beka Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 obejrzałam zdjęcia szczeniat :( które przyjechały? Quote
esperanza Posted June 26, 2011 Author Posted June 26, 2011 Przyjechała Frotka, Rudka 2 i Pestka oraz Haker, z czego pierwsze dwa maluchy już dziś trafiły do nowych domów. Telefon nie przestaje dzwonić w sprawie ostatniej, czyli Pestki. Oto dlaczego: Quote
malagos Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Esperanza, a może i Morelce założyć watek? A te kociaki, mają watek na miau? Słaba nadzieja, ale moze?............... Quote
beka Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 A ktory to haker jej brat? na ostanim zdjęciu jest taki rudy szczenior. on jest duzy? a te dwa białoczarne? Quote
malagos Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Zuzlikowa prosi o założenie wątku dla Benka! Esperanza? ... My będziemy podnosić i dziadować o kasę na dt........... Quote
beam6 Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 malagos napisał(a): My będziemy podnosić i dziadować o kasę na dt........... Pomogę dziadować ............... Quote
esperanza Posted June 27, 2011 Author Posted June 27, 2011 Przepraszam za brak odpowiedzi. tyle się wczoraj działo. Telefon nie przestawał dzwonić. Na razie założyłam wątek Arnoldowi- pinczerowi: http://www.dogomania.pl/threads/210159-mix-pinczera-porzucony-Arnold-szuka-domu Wątek kotów na miau jest: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=129427 W nocy ponownie próbowałam łapać, ale ani matka ani drugi kociak nie byli zainteresowani jedzeniem w klatce. Założę wątek Benkowi. Bardzo, bardzo pomoc w zdobywaniu funduszy się przyda. Haker to ten maluch: Beka, nie wiem w jakiej kolejności wyświetlają Ci się foty, więc nie wiem o którego psiaka chodzi. Możesz podać nr zdjęcia, albo link? Klikając na foto, wyświetli się ono na oddzielnej stronie. Niestety maluchy w schronisku znowu chorują :-( Dwa odeszły, nie wiem jeszcze jak reszta. Będę wklejać tutaj to, co mam nadzieję nadal żyje. Quote
esperanza Posted June 27, 2011 Author Posted June 27, 2011 Albin- po lewej, został adoptowany. Alto- po prawej, choruje Ich siostra została adoptowana. Zdjęć Amika niestety nie mam. Za to ten psiak- około 8 miesięczny wygląda tak, jakby był z tej samej rodziny. Maluch po lewej, to siostra Pestki. Około 6-8 miesięczna sunia średniego wzrostu- nowa 3-4 miesięczna sunia, mix amstafa. Została porzucona pod komisariatem policji w Ostrołęce. Choruje :-( Quote
malagos Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Przyszła do mnie teraz koleżanka z UG, kupili wczoraj w Ostrołęce na targu (na ul. Targowej) szczeniaka - ma to byc spanielek Baba, która sprzedawała szczeniaki miała ich w klatce kilka: 3 terierki pekińczyk, kilka spanieli, ratlerek.Wszystko to się tłoczyło w ciasnocie, bez wody. Nawet książeczka, którą dostała ta koleżanka była wypisana na sunię, a wzięła przecież chłopaczka Na pytanie, czy długo pani będzie tu stac, odpowiedziała, aż sprzeda wszystkie szczeniaki, i się nieprzyjemnie zaśmiała.Kolezanka i ja prosimy -czy ktoś z Ostrołęki moze sprawdzic DZIŚ ten bazar, czy maluchy nieprzedane nie są porzucone?? (jak w Bydgoszczy, szczeniak z kartką po targu :"mam miesiac jestem jamniczką ") - PROSZĘ.......... Quote
esperanza Posted June 27, 2011 Author Posted June 27, 2011 Siostra Hakera- docelowo nieduża Sunia z mamą Dzikusek, jego rodzeństwo odeszło na parwo Dzikusek Bratek około 4 miesięczny 6-8 miesięczny Burak Quote
esperanza Posted June 27, 2011 Author Posted June 27, 2011 Wysłałam smsa do bebcik. Nawet jeśli ktoś sprawdzi, to poza info, ile jest maluchów i w jakiej kondycji to niewiele nam da. Poza pouczeniem niewiele można zrobić. Twoja znajoma powinna zgłosić tą osobę do US z podejrzeniem, że handlara nie płaci podatku od sprzedaży. Oczywiście pod warunkiem, że ma jakieś dane tej osoby. Quote
malagos Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 esperanza napisał(a):Wysłałam smsa do bebcik. Nawet jeśli ktoś sprawdzi, to poza info, ile jest maluchów i w jakiej kondycji to niewiele nam da. Poza pouczeniem niewiele można zrobić. Twoja znajoma powinna zgłosić tą osobę do US z podejrzeniem, że handlara nie płaci podatku od sprzedaży. Oczywiście pod warunkiem, że ma jakieś dane tej osoby. Na pieczątce lekarza wet. w ksiażeczce jest Wesoła......Pewnie baba jeździ po okolicy i sprzedaje szczeniaki, boję sie tylko, co z tymi niesprzedanymi...... Quote
esperanza Posted June 27, 2011 Author Posted June 27, 2011 Warszawa Wesoła? Ciekawe... Dziś nie ma targowiska. Jutro córka bebcik postara się pójść. Quote
esperanza Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 wątek bernardyna Jankesa: http://www.dogomania.pl/threads/210269-pi%C4%99kny-m%C5%82ody-beranrdyn-Jankes-w-schronisku-po-utracie-pana?p=17150162#post17150162 Quote
malagos Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 esperanza napisał(a):Warszawa Wesoła? Ciekawe... Dziś nie ma targowiska. Jutro córka bebcik postara się pójść. Myślę, ze te psy baba sprzedaje w niedzielę, chodzilo mi o to, czy nie porzuciła niesprzedanych szczeniąt gdzieś w kartonie na placu (jak tego bidaka w Bydgoszczy) - a nie o to, czy sprzedaje zgodnie z prawem..... Quote
esperanza Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 Ok, teraz rozumiem. Gdyby jakieś psy zostały, trafiłyby na pewno do schroniska. Na szczęście nie było takiej informacji. Quote
malagos Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Pytała Cię telefonicznie ta pani z mojego pw (nick na dogo "amstaffka") o Morelkę? pozwoliłam sobie podać Twój nr tel. Quote
esperanza Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 Nie, niestety nikt nie dzwonił... Wiem od dr Marzeny, że za około 2 tygodnie jakaś rodzina z W-wy chce wziąć Morelkę do dt i poszukać jej domu stałego. Quote
malagos Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 esperanza napisał(a):Nie, niestety nikt nie dzwonił... Wiem od dr Marzeny, że za około 2 tygodnie jakaś rodzina z W-wy chce wziąć Morelkę do dt i poszukać jej domu stałego. Ufff, kamień z serca......... Ludwa - z Wyszkowa nie ma tu chyba nikogo...... Quote
bebcik Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Córka była we wtorek, po godz 10 i rozglądała się uważnie ale nie widziała żadnej baby ze szczeniętami. Może jej nie było we wtorek albo już sprzedała.... Quote
malagos Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='malagos']Myślę, ze te psy baba sprzedaje w niedzielę, chodzilo mi o to, czy nie porzuciła niesprzedanych szczeniąt gdzieś w kartonie na placu (jak tego bidaka w Bydgoszczy) - a nie o to, czy sprzedaje zgodnie z prawem.....[/QUOTE] Pewnie tylko w niedziele urzęduje...... ale dziękuję, myslę, ze takich "rasowych" szczeniaków nie porzuca się, tzn. mam taką nadzieję. Quote
bebcik Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='malagos'] myslę, ze takich "rasowych" szczeniaków nie porzuca się, tzn. mam taką nadzieję.[/QUOTE] no ja też mam taka nadzieje, kurde jak ja nie cierpię takich "biznesmenów" Quote
esperanza Posted July 1, 2011 Author Posted July 1, 2011 Dziś rano odeszła Frotka- jedno ze szczeniąt, które przyjechały do W-wy tydzień temu. Trzymajcie kciuki za pozostałe 2 sunie... Quote
Recommended Posts