Jump to content
Dogomania

Moj pies szuka nowego domu (Warszawa, fotki 2 strona) Bruno ma dom

Recommended Posts

Posted

Witam po dlugiej przerwie
Aby nie zanudzac, przejde od razu do rzeczy.
Burka mam od roku, a on ma jakies 3-4 lata.
Po roku pobytu u mnie (Warszawa) jest najwspanialszym psem:
- grzeczny, nie niszczy, zostaje sam w domu, zachowuje czystosc w domu
- lubi zwierzeta, z 2 kotami jest zaprzyjazniony
- baaardzo lubi towarzystwo innych psow
- przyjazny dla ludzi
- ladnie chodzi na smyczy
- jest do oddania ze wszystkii akcesoriami i z kawalkiem mojego serca
- siega do kolana, jest troszke terierowaty
- reaguje na imie Buras, Buranio (i kazde inne podobnie brzmiace, wypowiedziane jak do kochanego psa)
- jest zdrowy, wesoły, zaszczepiony na wscieklizne i nosowkę
- nie jest wykastrowany (po przygarnięciu Burania leczylam jego stawy, i ogolnie trzeba go bylo odkarmic, wzmocnic - myslalam ze na kastracje przyjdzie czas)
- pokryje koszta wykastrowania (bylam umowiona w styczniu, i juz nie dalam rady, zajeta wlasnymi sprawami

Poza tym obecnie jest juz bardzo energiczny (wczesniej mial powazne problem ze stawami, ale dobre jedzenie i opieka same go wyleczyly, wet twierdzil ze nic nie da sie zrobic), rozpiera go sila, chec wybiegania sie. Uwielbia duze przestrzenie, i choc biega jak szalony to pilnuje sie czlowieka.

W grudniu 2007 zlamalam noge (ja, nie pies), po zlym zestawianiu wdala sie martwica tkanek, w marcu tego roku urazilam ja sobie solidnie jeszcze raz. Nie udalo sie juz uratowac nogi (mojej nogi, nie psiej).
Teraz ucze sie chodzic z proteza, nie moge tak energicznemu psu odpowiedniej opieki zapewnic. Poza tym, ze on jest niewybiegany i męczy sie w domu, to ja zwyczajnie boje sie dalszych urazow.
Moja rodzina (przykro to pisac) nie lubi tego psa, upatruje w nim powodu calego tego mojego nieszczescia. Coraz mniej mi pomagaja, a juz w wyprowadzaniu psa - wcale. U mojej rodziny nie znajdzie on dobrego domu. Ze znajomych tez nikt nie szuka psa.

Osoby, ktore slyszaly o kims kto szuka ulozonego psa, o ktorym duzo wiadomo proszone sa o kontakt.
Osoby, ktore zechca mnie pouczac, zakrzyczec, wykazac brak serca - proszone sa o powstrzymanie sie.

Cala sytuacja dla mnie jest bardzo trudna.

• Replies 334
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

juz dodalam w tytule - Warszawa

Pomoc w wyprowadzaniu - to jakas mysl, ale wydaej mi sie ze na dluzsza mete nierealna. Samo wyjscie na siusiu moge sama robic, a na dluzsze spacery, na 10 lat jakie sa przed nim znalezienie pomocy, cyba jest nierealne.

Wiem, ze to lepsze niz schronisko, ale do oddania do schroniska nigdy nie dopuszcze. Sama nie wiem co robic, nieraz czuje sie b. bezradna, i zwykle sytuacje mnie przerastaja..

Posted

Marta bardzo mi przykro, życze Ci zdrówka.
Póki co może jakaś dobra dusza z Wawy pomoże Ci w wyprowadzaniu;)
Przed adopcją tak jak majqa pisze koniecznie musisz wykastrować psa, chyba, że już to zrobiłaś.
Mogę zrobić alegratkę, ale nie pokryję finansowo wyróżnienia:shake:, na razie nie jestem w stanie..no chyba, że to najtańsze.;)

Posted

Dziewczyny, dziekuje za pomoc

czesc zdjec wyslalam do Rybka39, reszta zaraz dotrze.

jesli chodzi o allegro i inne portale - to myslalam o tym, ale obecnie nie bede w stanie zrobic zadnej selekcji (nie jestem w stanie dalej wyjechac, a nie chce oddawac psa nie wiadomo komu, kto przyjedzie do mnie po odbior. A przez telefon to rozne bajki mozna opowiadac.
Dlatego pomyslalam ze na dogomanii znajdzie sie ktos w miare zaufany, sprawdzony. Choc wiem, ze z nieba nie spadnie.

Informacje nt zdrowia zaraz umieszcze w pierwszym poscie

Posted

Marto, tak bardzo się nie przejmuj się tymi ogłoszeniami w necie. Można je zrobić na mazowieckie to raz. Dwa, uda się na pewno zorganizować kogoś do pomocy i w transporcie piesia i w sprawdzeniu potencjalnego domku.

Posted

Marta ale jesli znajdzie się dom, to przecież kogoś z dogo z tego regionu się poprosi o sprawdzenie domu.;)

Słodki wariat, oglądam właśnie jego zdjęcia zaraz je tutaj wstawię.
;)
Napisz w tytule, że fotki na stronie 2.

Posted

[quote name='majqa']Czekamy!!!!!! Rybka, brzydko robić sobie osobisty ogląd. :evil_lol: :loveu:
Dawaj je tu!!! Biegusiem!!! :mad: ;)
Ta pałka to by się na fotosik przydała a nie na biedna rybke:loveu:
ja jestem nierefrmowalna

Posted

Droczę się z Tobą tylko Rybko. :loveu:
Psiak śliczność! Przekochany sierściuch!
Obmyśl Marto, z jakim tekstem chcesz go ogłaszać i podaj namiary do ogłoszeń - kom, mail. Pomoc ogłoszeniową oferowała Salibinka (jej post mógłby umknąć), a dopytywała o tekst właśnie.

Posted

Bardzo Wam wszystkim dziekuje za chec pomocy. Zaraz zabiore sie do stworzenia tekstu do ogloszenia - i wysle na PW osobom, ktore zechcialyby umiescic je na roznych portalach.
W sumie rzeczywiscie dom mozna sprawdzic na odleglosc tez.., i pozniej sprawdzic czy wszystko jest ok..
W sprawiach finansowych dot. wyroznionego Allegro tez bede sie kontaktowac. Jesli inne ogloszenia sa rowniez plane to prosze o informacje.
Transport psa moge oplacic do 400 zl - w tym miesiacu (w pazdzierniku pewnie troche wiecej by sie udalo zaoszczedzic), drugi koniec swiata odpada wiec (ostatnio nie najlepiej mi sie finansowo wiedzie)