Agata69 Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 A kiedy? One już same jedzą, są zaszczepione. Figa ich nie karmi. Quote
xxxx52 Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 matki sie nie oddziela od maluchow tak wczesnie.To ,ze maluchy same jedza nie swiadczy o rozdzielaniu rodziny,gdyz od osmego tygodnia wchodza szczeniaki w najwazniejszy okres tzn socjalny .kontakt z rodzenstwem i mama sa konieczne do prawidlowego psychicznego rozwoju.mama szczeniakow bedzie obserwatorem i bedzie wplywala na ich prawidlowe wychowanie.ten okres to najwspanialszy czas na obserwacje zwierzat.Adoptujemy w przypadku ,kiedy szczeniaki maja mame 0d 10-12 tygodnia .Pieski w 8 tygodniu po odrobaczeniu powinny byc zaszczepione bez wscieklizny. Quote
Agata69 Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Jezeli dziewczyny wykażą sie duzą cierpliwoscią, bedziemy adoptować po 10 tygodniu życia. Quote
xxxx52 Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 jezeli szczeniaki nie maja mamy,a zmuszone sa przebywac w schronisku ,mozna adoptowac jak najszybciej 10 dni po pierwszym szczepieniu,zeby uchronic zwierzata przed chorobami,zagryzieniem itd.natomiast pieski majace mame i rodzenstwo ,i zyjace w komfortowych warunkach oddaje sie do adopcji pozniej . ja adoptuje tj powyzej pisalam,a na koncu adoptuje mame. (cudownie obserwowac jak mama dba o psiaki,jak je wychowuje ,czasami b.brutalnie,ale nigdy bez przelewania sie krwi. Ps-zapomnialam dodac ,ze mozna juz szukac przyszlych opiekunow dla calej rodziny,zeby mozna je z czego przesiewac.W tym czasie mozna wybrac rodziny ,zeby przez czas oczekiwania pokupili sobie wszystko dla nowego czlonka rodziny.Zapoznali sie z literatura o szczeniakach ,odzywianiu,potrzebach psow,,oraz o prawidlowym wychowaniu. Quote
Agata69 Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 [quote name='xxxx52']jezeli szczeniaki nie maja mamy,a zmuszone sa przebywac w schronisku ,mozna adoptowac jak najszybciej 10 dni po pierwszym szczepieniu,zeby uchronic zwierzata przed chorobami,zagryzieniem itd.natomiast pieski majace mame i rodzenstwo ,i zyjace w komfortowych warunkach oddaje sie do adopcji pozniej . ja adoptuje tj powyzej pisalam,a na koncu adoptuje mame. (cudownie obserwowac jak mama dba o psiaki,jak je wychowuje ,czasami b.brutalnie,ale nigdy bez przelewania sie krwi. Nie mam nic do zapewnienia Fidze komfortowych warunków wychowania maluchów. Przypominam tylko że; 1. figa urodziła dzieci w śmieciach 2. musiałam ja ewakuować z przytuliska z powodu parwo 3. odbyła kwarantannę w klinice w Toruniu w bardzo srednich warunkach (mokry garaż pana weta, za którą zapłaciłam z własnej kieszeni 50 zł za dobę bez jedzenia. 4. od jakiegos czasu Figa i jej dzieci sa w hotelu - 15 zł za dobę. Moze Figa to nawet ma komfortowe warunki macierzyństwa , zapewniam jednak ze ja nie mam komfortowych warunków płacenia 450 zł miesiecznie za hotelowanie Figi przy ok. 1100 zł wynagrodzeniu nauczycielskim, dwójce dzueci w tym jeden licealista renomowanego liceum w którym składka na komitet rodzicielski wynosi 100 zł na dzień dobry. noie wspomne o książkach, wyposazeniu, opłacaniu nauki pozaszkolnej, w tym hobby, drugim dziecku którego opieka kosztuje 350 zł miesięcznie itd. Dzisiaj zapłaciłam za kolejne 6 dni hotelowania Figi. Oddałam swoja ostatnia stówę. Przypominam ze dzisiaj jest 12 sty. .................., bardzo proszę o pomoc w pomaganiu Fidze, chetnie podam namiary na konto na priv. Quote
Agata69 Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Przepraszam, myslałam , ze pisze na watku Figi. Na który notabene nikt nie zaglada. Quote
xxxx52 Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Agata-ojej -myslam ze masz u siebie w domu jezeli sa w hotelu" to mysle ,ze zmuszona bedziesz ze wzgledow tylko finansowych wczesniej adoptowac. Quote
jolap. Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 [quote name='Agata69'] Dzisiaj zapłaciłam za kolejne 6 dni hotelowania Figi. Oddałam swoja ostatnia stówę. Przypominam ze dzisiaj jest 12 sty. .................. bardzo proszę, chetnie podam namiary na konto na priv. Trochę przerobiłam :evil_lol:. Poproszę o numer konta na pw. Mizernie wyglądam ale jakieś 20 zł mogę z "chętnością" wysłać w poniedziałek. Pozdrawiam ! Quote
Agata69 Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Skasowałam część swojego wczorajszego posta. Chcę żeby na wątku było miło i przyjażnie, tak jak do tej pory. Quote
Agata69 Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 jolap. napisał(a):Trochę przerobiłam :evil_lol:. Poproszę o numer konta na pw. Mizernie wyglądam ale jakieś 20 zł mogę z "chętnością" wysłać w poniedziałek. Pozdrawiam ! Jola, dziękuję w imieniu piesków. Quote
wtatara Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 mam zdjęcia maluszków od Marzeny. Dzisiaj wkleję Quote
wtatara Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 ten mi się najbardziej podoba Quote
wtatara Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 oto śliczne maluszki i opiekuńcza mama jeszcze u Marzeny Quote
Kasia Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 cudowna rodzinka :loveu: oby szybko domki sie dla nich wszystkich znalazły!!! Quote
Agata69 Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 Przepiękne maluszki, mysle ze szybko znajdą domy. Muszka, kochana bida. Quote
tigrunia Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Podnoszę :multi: Maluszki prześliczne :loveu: Quote
Recommended Posts