Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Uszy bardzo się wydłużają (najpierw są takie jak u Basset Hounda)

Z Twojej wypowiedzi wynika , Że Basset artezyjsko-normandzki ma dłuższe uszy niż basset hound,

Ja tam zrozumialam, ze normandy rodzą się z taki samymi uszami jak houndy, potem się wydłużają, ale Macross nigdzie nie napisał, że są dłuższe od houndów :wink:

A co to za rasa?

Te białe pluszaki to małe samojedy :P

Szantina białaski superaste :angel: :angel:

Posted
Ja tam zrozumialam, ze normandy rodzą się z taki samymi uszami jak houndy, potem się wydłużają, ale Macross nigdzie nie napisał, że są dłuższe od houndów :wink:

Ale Houndom też się wydłużają, a z wcześniejszych wypowiedzi MacRosa wywnioskowałam że tak właśnie uważa. (W którymś wątku (ale nie wiem czy na tym forum czy na psach) gdzie ktoś prosił o doradzenie w sprawie rasy, MacRos wyraznie powiedział, że normandzkie mają znacznie dłuższe uszy niż houndy). Ale może sam zainteresowany się wypowie.

Posted

KORONA dobrze zrozumiemalas, ze wygalam psa - baseta (ale zabijcie mnie nie wiem jakiego..ale byl zdecydowanie jasneijszej masci niz te od MacRos)...

Przy wejsciu na wystawe wypelnialo sie kupon konkursowy i pan, ktoremu wkasnie oszzenila sie jakis czas temu sunia oddawal jednego szczeniaka jako nagroda w konkursie.I dziewczynka, ktora losowala wylosowala mojego tate...To byla jedyna wygrana w nszym zyciu..Gdzies w domu mam jeszcze wycinki z gazet odnosnie calej wygranej...

Sunia byla liczna i taka kochana...niestety z niam byla krotko, ale swoj zywot spedzila z najwspanalszymi ludzmi pod sloncem (wlascicielk jezdzi na wozku ma tylko jenda noge..maluje nogami i ustami, zdobywa nagrody, a suni posiwecila mnostwo czasu, jezdzac z nia na wystawy i szukajac jej partnera do szczeniakow...byly tylko 2 maluchy...i do dzis zaluje ze obydwa oddala...)

To taka niesamowita historia, a Okazja byla najmniejsza sunia w miocie..ostatnim szczeniackiem a cala sciana w domu naszej znaojomj byla w jej medalach...Niestety odeszla jakis czas temu...Ale przezyla ponad 13 lat...

Posted

Białasy śpią z pełnymi brzucholkami.Były bardzo nieszczęśliwe bo wstrętna pańcia dała mleczko ze śmieciami( płatki kukurydziane) błe.....

Ale mama dokarmiła i jest już wszystko ok.

Dzisiaj maluchy były wymiziane, wyprzytulane......Ciocia KORONA miała pełne ręce roboty.Jeśli się zlituje nad sierotą komputerową to wstawi najnowsze zdjęcia maluchów.

Wszystkim kolorowych snów - szczególnie czterołapnym maluszkom.

PS.W takim razie Bea ma już w domu ''szkolniaki'',ja ''przedszkole''a MacRos''żłobek'' - ale szybko rośniemy

Posted

Rety, ale było fajnie... Białaski są niesamowite, śliczne kluski. A jakie puchate!! ja nie jestem przyzwyczajona do takich misiów, a nie jeden dorosły pies mógłby im pozazdroscić futerka... :) :angel:

Jedziemy z fotkami, ostrzegam ze jest tego spro. Nie byłam w stanie zrobic selekcji, bo one są wszytkie takie śliczne...

f6b51dd4.jpg

Do Szantiny pojechałam z przyjaciółmi, którzy nie mogli się doczekać kiedy wygłaszczą białe kluski :)

f6b51dd7.jpg

f6b51ddf.jpg

f6b51dd8.jpg

f6b51de1.jpg

TZ Szantiny, szkoda tylko że nie ma żadnej fotki Szantowej :-?

f6b51de7.jpg

Teraz to mi pewnie zazdrościcie...ihihihi :)

f6b51dd2.jpg

f6b51de9.jpg

Szantina powiedziała " to z psem na głowie wstaw koniecznie" :-? Nie będe sie kłócić...

f6b51de3.jpg

f6b51dcf.jpg

f6b51dec.jpg

f6b51dd9.jpg

f6b51dd5.jpg

f6b51dea.jpg

f6b51def.jpg

A jak sie go drapało za uszkiem, to on się tak nadstawiał, że aż sie cały śmiesznie powyginał... PIESZCZOCH

f6b51df4.jpg

Posted

Szantina powiedziała " to z psem na głowie wstaw koniecznie" :-? Nie będe sie kłócić...

f6b51de3.jpg

No proszę :o typowy dominant, taki mały a już włazi na głowę ! :lol:

Korona i się powstrzymałaś żeby jakiegoś nie ukraść ?Takie śliczniutkie białe kuleczki, cudo ! :iloveyou:

Posted

Ta biel aż dech zapiera :)

Niesamowite.

A w kwestii bassecich uszu. Wystarczy zerknąć

na stronę jak w moim podpisie (to nie reklama strony !!!)

i porównać. Tam jest dużo zdjęć jednych i drugich.

Wzorce nic tu nie znaczą, bo ogólnie opisują odrębne

psy (bez porównania między rasami).

Z moich obserwacji wynika, że BAN ma proporcjonalnie (!!!)

dużo dłuzsze uszy niż BH. Ale BH jest dużo od BANa większy, więc

w wartosciach bezwzglednych (!) może byc odwrotnie.

Fakt, że BH zdobył w tej konkurencji mistrostwo świata,

ale to był moze BH - mutant, a moze po prostu żaden BAN

nie startował :)

Posted
Rety, ale było fajnie....

Teraz to mi pewnie zazdrościcie...ihihihi :)

f6b51dd2.jpg

A żebyś wiedziała :evil: . Pociesza mnie jedynie fakt, że tydzień temu mogłam miziać małe ogórki :P :P :P .

Posted
Czy wy widzicie jakie one sa rozesmiane...

LAZY a przepraszam że zapytam psiaczki czy ludzkie jednostki...?

:hmmm: w zasadzie to dopiero teraz sie nad tym zastanowilam...i chyba w tej sytuacji stwierdze, ze ludzkie jednostki...(choc w pierwotnym wydaniu mialam na mysli psiaczki... :lol: )

Posted
Czy wy widzicie jakie one sa rozesmiane...

LAZY a przepraszam że zapytam psiaczki czy ludzkie jednostki...?

:hmmm: w zasadzie to dopiero teraz sie nad tym zastanowilam...i chyba w tej sytuacji stwierdze, ze ludzkie jednostki...(choc w pierwotnym wydaniu mialam na mysli psiaczki... :lol: )

No właśnie ja też się zastanowiłam i stiwerdziłam że jednak spiaczki ale ni byłam pewna bo po psiaczkach to tak mało widać, zwłaszcza zafuterkowanych. :wink: :D

Posted
Szantina powiedziała " to z psem na głowie wstaw koniecznie" :-? Nie będe sie kłócić... f6b51de3.jpg
:lol: bomba :D :D

Szantina - zakładasz "zakład fryzjerski"? :wink: :lol: Bo Korona ma dzięki maluchowi całkiem, cakiem fryzurę :wink: :lol:

Posted

O boże, jakie te białe kluchy są już duże :o A jeszcze niedawno trzeba było się modlić aby Szantinka donosiła tą ciążę - jak ten czas leci :D

Korona, trzymamy kciuki choć wydaje się że mamusie z dogomanii ich nie potrzebują :lol:

Posted

Wyjaśniam zniknięcie babci Ogórkowej - ma problemy z kompem.W tym tygodniu powinna do nas wrócić.

Korona - mocno zaciskamy kciuki i wszystkie łapki.Szczęśliwego''wysypu''

Narazie znikam do dzieci

Do wieczorka

Posted
Śmiejcie się, śmiejcie... :evil: :wink:

Didi ma termin na wtorek, od kilku dni ma temperaturę ok 37,5

To oczekiwanie jest straszne...

Ale ten wtorek to juz jutro :lol: Więc specjalnie sie maluchy nie pospieszą, jak dzisiaj wyskoczą :wink:

A kciuki i tak już od dawna trzymamy :kciuki:

Tak jak Szantina pisała, Babacia Ogórkowa ma problem z kompem, i moge powiedzieć tyle co wiem, że maluchy są ok, zdrowe, bawią się itd.

Dzisiaj maja tatuowanie numerków :roll: i chyba lada dzień jadą na przegląd miotu :D

Posted

Jak na razie spokój... Didi od czasu do czasu sobie wzdycha :) Temperatura obniżona, ale jeszcze pare kresek do alarmu brakuje... Możliwe, że przy tej temperaturze już zostanie. Zobaczymy...