Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z tego co wiem, to wypadła z lasu. Zupełnie nie rozumiem, po psa pojechały do lasu?:crazyeye::evil_lol:
A swoją drogą, co ta sunia przeszła, że tak wygląda!
Może ją pokazać na adopcje org taka jaka jest, napisać gdzie znaleziona, może ktos jej jednak szuka, w lecie sporo psów się ludziom pogubiło.

Posted

Malutka już bezpieczna. To był tak zwany "PALEC BOżY". Ta malutka zwana przez nas DESTĄ, miała chyba niewiele czasu .... na znalezienie ratunku.
Do Katowc przyjechała w skrzynce. Śmierdziała tak jak najstraszliwsza kupa. Myślałam ze to te kudły tak pachną. Powycinałam dredy, ogoliłam ile sie dało, obcięłam pazury . Miały 2,5 - 3 cm długości. Gdzie takie jej urosły :crazyeye:??? Albo od łażenia po lesie albo dała nogę z jakiejś pseudo-hodowli . Co ciekawe na skórze ani jednego kleszcza i ni jedej pchły! Nawet gnid nie było!
Po kąpieli x 2 - w owadobójczym a potem w kosmetycznym szamponie
W kupie glisty.... całe stado glist! Dostała Paratex. Smarka strasznie. Gluty w kolorze zielonym wisiały po kichnięciu z nosa
Smród nie znikał - okazało się że źródłem smrodu jest nie tyle skóra - która też oczywiście capiła menelem kanałowym ale mordka.
Z paszczy przy każdym oddechu - zapach kału i ropy. KOSZMAR.
U Czogały otwierali drzwi żeby przeciąg zrobić bo się po prostu nie dało....

Mała ma zajęte drogi oddechowe, jest koszmarnie przeziębiona. Ma wysoką goraczkę 40 stopni. Powód smrodu z paszczy - nie znany. Doktor mówi ze to najprawdopodobniej bakterioza przewodu pokarmowego. OBY! Pobrali zeskrobiny na wszelki wypadek. Zrobią dzisiaj badania krwi.

Dostała leki uderzeniowo , siedzi w szpitaliku.

Bida mała.....

Posted

Kochani z racji na dużą ilość zgłoszeń odnośnie wolontariatu w Fundacji, za niedługi czas odbędzie się spotkanie. Oprócz powitania nowych i poinformowania ich o prawach i obowiązkach, chciałbym aby przyszli wszyscy wolontariusze z Fundacji bo należy podzielić się robotą.
O konkretach związanych ze spotkaniem poinformuję.

Aby uniknąć sytuacji ja nie mogę bo proszę o propozycję dnia tygodnia i godziny spotkania, później zobaczymy kiedy mogłaby być największa frekwencja.:diabloti: