Borówka16 Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Gagata,a ogłoszenia byłyby potrzebne ? Mogłabym zrobić :) Quote
gagata Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 [quote name='wellington']Gagato, a o Adeli moze tez jest filmik ?[/QUOTE]Na tym filmiku jest Tajga z Krężela własnie z nasza Adelą. Ci ludzie nie umieli wybrac i zabrali je obie.Ta łaciata to Adelka. ;-) Quote
Kinia1984 Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 az sie poplakalam jak przeczytalam historie Tajgi...biedna psina... ale dobrze ze sa jeszcze ludzie ktorzy maja ogromne serca i adoptowali je obydwie... i takie podwojne adopcje daja mi nadzieje dla moich podopiecznych (ktorych mam w banerze..)nie moga psiny bez siebie zyc..ale neistety nie sa ani mlodzi ani piekni...i nikt ich nie chce...ale skoro adela i tajga razem to moze i moim sie poszczesci...:) Quote
aanka Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Przecież nie pytałam o rozliczenia? , interesuje mnie tylko los tych psów. Ale słusznie rozumujecie , mam ograniczone zaufanie. , po prostu doświadczenia. Quote
gagata Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 aanka, w rozliczeniach podane są liczby dot, ilości psów, którze przeszły pod nasza opiekę. Wszystkich psów odebranych Ewie B. było 214. O to, co sie dzieje z pozostałymi, muszisz pytać PiSdZ z Trzcianki. W Krężelu już nie ma psów. Quote
kaja555 Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 ale Tajga śmiga po śniegu i pomyśleć ile psów by tak mogło, gdyby ich EB nie wykończyła Quote
wellington Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 [quote name='gagata']Na tym filmiku jest Tajga z Krężela własnie z nasza Adelą. Ci ludzie nie umieli wybrac i zabrali je obie.Ta łaciata to Adelka. ;-)[/QUOTE] Doskonale rozumiem tych ludzi. Tez bym nie potrafila wziac jednej a druga zostawic w piekle. Na filmiku Adeli nie poznalam - widzialam bernardynke, Tajge i takiego czarno-bialego kudlaczka, ale Adeli nie. Quote
koosiek Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Dwa psiaki z Krężela wciąż czekają w azylu: [url]http://www.dogomania.pl/threads/124626-KrAE-A-lowski*****-w-PSIM-ANIELE[/url] Quote
wellington Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Moze ktos by zalozyl zbiorczy watek krezlowiakow ktore szukaja domow ? Taki ogolnopolski ? Z jakims ladnym pierwszym postem , troche historii, zdjec i i flmikow historycznych ? Tym psom jak nikomu innemu po prostu domy sie naleza ! Quote
E-S Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 [quote name='gameta']w nieskończoność nie, w końcu ją doprowadzi policja, jak sąd sobie zażyczy...[/QUOTE] Obecność oskarżonego na rozprawie nie jest już od dawna obowiązkiem - ale prawem. Jeżeli nie ma konieczności przeprowadzenia czynności na rozprawie z udziałem oskarżonego to Sąd doprowadzać go nie będzie a my nie będziemy z podatków za konwój płacić. [quote name='donacja']Nie można-sąd wyda wyrok zaocznie-bez jej obecności.[/QUOTE] Zaręczam Ci, że nie wyda wyroku zaocznego. A wiesz dlaczego? Bo wyrok zaoczny w świetle nowych przepisów można wydać tylko w postępowaniu uproszczonym. A to nie jest uproszczone - przerwy między rozprawami są dłuższe niż 21 dni. Wyda zwykły wyrok. Ona wcale nie musi się stawiać i niczego to nie zmienia - sama tym działa na swoją szkodę, bo dobrowolnie pozbawia się prawa do obrony. Ewa Quote
gameta Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Oj, Ewcia, przecież napisałam, że jak sobie sąd zażyczy :) Dzięki za usciślenie :) Quote
E-S Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Gameta wiem, dobrze napisałaś, ja tak na przyszłość, żeby nie obeznani z prawem nie katowali od 26 marca czy już ją policja doprowadziła, a jeśli nie to dlaczego, skandal itd.itp., szkoda wątku. I niech nie przychodzi - jej strata. Odbiera sobie nawet szansę na oświadczenie w stylu Kalego "moja błagać Twoja o litość" przy głosach stron i wnioskach co do kary. Sądzę, że nie przychodzi - bo wie co usłyszy na rozprawie. No bo wie co robiła i czego nie robiła mimo, że miała taki obowiązek. Ewa Quote
gagata Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 [quote name='wellington']Moze ktos by zalozyl zbiorczy watek krezlowiakow ktore szukaja domow ? Taki ogolnopolski ? Z jakims ladnym pierwszym postem , troche historii, zdjec i i flmikow historycznych ? Tym psom jak nikomu innemu po prostu domy sie naleza ![/QUOTE] Pomysł bardzo fajny, tyle tylko,że nie mamy pojęcia, gdzie podziała sie reszta krężelaków - ta, która pozostała poza opieka naszej fundacji i poza tymi, o których napisała wyżej koosiek................ Quote
wellington Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Gagato, tak, ale ja mialam na mysli oglaszac na watku zbiorczym te psy, ktore sa pod opieka Emira, i te pod opieka Psiego Aniola, a podobno jeszcze sa jakies sunie w Jozefowie. Moze ktos tam mieszka niedaleko albo moglby tam podjechac i im porobic fotki ? Quote
Ewa i flatki Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 A psy, które zabrało PiSDZ ? Wszystkie znalazły domy? - kto ma info o nich ? Quote
wellington Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 [QUOTE]A psy, które zabrało PiSDZ ? Wszystkie znalazły domy? - kto ma info o nich ? [/QUOTE] PiSDZ chyba ma wlasna strone . Moze tam czegos sie mozna dowiedziec. Pytanie czy prawde.... Quote
bea_m Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Dogomania nie jest potralem na którym muszą sie tłumaczyć fundajcje. Z tego przywileju kożysta zarówno Fundacja Emir, Arka jak i inni. I to trzeba uszanować. Info o psach można doszukać sie u źródła. Telefony do prezesów fundacji są na ich stronach. Jeżeli komuś zależy na prawdzie to wystarczy jeden telefon. Quote
bea_m Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Dogomania nie jest potralem na którym muszą sie tłumaczyć fundajcje. Z tego przywileju kożysta zarówno Fundacja Emir, Arka jak i inni. I to trzeba uszanować. Info o psach można doszukać sie u źródła. Telefony do prezesów fundacji są na ich stronach. Jeżeli komuś zależy na prawdzie to wystarczy jeden telefon. Quote
gagata Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 [quote name='bea_m'][B]Dogomania nie jest potralem na którym muszą sie tłumaczyć fundajcje[/B]. Z tego przywileju kożysta zarówno Fundacja Emir, Arka jak i inni. I to trzeba uszanować. Info o psach można doszukać sie u źródła. Telefony do prezesów fundacji są na ich stronach. Jeżeli komuś zależy na prawdzie to wystarczy jeden telefon.[/QUOTE] A kto tu chce tłumaczenia się? Psy na pewno sa "pod opieka wolontariuszy PiSdZ."..... Quote
Isi Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 [quote name='Isadora7']Cytuje z innego watku:[/QUOTE] a gdyby tak zebrac posiadane materiaialy, zdjecia, film, opisac sytuacje, przetlumaczyc na angielski i niemiecki i iwyslac to do PETA? a potem zrobic petycje, puscic ja w obieg po Eu8ropie i zbierajac podpisy bombardowac nimi urzedy? ino nie weim kogo, odpowiedzialne za to wladze, ztak nagloscic sprawe aby stala sie miedzynarodowynm skandalem? przypadkiem weszlam na te strone, bo dopiero od wczoraj jestem na stronach dogomanii i wlasciwie w sprawie konkretnego pieska ale jak to czytam to wlosy staja mi deba. zaraz podam niemiecka strone PETA, musze poszkac. Quote
Isi Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 [url]http://www.peta.de/[/url] to adres, naprawde jezeli sa dowody i przeciko tej pani toczy sie postepowanie karne i takie to schronisko, naglosnic sprawe! nie tylko na cala polske ale na cala europe. przeslac materialy to chyba nie problem, ktos musialby zredagowac tekst petycji. Quote
Isi Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 musze przyznac, ze dopiero od 5 minut znam sprawe, nie przesledzilam caklego watku, poczatke, o Ewie B i pijanym opiekunie biegajacym z siekiera, naprawde w takich wypadkach informowalabym miedzynarodowe organizacje. ale przesledze jeszcze watek, bo mnie zatkalo, jak zaczelam czytac. Quote
li1 Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 proszenie org.miedzynarodowych o nacisk na wladze polskie, by reagowaly zgodnie z prawem i likwidowaly kaznie, jest dobry. najwazniejsze jest jednak bysmy my, polacy, wszelkimi sposobami zatruwali zycie oprawcom i zmuszali odpowiednie wladze/inspekcje weterynaryjne, by wykonywali swoja prace. Quote
ewatonieja Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 jaki sposobem można zatruć życie oprawcy, który ma ciche przyzwolenie ze strony gminy albo inspektora wet kiedy policja rozkłada bezradnie ręce? kiedy sąsiedzi siedzą cicho w obawie przed zemstą ? znowu wypłynęła w woj, łódzkim taka sytuacja że policjant/dzielnicowy z małej miejscowosci głodzi kolejnego psa... i jak to ruszyć? zapytałam ostatnio pewną Panią czy psy mają się gdzie schronić w razie zimna ,jej psy non stop siedza na dworze, budy nie widać a jednemu udaje sie czesto wydostać na zewnątrz posesji, była oburzona że się wtrącam i chciałą żebym się wylegitymowała jesli jestem z ogranizacji, bo tylko ludzie z organizacji mogą jej ewentualnie zadawać pytania była niemiła bardzo Quote
Recommended Posts