Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 471
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

słuchajcie mam nadzieję, że nikt mnie nie zabije, ale wydrukowałam ogłoszenia Finki i porozwieszałam troszkę na osiedlu...pomyślałam, że nie wszyscy mają dostęp do internetu, a może im się Finka spodoba :p i właśnie przed chwilą odebrałam telefon w jej sprawie. Dzwoniła starsza pani, której córka szuka pieska dla siebie. Pytała czy Finka jest łagodna, bo córka ma dwójkę małych dzieci...pytała ile Finka kosztuje haha:roll: to jej wytłumaczyłam całą sytucję i opowiedziałam po krótce Finkową historię. Powiedziałam, że kiedy chcą mogą przyjść ją zobaczyć. Zapisała sobie adres i powiedziała, że porozmawia z córką i oddzwoni :lol: mówiła, że sama ma 3 miesięcznego szczeniaka i bardzo lubią psy :lol: to tyle, czekam teraz na jakieś wiadomości, jak już będą zdecydowani to podam numer do misieek ;)

Posted

mam nowinę :lol: w naszym bloku mieszka bardzo miła pani, która do niedawna miała suczkę sznaucera, jednak sunia odeszła ok. miesiąca temu z powodu choroby wątroby, poza tym była to już naprawdę starsza sunia. Pani sąsiadka nie mogła się długo pozbierać po tej tragedii, ale dzisiaj zobaczyła Finkę i się w niej zakochała :loveu: rozmawiałam z nią, opowiedziałam wszystko o Finusi...powiedziała, że najchętniej już by ją zabrała, ale musi to przemyśleć, gdyż jest wykładowcą na uczelni i niedawno zmienili jej grafik tak, że raz w tyg. nie ma jej w domu ok.8 godzin. Powiedziała, że postara się to zmienić i da znać. W razie czego zaoferowałam pomoc, że w te dni Finka mogłaby przychodzić do nas, pobawić się z Tequilą :razz: Jeszcze nie chcę zapeszać, ale jeśli ten domek wypali to będą spokojna o Finkę jak nigdy. Widziałam jak ta pani zajmowała się swoją chorą sunią...traktowała ją jak swoje dziecko, dawno nie widziałam takiego oddania ze strony człowieka :shake: Ta pani kocha psy najbardziej na świecie, mieszka sama i cały swój wolny czas napewno poświęciłaby Fineczce. Pytała czy Finka lubi jeździć autem, bo jak tak to mówiłą, że chętnie zabrałaby ją na święta do rodziny, żeby poznała całą rodzinkę :roll: Szczerze mówiąc boję się strasznie o przyszły domek Finki, bo strasznie ją pokochałam i nie umiem się o nią poprostu nie martwić. Bałabym się jakby miała wylądować u jakichś nieodpowiedzialnych ludzi, którzy nie będą mieli czasu na jej dalszą socjalizację. A ona napewno byłaby przerażona w nowym domu i nowym otoczeniu na początku. Natomiast w tym przypadku byłoby inaczej, bo miałaby swoje znane tereny spacerkowe :D no i Tequilę, jako towarzyszkę spacerkową :eviltong: one się tak strasznie zżyły, że wszystko robią razem teraz :roll: jedna drugą liże po głowie i tak na zmianę :lol::eviltong: razem śpią, jedzą z jednej miski...:roll: znając Finkę myślę, że takie rozwiązanie byłoby dla Niej najlepsze, a poza tym miałabym ją pod bacznym okiem :cool1: hehe :cool1: Pani jest naprawdę super miła i rozsądna...jutro ma przyjść jeszcze do nas i pogadać o Fince...jejku jakby to się udało to chyba bym płakała ze szczęscia :lol: co o tym myślicie?

Posted

:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:
BYŁA U NAS PANI SĄSIADKA PRZED CHWILĄ :lol::lol::lol: ZDECYDOWAŁA SIĘ ADOPTOWAĆ FINKĘ :loveu::loveu::loveu: powiedziała, żeby już jej nie ogłaszać bo na 100 % ją weźmie, bo się w niej normalnie zakochała :loveu::loveu::loveu: