Jump to content
Dogomania

Cary w potrzebie- JUŻ W NOWYM, STAŁYM SUPER DOMU U GOSI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 822
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Info od Pani Ewy:

"Cary jeszcze chodzi, rzecz jasna tylko w nosidle. Jego opiekun ćwiczy z
nim, masuje go podobnie jak ja Bonię i dodatkowo stosuje naświetlanie lampą podczerwoną, którą szczęsliwie posiada z tzw. lepszych czasów. Jak pogoda pozwalała to zabieral go na pływanie. (...) Niestety Cary
podłapał jakieś zapalenie uszu i pływanie musiało zostać przerwane. Zresztą jest już zimno, jesien w tym roku nadeszła niespodziewanie szybko. Cary ma słabe mięsnie tylnych nóg, a ponieważ jeszcze chodzi
(w przeciwieństwie do Bonusi) to raczej na pewno i głównie jest to kwestia odnerwień, ale pewność da tu tylko diagnostyka, o którą walczymy. Opiekun Carego stara się brać zatrudnienie gdzie się da żeby ze swojej strony także pozyskać środki dla Carego. Cary jak Bonia jest na karmie Hills j/d (stawowej), a z odżywek obecnie dostaje Gelacan Plus
Darling - na stawy i na pobudzenie odbudowy mięśni. Cary źle reaguje na masaż kręgosłupa tzn. protestuje jakby coś go bolało podczas gdy Bonia na odmianę bardzo to lubi. Na badania chcę zabrać obydwoje - Bonię i Carego (...). Raczej na pewno pojedzie z nami Dr Ostaszewski patrzeć
Niemcom na ręce zwłaszcza w zakresie premedykacji do badania i myślę, że byłoby to w październiku a moze w listopadzie - jeśli dozbieramy konieczne środki. Dr wysłał maila do Niemców czekamy na odpowiedź."

Posted

Podnosze

Mieszkam w USA i nie wiem jak dziala w Polsce stowarzyszenie ochrony zwierzat ( czy jak to sie nazywa :oops:), ale czy bylo jakies dochodzenie i czy babka wyladowala w sadzie ?Mam nadzieje , ze postawili jej zarzuty za znecanie sie nad pieskiem i nie upieklo sie jej na sucho :mad:

Posted

[quote name='Niunia'](...)Mam nadzieje , ze postawili jej zarzuty za znecanie sie nad pieskiem i nie upieklo sie jej na sucho :mad:
By nie zaśmiecać wątku odpisałam na PW. Tu podam może jako przykład kulawość polskiego prawa:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=117872
Poniżej link do wątku, gdzie mam nadzieję, poznamy pełną prawdę i dojdzie do głosu sprawiedliwość:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=118403

Dziękuję za odwiedziny na wątku Carego!

Posted

Ojej....jakie miłe cioteczki :)
dziękuję ale nie zasłużyłam :)
ps. majga- benia zadzwoni do mnie bo złapałam ją u dentysty....zaraz potem dam Ci znać :)
rozumiem że pani ewa ma 3 psy na ten bonharen....bo jak mówiłam dwie fiolki na jedna kurację!

Posted

Może ten drugi zestaw planuje dla siebie? A na poważnie, bo głównodowodząca tu zagląda i łeb mi zmyje...;) Przekazałam info o 2 ampułkach = 1 kuracja, a mimo to prośba była o sztuk 6.