hop! Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 Przesłałam nowej właścicielce link do wątku. Jeżeli uzna za stosowne, to się zarejestruje na dogo. Jeżeli nie, to obiecała, że będzie ze mną w kontakcie, że będzie przesyłać zdjęcia i filmiki. :multi: Już zamówiłam adresówkę dla Fifi - właśnie tak Filifonka będzie miała na imię. Fifi pojedzie do Krakowa pociągiem pod opieką Maupy. Miałyśmy się spotkać, wczoraj lub dzisiaj, ale... Nawaliłam. Wczoraj nie mogłam, a dzisiaj jestem chora i mam temperaturę. Mam nadzieję, że Maupa znajdzie chwilę w tygodniu, żeby poznać Fifi, co ułatwi im piątkową, wspólną podróż. Quote
Ra_dunia Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Dużo zdrówka życzę :) Fifi - też ładnie ;) Quote
Pszonka Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 :bigok: Witam wszystkich! Mam na imię Anna. Mieszkam z mężem i córeczką w Katowicach. To my czekamy na Filifionkę :multi: Jutro napiszę coś więcej o sobie, a w piątek lub w sobotę zdam wszystkim relację ze spotkania z nowym domownikiem:Dog_run: Troszkę sie boję jak zareaguje nasz pekińczyk Gizmo, ale myślę że nie będzie zbyt nachalny dla FIFI :cool3: Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie! Quote
tamb Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Jaka miła niespodzianka.:loveu:Fili przyjeżdża do Krakowa w piątek ok. 18-tej (przywozi ją Maupa :Rose:), nocuje u mnie i w sobotę jedziemy do Katowic pociągiem o 10.07. Będziemy tak jak ostatnio ok. 13-tej. Może tak być? Mnie tak jest najłatwiej.;) Quote
Pszonka Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 :multi: Witam Panią! Oczywiście, że może być !!! :fadein: Quote
hop! Posted December 10, 2008 Author Posted December 10, 2008 [quote name='Pszonka']:bigok: Witam wszystkich! Mam na imię Anna. Mieszkam z mężem i córeczką w Katowicach. To my czekamy na Filifionkę :multi: Jutro napiszę coś więcej o sobie, a w piątek lub w sobotę zdam wszystkim relację ze spotkania z nowym domownikiem:Dog_run: Troszkę sie boję jak zareaguje nasz pekińczyk Gizmo, ale myślę że nie będzie zbyt nachalny dla FIFI :cool3: Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie! Bardzo się cieszę, że zarejestrowała się Pani na dogo. :multi: Maupa poznała wczoraj Fifi. Myślę, że w czasie podróży nie będzie problemów. ;) Quote
Ra_dunia Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Witamy :) To Filifionka już na pewno spakowana :multi: i gotowa do drogi. Quote
Pszonka Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 [SIZE=7]:multi: FIFI jedzie !!! :multi: Huuuuura!!! :dog: Może już dziś wieczorem się poznamy, jeśli nie- to jutro na 100% mam nadzieję, że Gizmo wstydu nie narobi...;) Quote
hop! Posted December 12, 2008 Author Posted December 12, 2008 Fifi była trochę zestresowana, ale myślałam, że będzie gorzej... Jedzie pociągiem na kolanach u Maupy. Czy jej wygodnie? Chyba tak. ;) Maupa, dziękuję bardzo. :Rose: Z niecierpliwością czekam na informacje... Quote
tamb Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Filifionka grzecznie śpi w pokoju mojego syna. Jest śliczna i tak zadbana, że z trudem ją poznałam. Jutro o 10.07 mam pociąg do Katowic. Quote
Pszonka Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Dobry wieczór. Moja córcia nie chciała się położyć spać, wciąz tylko: - gdzie jest Fifi? jedzie już??? :roll:Głowa pęka... nasz Gizmo chyba cos czuje, taki troszkę przygnebiony :knuje: nie wie co go czeka jutro :chaos: Kupiliśmy dzisiaj wyrko dla suni, mam nadzieję, że nie będzie za ciasne... jakby co, to się wymieni na większe. Quote
Poker Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 trzymam kciuki za nowe życie Fili :loveu: Quote
hop! Posted December 13, 2008 Author Posted December 13, 2008 Trzymam kciuki! :thumbs: I czekam na wieści... Quote
hop! Posted December 13, 2008 Author Posted December 13, 2008 Fifi już w swoim domku. ;) Pszonka, oczka przemywałam suni wieczorem (lub rano i wieczorem). Trzeba wkropić po 2-3 krople do każdego oka i potem przetrzeć wacikiem. Quote
Ra_dunia Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 To teraz czekamy na informacje z nowego domku :D Quote
Pszonka Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Witam :) Fifi jest przesłodka, taka delikatna i spokojna.. Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie nasz Gizmo, nie był nachalny i nie biegał za nią jak nieokrzesaniec :cool3: Fifi była na początku zdezorientowana, szukała Pani która ją u nas zostawiła... wąchała drzwi wejściowe, fotel na którym siedziała, swoje szelki ( leżały w przedpokoju na szafce)... było mi jej szkoda :placz: wkońcu jakby znalazła miejsce, gdzie może odpocząć...poczekać... wskoczyła na te szafkę i tak sobie leżała... odwagi Sunia nabrała, gdy porządnie napełniła swój brzuszek :multi: zjadła 2 razy więcej niż Gizmo :eating: pyszny makaron z marcheweczka i kurczakiem zdobył jej serducho :loveu: więc po chwili było już tak: Gdy córka bawiła się w pokoju, rozłożyłam jej koc na podłodze...i pierwszą istotką siedząca na nim była.... FIFI :) położyła się i obserwowała wszystko i wszystkich. czasem podeszła pod drzwi, gdy usłyszała czyjeś kroki... troszkę się zdziwiłam, gdy mąż kilkakrotnie wychodził z mieszkania (ktoś do pieca musi dokładać by nie było zimno :razz: ), Fifi dreptała pod drzwi i skakała próbując doskoczyć do klamki...nie udało jej się więc troszeczkę popiszczała... ale trwało to naprawdę bardzo krótko,, może z 6 minut. na chwilę obecną moge powiedzieć, że to naprawdę kochane stworzonko, zasłużyła sobie na naprawdę dobry dom i kochających właścicieli... i my z całych sił będziemy się starać by Fifi właśnie TAKI Domek miała... Nasze serducho już należy też i do Niej. Obiecuję wszystkim tutaj osobom, że będę na Dogomanii na bierząco, zdjęć również będzie więcej. jeśli znajdę odpowiednia stronkę, to filmiki też dorzucę :) narazie korzystam tylko z Fotosika.pl Pozdrawiam gorąco... ... no i Dziękuję!!! Quote
dorota1 Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Super wiadomości i wspaniały domek dla Fifi :lol::multi::loveu: Quote
red Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Na pewno szybko się przyzwyczai w takim super domku, ale póki co....... przez jakiś czas będzie czekać, nadsłuchiwać...niestety. Quote
Pszonka Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Witam! wiem, że tak może się zachowywać :) przed chwilką weszłam do pokoju i zobaczyłam, że śpi na fotelu... tak jak ją ułożyłam... na kocyku i podusi... szłapki do góry :) śpi prawie jak Gizmo Prawie- bo Gizmo w takiej pozycji chrapie:crazyeye: i to dosłownie chrapie, że inni spać nie mogą :) a Ona? Cichutka jak myszka... Teraz poszła napić się wody i pewnie znów położyła się obok drzwi :-(...Coś tam głośno westchnęło.. położę ją znów na fotelu, bo u nas meble pokojowe są dla Wszystkich... ............. Dobranoc! c.d.n. DZISIAJ :fadein: Quote
oktawia6 Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 pięknie! Czyli Fifi pierwsze chwile na pewno były przykre-bo była nieco zdezorientowana ale teraz z każdym dniem będzie lepiej!:lol: Pszonka poza tym widzę że masz Pekińczyka!:multi: założysz mu galerię? jestem fanką Pekinów i ratuję je ile wlezie. jeśli będziesz gotowa z fotami to daj znak-podam Ci gdzie i jak założyc galerię Twojego Pekinka-czarnulka z wycieraczki:lol: Quote
hop! Posted December 14, 2008 Author Posted December 14, 2008 Dziękuję za wieści o Fifi. Tytuł zmieniłam. Wątek zostanie przeniesiony do działu Już w nowym domu. Na początku grudnia zabezpieczyłam sunię Frontline - jest wpis w książeczce, w notatkach. Była dwa razy odrobaczona, ale proszę powtórzyć odrobaczenie w styczniu - profilaktycznie. W razie czego proszę pytać... Myślę, że mogę już usunąć ogłoszenia. Jeszcze jest u mnie Tinka - teraz mogę się zająć tylko i wyłącznie sprawami jej adopcji. Jeżeli ktoś chce wspierać wątek suni, to zapraszam - jest w moim podpisie. ;) Quote
Poker Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 ale dwa śliczne czarnuszki. Fifi,super domek ci się trafił :loveu: ,a Pszonka widzę,że wpadła w dogoMANIĘ :eviltong: Quote
Pszonka Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Witam :) Nooo... sa postępy! oba psiaki chodzą ze sobą i węszą każdy kąt :lol: juz nawet leżą obok siebie! Choc Gizmo był taka Psią bliskoscia troche zdziwiony, to chyba się przekonał... że fajnie tak leżeć :loveu: udało się tez zrobic siku na podwórku, z "drugim daniem" jest troszke gorzej...:roll: ale cóż... wszystko w swoim czasie. Fifi dzisiaj pierwszy raz merdała ogonkiem :multi: a około godzinkę temu: usiadła przede mną, spojrzała... zamerdała i po chwili ... przednimi łapkami oparła się o moje kolana i polizała mnie po ręcę!!!!!!!! :happy1: SUUUUUUUUUUUUUUUUUUUPER !!!!!!!!!!!! a jeśli chodzi o galerie pekińczyka, nie mam nic przeciwko :) z tym, że muszę posznupać za zdjeciami, a problem jest taki że padł nam jeden z komputerów (tam właśnie przechowywalismy zdjecia, część jest na płytkach).:sadCyber: Domyslam się, że Gizmo od teraz wszystkie fotki będzie miał w towarzystwie FIFI:evil_lol: Mój komputer ostatnio służy mi tylko do nauki... i nie mam na nim nic cennego... Tak czy siak, poszukam napewno :lol: Quote
Recommended Posts