Isadora7 Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Cary troszkę pozaglądam mimo późnych godzin. Quote
majqa Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Dziękujemy Ciociom - Zaglądaczkom !!! :loveu: Quote
Isadora7 Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 danka1234 napisał(a):Pniemy się w górę!!!! A teraz ze mną :loveu::loveu::loveu: Quote
majqa Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Wysłałam Caruniu maila do p.Ewy z zapytaniem, co u Ciebie. Mam nadzieję, że wkrótce przyjdą wieści. Quote
majqa Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Info od Pani Ewy: "Cary jeszcze chodzi, rzecz jasna tylko w nosidle. Jego opiekun ćwiczy z nim, masuje go podobnie jak ja Bonię i dodatkowo stosuje naświetlanie lampą podczerwoną, którą szczęsliwie posiada z tzw. lepszych czasów. Jak pogoda pozwalała to zabieral go na pływanie. (...) Niestety Cary podłapał jakieś zapalenie uszu i pływanie musiało zostać przerwane. Zresztą jest już zimno, jesien w tym roku nadeszła niespodziewanie szybko. Cary ma słabe mięsnie tylnych nóg, a ponieważ jeszcze chodzi (w przeciwieństwie do Bonusi) to raczej na pewno i głównie jest to kwestia odnerwień, ale pewność da tu tylko diagnostyka, o którą walczymy. Opiekun Carego stara się brać zatrudnienie gdzie się da żeby ze swojej strony także pozyskać środki dla Carego. Cary jak Bonia jest na karmie Hills j/d (stawowej), a z odżywek obecnie dostaje Gelacan Plus Darling - na stawy i na pobudzenie odbudowy mięśni. Cary źle reaguje na masaż kręgosłupa tzn. protestuje jakby coś go bolało podczas gdy Bonia na odmianę bardzo to lubi. Na badania chcę zabrać obydwoje - Bonię i Carego (...). Raczej na pewno pojedzie z nami Dr Ostaszewski patrzeć Niemcom na ręce zwłaszcza w zakresie premedykacji do badania i myślę, że byłoby to w październiku a moze w listopadzie - jeśli dozbieramy konieczne środki. Dr wysłał maila do Niemców czekamy na odpowiedź." Quote
Inez de Villaro Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 A może na stawy dobry byłbu bonharen? tzn kwas hialuronowy....??? Mogę załatwić! Quote
majqa Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Dziękuję Inez! :loveu: :loveu: :loveu: Dopytam Panią Ewę i odezwę się na PW. Quote
Niunia Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Podnosze Mieszkam w USA i nie wiem jak dziala w Polsce stowarzyszenie ochrony zwierzat ( czy jak to sie nazywa :oops:), ale czy bylo jakies dochodzenie i czy babka wyladowala w sadzie ?Mam nadzieje , ze postawili jej zarzuty za znecanie sie nad pieskiem i nie upieklo sie jej na sucho :mad: Quote
majqa Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 [quote name='Niunia'](...)Mam nadzieje , ze postawili jej zarzuty za znecanie sie nad pieskiem i nie upieklo sie jej na sucho :mad: By nie zaśmiecać wątku odpisałam na PW. Tu podam może jako przykład kulawość polskiego prawa: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=117872 Poniżej link do wątku, gdzie mam nadzieję, poznamy pełną prawdę i dojdzie do głosu sprawiedliwość: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=118403 Dziękuję za odwiedziny na wątku Carego! Quote
danka1234 Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 A tymczasem Caruś pniemy się w górę!!!! Quote
majqa Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Inez de Villaro napisał(a):Cary.....na pierwszą!!! Dziękuję za rozmowę Inez. Przemiło mi było Cię poznać! :Rose: Quote
Isadora7 Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 majqa napisał(a):Dziękuję za rozmowę Inez. Przemiło mi było Cię poznać! :Rose: Się zgadzam, się zgadzam :loveu::loveu::loveu: Quote
Inez de Villaro Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Ojej....jakie miłe cioteczki :) dziękuję ale nie zasłużyłam :) ps. majga- benia zadzwoni do mnie bo złapałam ją u dentysty....zaraz potem dam Ci znać :) rozumiem że pani ewa ma 3 psy na ten bonharen....bo jak mówiłam dwie fiolki na jedna kurację! Quote
majqa Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Może ten drugi zestaw planuje dla siebie? A na poważnie, bo głównodowodząca tu zagląda i łeb mi zmyje...;) Przekazałam info o 2 ampułkach = 1 kuracja, a mimo to prośba była o sztuk 6. Quote
Recommended Posts