Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wacia póki co tylko rano wskakuje na łóżko, ale dopiero wtedy jak M sie budzi do pracy. W nocy śpi u siebie, albo pod wersalką. Ale oczywiście to tylko narazie. Za tydzień albo dwa zdam relacje, jak to fajnie się śpi na fotelu lub podłodze :evil_lol:

Posted

Jak się okazało Wacia bardzo lubi biały ser, to chyba dobrze. Można jej dawać?
Suchą karmę też już wcina, puszki tylko wtedy jak jej się nudzi.
Mięsko i wędliny tzn. tylko wszelkiej odmiany szynki taż jej smakują. Wołowiny z warzywami póki co nie spróbujemy, bo M kupił szkieleciki kurczaczkowe - więc będzie samo gotowane mięsko.:lol:

Posted

Widzialam wczoraj Wacie-dwa tygodnie po adopcji.To idealny piesek do towarzystwa-udala sie matce naturze.Jest przytulasta,kocha glaskanie,lezenie na kolankach,tarmoszenie,calowanie,co niesamowitego.Mozna ja rozpieszczac do woli-temu psu nie odbije,nie zdominuje,to piesek stworzony do kochania.Ma spolegliwa,slodka nature.A do tego bron Boze nie jest lekliwa.Pies-cudeńko.
Niby ja podcinac nie chcialam,bo ona taka waciowata i sliczna,ale potem mi samej zaczela sie podobac.Ona wszelkie zabiegi znosi z godnośca,nie jest zadowolona,ale czuje sie bezpiecznie,bo przeciez pańciostwo obok,wyprzytulaja za te poł godzinki stania na stole.Piesek,ktory potrafi zauroczyc kazdego.Ja Waci bym miec nie mogła,bo bym ja zamęczyla :oops:

Niby wszystkie potreciki takie same,ale nie wiem,ktory wybrac,wec daje wszystkie :)

czuprynka jest zapuszczana do kiteczki :) :) :)

dalam znowu na metamorfozy :)
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=21924&page=388

Posted

Brązowa, Wacia u nas już prawie miesiąc, a nie 2 tygodnie :). Zamieszkała z nami 15.08.2008. Zobacz jak ten czas leci...
Mała dziś od rana chodzi w kitce na główce z różową frotką i wyglada tak słodko jak roczny szczeniaczek :). Muszę kupić też jakąś oryginalną spinkę, bo te ze sklepu "świat spinek" się nie nadają.
Trzeba poszperać w internecie, bo nie wiem, czy takie ozdobniki można kupić w sklepach zoologicznych. (?)
Nowe fotki wkleję dziś późnym wieczorem.

Posted

Waciowi Ludzie,uprzedzam tylko-te ubranka nie wchodza w gre-widzialam je,fajnie wygladaja,ale zaden pies tego nosic nie bedzie;sa szalenie niewygodne,te rekawki sa zrobione bez sensu

Posted

Brązowa, jak ta psiurka nie jest w ciąży, to ja się zapiszę na lekcje baletu:diabloti: - a wiesz, jakie mam super predyspozycje do tego :evil_lol:. tylko spójrz:

z frotką :)

jakiaś wcześniejsza fotka - podczas myziania :)

Posted

wez Ty mnie nie strasz.Nie jest w ciazy,cycuchy ma takie jak miala,szczupła panna z akuratnym tluszczykiem na zeberkach.

A tak na serio-daloby rade jakies USG? Bo jezeli jest (ale nie jest),to sterylizacja konieczna.Za duze ryzyko-niedawna narkoza,wiek.Wtedy to juz na bank lepiej sterylizowac niz mialaby rodzic.

Posted

Waaaacia jest wypasiona :loveu: ja juz takie achy i ochy kazdemu mowie o Waci,ze niedluga zaczna Was nekac handlarze psami :evil_lol:
Widziales wpisy na metamorfozach?
ale zadzwon jeszcze na Bitwy,moze maja.

Posted

metamorfozy czytałam, super wątek, super pomysł. Ludzie (niektórzy) są tak okropni i okrutni, że nawet nie istnieją słowa jakimi można by ich określić.

zadzwonimy jutro do przychodni, może uda się "pstryknąć jakąś fotkę" i może to serduszko zbadają od razu....

Posted

Byliśmy u weta w sopocie, bo nasz dr Popławski nie ma usg. Lekarz fajny, wynik usg - ciąży brak :lol: , nerki obie b. ładne, w pęcherzu trochę złogów na ściankach i trochę obtłuszczona wątroba, ale to podobno normalne w tym wieku...
wycisnął gruczoły okołokuperkowe - tylko fizjologiczna wydzielina
pobraliśmy krew na biochemie - wyniki w poniedz. i wtedy zrobimy rtg i jak trzeba to ekg... póki co serduszko osłuchane - szmerów brak...

Brazowa - pan wet zepsuł fryzurke - wszelkie uwagi w tym względzie kierować do niego - już uprzedziliśmy, że będzie bura, bo Wacia ma teraz gołe cycuszki i kawałek łapki :placz:

Wacia naburczała na weta - oj nie podobały się badania, przy wyciskaniu gruczołów nawet wetowi naszczekała i był taniec bojowy na stole :evil_lol:

Posted

aaa i dostałem bure za szyneczke - ma być gotowane mięsko i dobre puszki...
a kurczak z rożna może być? bo zapomniałem zapytać weta...
Wacia już luzik, a ja jeszcze spięty po wizycie - oj stresują mnie takie "przygody"

Posted

no właśnie :mad: teraz Waci na spacerku cycuszki widać :mad:

Wacia się dzisiaj odrobacza, ale spoko...

jak ludki mówią, że Wacia śliczna - oj prawda to prawda :lol: - to pytam: a wie pan/i gdzie skąd można takiego ślicznego psa wziąć? - chwila konsternacji, więc mówię - ze schroniska, tam dużo pieknych, równiez rasowych, a przede wszystkim spragnionych miłości piesków :diabloti: prosze odwiedzić schronisko, zachwycać sie brać i kochać...

Posted

Najpiękniejsz sopocka dziewczynka :loveu::loveu::loveu: Nasza Wacia Kochana! Tyle radości daje zaglądanie na ten wątek. Waciuni licznik się odkręcił :lol:

[quote name='markofix']aaa i dostałem bure za szyneczke - ma być gotowane mięsko i dobre puszki...
a kurczak z rożna może być? bo zapomniałem zapytać weta...

Te wety to serca nie mają. No proszę, szyneczka niedobra...
Kurczak z rożna może być :evil_lol: Tylko nie przesadzajcie z solą, pieprzem i papryką :evil_lol:

:hmmmm: A są fryzjerzy, którzy przedłużają włosy psom? No Wacia nie może z gołym biustem paradować przecież.
Ciocia Brązowa, wymyśl coś, dobrze?