Odi Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Przekazuję info z OTOZ Animals: [B]W dzisiejszym wydaniu Magazynu Ekspresu Reporterów zostanie poruszony problem łamania Ustawy o ochronie zwierząt i stosunku urzędników państwowych do tematu zwierząt.[/B] [B]8 czerwca 2010 r. godz. 21.45 program TVP 2[/B] Quote
kahoona Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 [B]Następny akt oskarżenia przeciwko okrutnej Ewie: Z Prokuratury Rejonowej w Grójcu otrzymaliśmy zawiadomienie,że w sprawie o znęcanie się nad psami w Bożym Małym ( gm. Stromiec) przez E. Biedrzycką śledztwo zostało zakończone. Akt oskarżenia został przesłany do Sądu Rejonowego w Grójcu Wydział VI Karny, tego samego, który już prowadzi sprawę o Krężel.[/B] Quote
marta9494 Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Noooo!Chciałabym się z nią razem w celi znaleźć!!!Oczywiście mam nadzieję,że pójdzie pierdzieć w pasiaki!!!A nie zawiasy jakieś jej dadzą!!! Quote
kizimizi Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 [B]czy ktoś całkiem dobrze poinformowany, mogłby udzielic mi kilku inf. na pm o dalszej dzialalnosci tej pani w okolicach Małe Boże, Stromiec? To bardzo wazne[/B] Quote
Odi Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Proponuję zgłosić się z tą prośbą na pw do Kahoony. Quote
Belula Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 No i co dalej w tej sprawie słychać? Pytam się ja i pytają moje dwa psy z Krężla, Klamka i Misio. Czekamy na efekt działania wymiaru sprawiedliwości. Quote
kahoona Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Mam nadzieję, że efekt będzie wkrótce, może już we wrześniu ogłoszenie wyroku za Krężel. W tym samym sadzie rejonowym w Grójcu są kolejne dwa akty oskarżenia o znęcanie się, jeden z naszego kolejnego doniesienia o Małe Boże i jeden z doniesienia powiatowego. Krwawa Ewa się nie wywinie - obiecuję. Pomyślcie, jak często się zdarza, by były w tym samym wydziale tego samego sądu trzy akty oskarżenia o to samo przestępstwo przeciw jednej osobie? Raczej to niespotykana sytuacja. Ona oczywiście robi ciągle to samo, hycel G. ma ciągle dobry dochód, a psy trafiają do babsztyla. Kontrole powiatowego mają coraz gorsze wyniki, ona prowadzi mordownię. Psy umierają masowo. Czekamy na decyzję sądu o zakazie zajmowanie się zwierzętami, mam nadzieję, że rozwiążemy problem Ewy B. raz na zawsze. Z sądu nie wyjdzie. No i intensywnie szuka nowego miejsca i czyta dogo. Więc za pośrednictwem dogo informuję - Ewo, nie ma w Polsce takiego lasu i takiej wiochy, żebyś się przed nami ukryła. Zresztą w końcu wymiar sprawiedliwości da Ci radę. Więc może po raz pierwszy w życiu należałoby pomyśleć o uczciwej egzystencji. Podobno nigdy nie jest za późno. Nawet dla recydywistów, a do tego grona mamy nadzieję Cię włączyć. Quote
coronaaj Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 No zobaczymy co bedzie we wrzesniu...a babsztyl dziala dalej , hycel takze...kiedy bedzie ta EwaB sadzona....powinna odpowiedziec przed sadem ale to prawo polskie kulawe na takie sprawy.....niestety.... Quote
koosiek Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 A ja tak z innej beczki - dwa psiaki z krężlowskiej mordowni w Azylu pod Psim Aniołem już od lat czekają na domy... Proszę, zajrzyjcie na ich zapmniany wątek, niech wreszcie i im się poszczęści: [url]http://www.dogomania.pl/threads/124626[/url] Quote
kahoona Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 [quote name='coronaaj']No zobaczymy co bedzie we wrzesniu...a babsztyl dziala dalej , hycel takze...kiedy bedzie ta EwaB sadzona....powinna odpowiedziec przed sadem ale to prawo polskie kulawe na takie sprawy.....niestety....[/QUOTE] Przecież pisałam, że za moment pierwszy wyrok. I dwa następne akty oskarżenia w sądzie czyli dwie następne sprawy. Quote
coronaaj Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 [quote name='kahoona']Przecież pisałam, że za moment pierwszy wyrok. I dwa następne akty oskarżenia w sądzie czyli dwie następne sprawy.[/QUOTE] To czekamy z niecierpliwoscia..jak bedziesz cos wiedziala to daj znac...dzieki.. Quote
sleepingbyday Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 no, to będzie baaardzo przyjemny dzień. a co! Quote
salibinka Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Porządnej kary, pani B., pani życzę - w swoim i Tuli Krężlowianki imieniu! Quote
Iv_ Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Czekam na wiadomość, że w końcu kat dostanie to na co zasłużył. Quote
coronaaj Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 [quote name='salibinka']Porządnej kary, pani B., pani życzę - w swoim i Tuli Krężlowianki imieniu![/QUOTE] Ja tez sie przylaczam do tych zyczen!!! Quote
kizimizi Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 [quote name='coronaaj']Ja tez sie przylaczam do tych zyczen!!![/QUOTE] jakies wiesci? Quote
elik Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Także ja i moja Mała krężlanka czekamy na wyrok i życzymy aby był WIELKI. Najlepiej, żeby zamknęli ją w psychiatryku :angryy: [IMG]http://www.krezel.ovh.org/images/phocagallery/Psy/Lili_Marlene/Lili_Marlene_13_-_302x400px.jpg[/IMG] [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3cfc72aa5f5cd4bf.html"][/URL] Quote
kahoona Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Sprawa Krężela zmierza do szczęśliwego końca. Mam nadzieję na wyrok w ciągu 2 miesięcy. W zeszłym tygodniu zaczęła się następna - o Małe Boże. Emir jest znów posiłkowym więc jak się domyślacie, nie odpuścimy. Trzeba mieć dużo szczęścia, żeby mieć dwie sprawy w jednym sadzie - obydwie o znęcanie. Jeszcze będzie trzecia - od Powiatowego. Quote
coronaaj Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 [quote name='kahoona']Sprawa Krężela zmierza do szczęśliwego końca. Mam nadzieję na wyrok w ciągu 2 miesięcy. W zeszłym tygodniu zaczęła się następna - o Małe Boże. Emir jest znów posiłkowym więc jak się domyślacie, nie odpuścimy. Trzeba mieć dużo szczęścia, żeby mieć dwie sprawy w jednym sadzie - obydwie o znęcanie. Jeszcze będzie trzecia - od Powiatowego.[/QUOTE] Nie bylo mnie tutaj dawno...musze poczytac... Quote
kahoona Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Dziś zakończył się przewód sądowy w sprawie Wiesławy Ewy Biedrzyckiej, nr VI K/214/09 z art.35 p. 1 UoZ. Sprawa dotyczyła znęcania się nad zwierzętami w pseudoschronisku w Krężelu. Ogłoszenie wyroku w środę 22 czerwca o godz. 16.00. Prokurator zażądała 6 miesięcy pozbawienia wolności w zawieszeniu na 3 lata, zakazu prowadzenia działalności związanej ze zwierzętami, grzywny, pokrycia kosztów sądowych. Oskarżyciel posiłkowy - Fundacja EMIR - przyłączyła się do wniosku prokuratora. [B]Liczymy na to, że sprawiedliwości stanie się zadość. [/B] Jutro o godz. 13.30 rozpocznie się w tym samym sądzie kolejny proces Biedrzyckiej, o popełnienie takiego samego przestępstwa, tym razem w miejscowości Małe Boże. Quote
aanka Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Trzymam kciuki ,ale pół roku to mało:roll:......... Quote
kahoona Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 [quote name='aanka']Trzymam kciuki ,ale pół roku to mało:roll:.........[/QUOTE] Oskarżenie było z 35 p. 1 - miejmy nadzieję, że zasiądzie chociaż na tyle. Quote
kahoona Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Jutro, jak pisałam, rozpoczyna się następny przewód sądowy - nie wywinie się. Quote
Recommended Posts