Tola Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Nie wiem jak ma na imię, jakie miał życie, czy wie co to czułość ludzkiej ręki i czy był kochany… Wiem, ze ma ok. 15 lat, widoczną narośl na dziąśle i że w jednej z miejscowości niedaleko Zamościa miał dom, swoją Panią, i że pewnie myślał, ze tak już zostanie… Ale jak to w życiu bywa Pani zachorowała i zmarła, a jej syn przywiózł ok 4 - 5 tyg temu zrozpaczonego staruszka do schroniska. Co czuło to stare psie serce, zranione w tak okrutny sposób i to podwójnie? Psiak nie jadł, tęsknił, cierpiał ... Schudł, zaszył się w kąt boksu i czekał na najgorsze. W tej chwili to już szkielecik… Od tyg. odwiedza go jedna naszych z wolontariuszek, dokarmia, pieści te drobniutkie kosteczki, próbuje wlać choć odrobinę ciepła w to zrozpaczone psie serce. I szepcze biedakowi do ucha, ze może jeszcze będzie lepiej… Czy będzie? Czy po raz kolejny na dogo zdarzy się cud i stary, schorowany pies zdąży uciec przed odejściem w samotności i zapomnieniu? Quote
Edi100 Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 O Matuchno, jaki Bieduś:(:placz::placz::placz: Quote
Angie :) Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 jutro zrobie mu ogloszenia wrzuc mi dane: miasto nick opiekuna tel e-mail Quote
Tola Posted August 7, 2008 Author Posted August 7, 2008 Moze zaczniemy od nadania staruszkowi imienia... Quote
Angie :) Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Jes sliczny biszkoptowaty wiec moze Biszkopcik albo cos chwytajacego za serce albo Seruszko :lol: Quote
agusiazet Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Marto, może jednak postawić go w kolejce do hoteliku u Murki? Wiesz jak jest w schronie!!! Quote
emilia2280 Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 jesiu jakie starutenkie bobikowate malenstwo!! Quote
Rodzice Maciusia :) Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 o, niedaleko mnie. Pozwól mały, że też ci będę kibicować. Quote
Isadora7 Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 agusiazet napisał(a):Marto, może jednak postawić go w kolejce do hoteliku u Murki? Wiesz jak jest w schronie!!! U Murki i wiosny tam gdzie szybciej miejsce będzie. Tola daj dane może ja mu allegro zrobię. Quote
Tola Posted August 7, 2008 Author Posted August 7, 2008 agusiazet napisał(a):Marto, może jednak postawić go w kolejce do hoteliku u Murki? Wiesz jak jest w schronie!!! Wiem, serce mi pęka:roll: Aguś, mozna postawić; mam nadzieję jednak , ze ktos wczesniej pokocha dziadziusia... Quote
BasiaD Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 O Boże jaki maleńki bidulinek! Jak można zrobić coś takiego???:mad: On na pewno nie zajmie dużo miejsca.. Hopaj Niuniu do góry po domek na cito! Quote
BasiaD Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Niuniu nie spadaj, Tobie domek potrzebny na cito! Quote
Tola Posted August 7, 2008 Author Posted August 7, 2008 BIANKA1 napisał(a):Jaka bida maleńka :placz: I być moze chora:-( Nie wiem co z tą naroślą:roll: Moze to nic grożnego... Quote
Rodzice Maciusia :) Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 u staruszków często różne paskudztwa się "zarajają" :( Quote
Tola Posted August 7, 2008 Author Posted August 7, 2008 Zeby tylko zdążyć... Zeby nie odszedł w schronie, zapomniany, samotny:-( Quote
ARKA Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 :placz: jesuu juz nie moge, kolejny starowinek. GUCIO?? Quote
Tola Posted August 7, 2008 Author Posted August 7, 2008 Kasia, która opiekuje się piesiem nazwała go Kostek; jest taki chudziutki:-( Quote
Recommended Posts