Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jakąś tak przypadkiem mi wyszło :evil_lol:...

Nie wiem, czy już pisałam... wiecie, że ostatnio pogoniły nas w lesie dziki? Birma postanowiła upolować jednego malucha, co troszkę wkurzyło mamuśkę :diabloti:... o dziwo młoda ślicznie zareagowała na komendę do mnie [że "troszkę" podniesionym głosem to nieważna ;)] i przyszła. Szybko zapięłam jej smycz, co by znowu polować nie zaczęła i... nigdy w życiu nie spierdalałam tak szybko :diabloti:... cały czas słyszałam za plecami to wredną, wkurzoną lochę i widziałam oczami wyobraźni siebie na drzewie, a Birmę rozciaplaną na ścieżce ...

• Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='bonsai_88']
M&T masz coś do telenoweli? ;)[/quote]

absolutnie nic, sama kiedyś oglądałam :evil_lol::evil_lol:

[quote name='bonsai_88']
Nie wiem, czy już pisałam... wiecie, że ostatnio pogoniły nas w lesie dziki? Birma postanowiła upolować jednego malucha, co troszkę wkurzyło mamuśkę :diabloti:... o dziwo młoda ślicznie zareagowała na komendę do mnie [że "troszkę" podniesionym głosem to nieważna ;)] i przyszła. Szybko zapięłam jej smycz, co by znowu polować nie zaczęła i... nigdy w życiu nie spierdalałam tak szybko :diabloti:... cały czas słyszałam za plecami to wredną, wkurzoną lochę i widziałam oczami wyobraźni siebie na drzewie, a Birmę rozciaplaną na ścieżce ...[/quote]

ale miałyście przygodę :roflt: ale dobrze, że nic wam sie nie stało :lol: :evil_lol::evil_lol:

Posted

Nie śmiej się... wiesz jak wygląda taka dorosła locha? Ostatnio byłam na Mierzei Wiślanej [tam jest rezerwat, mn. dzików, gdzie zwierzaki są oswojone - turyści je cały czas karmią] i przechodziłam parę metrów obok dużego [ale jeszcze nie dorosłego - miał prawie niewidoczne cętki na grzbienie] dzika i sięgał mi do pasa... A wyobrażasz sobie co taki dorosły wkurzony dzik może ci zrobić [po za skasowaniem samochodu jak wybiegnie na drogę ;)]? Bo ja wolę mieć za słabą wyobraźnie :D

Posted

sorrki za śmiech, ale śmiesznie to opowiedziałaś :evil_lol:
a ogólnie to niestety wiem, jaki dzik może być duży, bo kiedyś po parku błotnym na moim osiedlu błąkało się całe stado :shock: aż musieliśmy straż pożarną wezwać :eviltong:

nawet kiedyś krowa się do nas przybłąkała :D [a muszę napomknąć, że mieszkam w centrum :evil_lol:]

Posted

[quote name='bonsai_88']Birma ma zmienione imię, bo w ogóle nie reagowała na "Sabę" a do tego nie podobało mi się jej poprzednie imię...[/quote]

ja też mojej psicy imię zmieniłam jak do nas przyszła - w poprzednim wcieleniu nazywała się Vega :roll:

Posted

[quote name='bonsai_88']A o której mówisz? Eli czy Arwence?

Ps. kojarzę ciebie z forum agilitowego... słodkie zdjęcia były jak twoja córeczka "tresowała" Elite :)[/quote]

o Elitce ;) ją wzięliśmy, gdy sunia miała rok ;)
tutaj na Foto Blogu jest znacznie więcej fotek niż na agilitowym ;)
a z moją córą psiaki mają stado fot, dużo jak się przeciągają :lol:

Posted

[quote name='bonsai_88']Zootechnika ;)[/quote]
[COLOR=RoyalBlue][B]
Moje marzenie niespełnione:roll::roll::roll:
Tzn dostałam się na Zootechnikę na SGGW i wybrałam Polibudę- głupia ja oj głupia... :flaming:
I już 3 rok zaraz się zacznie :roll: Ale tak myślę, że może drugi kierunek zrobię. Na PW magistra zaocznie za rok i zacznę dziennie Zootochnikę:roll: Ahhh:multi::multi:

Witam Cioteczko, wreszcie dotarłam do Twojej galerii :):multi:
[/B][/COLOR]

Posted

Gratulacje :multi:
Klementyna też była Vega :diabloti: moja ex ONka Dejzi :mdleje: nie mam pojęcia jak można tak nazwać psa :evilbat:

a co do zmiany imion wszystkim :hmmmm: szlag by ja mam zboczenie na tym tle :evil_lol:
u mnie wszystko ma imiona i wiele imion , rodzina , psy , kot , samochody

Posted

[quote name='bonsai_88']Muszę się wam pochwalić - [SIZE=5][B]właśnie dostałam się na wymarzone od lat studia :multi:[/B][/SIZE][/quote]

BRAWO :multi::multi::multi::multi:

ja kiedyś planuje relaksacyjnie iść na ten kierunek,ale nie wiem co mi wyjdzie z tego, bo póki co mam dość studiów, a w sobotę mam egzamin :roll:

• 2 weeks later...
Posted

Weny twórczej brak ;)...

I czekałam kiedy ktoś sobie o nas przypomni - taki test żeby siebie troszkę podołować i przekonać, że przez ponad tydzień nikt o nas nie pomyśli ;).

Młoda właśnie jest ścinana [w sam raz na te mrozy :D]... niestety fotek tak szybko nie dam - nadal nie mam kabla co by z telefonu zrzucić zdjęcia [a mam parę fajnych], a aparat padł już kompletnie :(

Posted

No właśnie nie wiadomo gdzie kabelek [pewnie kot zeżarł jak byliśmy na wakacjach... innego wytłumaczenia nie znam ;)], a w sklepach nie umiem go dostać :(... ale Kamil obiecał czytnik karty przynieść z pracy chociaż na jeden dzień :multi:, tylko nie wiem kiedy :mad:
[B]
Ania![/B] bo Birmula tak ślicznie udaje grzeczną, spokojną i łagodną psinkę, że aż mi sie potrafi oberwać, że ją szkaluję :diabloti:... ostatni raz oberwało mi się jakieś pół godziny przed tym, jak zaatakowała psa [około miesiąc temu, na zawodach] :razz::mad:... Ostatnio nie obrywa mi się chyba tylko dla tego, że jedyny nowi psiarze jacy ją poznali od pierwszych sekund widzieli jej "radosne zabawy" po których musiała zostać zabrana na smycz [Furia się denerwowała i o mały włos doszło by do spięcia między sukami] :evil_lol:.... Jak dzisiaj Birma pogonił Bonitę [w tym samym wieku - 13 miesięcy obie] to usłyszałam, że Bonita jej pokaże jak podrośnie :razz:. Biorąc pod uwagę doświadczenie obu panien wolałabym tego uniknąć - szycie wystawowego psa może być drogie :evil_lol:...

A na poważnie jak młoda się nie uspokoi to bardzo zawęzi nam się grono psów, z którymi będzie mogła się bawić :-(

Posted

[quote name='bonsai_88'] Jak dzisiaj Birma pogonił Bonitę [w tym samym wieku - 13 miesięcy obie] to usłyszałam, że Bonita jej pokaże jak podrośnie :razz:. Biorąc pod uwagę doświadczenie obu panien wolałabym tego uniknąć - szycie wystawowego psa może być drogie :evil_lol:...[/quote]
Bo Ty to źle zrozumiałaś. Ona jej pokaże tylnie łapy i zad, kiedy będzie przed nią zmiatać :evil_lol:

Posted

Biorąc pod uwagę, że z Bonity jest prawdziwy ON o wspaniałym spokojnym charakterze to bardzo możliwe ;).... tylko jej pan chciałby mieć "wspaniałego" obrońcę...

Czy ty masz jakąś swoją galerię? Bo szukam co by twoje psiaki obejrzeć i znaleźć nie mogę :(