Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przesłałam nowej właścicielce link do wątku. Jeżeli uzna za stosowne, to się zarejestruje na dogo. Jeżeli nie, to obiecała, że będzie ze mną w kontakcie, że będzie przesyłać zdjęcia i filmiki. :multi:

Już zamówiłam adresówkę dla Fifi - właśnie tak Filifonka będzie miała na imię.

Fifi pojedzie do Krakowa pociągiem pod opieką Maupy. Miałyśmy się spotkać, wczoraj lub dzisiaj, ale... Nawaliłam. Wczoraj nie mogłam, a dzisiaj jestem chora i mam temperaturę. Mam nadzieję, że Maupa znajdzie chwilę w tygodniu, żeby poznać Fifi, co ułatwi im piątkową, wspólną podróż.

• Replies 447
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:bigok:

Witam wszystkich!
Mam na imię Anna. Mieszkam z mężem i córeczką w Katowicach.
To my czekamy na Filifionkę :multi:

Jutro napiszę coś więcej o sobie, a w piątek lub w sobotę zdam wszystkim relację ze spotkania z nowym domownikiem:Dog_run:
Troszkę sie boję jak zareaguje nasz pekińczyk Gizmo, ale myślę że nie będzie zbyt nachalny dla FIFI :cool3:

Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie!

Posted

Jaka miła niespodzianka.:loveu:Fili przyjeżdża do Krakowa w piątek ok. 18-tej (przywozi ją Maupa :Rose:), nocuje u mnie i w sobotę jedziemy do Katowic pociągiem o 10.07. Będziemy tak jak ostatnio ok. 13-tej. Może tak być? Mnie tak jest najłatwiej.;)

Posted

[quote name='Pszonka']:bigok:

Witam wszystkich!
Mam na imię Anna. Mieszkam z mężem i córeczką w Katowicach.
To my czekamy na Filifionkę :multi:

Jutro napiszę coś więcej o sobie, a w piątek lub w sobotę zdam wszystkim relację ze spotkania z nowym domownikiem:Dog_run:
Troszkę sie boję jak zareaguje nasz pekińczyk Gizmo, ale myślę że nie będzie zbyt nachalny dla FIFI :cool3:

Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie!

Bardzo się cieszę, że zarejestrowała się Pani na dogo. :multi:
Maupa poznała wczoraj Fifi. Myślę, że w czasie podróży nie będzie problemów. ;)

Posted

[SIZE=7]:multi: FIFI jedzie !!! :multi:

Huuuuura!!!
:dog:

Może już dziś wieczorem się poznamy,
jeśli nie- to jutro na 100%

mam nadzieję, że Gizmo wstydu nie narobi...;)

Posted

Fifi była trochę zestresowana, ale myślałam, że będzie gorzej...
Jedzie pociągiem na kolanach u Maupy. Czy jej wygodnie? Chyba tak. ;)
Maupa, dziękuję bardzo. :Rose:

Z niecierpliwością czekam na informacje...

Posted

Dobry wieczór.
Moja córcia nie chciała się położyć spać, wciąz tylko:
- gdzie jest Fifi? jedzie już???

:roll:Głowa pęka...

nasz Gizmo chyba cos czuje,
taki troszkę przygnebiony :knuje: nie wie co go czeka jutro :chaos:

Kupiliśmy dzisiaj wyrko dla suni, mam nadzieję, że nie będzie za ciasne... jakby co, to się wymieni na większe.

Posted

Fifi już w swoim domku. ;)

Pszonka, oczka przemywałam suni wieczorem (lub rano i wieczorem). Trzeba wkropić po 2-3 krople do każdego oka i potem przetrzeć wacikiem.

Posted

Witam :)

Fifi jest przesłodka, taka delikatna i spokojna..

Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie nasz Gizmo, nie był nachalny i nie biegał za nią jak nieokrzesaniec :cool3:
Fifi była na początku zdezorientowana, szukała Pani która ją u nas zostawiła... wąchała drzwi wejściowe, fotel na którym siedziała, swoje szelki ( leżały w przedpokoju na szafce)... było mi jej szkoda :placz:
wkońcu jakby znalazła miejsce, gdzie może odpocząć...poczekać...
wskoczyła na te szafkę i tak sobie leżała...

odwagi Sunia nabrała, gdy porządnie napełniła swój brzuszek :multi:
zjadła 2 razy więcej niż Gizmo

:eating:

pyszny makaron z marcheweczka i kurczakiem zdobył jej serducho :loveu:

więc po chwili było już tak:

Gdy córka bawiła się w pokoju, rozłożyłam jej koc na podłodze...i pierwszą istotką siedząca na nim była.... FIFI :)
położyła się i obserwowała wszystko i wszystkich.
czasem podeszła pod drzwi, gdy usłyszała czyjeś kroki...

troszkę się zdziwiłam, gdy mąż kilkakrotnie wychodził z mieszkania (ktoś do pieca musi dokładać by nie było zimno :razz: ), Fifi dreptała pod drzwi i skakała próbując doskoczyć do klamki...nie udało jej się więc troszeczkę popiszczała...
ale trwało to naprawdę bardzo krótko,, może z 6 minut.

na chwilę obecną moge powiedzieć, że to naprawdę kochane stworzonko, zasłużyła sobie na naprawdę dobry dom i kochających właścicieli... i my z całych sił będziemy się starać by Fifi właśnie TAKI Domek miała...
Nasze serducho już należy też i do Niej.

Obiecuję wszystkim tutaj osobom, że będę na Dogomanii na bierząco, zdjęć również będzie więcej. jeśli znajdę odpowiednia stronkę, to filmiki też dorzucę :)
narazie korzystam tylko z Fotosika.pl

Pozdrawiam gorąco...
... no i Dziękuję!!!

Posted

Witam!

wiem, że tak może się zachowywać :)
przed chwilką weszłam do pokoju i zobaczyłam, że śpi na fotelu... tak jak ją ułożyłam... na kocyku i podusi... szłapki do góry :)
śpi prawie jak Gizmo
Prawie- bo Gizmo w takiej pozycji chrapie:crazyeye: i to dosłownie chrapie, że inni spać nie mogą :)
a Ona? Cichutka jak myszka...
Teraz poszła napić się wody i pewnie znów położyła się obok drzwi :-(...Coś tam głośno westchnęło..

położę ją znów na fotelu, bo u nas meble pokojowe są dla Wszystkich...

............. Dobranoc!

c.d.n.
DZISIAJ :fadein:

Posted

pięknie! Czyli Fifi pierwsze chwile na pewno były przykre-bo była nieco zdezorientowana ale teraz z każdym dniem będzie lepiej!:lol:

Pszonka poza tym widzę że masz Pekińczyka!:multi:
założysz mu galerię? jestem fanką Pekinów i ratuję je ile wlezie.
jeśli będziesz gotowa z fotami to daj znak-podam Ci gdzie i jak założyc galerię Twojego Pekinka-czarnulka z wycieraczki:lol:

Posted

Dziękuję za wieści o Fifi.
Tytuł zmieniłam. Wątek zostanie przeniesiony do działu Już w nowym domu.
Na początku grudnia zabezpieczyłam sunię Frontline - jest wpis w książeczce, w notatkach. Była dwa razy odrobaczona, ale proszę powtórzyć odrobaczenie w styczniu - profilaktycznie. W razie czego proszę pytać...
Myślę, że mogę już usunąć ogłoszenia.

Jeszcze jest u mnie Tinka - teraz mogę się zająć tylko i wyłącznie sprawami jej adopcji. Jeżeli ktoś chce wspierać wątek suni, to zapraszam - jest w moim podpisie. ;)

Posted

Witam :)

Nooo... sa postępy!
oba psiaki chodzą ze sobą i węszą każdy kąt :lol:
juz nawet leżą obok siebie!

Choc Gizmo był taka Psią bliskoscia troche zdziwiony, to chyba się przekonał... że fajnie tak leżeć :loveu:

udało się tez zrobic siku na podwórku, z "drugim daniem" jest troszke gorzej...:roll: ale cóż... wszystko w swoim czasie.

Fifi dzisiaj pierwszy raz merdała ogonkiem :multi:
a około godzinkę temu:
usiadła przede mną, spojrzała... zamerdała i po chwili ... przednimi łapkami oparła się o moje kolana i polizała mnie po ręcę!!!!!!!!

:happy1:

SUUUUUUUUUUUUUUUUUUUPER !!!!!!!!!!!!

a jeśli chodzi o galerie pekińczyka, nie mam nic przeciwko :)
z tym, że muszę posznupać za zdjeciami, a problem jest taki że padł nam jeden z komputerów (tam właśnie przechowywalismy zdjecia, część jest na płytkach).:sadCyber:
Domyslam się, że Gizmo od teraz wszystkie fotki będzie miał w towarzystwie FIFI:evil_lol:

Mój komputer ostatnio służy mi tylko do nauki... i nie mam na nim nic cennego...
Tak czy siak, poszukam napewno :lol: