Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo pilnie szukam dt na 12 dni dla Sproketa. Psiak jest niekłopotliwy, nie szczeka, nie niszczy, jest spokojny, uwielbia ludzi, dogaduje się z psami- trochę boi się dużych psów, koty ignoruje. Potrzebuje dt do 10 listopada- tego dnia będzie miał operację i prawdopodobnie zostanie na kilka tygodni w lecznicy.
Ma niewładną tylną łapkę, ale do 10 nic nie można z nią robić.
Czy ktoś ma jakiś pomysł?

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Tak, masz rację :-)

Jak tylko pojawi się relacja w mediach, pochwalimy się wczorajszą imprezą :-)

Szkoda tylko, że p. Wiesia nie mogła z nami zostać do końca, bo musiała odebrać kolejne zwierzaki od SM i po wypadku :-(

Posted

Mamy kolejną poszkodowaną przez los i ludzi psinkę. To młoda suczka która przybłąkała się na posesję pewnych ludzi. Niestety miała cieczkę, czyli mamy 100% pewności, ze sunia jest w ciąży. Niestety nie mogła zostać w tamtym miejscu ani minutki dłużej, bo sunia zaczęła wyciągać śmieci z koszów (pewnie z głodu) i zaczęła być na czarnej liście wszystkich sąsiadów. Tę noc spędzi u mnie a jutro z samego rana pojedzie do schroniska w Kruszewie.

Nazwałam ją LETA :lol:

Posted

Założę w weekend. Suka dziś z samego rana pojechała odemnie do schroniska. Jest do pół łydki. Bardzo grzeczna i uległa, choć prowadząc ją do samochodu stwierdziła, że to nie jest dobry pomysł i usilnie chciała zostać u mnie ;)

Posted

w poniedziałek w Ostrołęce miałam prawie godzinę przerwy do przesiadki autobusowej i obesrwowałam na dworcu PKs psa - ciemnobrązowy, do kolana, dośc długa soerść, jak [podchodził do ludzi i ząbrał o jedzenie. a za chwilę w Ostrowi dwie młode sunie na dworcu PKS - aż się serce kraje......

• 2 weeks later...
Posted

Po Ostrołęce biega coraz więcej bezdomniaków :placz:

Przy dworcu PKS biega przepiękny ON, od jakiegoś czasu kuleje, podejrzewam, że potrącił go samochód, bo ten potrafi usiąść na środku ruchliwej ulicy i nic nie robić sobie z trąbiących samochodów. :shake: Obok niego co jakiś czas pojawiają się jeszcze dwa psiaki. Pewnie też bezdomne.

Przy II LO też parę nowych bezdomniaków widziałam.

W sumie pewnie będzie ich około 5-6 nowych przybłęd biega bez opieki po niebezpiecznym mieście :placz::placz:

Można to komuś zgłosić? Najbardziej boję się o tego owczarka niemieckiego, bo niedługo ktoś go naprawdę potrąci :(

Posted

Łeee... kolejny bezdomniak pojawił się na PKSie :placz: w sumie jest ich 6 (!!!) (co najmniej). Dałam im dziś bułki, ale mało co się nie pogryzły :shake: