Mudik Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Smok świetny:loveu:, a główka Birmy miodzio:loveu::loveu: Quote
Rinuś Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 [I][B]heloł:loveu: a po co Birmie skarpety w domu ? :eviltong:[/B][/I] Quote
bonsai_88 Posted January 10, 2009 Author Posted January 10, 2009 [B]Aganetha [/B]daje szukam :diabloti: [B]Rinuś[/B] niestety młoda ma problem z łapkami :shake:. Od soli tak ją potrafią boleć, że staje na środku chodnika i się drze jakby ją zarzynali :roll:. Ponieważ nie mam dla niej bucików [i co gorsze, w tym miesiącu na 100% nie mam za co kupić] to jej chociaż na noc łapki kremami smaruje - żeby nie było popękań, wtedy mniej boli... a że dziwna jestem i nie chcę mieć całego domu w wazelinie to Birma dostała skarpetki Smoka... :razz: Quote
jbk Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Popękane łapki dobrze nasmarować alantanem :) Quote
bonsai_88 Posted January 10, 2009 Author Posted January 10, 2009 Wazelina z wit. A [chyba :eviltong:] wystarczyła ;).... łapki już popękane nie są, ale i tak co parę dni je smaruję [profilaktycznie]... Quote
jbk Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 [quote name='bonsai_88']Wazelina z wit. A [chyba :eviltong:] wystarczyła ;).... łapki już popękane nie są, ale i tak co parę dni je smaruję [profilaktycznie]...[/quote] Jakby nie założył potem psiakowi skarpetek, to by maść zlizał ;) Quote
bonsai_88 Posted January 10, 2009 Author Posted January 10, 2009 Birma nie zlizuje, za to jak chodzi po potrafi pół domu "zamazać" łapkami :evil_lol: Quote
jbk Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 [quote name='bonsai_88']Birma nie zlizuje, za to jak chodzi po potrafi pół domu "zamazać" łapkami :evil_lol:[/quote] O, to masz dobrze, że nie liże ;) Vadir kocha moje pomadki ochronne i kremy wszelkiego rodzaju, łapy by lizał na pewniaka ;) Quote
Rinuś Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 [I][B]Przed spacerem smRUJ łapki wazeliną i podobno dobra jest Neutrogena ale kosztuje w granicach 20-30 zł....[/B][/I] Quote
bonsai_88 Posted January 10, 2009 Author Posted January 10, 2009 Czytałam, że tuż przed spacerem nie, bo wazelina rozpuszcza w sobie tą sól :shake:.. Co innego jakby chodziło o ochronę przed zimnem czy śniegiem - wtedy wazelina troszkę ochrania łapki i utrudnia zbijanie się kul na łapach ;) Quote
bonsai_88 Posted January 10, 2009 Author Posted January 10, 2009 [B]Z Życia Wzięte[/B] Moja bratowa, Kyoko uczy się polskiego i czasami ma śmieszne wpadki :cool3:... Najnowszym hitem usłyszanym od niej wczoraj było zdanie "[B]Pochodzę z Kraju Kwiczącej Wiśni[/B]". Biedna nie wiedziała, czemu ja oplułam monitor [niestety, gadamy na skypa, bo oni w Londynie], a Kuba się o mało nie udusił ze śmiechu :evil_lol: Quote
Mudik Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 No można się pokwiczeć ze smiechu,świetne!:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Od-Nowa Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 fajny ten Twój smoczek :cool3: i rzeczywiście wielki już! Tajurka też ma problem z łapkami i w bucikach będzie popierniczać:evil_lol: Quote
bonsai_88 Posted January 10, 2009 Author Posted January 10, 2009 Też ją lubię :p.... Szkoda tylko, że jak do tej pory nie udało nam się pogadać na żywo :-(... Kyoko w Polsce była tylko raz, akurat jak ja rodziłam.. mieli do nas przyjechać na dzień-dwa, ale ze względu na Smoka sobie darowali - woleli mnie nie wkurzać :diabloti: Quote
jbk Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 [quote name='bonsai_88']Też ją lubię :p.... Szkoda tylko, że jak do tej pory nie udało nam się pogadać na żywo :-(... Kyoko w Polsce była tylko raz, akurat jak ja rodziłam.. mieli do nas przyjechać na dzień-dwa, ale ze względu na Smoka sobie darowali - woleli mnie nie wkurzać :diabloti:[/quote] No to jeszcze będzie możliwość to odrobić ;) Quote
bonsai_88 Posted January 11, 2009 Author Posted January 11, 2009 No i będzie :multi:.... Właśnie [no, jakieś pół godziny temu :evil_lol:] dostałam cynka, że jadą dzisiaj z Biancą i koło południa będą :p Quote
Asiaczek Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Alez ten Smok jest usmiechnięty, no, i szczeerbaty...:lol: Pzdr. Quote
bonsai_88 Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 A witam, witam :p... Ja już po porannym spacerku siedzę i kwiczę ze szczęścia - Bianca już mniej się boi, nawet sama weszła do klatki :multi:... i już rozumie, że jak się ubieram to trzeba podejść to wyjdzie na dwór :cool3:. Po za tym na dworze nie zamiera na widok każdego człowieka, dała sobie przymierzyć szelki w zoologicznym i... i straż miejska nie olała mojego zgłoszenia na psa, który ciągle luzem biega :loveu:. Dzisiaj po południ ma wpaść miły pan dzielnicowy powiedzieć mi co udało mu się załatwić [mandat czy tylko pouczenie] :razz: Quote
bonsai_88 Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 W podpisie masz jedno :eviltong: Quote
Mudik Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 A to jednak się udało , jest u Ciebie Super, śliczna jest!:loveu: Quote
Recommended Posts