Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 320
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aniu W czy wiesz coś na temat tego ONkowatego psa z Krężela, o którego pytałam w jednym z wcześniejszych postów?

ja ogłoszę jeszcze Atenę i Zorzę tylko czy one adopcyjne? allegro nie mają

A czy możecie dzień poczekać na odpowiedź?

Pisałam już kilka razy, że postaram się dzisiaj wspólnie z emir uzupełnić wszystkie opisy na stronie, ale to nie jest takie "hop siup". Ja w ciągu dnia jestem w pracy, emir pracuje przy psach. Wczoraj ja wróciłam późno bo woziłam psy, emir chodziła z temperaturą i miała co robić przy psach przywizionych dzień wcześniej z Krężela.
Dajcie nam dzień. Nikt z nas nie był przygotowany, że taka akcja ruszy akurat wczoraj i od razu z taką intensywnością. Emir jest wszystkim bardzo wdzięczna(prosiła żebym podziękowała w jej imieniu bo nie ma czasu na dogo), ale mała prośba - wstrzymajcie się chwilę! Niech to ręce i nogi!

Postaram się żeby na stronie było jasno napisane które psy do adopcji a które nie "na pewno" lub "na razie" tak , żeby można było barć też opisy prosto ze strony fundacji a nie bazować wyłącznie na allegro. Bo na przykład wczoraj okazało się, że ktoś przyjechał po Muchę ale ona za chińskiego boga nie dała się zabrać...szał. W sumie miała być tylko do wirtualnej ze względu na kalectwo, ale pojawiła się odpowiedzialna rodzina..tylko, że Mucha miała zupełnie inne plany co do swojej adopcji ;) Skorzystał Feniks :)

Powoli to wszystko się usystematyzuje i będzie nam wszystkim łatwiej. Do tej pory były okres że pomagało kilka osób w ogłaszaniu psów z fundacji, potem się wycofały...dopiero teraz po wielu miesiącach przy okazji Krężla ruszyła pomoc na taką skalę. Ja nie byłam przygotowana na to ...

Posted

Isadora - niby wkleiłam plakacik do 1szego postu- ale on nie odsyła ani nic... Tak powino być?

Zgodnie z deklaracja MAGDY222 wrzucam do 1szego postu info, że Jej jest
ALE.GRATKA (dla wszystkich psiur).

Coś jeszcze dodać? Sugerujcie :cool3:

Posted

[quote name='Mośka']Isadora - niby wkleiłam plakacik do 1szego postu- ale on nie odsyła ani nic... Tak powino być?

Zgodnie z deklaracja MAGDY222 wrzucam do 1szego postu info, że Jej jest
ALE.GRATKA (dla wszystkich psiur).

Coś jeszcze dodać? Sugerujcie :cool3:

To jest wzór-makieta. Jak będzie trzeba to prosze dane psiaka i zrobię dla konkretnego pieska. Chyba że ktoś obsługuje interaktywne pdfy to się podzielę.

Posted

[quote name='Isadora7']To jest wzór-makieta. Jak będzie trzeba to prosze dane psiaka i zrobię dla konkretnego pieska. Chyba że ktoś obsługuje interaktywne pdfy to się podzielę.

aaaa, pojęłam :oops:

Słuchaj, a nie możnaby zrobić kilka takich plakatów, powiedzmy dla 5 psów (nie chce Cie zarzucać pracą), umieścić na jakimś serwerze, a do 1szego postu dodać linki ( tak jak z plakatem dla Masumiego) ?
W ten sposób ludzie by sobie drukowali gotowce i rozwieszali może...
Jeśli dałabyś radę - byłoby super...

Posted

Dziewczyny, poprawcie w ogłoszeniach wiek Dredka. Olbrzym ma 7-8 lat a nie 2-3. Podejrzewam, że te dwa wzięły się z jego historii - dwa ostatnie lata życia spędził zamknięty w kojcu bez należytej opieki. Wiek Dredka jest potwierdzony przez naszego weta, który go zna od szczeniaka. Lepiej żeby nie zdarzyło się, że ktoś sobie psa obejrzy na którejś stronie ogłoszeniowej i się zdecyduje na przyjazd do Fundacji z zamiarem adopcji, a na miejscu okaże się, że pies jest dużo starszy niż w ogłoszeniach.

Posted

czarok napisał(a):
Dziewczyny, poprawcie w ogłoszeniach wiek Dredka. Olbrzym ma 7-8 lat a nie 2-3. Podejrzewam, że te dwa wzięły się z jego historii - dwa ostatnie lata życia spędził zamknięty w kojcu bez należytej opieki. Wiek Dredka jest potwierdzony przez naszego weta, który go zna od szczeniaka. Lepiej żeby nie zdarzyło się, że ktoś sobie psa obejrzy na którejś stronie ogłoszeniowej i się zdecyduje na przyjazd do Fundacji z zamiarem adopcji, a na miejscu okaże się, że pies jest dużo starszy niż w ogłoszeniach.

no właśnie to mi nie pasowało bo on nie ma sylwetki młodego psa:shake: - już poprawiam, takie info jest na stronie i na allegro i stąd brałam info

Mośka możesz dać listy moich ogłoszeń Dredka i Bossa na pierwszą? będzie mi łatwiej nad nimi panować jak nie będę musiałą szukać po wątku

Posted

Malawaszka- dodane ;)

Dziewczyny, takie kwiatki jak z wiekiem Dredka mogą jeszcze wychodzić...
Wiecie jak to jest- komunikacja jest ciężka, EMIR jest zawalony pracą po uszy, do tego częste wizyty w Krężelu. My też wszyscy w pracy,
jak dzwonimy- wybieniamy szybkie info, bo hałąs w tle. ITD. ITP.
Poza tym psy często przechodzą z rąk do rąk, z oddziału w Polsce do Fundacji. Wiecie jak to jest - im więcej ogniw, tym większa szansa "modyfikacji" lub interpretacji info o psie.

Prosimy bardzo o wyrozumiałość. Powoli się to wyprostuje.
Na pocieszenie powiem Wam, że nawet jeżeli pies jest nieadopcyjny, a ktoś zadzwoni do Fundacji z chęcią jego adopcji- dostaje alternatywy ;)
Tak czy inaczej- praca nie idzie na marne. Jeżeli nie ten -to może inny załapie się na dom "psim swędem" :razz:

Posted

Mośka napisał(a):
aaaa, pojęłam :oops:

Słuchaj, a nie możnaby zrobić kilka takich plakatów, powiedzmy dla 5 psów (nie chce Cie zarzucać pracą), umieścić na jakimś serwerze, a do 1szego postu dodać linki ( tak jak z plakatem dla Masumiego) ?
W ten sposób ludzie by sobie drukowali gotowce i rozwieszali może...
Jeśli dałabyś radę - byłoby super...

OK tylko podaj mi dla których psiaków, tobie zajmie to chwile a ja musiałabym trzepać wątek. Podaj kilka bede robić w kolejności, w miare chwil wolnych. To akurat robię jako przerywnik w innych pracach.

Posted

koteczka26 napisał(a):
sorry!Ale Foksik został już adoptowany w tamtym tygodniu!!!

Jaki Foksik? :roll:

Isadora7 napisał(a):
OK tylko podaj mi dla których psiaków, tobie zajmie to chwile a ja musiałabym trzepać wątek. Podaj kilka bede robić w kolejności, w miare chwil wolnych. To akurat robię jako przerywnik w innych pracach.

Bierz wg alfabetu te, które mają allegro:
ARGOS
BARI
BOSS
BRUNET
BUSIA
DREDEK -wiek 7-8 lat ZMIANA!
FRIGO
GERDA
GIAUR
GIGI
GIZA

stopniowo! WIELKIE DZIEKI!!!!!

Posted

kochani ogromna prośba o udział w tym głosowaniu - jest do zdobycia karma tylko trzeba aktywnie głosować. A karma w związku z likwidacja 2 kolejnych pseudoschronisk jest bardzo potrzebna

1. wchodzisz na stronę www.krakvet.pl
2. wciskasz link Forum
3. wciskasz link Rejestracja
4. wyskakuje opis, a Ty wciskasz „zgadzam się na te warunki i mam powyżej 13 lat”
5. wyskakuje wniosek rejestracyjny, a Ty go wypełniasz: pole użytkownik, email, dwa razy hasło oraz wpisujesz kod z obrazka i wciskasz „wyślij”;
6. dostajesz na maila (często laduje on w spamach), którego podałeś, wiadomość aktywacyjną i klikasz na ten przysłany link;
7. znowu wchodzisz na Forum Krakvetu i wciskasz „Zaloguj się by sprawdzić wiadomości”
8. logujesz się wpisując nazwę użytkownika i hasło;
9. przeniesie Cię do Twoich prywatnych wiadomości
10. wciskasz „Forum www.krakvet.pl Strona Główna”
11. na forum wybierasz Forum , potem dział "sklep"
12. dalej wybierasz „Głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc-wrzesień 2008”
13. wyskoczy Ci ankieta- zaznaczasz Fundacja Emir i klikasz pod ankietą „wyślij”.

Posted

1szy post zaktualizowany. Plakaty super. Drukujcie i rozwieszajcie w swoich okolicach...

Do dziewczyn, które ogłaszają:
na liście psów w 1szym poście pogrubiłam imiona tych, które są gotowe do adopcji i te ogłaszajmy. Jesteśmy w trakcie uzgadniania z EMIR gotowości psów do adopcji i będę nieustająco "pogrubiać" kolejne imiona.

Ogromne dzięki!!!:loveu:

Posted

dzis :
Trapa:
1. adopcjapsa.pl
2. kupiepsa.pl
3. eoferty.com.pl

Sari :
1.ojej.pl
2. eoferty.com.pl
3. adopcjapsa.pl
4.kupiepsa.pl

Orkan:
1.ojej.pl
2. eoferty.com.pl
3.adopcjepsa.pl
4.kupiepsa.pl
5. ponownie gumtreewarszawa

szczeniaki ruda sunia i czarna sunia
1. kupiepsa
2.gumtreewarszawa

Posted

Słuchajcie, te moje plakaty to są takie zwykłe , nie żadne tam z bajerami jak ten z 1 postu. Jeśli się nadają to powiedzcie którym psom priorytetowo zrobić trzeba to dziś zrobię

Posted

Przestań - plakat bardzo dobry! Jesli mozesz -rob po kolei dla psów "pogrubioną" czcionką.

UWAGA! Lista psów skonsultowana z EMIR (bez 4 ostatnich bo nam brutalnie rozmowę przerwano. OGŁASZAMY WSZYSTKIE POGRUBIONE!