Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Justynko, poprosiłam ponownie panią Basię z Ostrołęki o kontakt z Tobą, szkoda tych kotów.........Tak zabiegana kobiecina, ale obiecała porozmawiac i poprosic o pomoc.

Posted

[INDENT][B][SIZE=3]"Ostrzeżenie ze schroniska w Gaju, że jeździ po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniąt. Psy podobno jadą do Niemiec jako przynęta dla amstafów szkolonych do walk !!! Małżeństwo z Krzywinia kolo Gostynia. Może kontaktować się ze schroniskami w całej Polsce.... uprzedź znajome schroniska !"[/SIZE][/B]
[/INDENT]

Posted

[quote name='malagos']Justynko, poprosiłam ponownie panią Basię z Ostrołęki o kontakt z Tobą, szkoda tych kotów.........Tak zabiegana kobiecina, ale obiecała porozmawiac i poprosic o pomoc.[/QUOTE]
Jakich kotów?

Posted

cioteczki trzymajcie kciuki - jutro szykuje się podwójna adopcja - Pucek i Zołza jadą do jednego domku,
domku z ogrodem, do kochanych ludzi, którzy kochają i szanują zwierzęta :)

Posted

Hej, Wstążeczka jest juz u mnie.
Po sterylce wszystko OK, szwy już zdjęte, zaszczepiona.
Relacje z psem w normie - bez wielkiej miłości, ale też bez agresji = norma jak na pierwszy dzień.
Wykłada się na parapecie na słoneczku i wygrzewa.
Za trzy tygodnie powtórzymy szczepienie.

Morelka już może iść do domu.
Ona bardzo potrzebuje DT, zupełnie jej nie widzę w schronisku, jest taka wrażliwa...

Posted

[quote name='magaaaa']Jakich kotów?[/QUOTE]
Pani Basia, to taka dobra dusza pomagajaca bezdomnym kotom w Ostrołęce i w jej imieniu prosiłam Justynkę o pomoc dla niej....... Ale czy podda się umowie, ze trzeba sterylizować kotki i usypiać ślepe mioty, to jest pytanie.......

Aha jeszcze raz zapytam, są szczeniaki w schronisku, z których wyrosną małe pieski?

Posted

Co za Pani Basia???
O czym Wy mówicie jeśli to nie tajemnica?

Chciałabym ją poznać, jakieś wsparcie może by to było...
Kotów na Kocim Polu nie ma, czas się pogodzić chyba z tym, ze ktoś mi załatwił moje koty... :angryy:

Wstążeczce zmieniłam imię na Esterka.
Moje dzieci nazwały ją Kalafiorek.
Dom wariatów.

Posted

malagos na stronie są maluchy, które docelowo będą małe, to Astor i Aria.
Pani Basia jeszcze nie zadzwoniła.
Tak, jak mówiłam możemy jej pomagać i dawać karmę, ale nie możemy wspierać niekontrolowanego rozmnażania.

Bardzo się cieszę z adopcji maluchów :-)
Pani Agnieszka napisała wczoraj do mnie maila. Uwielbiam takie adopcje.

Posted

Też się cieszę z adopcji podwójnej :) Oby im tam dobrze było :)

[B][SIZE="3"]
Potrzebny na już DT dla małego/średniego (trochę większy jak pół łydki) psa (samiec). Bardzo przyjazny, nie reaguje na zaczepki innych psów, trochę zagubiony, lgnie do człowieka, potrzebuje rozpaczliwie miłości. Ostatnio dzieciaki przyprowadziły mi (nawet nie wiem skąd) takiego przybłędę, dałam trochę jeść, wody, ale NIE MOŻE U MNIE ZOSTAĆ. Jest naprawdę śliczny: czarny, trochę dłuższa sierść. Co do wieku to raczej młody, nie szczeniak. Delikatnie kuleje, ale to raczej stary uraz i w ogóle nie przeszkadza. Zgubiłam ładowarkę do baterii więc nie mogę zrobić zdjęć, ale jak wyczaruję aparat to się pojawią. PROSZĘ O POMOC!!!!!![/SIZE][/B]

Zrobiłam zdjęcia telefonem, jakoś beznadziejna ale coś tam widać :)
Przesłałam je Justynie, ma wkleić :multi:

Posted

Mam nadzieję, że przyjadą kolejne 2 we wtorek.
Jutro będą wieści.

Przybył nowy podopieczny Niczyj. Koteczka jest cała czarna, ma 5 tygodni, domowa, stąd wniosek, że ktoś się jej pozbył.
Szukam dla niej dt, bo na razie jest awaryjnie u znajomej.

Posted

[quote name='zina7777']Pucek (teraz Lucek) i Zołza (teraz Nutka) mają już nowy domek
zdjęcia wstawię jutro[/QUOTE]

No kiedy tez zdjecia? jutro? ;-)
Imiona sie psiakom pozmienialy, oficjalne to Marysia i Zenek?

Posted

Założyłam wątek Tonikowi- Żetonowi.
Zobaczcie, co się stało z jego skórą:
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/847/img0149u.jpg/][IMG]http://img847.imageshack.us/img847/6292/img0149u.jpg[/IMG][/URL]

[url]http://www.dogomania.pl/threads/209680-szczeniak-z-nu%C5%BCyc%C4%85-potrzebne-pieni%C4%85dze-ratunku!!!?p=17083389#post17083389[/url]

Posted

Nie ma :-(
Nie zakładałam, bo na moje wątki niewiele osób wchodzi i szybko wątki spadają.

To jest Morelka 3 dni temu:
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/23/morelka011.jpg/][IMG]http://img23.imageshack.us/img23/3029/morelka011.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Wielka prośba o pomoc dla maleńkich, kompletnie dzikich szczeniąt, które plączą się przy ruchliwej drodze w okolicach Ostrołęki.
Takiego maila dostałam:

„Jadę na Mazury, kolezanka zauwazyla malusienkiego szczeniaczka przy
trasie. Zatrzymalysmy się, ale uciekł w krzaki z piskiem, jak zaczelam do niego
isc. W krzakach było jeszcze jedno cos, nieco wieksze, chyba drugi
szczenior. Ale jak tylko do nich zaczynalam isc uciekaly dalej w chaszcze.
Aż w koncu calkiem uciekły.
Miejscowosc Czerwin, gmina Ostroleka. Jadac z W-wy po prawej. Obok ale tak
kilkadziesiat metrow dalej, jakis barek.
Tuz obok takiej tablicy ze strzalka w lewo że oddzial Czerwin czegos tam w
Ostrolece”.

Osoba, która pisała, nie mogła zatrzymać się na dłużej i złapać szczeniaki, zresztą nie bylo możliwości zadziałać na szybko, uciekały w strasznym popłochu. W okolicy poza tym barkiem (oddalonym jednak spory kawałek) żadnych zabudowań. Ewidentnie zostały wyrzucone w krzaki.

Czy ktoś z okolic mógłby tam podjechać, choć zobaczyć? One tam nie mają najmniejszych szans...

Posted

Rany, Czerwin? To od strony Warszawy?
Esperanza, Morelka to to cudko do zabrania? Pomęcz Karolinę i jej kumpelę, moze Madallenę, oan też lubi takie wypłoszki........

Posted

Maluchy są 3, w wieku około 3 miesięcy. Mieszkają razem z matką w lisich norach. Niestety wszystkie są dzikie.
Socjalizacja w tym wieku może być bardzo trudna i długotrwała.
Bebcik i Jola zostały obszczekane przez wszystkie psiaki, po czym stadko uciekło w las.
Szukam kogoś, kto może jeździć do Czerwina i podrzucać psiakom jedzenie.
Szansą na złapanie jest przydybanie ich w norze, ale będzie to zadanie niełatwe, bo nory mają kilka rozgałęzień i wyjść.
Druga opcja to klatka-łapka.
Czerwin nie ma umowy ze schroniskiem i nigdy odłowu nie zlecał.

Posted

Na dogo nie ma chyba nikogo z tamtych rejonów, a ludzie ze wsi pewnie się nie podejmą zadania dokarmiania i oswajania szczylków?
a sunia, widziałas ją?