Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ogłoszenia są podstawą adopcji i zawsze zmasowane akcje przynoszą bardzo dobre efekty. Więc jeżeli ktoś mówi, że nie może pomóc inaczej jak tylko robieniem ogłoszeń to niech ma świadomość, że jest to zawsze kawał dobrej roboty (niełatwej z resztą).

• Replies 320
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jużaczki tak naprawdę mają mało wspólnego z prawdziwymi jużaczkami (w sumie przede wszystkim kolor,są dużo mniejsze) -zostały nazwane tak roboczo po zgłoszono je jako jużaki właśnie - one są do adopcji tylko razem i w bardzo odpowiedzialne ręce, bo to psy po przejściach, z problemamy zdrowotnymi i psychicznymi. No są psami raczej wiekowymi.

[SIZE="4"]Ja mam ogromną prośbę!
Żeby nie zrobiło się zamieszanie, ogłaszajcie najpierw te psy, które mają allegro. Ja wystawiam allegro tylko tym psom, które są na pewno do adopcji (zdrowe, wysterylizowane, w dobrym stanie psychicznym)

Żeby potem nie było, że ludzie zadzwonią do fundacji i usłyszą że pies jednak nie jest do adopcji...

Posted

[quote name='Ania W']Jużaczki tak naprawdę mają mało wspólnego z prawdziwymi jużaczkami (w sumie przede wszystkim kolor,są dużo mniejsze) -zostały nazwane tak roboczo po zgłoszono je jako jużaki właśnie - one są do adopcji tylko razem i w bardzo odpowiedzialne ręce, bo to psy po przejściach, z problemamy zdrowotnymi i psychicznymi. No są psami raczej wiekowymi.

Ja mam ogromną prośbę!
Żeby nie zrobiło się zamieszanie, ogłaszajcie najpierw te psy, które mają allegro. Ja wystawiam allegro tylko tym psom, które są na pewno do adopcji (zdrowe, wysterylizowane, w dobrym stanie psychicznym)

Żeby potem nie było, że ludzie zadzwonią do fundacji i usłyszą że pies jednak nie jest do adopcji...

No to ja mogę tylko allegro (+świstaka) wystawić. Kiedys robilam ogłoszenia, ale teraz skupiłam sie na allegro, ulotkach, plakacikach i innych pracach graficznych dla psiaków. I to mogę robić.

Posted

ja jeszcze zrobiłam 2 na B, czyli Bariemu i Bambi suczce.

No właśnie - np. pierwsza suczka jest napisane na stronce EMIR, jest tylko do adopcji wirtualnej. Ja wprawdzie zrobiłam jej ogłoszenie na adopcje.org, ale mogę cofnąć (choć dodałam że tylko do wirtualnej)

No i nie wiem - czy w rasie wszystkim wpisywać mieszaniec, czy też mogę rasę jakąś a w opisie dodawać, że to mix?

To ja później porobię resztę na razie tym allegrowiczom.

Posted

ja od razu piszę w opsie np " amstaff mix" bo wtedy szybciej wpadają na takie ogłoszenie zainteresowani konkretnym typem psa...Tylko staram się nie przeginać ;)
Prawdę mówiąc Bambi ma z bordera...w sumie nic ;) Może szorstkość sierści i nieco zbliżone umaszczenie ale jest dużo większa. Tylko że ludzie czasami zgłaszają psa do fundacji jako jakąś rasę i tak już zostaje...
Myślę, że Bari może zostać mixem onka ;)

Posted

Isadora7 napisał(a):
No to ja mogę tylko allegro (+świstaka) wystawić. Kiedys robilam ogłoszenia, ale teraz skupiłam sie na allegro, ulotkach, plakacikach i innych pracach graficznych dla psiaków. I to mogę robić.

A może robić zbiorcze plakaty?
Np. psy w typie onka, asta, benka...

Postaram sie złapać emir jutro i pouzupełniać dane na stronie aby chociaż wiek był i to czy po sterylce czy nie (ewentualnie kilka słów o charakterze).
Dzisiaj na 100% nie dam rady:shake:

Posted

właśnie poprawiłam dwie dziewczynki siostrzyczki, dopisałam że tylko razem i poprawiłam na rok ur. 2002.

Niestety nie można na adopcjach.;org podać np. mix owczarka, bo tam jest tylko albo mieszaniec albo konkretna rasa, bez domieszek. :roll: tak głupio zrobili. Więc będę wpisywać może rasę jakąś , a w opisie dodawać, że to mix może tak będzie najlepiej?

na razie zmykam, potem działam dalej ;)

acha - i nie wiem czy białe jużaczki sa po sterylce :)

Posted

Ania W napisał(a):
A może robić zbiorcze plakaty?
Np. psy w typie onka, asta, benka...

Postaram sie złapać emir jutro i pouzupełniać dane na stronie aby chociaż wiek był i to czy po sterylce czy nie (ewentualnie kilka słów o charakterze).
Dzisiaj na 100% nie dam rady:shake:

Ja myślę ze zbiorcze plakaty na tej zasadzie to bardzo dobry pomysł. Kilka psiaków, krotka informacja, kartka z namiarami. Jak psiak wpadnie w oko zadzwonią, po wiecej informacji - lub przyjadą. Unikam nadmiaru treści w plakatach. Nie czarujmy sie nikt nie bedzie stał i czytał. Musi być coś na czym zaczepi oko, zaskoczy lub nie. Jak zaskoczy fiszkę oderwie.

Posted

Isadora7 napisał(a):
Unikam nadmiaru treści w plakatach. Nie czarujmy sie nikt nie bedzie stał i czytał. Musi być coś na czym zaczepi oko, zaskoczy lub nie. Jak zaskoczy fiszkę oderwie.

Dokładnie o to chodzi !
Ja też jak widzę ogłoszenie to też najpierw zerkam na zdjęcie, chwytliwy tytuł - nie czytam długich, smutnych historii bo zywczajnie nie mam na to czasu.

Posted

Mośka napisał(a):
Isadora - jak to zrobić, zeby ten Twoj przesliczny plakat dać w 1szym poście? :roll:

Zaznacz > kopiuj > wklej

albo

wskaz wskaźnikiem myszki, rowiń prawym klawiszem menu, będzie: "kopiuj adres obrazka", a potem edytuj pierwszy post i w dowolnuym miejscu wstaw na zasadzie jak inne grafiki (adres masz wtedy w buforze)

sorry jak zagmatwałam ale na belfra średni sie nadaję.

Posted

wielkie dzieki nie wiem jak Kezno, ale jest juz od dluzeszego czasu w Emirze wiec chyba tez jest adopcyjny, na i jeszcze owczarki to sliczna mloda Trapa i Sari. Jak ciotka zrobic to wkleje to skopiuje i uzupelnie na swoich stronach.

Posted

[quote name='Wyjątek']Zaraz się zrobi ;)
Do tego pozostałe 3 te co dla Busi :)

Mała zmiana planów.
Nie zauważyłam, że ale.gratka robi magda222. Zatem ja tylko rozglos.net, neeon.pl i kokosy.pl ;)

Posted

GoskaGoska napisał(a):
Piekny owczarek to Brunet szkoda chlopaka, ktora ciotka zrobi mu alegratke?

Podęłam się zrobienia wszystkim psiakom z tego wątku alegratki.
Zaczynam od tych z allegro tak jak prosiłyście.
Zaraz muszę lecieć do pracy ale jak przyjdę wieczorem to nad tym posiedzę.

Posted

GoskaGoska napisał(a):
wielkie dzieki nie wiem jak Kezno, ale jest juz od dluzeszego czasu w Emirze wiec chyba tez jest adopcyjny, na i jeszcze owczarki to sliczna mloda Trapa i Sari. Jak ciotka zrobic to wkleje to skopiuje i uzupelnie na swoich stronach.

Właśnie mialam pytac o Kenzo. Jest cudny! Ale nie ma allegro... Czy jest zatem do adopcji?

Posted

Jest - muszę sprawdzić jak to się stało że nie ma bierzącego allegro bo jestem na 90%pewna że mu robiłam.
Kenzo nie bardzo toleruje inne samce i...świetnie pokonuje ogrodzenia :-/
Sari jest sporo mniejsza od onka ale zarys ten sam ;)
Onkowata ale z załamanymi uszami jest też Salma.

Posted

Onkowaty jest też Karat ale nie wiem w jakim wieku (myślę, że też do adopcji)

Doszło też trochę psów typie donka (w tym z Krężela)

[SIZE="2"]
Ja po prostu nie zawsze wyrabiam się ze wszystkimi allegro, ale staram sie co jakiś czas wystawiać po kilka psów.:roll:
Od jutra postaram się dostawiać po kilka psów do allegro:cool1: