bonsai_88 Posted January 5, 2010 Author Posted January 5, 2010 Ale padaczka to nie tylko "łatwość" do języków... to też szereg innych... niedogodności. Wierz mi, lepiej siedź i się ucz, a nie narzekaj, bo po straceniu przytomności strasznie boli głowa [zwłaszcza, jak nie ma się talentu do upadania na poduszki tylko na podłogę ;)] Quote
zerduszko Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 [quote name='bonsai_88']Ale padaczka to nie tylko "łatwość" do języków... to też szereg innych... niedogodności. Wierz mi, lepiej siedź i się ucz, a nie narzekaj, bo po straceniu przytomności strasznie boli głowa [zwłaszcza, jak nie ma się talentu do upadania na poduszki tylko na podłogę ;)][/QUOTE] Spoko oko, mam swoje choroby.... niestety mimo wielu lat nauki, jezyk mam opanowany nawet nie w stopniu komunikatywnym ;) Quote
bonsai_88 Posted January 5, 2010 Author Posted January 5, 2010 W stopniu komunikatywnym to mam opanowany... godziny wkuwania swoje robią, ale na angielski muszę znać słówka specjalistyczne. Quote
mossie_lisa Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 [IMG]http://img6.imageshack.us/img6/5651/p8013047.jpg[/IMG] REWELKA! wygląda jak japoński smok :D Quote
***kas Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Ciotka nie zazroszcze. Biedna Ty jestes... a co do języków, nie chcwalac się operuję juz 4 ;) jestem nienormalna :D Quote
Kosmaty Gałganek Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 [url]http://img6.imageshack.us/img6/5651/p8013047.jpg[/url] :roflt::roflt: [FONT="Comic Sans MS"][FONT="Comic Sans MS"]Powalająca fryzurka[/FONT][/FONT] Quote
bonsai_88 Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 Bo mój pies to jedna wielka rewelacje :D... A na zdjęciu zwróciłabym uwagę na włosy pod pachą :D... ***kas a cóż ja poradę na twoją nienormalność ;). Do języków może talentu nie mam, ale do biologii i matmy to mam spory :) Quote
Agmarek Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Dzień dobry wieczór :evil_lol: Melduję się na zaproszenie, a warto było przyjść! Taka galeria! :crazyeye: Jak nie było aparatu to nie było, a teraz zdjęcia sypią się jak z karabinu :-o Na jednym to Birma wygląda jak z reklamy opon Michelina tak jej się te szelki wbijają. Dobrze Bonsai że nikt nie zadzwonił po Animalsów że psa maltretujesz i sanki każesz ciągnąć :evil_lol: [quote name='bonsai_88']Phi... a zdania egzaminu to już mi nie pogratuluje :(...[/QUOTE] Gratuluję zdanego anglika :Rose: [quote name='bonsai_88']Jeszcze jestem, ale za niedługo mi przejdzie - w piątek mam jeszcze ważniejszy egzamin z chemii, później wtorek ekonomia, później w następny weekend genetyka... Tak więc na brak egzaminów to ja teraz narzekać nie mogę :D[/QUOTE] Dasz radę. Zdolna kobita jesteś ;) I fajną masz rodzinkę. Szczególnie synusia :loveu: Quote
bonsai_88 Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 [B]Agmarek[/B] dzisiaj mi tym jeden pan groził... akurat Birma była już po dość długim i męczącym spacerze - ciągnęła na sankach mnie i Smoka - z ruszaniem musiałam jej pomóc, ale tak to biegła bez problemu. Podziwiam ją, bo ja + mały + sanki to ok. 100 kg będzie, dlatego ciągnęła nas tylko przez parę-paręnaście metrów, później zeszłam. Ze względu że bieganie jej w głowie nie było to wracała na osiedle bez smyczy - trzymała się mnie bardzo ładnie, nie reagowała na inne psy czy koty ;). Pan nie mógł się nadziwić, że ona tak ciągnie sama z siebie.... aż w końcu nie wytrzymałam i się spytałam, czy widzi u małego jakiś bat :D. A rodzinkę... no cóż, z matką sie nawet dogaduję, ale ojca mam powoli bardzo dość. Na szczęście w poniedziałek wraca do siebie... Quote
zerduszko Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 [quote name='bonsai_88'] A rodzinkę... no cóż, z matką sie nawet dogaduję, ale ojca mam powoli bardzo dość. Na szczęście w poniedziałek wraca do siebie...[/QUOTE] A kiedyś pisałaś tatuś... musiał nieźle sobie nagrabić ;) Quote
bonsai_88 Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 Zerduszko kiedyś widział cokolwiek po za kasą :( Quote
Kosmaty Gałganek Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 [FONT=Comic Sans MS]Tak sobie myślę, że chyba by się nasze suki dogadały. Lenka tez lubi bardziej brutalne zabawy :evil_lol: Teraz tylko łapę oszczędza, bo miała kontuzję [/FONT] Quote
bonsai_88 Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 [B]Ania![/B] jeszcze pytanie, czy moja nei będzie się bać - kiedyś ją nowofundlantka pogoniła i teraz Birma się boi niektórych dużych, puchatych. Jakąś za 2 tygodnie będę miała trochę czasu, to się do ciebie wybiorę :) Quote
Kosmaty Gałganek Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 [FONT=Comic Sans MS]Jak byśmy je puściły to Lenka podejdzie do niej spokojnie. Gorzej jak obie na swój widok zwiją w dwie różne strony :evil_lol: [/FONT] Quote
Agmarek Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 [quote name='bonsai_88'][B]Agmarek[/B] dzisiaj mi tym jeden pan groził... akurat Birma była już po dość długim i męczącym spacerze - ciągnęła na sankach mnie i Smoka - z ruszaniem musiałam jej pomóc, ale tak to biegła bez problemu. Podziwiam ją, bo ja + mały + sanki to ok. 100 kg będzie, dlatego ciągnęła nas tylko przez parę-paręnaście metrów, później zeszłam. Ze względu że bieganie jej w głowie nie było to wracała na osiedle bez smyczy - trzymała się mnie bardzo ładnie, nie reagowała na inne psy czy koty ;). Pan nie mógł się nadziwić, że ona tak ciągnie sama z siebie.... aż w końcu nie wytrzymałam i się spytałam, czy widzi u małego jakiś bat :D..[/QUOTE] Wiesz co? Ja też nerwowo reagowałam jak wychodziłam na spacer z Szansą i na moje zawołanie ona się kładła (nie ważne gdzie, czy na śniegu czy w błocie) i wywalała brzuch do góry w geście poddania a ktoś mnie pytał czemu ona tak się boi i czy ja ją bije. Mówiłam że tak. Na śniadanie, obiad i kolację :diabloti: ale z drugiej strony to chyba dobrze że są ludzie którzy zwracają na to uwagę. Ja gdybym zobaczyła pudla uwiązanego do sanek i ciągnącego 100 kg, to też pewnie zwróciłabym Ci uwagę :-x gdybym oczywiście Cię nie znała :evil_lol: [quote name='Ania!'][FONT=Comic Sans MS] Gorzej jak obie na swój widok zwiją w dwie różne strony :evil_lol:[/FONT][/QUOTE] To będzie dla Was parę kilo mniej przy gonitwie :turn-l: Quote
bonsai_88 Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Masz rację, będzie nas parę kilo mniej, zwłaszcza, że każda do gonitwy będzie musiała łapać swoje dziecko na ręce [u Ani to Pepe ;)], co by jej się nie zgubiło :P... Jesteś pewna że byś zareagowała widząc Birmę biegnącą swobodnym kłusikiem :P... Co prawda przed nią biegł TZ z żarełkiem w ręce, tak dla motywacji :D. Ps. Birma jak nie chce ciągnąć to się kładzie i koniec. 10 minut trzeba psa namawiać, żeby zadek podniósł, nieważne czy sanki są puste czy ktoś na nich siedzi ;) Quote
zerduszko Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Zerknij na kubrak: [url]http://www.dogomania.pl/threads/176993-Kubraczek-ocieplany-na-kudA-acza-Finiego-do-12-01[/url] Na średnio dużego psa.... tylko ja go zmierzyć nie umiem :lol: Quote
*Monia* Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Gratuluję anglika :multi::multi:. Trzeba było powiedzieć to bym pojechała i zdała go za Ciebie :razz:. Co tam u Birmy i Smoka? Quote
Asiaczek Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Gratuluję zdania angielskiego. Ja angielskiego uczę się sama, z pomoca koleżanek i kolegów z pracy. Jakoś daję radę. Językowo jestem dobra w rosyjskim i francuskim. Ale niemieckiego - nie dam rady u=i już! pzdr. Quote
bonsai_88 Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 Asiaczek dziękuję bardzo :) A teraz możecie trzymać kciuki za chemię - dzisiaj pisałam zaliczenie.... jak zwykle napisałam tak, że nie wiem czy zdam czy nie Quote
*Monia* Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Trzymam kciuki :kciuki:. Chemii nigdy nie lubiłam :roll: Quote
bonsai_88 Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 Chemia to dla mnie średnio trudny przedmiot... w zeszłym roku zawaliłam bo miała wykładowcę do kitu - zawalił CAŁY rok, a ci co mieli warunek jak zobaczyli wykladowcę to się więcej na sali nie pokazali :D... Teraz uczy nas dość fajny gościu, ale wymagający. Dobry jest, bo będzie ci tłumaczyć aż zrozumiesz.. mi raz jedną rzecz tłumaczył 4 razy pod rząd, bo mi się mózg zaciął i zrozumieć nie umiałam. Za czwartym razem mózg mi się odblokował, bo pan doktor wyglądał jakby chciał mnie już udusić ;) Quote
Kosmaty Gałganek Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 [FONT=Comic Sans MS]Dla mnie chemia to czarna magia[/FONT] :evil_lol: [FONT=Comic Sans MS]Powodzenia i trzymam kciuki[/FONT] :kciuki: Quote
zerduszko Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 [quote name='bonsai_88']Chemia to dla mnie średnio trudny przedmiot... w zeszłym roku zawaliłam bo miała wykładowcę do kitu - zawalił CAŁY rok, a ci co mieli warunek jak zobaczyli wykladowcę to się więcej na sali nie pokazali :D... Teraz uczy nas dość fajny gościu, ale wymagający. Dobry jest, bo będzie ci tłumaczyć aż zrozumiesz.. mi raz jedną rzecz tłumaczył 4 razy pod rząd, bo mi się mózg zaciął i zrozumieć nie umiałam. Za czwartym razem mózg mi się odblokował, bo pan doktor wyglądał jakby chciał mnie już udusić ;)[/QUOTE] To fajnych wykładowców macie. U nas powtarzali: studia, to nie podstawówka, tu się wiedzę samemu zdobywa. Jak sie poszło na konsultacje z wątpliwościami, to pałą można było wylecieć, odpowiedzią na każde pytanie było pytanie, na które trzeba było znac odpowiedź.... Quote
bonsai_88 Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 [B]Zerduszko [/B]akurat z tym to fakt, mam dość sporo fajnych wykładowców, ale i chamy się zdarzają... Ale najważniejsze, że mam naprawdę świetnego dziekana - gościu jest bardzo na TAK dla studentów, właśnie dzięki niemu uczą nas głównie fajni ludzie :). Jak do tej pory przy prośbach o przedłużenie sesji: - za pierwszym razem dostałam buziaka [niestety - w powietrze, bo siedział po 2 stronie biurka ;)] -za 2 razem pogłaskał mnie po główce na pocieszenie [wpisałam problemy prywatne jako powód przedłużenia ;)] -teraz [bo właśnie jestem w trakcie "wykańczania" sesji letniej :(] na prośbę o przedłużenie do 14 stycznia odmówił... stwierdził, że to za krótko i przedłużył do 21 stycznia :D. Quote
Recommended Posts