Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

agusiazet napisał(a):
Boksia widziałam tylko raz, strasznie chudziutki, drugiego chłopak mojej córki odwiózł do schronu - jest bardzo chory, bardzo wychudzony, taki śliczny pręgusek!

Aguś już jest pod moim blokiem, postaram się dzisiaj go złapać (muszę kupić szelki, obrożę i smycz). Jeśli się nie uda jestem umówiona jutro z Kierownikiem schronu na łapanie. Ale dzisiaj przywitał mnie radośnie i wygląda rewelacyjnie, ukłony dla schroniska i weterynarza, bo zrobili kawał bardzo dobrej roboty!!!

Czy ten boksio wychudzony jest od dawna w schronisku? Pisal cos kierownik o bokserze, ale podobno pies nie jest w dobrym stanie :shake:

Jesli chodzi o Agusia, to byl on pod opieka pań, a one naprawde dbaja o zwierzaki, takiego jedzonka swiezego, pożywnego, to nawet moje suczydla nie dostaja ;)
Trzeba by pomyslec o kastracji Agusia, bo moze go natura zbytnio ciagnie.

Co do lapania Agusia, to najlepsza bylaby smycz samozaciskowa.
Mialam okazje taka ostatnio poprobowac na dzikawej suni, rewelacja.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ogłoszeń nie trzeba, dziękuję za chęci. Jeśli masz czas spróbuj go złapać dzisiaj, jeśli masz jakąś zapasową smycz i obroże, bo ja nie wiem, czy sie wyrobię, jutro mam egzamin na dyplomowanego, więc coś trzeba się przygotować i idę z Alą na angielski. Ale będę się starać. Jakby Ci się powiodło w ew. łapaniu, dzwoń po schronisko, numer 5831532.

Posted

No, niestety mnie się nie udało Agusia złapać. Da się pogłaskać, bierze jedzonko, ale obroży nie da sobie założyć i do klatki wejść też nie chce:( Strasznie się biedak trzęsie z zimna i kuleje na łapki, to chyba z tego zimna. mam nadzieję, że jutro z Kierownikiem się uda!!!

Posted

Aguś złapany!!! Boże, z jakim on wyrzutem na mnie patrzył, że go złapałam! Ale niestety nie ma innego wyjścia. Musi swoje odczekać w schronisku, zanim zwolni się miejsce u Murki. Daje się głaskać, pięknie bierze jedzonko z ręki i choć bardzo się boi człowieka, stara mu się zaufać! Domku znajdź się dla Agusia!!!

Posted

Sa jeszcze boksy tzw. rzeszowskie, calkowicie zasiatkowane z przodu, bez zadnej duzej przerwy, chyba tylko 5 cm bedzie maks.
Dzisiaj bede w Mielcu popoludniu (z Casablanka jade do lecznicy do dr Mrozowskiego), moze wstapie do schroniska, to zalezy jakie wiesci uslysze w lecznicy.

Posted

bila1 napisał(a):
dla Agusia ani wolność dobra, ani schronisko...
tylko domek i ludź kochający:loveu:

Dokładnie Bila, dokładnie. Jak on się cieszył na mój widok, a ja go zapakowałam z powrotem do schroniska. Z niego będzie cudny pies, ale ja niestety wziąć go nie mogę:( Mój Sony by go całkowicie stłamsił, bo i tak zawsze na niego warczał i kłapał zębami:( Domku znajdź się!

Posted

[quote name='Murka']Podejrzewam, że Aguś trafi teraz na łańcuch...

...ooo nie tylko nie to :-(

jeśli może być jeszcze piękniejszy proszę o nowe zdjęcia przystojniaka;)