Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zawiadomienie zostanie złożone, po to robiliśmy obdukcję lekarską, zdjęcia, itd... Nawet jeśli nie zostanął przykładowo ukarani, jestem pewna że więcej nie wezmą już psa... To prostaki staraszne- inspektorzy i policja pod domem to obciach, a dodatkowo założona sprawa.....dają mi o tym pewnosc! ;)

To ostatni pies jakiego zniszczyli! Zobaczycie !

.....a ja szykuję sie na kolejną interwencję o 10..... :-(

• Replies 263
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dobrze, ale najpierw ustalę, które konto będzie najsensowniejsze.
Generalnie psiak w lecznicy figuruje na Fundację Sfora, wiec oczywiście pieniążki na jego leczenie i zabiegi które zostaną wykonane powinny trafiać na jej konto które podam po południu...

No i oczywiście serdecznie dziękuję, bo nie spodziewałam się nawet takiej inicjatywy.... Jeszcze raz wielkie dzięki w imieniu psiaka... :)

Mam prośbę, roześlijcie ten link do znajomych osób z dogo. Ja znikam na razie z netu. Jeśli mogłabym poprosić kogoś o zaproszenie na wątek Zofia&Sasza, Isadora7, Danka1234 no i Majga koniecznie.... ;)

Posted

obraz nedzy i rozpaczy i nie tylko o stanie psiaka ale i tych ludziach ktorzy we lbie nie maja nawet zdzbla slomy:angryy:ja to kiedys bede siedziec za to co mam ochote w tej chwili zrobic tym......zaraz rozesle link do tych osob wczoraj juz wyslalam kilka razy ale teraz biore sie do pracy - tytul zmienilam:-(jak patrze na zdjecia od razu przypomina mi sie puslawa moja matko kochana ja mam za miekkie serce po prostu do takich pieskow:(:(

Posted

Kur...:diabloti:, dziada z babą na kablu bym uwiązała. Zastanawiam się, co mogłabym zrobić... Kasy nie mam (zapłaciłam za badania i szpital dla jednego z psów z Krężla - patrz podpis - i sponsoruję w Janowie Lub. suczkę z niedoczynnością tarczycy). Mogę coś zadeklarować, ale od października dopiero. Oczywiście chętnie obfocę piesia (w niedzielę). Mogę też spróbować wsadzić go do "Echa Miasta".
Nie chcę Was martwić, ale to czarne w uszach wygląda na świerzb. :shake:
No nic, będę myśleć i oczywiście śledzić wątek.
Zofia

Posted

Tosieczek!
1. Zabierz go, a propos oczek do okulistki, o której wspomniałaś na innym wątku (dr Ratajska. "To bardzo dobra lekarz, pełna oddania i serca dla zwierząt, a przy tym oczywiście okulista.....") Może na tym polu coś dla niego da jeszcze zrobić!!!

2. Ustal konto wpłat, tytułem - imię psa

3. Dobre, podkreślam dobre (czytelne) fotki - pod kątem allegro (poproszę Isadorkę, zapłacę za allegro), wcześniej zrobię mu tekst

4. Interesuje mnie wynik obdukcji - dokładnie - możesz wrzuć jej skan na wątek? Przyda się do aukcji. Pod kątem domu ważne jest, z czym przyjdzie się zmierzyć domkowi - stan zdrowia, a z tego co widzę - skóra, uszka (co wyszło w badaniach).

5. Co na bieżąco zaobserwowano w jego zachowaniu, po uwolnieniu się od...potworów...:angryy: Jaki jest? Jak reaguje na obcych ludzi? Co ja będę tłumaczyć, sama wiesz.

Dziewczyny, tak czy owak, dajcie cynk jeszcze Isadorze (Isadora7) - błagam o banerek, Kamili (Kamila_s) i DuDziaczek (niezastąpiona szelma w trzepaniu ogłoszeń ;)). Napiszcie, że bardzo je proszę. Najwyżej mnie łeb zmyją...:-(

Szkoda, że czasy inkwizycji minęły. Oskarżyłabym dobroczyńców psiaka o opętanie. :angryy:

Posted

[quote=zofia&sasza;10830299 (...) Oczywiście chętnie obfocę piesia (w niedzielę). Mogę też spróbować wsadzić go do "Echa Miasta".
(...)
Wsadź, wsadź go w echo.
Pierdutnij Zosiu takie łzawe ujęcia - wyraziste oczka, pychol, całość tego biednego, pogiętego ciałka. :-( Fotki m.in. (to już piszę pod kątem upodobania Isadory) - zbliżenie od przodu, podbródek niuńka podtrzymuje dłoń, ten klimat. Szczytem szczęścia by było gdyby zechciał wywalić jęzorka.

Posted

Majqa, ja zrobię te foty w niedzielę, bo jutro pewnie śmignę focić do Maciejowic. Jeśli nikt nie zrobi wcześniej - to Ci podeślę. A Ratajska przyjmuje przecież właśnie tam, gdzie jest psiak. No i imię, koniecznie, bo to psa personalizuje.

Posted

Dobrze.. spoko.. On mi podziękuje :) Swoją drogą, jak dojdzie do siebie, to wpadam z nim i Kafarem do jego poprzedniego domu i robię tam porządek!!!!!
Co za tfu... "ludzie"!! Zamienimy ich na warzywa :evil_lol: