Jump to content
Dogomania

LIZA - Już nie cierpi, nie zazna zła człowieka, za TM jej życie będzie jak w bajce...

Recommended Posts

Posted

Myślę i myślę ....... i obawiam się, że boks hotelikowy nawet najobszerniejszy, że buda nawet najwygodniejsza to już dla Lizy nie teraz :shake:. Ona poznała już coś innego, za swoim człowiekiem skoczy w ogień aby być przy nim.
Pies przecież też ma swoje uczucia. Tak bardzo chcę uszanować uczucia Lizuni.
Czy to możliwe aby nigdy dotąd nie spotkało ją w życiu nic dobrego. :-( :-(

Posted

[quote name='KrystynaS'](...) Czy to możliwe aby nigdy dotąd nie spotkało ją w życiu nic dobrego. :-( :-([/quote]
Niestety, raczej możliwe. :-( [SIZE=1]Jedną z moich suń, drugi, bity rok, oduczam, że szybciej wyciągnięta ręka nie oznacza bicia, a poprawienie stopami kołdry nie jest zapowiedzią kopnięcia...[/SIZE]

Posted

A na dobranoc opowiem Wam jeszcze czarny humor z dnia dzisiejszego.
Podjeżdżamy pod lecznicę, wysiadamy z samochodu i co widzimy???? ....... przed lecznicą zasłabł mężczyzna, zemdlał i leżał przed wejściem a nad nim wet-Szef, który udzielał mu pierwszej pomocy. Przypominam, że wet-Szef jest z zawodu weterynarzem.

No ale na szczęście ten dzisiejszy dzień to już jest wczoraj.

Posted

No i to było do przewidzenia - dziś lekka biegunka u Lizy. Na wczorajszym gigancie musiała sobie zaserwować jakieś danie śmietnikowe. Ale weci już działają więc niebawem będzie dobrze.

Spacer dziś miałyśmy dwuczęściowy : spacerowo-samochodowy.
Gdy przyjechałam właśnie wyszła na podwórko z wetem. Jak mnie zobaczyła to z radości skoczyła mi łapami na plecy robiąc mi na kurtce gustowny, niesymetryczny wzór "w łapki" :evil_lol:. Obeszłyśmy nasze 2-3 alejki a potem wsiadłyśmy do samochodu i tak sobie siedziałyśmy. Dla osób spoza naszego miasta wyjaśniam, że u nas dziś temp.+ 7 stopni i pada bez przerwy drobny ale gęsty deszcz. Powycierałam Lizę ręcznikiem, okryłam lekkim kocykiem i siedziałyśmy. Ona położyła mi łapki na nogach i przyglądała mi się. Lubi jak się ją głaska po głowie :lol:. Przyjrzałam się dokładnie ranie. Jest świetnie :multi:, już zaczyna jej odrastać sierść ta którą trzeba było wygolić. Zacznę jej chyba podawać preparat na wzmocnienie sierści (Gammolen i Kerabol który kupiła DuDziaczek).

Posted

emilia 2280 (z bazarku) - 122,00 zł
DuDziaczek (z bazarku) - 20,00 zł
DuDziaczek (z 2 bazarków) - 60,00 zł
Kuba P - 50,00 zł
israel - 50,00 zł
ediiii - 50 zł
tanitka - 100, 00 zł
Viris (allegro cegiełkowe) - 10,00 zł
mtf zalesie - 50,00 zł
basiapron (bazarek) - 30,00 zł
Julie (bazarek) - 100,00 zł
Pani Beata (anonimowo bez nicku) - 50,00 zł
Razem = 692,00 zł (na dzień 04.10)

WYDATKI :
Gammolen + Kerabol (na odbudowę sierści) - 64,00 zł
Rachunek w lecznicy - 150 zł
Razem = 214,00 zł (na dzień 20.10)

Saldo na dzień 20.10 = 478,00 zł

Pieniądze Lizy przekazane na rzecz innych potrzebujących psów :

1. dla Myszki - 100,00 zł
http://www.dogomania.pl/forum/f28/trzy-dni-lezala-na-placu-zabaw-skopana-pobita-122187/index15.html#post111241032.

2. dla Arona - 100,00 zł
http://www.dogomania.pl/forum/f28/po-wylewie-wylewie-wylewie-zycie-czy-smierc-w-hoteliku-szukamy-ds-117213/index105.html#post11124082

3. dla Szakala - 100,00 zł
http://www.dogomania.pl/forum/f28/umiera-czy-ktos-sie-zlituje-121991/index32.html#post11124071

4. dla Mikiego - 100,00 zł
http://www.dogomania.pl/forum/f28/staruszek-przygnieciony-glazem-pomozcie-123657/index11.html#post11171581

5. dla Dropsika - 100,00 zł
http://www.dogomania.pl/forum/f28/stary-kaszlacy-dropsik-pospolity-kundelek-niezauwazony-123658/index5.html#post11180867

Saldo końcowe na dzień 04.11 = 00,00 zł

Ten post będzie poświęcony FINANSOM LIZY.

Będę go aktualizować na bieżąco.

WPŁYWY :

Posted

DuDziaczku umieść proszę w pierwszym poście informację, że FINANSE LIZY są podawane i na bieżąco aktualizowane na str. 15 w poście 141.

Jeśli uważasz za słuszne to możesz również te informacje zamieszczać w poście pierwszym.

Posted

[quote name='KrystynaS'][B]DuDziaczku[/B] umieść proszę w pierwszym poście informację, że [B]FINANSE LIZY [/B]są podawane i na bieżąco aktualizowane [B]na str. 15 w poście 141[/B].

Jeśli uważasz za słuszne to możesz również te informacje zamieszczać w poście pierwszym.[/quote]

Wlasnie probowalam przekopiowac do 1 postu ale....
dogo mnie wywaliło :cool1:
Juz zamieszczam w 1 poście ;)

Posted

Tylko przeczytaj słowo FINANSE i może popraw.

Aha wiesz co, może w 4 poście umieść 1-2 zdjęcia całej Lizuni tak jak tam obiecałaś :cool3:. Wstaw to moje ulubione. Możesz?? Nie każdy wie gdzie je znaleźć.

Posted

Myślę andziu, że dobrze, parę literówek się poprawi i jest OK.

A skoro tu jesteś, co myślisz o tym aby zacząć ogłaszać Lizę na różnych portalach i zacząć szukać domu???

Wprawdzie na wnikliwe pytania dotyczące jej zachowania nie można jeszcze w 100% odpowiedzieć bo ona zmienia się każdego dnia. Mija jej strach, stres, staje się radosna coraz bardziej, wraca w nią życie.
Na pewno nie nadaje się dla starszych ludzi, którzy chcą pieska, bo już teraz jest dość energiczna, lubi ruch, chodzi sprężyście, lubi gdzieś podbiec i podskoczyć. Nie może też trafić do kojca czy budy. Ona musi być blisko człowieka, razem z nim bo tylko wtedy jest szczęśliwa. Poza tym ma krótką sierść bez podszerstka. No i ja jej oddam do budy!!!!!

Poczekać jeszcze z ogłoszeniami???