Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 431
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

madziasto4 napisał(a):
Ale super! :multi:
Ja bym wybrała chyba tego najbardziej kontaktowego :loveu:

Dokładnie tak zamierzam:razz:
Szczególnie, że Zuzol był zastraszony przez siostry w kojcu:eviltong: Teraz wezmę twardziela :mad:

Posted

Hej:loveu:

Ja już kosztorys robie. SSSpooore wydatki się szykują w związku z narodzinami a i rozpieścic mam zamiar malucha jak Uziego.

1.Sam psiak
2.Duuuuże posłanie, żeby sobie razem spały i nowe ciepłe kocyki na jesien i zimę
3.Góra nowych zabawek i to podwójna porcja
4.Kosmetyki
5.Obróżki i szeleczki
7.Ciepłe sweterki na jesień i kombinezony na pierwsze zimowe spacery
6.Witaminki, smakołyki, jedzenie

hmm o czyms zapomniałam..?:lol:

Całe szczęscie nie odrazu muszę wszystko kupic. Najpierw muszę zapłacic za szczeniaka a potem jak już bede go brała będzie czekało posłanie, zabawki, jedzonko. Cała reszte moge zakupic jak mały bedzie juz w domu. Na samym koncu coś do ubrania na spacery.

Posted

Ojj fajnie takie zakupy planować :loveu: Ja juz mam kojec w razie co zamówiony - powinien w tym tyg przyjsc :razz:

A ciuszki na razie i tak nie ma co bo pewnie z miesiąc mały spędzi w domu zanim podwórko zobaczy :cool3:

Posted

A co też czekasz na jakiegoś nowego stworka?:evil_lol:

Noo dlatego ja jestem spokojna z zakupami bo mam na nie ok 2 miesięcy.
A ubranka to już w ogóle, bo maluch zanim gdzies wyjdzie na dwór to minie kolejny miesiac kwarantanny:evil_lol:

Posted

Jagódka&Uzi napisał(a):
A co też czekasz na jakiegoś nowego stworka?:evil_lol:

Noo dlatego ja jestem spokojna z zakupami bo mam na nie ok 2 miesięcy.
A ubranka to już w ogóle, bo maluch zanim gdzies wyjdzie na dwór to minie kolejny miesiac kwarantanny:evil_lol:

Noo.. ja już parę dobrych miesięcy czekam:-o :shake:

Posted

Jagódka&Uzi napisał(a):
To znaczy poprostu tak długo wypadło czy jest jakiś problem jeśli mogę się spytac?:p

Po prostu nic się dla mnie nie urodziło :p Były dwa mioty pod rząd gdzie sami chłopcy sie rodzili :evil_lol: A ja na dziewuszkę czekam :loveu:

Posted

tigrunia napisał(a):
Po prostu nic się dla mnie nie urodziło :p Były dwa mioty pod rząd gdzie sami chłopcy sie rodzili :evil_lol: A ja na dziewuszkę czekam :loveu:

O matko to musiałaś w zupełnosci rozumiec moj stres przed
oczekiwaniem:crazyeye: Ty to nawet lepiej rozumiesz.. Straszny niefart. Życzę Ci, żeby Ci się wreszcie urodziła dziewczyneczka! Na prawdę podziwiam Twoją wytrwałosc.

To tak w jednej hodowli czekałas czy w różnych nie mialaś szczęscia?

Posted

Jagódka&Uzi napisał(a):
O matko to musiałaś w zupełnosci rozumiec moj stres przed
oczekiwaniem:crazyeye: Ty to nawet lepiej rozumiesz.. Straszny niefart. Życzę Ci, żeby Ci się wreszcie urodziła dziewczyneczka! Na prawdę podziwiam Twoją wytrwałosc.

To tak w jednej hodowli czekałas czy w różnych nie mialaś szczęscia?

No niestety trochę się naczekałam .. ale jestem dobrych mysli ;)

Hodowla jedna .. jestem jej wierna i wytrwale czekam na moje cudo :loveu:

Posted

No w zupełnosci rozumiem. Ja sobie tłumaczyłam, że jak nie w tej to w innej ale też bym czekała bo od kiedy mam Uziego nie wyobrażałam sobie wziąc psiaka z innej hodowli:evil_lol:

A duże pokrewieństwo będzie z Jessi czy inni rodzice?:lol:

No bo Uzi i Lemon mają tę samą mamusię Nesca Cafe Bargest a tatusiowe są bracmi z tego co słyszałam, Uziego to Ukaiali de la pam pommeraie a Lemona to Babylon de la pam pommeraie.

Posted

Jagódka&Uzi napisał(a):
No w zupełnosci rozumiem. Ja sobie tłumaczyłam, że jak nie w tej to w innej ale też bym czekała bo od kiedy mam Uziego nie wyobrażałam sobie wziąc psiaka z innej hodowli:evil_lol:

A duże pokrewieństwo będzie z Jessi czy inni rodzice?:lol:

No bo Uzi i Lemon mają tę samą mamusię Nesca Cafe Bargest a tatusiowe są bracmi z tego co słyszałam, Uziego to Ukaiali de la pam pommeraie a Lemona to Babylon de la pam pommeraie.

Nie nie .. źle zrozumiałaś :p To zupełnie inna hodowla niż ta z której mam Jess. A co do spokrewnienia to nie wiem w sumie czy jakiś pies z tej hodowli ma coś wspólnego z Jess, ale duze prawdopodobieństwo bo dużo psów mają :evil_lol:

I Ukaiali i Babilon to piękne psy :loveu: Po Ukaiali'm jest Gracia od Iberii :razz:

Posted

Acha teraz wszystko jasne:evil_lol:
Uzi po Ukaiali wyszedl ładniutki, bardzo jest zresztą podobny do tatusia z mordki, z koloru, z rozmaru -wykapany tatuś- mimo iż mamusia i większa i zupełnie jaśniutka. Ciekawe jak tutaj będzie po Babylonie.

A tatusiowie rzeczywiscie uroczy. Ze sporymi osiągnięciami. Babylon szczególnie. Ale wiesz, mi to i tak dużo nie mówi, ważne żeby szczeniak był zdrowy, silny..i ..(no niech będzie) słodziutki i ładniutki:loveu:

Posted

madziasto4 napisał(a):
Moi nie śpią razem :diabloti:

Nie chcą?:evil_lol:

Nie będę ich zmuszała..Uzi ma duże posłanie tak żeby się w nim powysiągac powywracac do woli ale na wszelki wypadek wezme jeszcze większe gdyby chłopaki poczuli bluesa i zew milosci:eviltong::eviltong:

Posted

Od początku spał w posłanku i tak zostało:lol: Od rana do nocy oczywiscie przytulanki na kanapie, spanie obok mnie, zabawy ale jak tylko gasnie światło w domu Uzi wskakuje do posłanka jakby mówił "dobranoc" i sobie słodko zasypia:evil_lol:

aa i widzę w galerii że są maluszki :)

Posted

Jagódka&Uzi napisał(a):
Od początku spał w posłanku i tak zostało:lol: Od rana do nocy oczywiscie przytulanki na kanapie, spanie obok mnie, zabawy ale jak tylko gasnie światło w domu Uzi wskakuje do posłanka jakby mówił "dobranoc" i sobie słodko zasypia:evil_lol:

aa i widzę w galerii że są maluszki :)

O prosze jaki grzeczny :loveu:

Ano a są ale się nie nakręcam,bo nie wiadomo czy cudo jakie dla mnie jest ? :roll: Wiesz- ja planuję intensywne wystawy więc nie wezme pierwszej lepszej suki ;)

Posted

No tak rozumiem. Mnie to nie dotyczy bo z góry założyłam, że nie będę jeździła na wystawy.

A słuchaj czy to prawda, że poza oczywiscie wadami wyklucza psiaka z wystaw to, że jest którys tam z kolei podczas narodzin? Coś słyszałam, że niby te ostatnie co wychodzą na swiat w miocie są wykluczane.
Chciałam wiedziec czy to bzdura czy coś w tym jest hmm?

Posted

Jagódka&Uzi napisał(a):
No tak rozumiem. Mnie to nie dotyczy bo z góry założyłam, że nie będę jeździła na wystawy.

A słuchaj czy to prawda, że poza oczywiscie wadami wyklucza psiaka z wystaw to, że jest którys tam z kolei podczas narodzin? Coś słyszałam, że niby te ostatnie co wychodzą na swiat w miocie są wykluczane.
Chciałam wiedziec czy to bzdura czy coś w tym jest hmm?

Hehehe .. nie - jest to kompletna bzdura :p Słyszałam kiedyś, ze jak np powyżej 6-ciu się urodzi to nie dostają rodowodów :evil_lol: Jakis głupek to wymyślił i teraz ludzie rozgadują i wierzą :shake:

Posted

madziasto4 napisał(a):
Nie :lol: Zawsze idą do wolnego posłanka, jeśli jedno jest zajęte :lol:

Wygodnisie:eviltong:

tigrunia napisał(a):
Hehehe .. nie - jest to kompletna bzdura :p Słyszałam kiedyś, ze jak np powyżej 6-ciu się urodzi to nie dostają rodowodów :evil_lol: Jakis głupek to wymyślił i teraz ludzie rozgadują i wierzą :shake:

A no widzisz do mnie też takie info już dotarło ale ja nie z tych co odrazu traktują każda rewelację jako słuszną i pozyteczną:diabloti:

Posted

[quote name='Jagódka&Uzi']

Mój Luc tez jest po Ukaiali :loveu: