Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='olekg89']JBK-wysyłała sygnały uspokajające.Nie masz jeszcze psiaka to możesz nie wiedzieć ,a jeśli masz to oo my gat:diabloti: Biedny pies:roll:[/quote]

Mam dwa psy, ale się kochają ;)

Posted

Ogólnie pies CSuje wtedy, kiedy chce zażegnać jakiś konflikt. Jak to Olek ładnie opisał - pies odwraca głowę, tuli uszy [ale nie w groźny sposób, inaczej tuli :razz:], przewraca się na grzbiet, "uśmiecha" się, próbuje wylizywać psyk wijąc się przed dominantem [tak jak szczeniak]...
[B]
Oluś[/B] jednego bądź pewien - psy JBK nie są biedne ;). Mają bardzo szczęśliwe życie :p. Po prostu nie każdy musi wszystko wiedzieć. Ja przez 15 lat miałam psa i nie znałam skrutu CS, ba nie miałam pojęcia, że są jakieś sygnały po za kładzeniem sie brzuchem do góry :razz:...

Posted

To że pies daje sygnały, to ja wiem od dawna, to nie są moje pierwsze psy, ale że na to skrót tego typu ktoś zrobił, to nie wiedziałam ;) Zwłaszcza, że jak na razie nadal nie znam rozwinięcia skrótu :eviltong: Wy też nie, z tego co widzę :diabloti:

Co do żargonów i uproszczeń i tak dalej, na dogo na przykład dowiedziałam się, co to jest TŻ, jeśli tego nikt poza dogo nie używa, to skąd reszta świata miałaby wiedzieć? :p

Posted

[quote name='Rinuś'][B][I] Z języka francuskiego :diabloti:[/I][/B][/quote]

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Z biologii :diabloti:...

Skrót TZ jest używany tez w wielu innych miejscach [w internecie oczywiście]...

Posted

[quote name='bonsai_88']:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Z biologii :diabloti:...

Skrót TZ jest używany tez w wielu innych miejscach [w internecie oczywiście]...[/quote]

No patrz, ja zaliczyłam czaty, kafejki, gry on-line, blogi, fotologi, moBlogi, naszą klasę, moich krewnych itd., a nigdzie poza dogo tego nie spotkałam ;)

Posted

No tak, JoeMonster mnie nie bardzo kręci, w ciąży nie byłam od 14-stu lat (a wtedy jeszcze nie było w Polsce internetu ;)) a pająków nie lubię.... brrr :eviltong:

Posted

[quote name='jbk']To że pies daje sygnały, to ja wiem od dawna, to nie są moje pierwsze psy, ale że na to skrót tego typu ktoś zrobił, to nie wiedziałam ;) Zwłaszcza, że jak na razie nadal nie znam rozwinięcia skrótu :eviltong: Wy też nie, z tego co widzę :diabloti:[/quote]
Calming Signals, o ile tak to się pisze, bo ja po angielskiemu nie umiem ;)

Posted

Dużo słychać... teraz to akurat głównie szczekanie i warczenie [dziewczyny kłóciły się o to, która może żebrać bliżej ciasta :evil_lol:], a godzinę temu słychać było pisk opon - musiałam pędzić z siuśkami Jagi do weterynarza :roll:. Na szczęście jak tak teraz patrzę po podłodze, to... Jaga chyba jednak ma cieczkę :multi:. Cieszy mnie to o tyle, że w innych wypadku ma krwiomocz :shake:... Bo krew w siuśkach była :mad:

Posted

dobra, teraz będzie pytanie i nie wiem na ile będzie one głupie, ale wybacz mi - jestem schorowana i mój mózg ma tymczasowo przerwę - kto to Jaga? :oops: