olekg89 Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 JBK-wysyłała sygnały uspokajające.Nie masz jeszcze psiaka to możesz nie wiedzieć ,a jeśli masz to oo my gat:diabloti: Biedny pies:roll: Quote
jbk Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 [quote name='olekg89']JBK-wysyłała sygnały uspokajające.Nie masz jeszcze psiaka to możesz nie wiedzieć ,a jeśli masz to oo my gat:diabloti: Biedny pies:roll:[/quote] Mam dwa psy, ale się kochają ;) Quote
olekg89 Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 CS-sygnały uspokajające a z angielska nie pamiętam:diabloti: P.S. W stosunku do ciebie też wysyłają CS-y.Odwracanie głowy ,oblizywanie ,ziewanie to też CS Quote
bonsai_88 Posted November 3, 2008 Author Posted November 3, 2008 Ogólnie pies CSuje wtedy, kiedy chce zażegnać jakiś konflikt. Jak to Olek ładnie opisał - pies odwraca głowę, tuli uszy [ale nie w groźny sposób, inaczej tuli :razz:], przewraca się na grzbiet, "uśmiecha" się, próbuje wylizywać psyk wijąc się przed dominantem [tak jak szczeniak]... [B] Oluś[/B] jednego bądź pewien - psy JBK nie są biedne ;). Mają bardzo szczęśliwe życie :p. Po prostu nie każdy musi wszystko wiedzieć. Ja przez 15 lat miałam psa i nie znałam skrutu CS, ba nie miałam pojęcia, że są jakieś sygnały po za kładzeniem sie brzuchem do góry :razz:... Quote
olekg89 Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Nie no wiem ,ze nie biedne.Ale dla mnie poprostu nie które rzeczy są tak logiczne ,ze ludzka nie wiedza mnie zaskakuje:diabloti: Quote
bonsai_88 Posted November 3, 2008 Author Posted November 3, 2008 Ty, żebym ja ci nie przypomniała twojej niewiedzy :diabloti:... na pewno coś bym znalazła :evil_lol: Quote
olekg89 Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Wcale nie mówię ,że nie .Ja ogólnie tępy jestem:eviltong: Quote
bonsai_88 Posted November 3, 2008 Author Posted November 3, 2008 Jako korepetytorka twierdzę, że nie ma ludzi tępych - są tyko wyjątkowo leniwi :diabloti: Quote
bonsai_88 Posted November 3, 2008 Author Posted November 3, 2008 Co :crazyeye:... już idziesz spać :-o... Quote
olekg89 Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 A z czego dajesz korki?:diabloti:Może się zapisze:cool3: Quote
jbk Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 To że pies daje sygnały, to ja wiem od dawna, to nie są moje pierwsze psy, ale że na to skrót tego typu ktoś zrobił, to nie wiedziałam ;) Zwłaszcza, że jak na razie nadal nie znam rozwinięcia skrótu :eviltong: Wy też nie, z tego co widzę :diabloti: Co do żargonów i uproszczeń i tak dalej, na dogo na przykład dowiedziałam się, co to jest TŻ, jeśli tego nikt poza dogo nie używa, to skąd reszta świata miałaby wiedzieć? :p Quote
Rinuś Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 [quote name='olekg89']A z czego dajesz korki?:diabloti:Może się zapisze:cool3:[/quote] [B][I] Z języka francuskiego :diabloti:[/I][/B] Quote
bonsai_88 Posted November 4, 2008 Author Posted November 4, 2008 [quote name='Rinuś'][B][I] Z języka francuskiego :diabloti:[/I][/B][/quote] :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Z biologii :diabloti:... Skrót TZ jest używany tez w wielu innych miejscach [w internecie oczywiście]... Quote
jbk Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 [quote name='bonsai_88']:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Z biologii :diabloti:... Skrót TZ jest używany tez w wielu innych miejscach [w internecie oczywiście]...[/quote] No patrz, ja zaliczyłam czaty, kafejki, gry on-line, blogi, fotologi, moBlogi, naszą klasę, moich krewnych itd., a nigdzie poza dogo tego nie spotkałam ;) Quote
bonsai_88 Posted November 4, 2008 Author Posted November 4, 2008 Ja się spotkałam na Joemonsterku i na forum o ciąży... i na forum o pajączkach :diabloti: Quote
Rinuś Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 [B][I]ze skrótem TZ tylko na forach się spotykam też :eviltong:[/I][/B] Quote
jbk Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 No tak, JoeMonster mnie nie bardzo kręci, w ciąży nie byłam od 14-stu lat (a wtedy jeszcze nie było w Polsce internetu ;)) a pająków nie lubię.... brrr :eviltong: Quote
zerduszko Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 [quote name='jbk']To że pies daje sygnały, to ja wiem od dawna, to nie są moje pierwsze psy, ale że na to skrót tego typu ktoś zrobił, to nie wiedziałam ;) Zwłaszcza, że jak na razie nadal nie znam rozwinięcia skrótu :eviltong: Wy też nie, z tego co widzę :diabloti:[/quote] Calming Signals, o ile tak to się pisze, bo ja po angielskiemu nie umiem ;) Quote
jbk Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 [quote name='zerduszko']Calming Signals, o ile tak to się pisze, bo ja po angielskiemu nie umiem ;)[/quote] Oooo :) Dziękuję bardzo :) Quote
bonsai_88 Posted November 4, 2008 Author Posted November 4, 2008 Dużo słychać... teraz to akurat głównie szczekanie i warczenie [dziewczyny kłóciły się o to, która może żebrać bliżej ciasta :evil_lol:], a godzinę temu słychać było pisk opon - musiałam pędzić z siuśkami Jagi do weterynarza :roll:. Na szczęście jak tak teraz patrzę po podłodze, to... Jaga chyba jednak ma cieczkę :multi:. Cieszy mnie to o tyle, że w innych wypadku ma krwiomocz :shake:... Bo krew w siuśkach była :mad: Quote
M&T Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 dobra, teraz będzie pytanie i nie wiem na ile będzie one głupie, ale wybacz mi - jestem schorowana i mój mózg ma tymczasowo przerwę - kto to Jaga? :oops: Quote
bonsai_88 Posted November 4, 2008 Author Posted November 4, 2008 Jaga to sunia haszczaka, która od niedzieli jest u mnie na DT ;). Chcesz może przygarnąć :diabloti:? Quote
Recommended Posts