci mamy zapewniony transport do Łodzi. Od Łodzi musimy szukać...

Uzgodnione na teraz -
Podstawowa sprawa to rozmowa przedadopcyjna w przyszłym domu Wery.
Parosku - musimy kogoś z Tarnowskich Gór poprosić...
Najlepiej, gdyby miał już spore doświadczenie w psich sprawach i dodatkowo wybrał się do przyszłych Opiekunów ze swoim psiakiem...
Będę bardzo wdzięczna za taką pomoc !

Dane (tel, adres) podam na PW. Określę też, na co podczas wizyty najbardziej trzeba zwrócić uwagę.

Dziecię ma 9 miesięcy i jest dość "temperamentne"...