a-markofix Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 aaaa - jak jutro pogoda dopisze to wybieramy się na piknik na łono natury, to bądą foty z pleneru :lol: Quote
akucha Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 :multi::multi::multi: Dziękuję za foteczki!!!!!!!!!! Ona taka słodka jest, taka już wasza! Już wiem, Wacia ma szelmowskie ślepka, nią nie można się nie zachwycić. To lalunia jest. Adresownik widzę :lol: No i powiedzcie, czy warto zastanawiac się nad wiekiem psa? Szczęsliwe zachowują się jak szczeniaki, prawda? Np. "poscielowa" Wacia :evil_lol: Wiedziałam, że tak będzie. teraz mieszkacie U NIEJ! Jesli chodzi o jedzenie, to polecam dla Waci karmę Royal Canin Hypoallergenic DR 21. Nie zaszkodzi, bo to dla psów alergików. Może zdobędziecie próbkę, bądż wet będzie miał do sprzedania. Moje trzy psy obżeraja się nią bardzo! A jedna też niejadek i kapryśnica. Nawet kotka ją wcina. Małe granulki, więc nawet szczerbata Belka wcina aż miło. Prosze o przekazanie wielkiego CMOK w ten śliczny, radosny pycholek!!!! Quote
brazowa1 Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 Ha HA HA i bylo tak dlugo zwlekac? przeciez bylo wiadomo,ze w koncu sie na łozko wcisnie.:evil_lol: po antybiotyku odrobaczajcie.Bez psa mozna jechac,tylko trzeba pi razy oko podac wage pieska. Quote
akucha Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Gabi, jakie mało? My delikatne, coby nie wystraszać :lol: Ja myślę, Żw Wacia ryby nie będzie jadła, to lalunia! Ryba śmierdzi przecież... Wiem co mówię, bo moja kotka też nie tyka i też niejadek jest. Quote
brazowa1 Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 ja tez bylabym bezlitosna,hehheheheeh,chociaz....z Wacia sama pewnie mialabym skrupuły.Ona ma sugestywne oczy. jakby ja potrzymac troche na suchej i tylko suchej,to by zaczela jesc,ale kto bedzie mial sumienie? Quote
a-markofix Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 "jakby ja potrzymac troche na suchej i tylko suchej,to by zaczela jesc,ale kto bedzie mial sumienie? " na pewno nie my, w związku z czym Wacia dostała dziś kurczaczka i na jutro tez mamy dla niej zapasik :evil_lol: Quote
brazowa1 Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 hihihihihihi,a inne mieska wchodza w gre? czy ona teraz tylko kurczak?:lol: a z ryba probowaliscie? Quote
a-markofix Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 mięsko lubi różne, byle nie wątróbkę (przynajmniej na razie). Może być gotowane, z rożna, z sosu (smażonego jeszcze jej nie dawaliśmy). Wędliną też nie pogardzi pod warunkiem, że jest z wyższej półki. Lubi też herbatniki i czekoladę, ale nie dajemy. Czasem zje z ręki Markofixa odrobinę żółtego sera albo wyliże kubeczek po serku homo, ale nie za dużo. Szkoda, że nie wiemy, co wcześniej jadła - byłoby prościej. Jedna z naszych sąsiadek kupuje swojemu psiakowi takie szkielety kurczakowe, gotuje je i później obiera mięsko. Też spróbujemy :) Quote
akucha Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Ona się odżywia lepiej ode mnie :evil_lol: Mi tak nikt nie dogadza... Tylko nie czekoladę, do dla psów trucizna. Quote
a-markofix Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 wiemy, że słodyczy nie można i nie będziemy jej dawać, chcieliśmy tylko sprawdzić czy lubi :) oto kilka fotek z dzisiejszego spaceru: Quote
a-markofix Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 cd tu wygląda jak pasąca się na łące owieczka: Quote
akucha Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Cukiereczek :loveu::loveu::loveu: Bielusieńki. Quote
brazowa1 Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 to moze pas nadmorski? Ludzie sie nie zachwycali w glos pieseczkiem?:cool3: Quote
a-markofix Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 to tereny koło stawków, coś w rodzaju parku między ulicą Piastowską a Kołobrzeską, od morza dzieli nas jeszcze las... na pierwszej fotce Wacia jest na takim mini molo wśród traw imitujących stepy akermańskie, właśnie próbowała jak smakują :lol: Quote
brazowa1 Posted August 31, 2008 Author Posted August 31, 2008 i sam powiedz Markofixie,czy zwyczajny,sobotni spacer nie robi sie super fajny,gdy idzie sie z psem?Jestem bardzo ciekawa,jak na taka zmiane w zyciu,zwiazana z posiadaniem psa,patrzy osoba,ktora nigdy wczesniej czworonoga nie miała.Co jest uciazliwe (na pewno wycie),a co jest najfajniejsze? Quote
a-markofix Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 uciążliwe? nic... zaproszenie psa do naszej rodziny było poprzedzone wieloma przemyśleniami i uświadomieniem sobie, jakie zmiany nastapią w naszym życiu, więc wszelkie powinności względem Waci traktowane są jak coś naturalnego i nie są uciążliwe... czasem dokucza brak wiedzy i doświadczenia, Wacia pewnie wysyła mi 1000 sygnałów, a ja nie potrafię ich dostrzec czy odczytać, a ona nie umie mi tak po ludzku powiedzieć :lol: często martwią mnie rzeczy, nad którymi wieloletni właściciele psów pewnie nawet się nie zastanawiają - a czy nie za mało dziś wypiła, a może za mało zjadła, a się mocno drapie- czy coś jej nie dolega (juz mniej się drapie - to chyba była reakcja na antybiotyk) a czy na spacerze nie dostanie po pysku od kota, bo wciąż strasznie do nich startuje i trzeba być czujnym, przyrzymać, itp. itd. fajnych rzeczy jest cała masa, każdego dnia odkrywamy w Waci coś nowego, pokazuje nam swoje kolejne oblicze, czymś nas rozśmiesza, chwyta za serducha... co mi się strasznie podoba? jak Wacia biegnie, to jej się uszka tak fajowo fajtają :evil_lol: jest z nami krótko, ale już tyle się zdarzyło, że wydaje się, iż jest tu od zawsze, już wrosła w naszą rzeczywistość, tu jest jej dom... największa zmiana, to mniej czasu dla siebie, bo nie sposób odmówić Waci pieszczoty, a ona może być miziana godzinami :lol: Waci zawdzięczam spacerki, tzn. dobroczynny ruch i świeże powietrze, bo samemu to się leniłem, a z Wacią to fajnie się drepcze... Quote
a-markofix Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 a odnośnie wczorajszego wypadu w plener.... słonko zawiodło, więc zamiast siedzieć na leżaczku poszliśmy w las - Wacia niestety nie umie szukać grzybów, Pańcia znalazła więcej niż my :placz: moje spostrzeżenia: [LIST=1] [*]Wacia bardzo pilnuje stada, wciąż wypatrywała Pańci między drzewami i jak się za mocno oddaliliśmy, to ciągnęła mnie do Pańci; na spacerek z Panią poszła, ale tylko na odległość, z której mnie widziała, potem stanęła okoniem i musiały wócić, a Pan się musiał podnieść z kocyka i tez iść :lol: [*]Wacia jest psem chodnikowym - niewygodne leśne podłoże, pełne nierówności i szyszek to nie dla niej - jak tylko zobaczyła wygodną drogę lub choćby ścieżkę to był to podstawowy cel do zdobycia [*] bez względu na ilość i jakość jedzonka mucha na deser zawsze mile widziana :lol: [*]Wacia ma bardzo dobrą kondycję i jest bardzo sprawna, wet chyba za dużo latek jej przypisał[/LIST]fotaski będą jak Pani markofixa znajdzie chwilę czasu Quote
akucha Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 markofix napisał(a): moje spostrzeżenia: [LIST=1] Wacia bardzo pilnuje stada, wciąż wypatrywała Pańci między drzewami i jak się za mocno oddaliliśmy, to ciągnęła mnie do Pańci; na spacerek z Panią poszła, ale tylko na odległość, z której mnie widziała, potem stanęła okoniem i musiały wócić, a Pan się musiał podnieść z kocyka i tez iść :lol: Wacia jest psem chodnikowym - niewygodne leśne podłoże, pełne nierówności i szyszek to nie dla niej - jak tylko zobaczyła wygodną drogę lub choćby ścieżkę to był to podstawowy cel do zdobycia bez względu na ilość i jakość jedzonka mucha na deser zawsze mile widziana :lol: Wacia ma bardzo dobrą kondycję i jest bardzo sprawna, wet chyba za dużo latek jej przypisał A teraz spostrzezenia moje: :lol: * Wacia kocha swoich Ludzi. Oni kochają Wacię. Nawet udało jej się już ich trochę wychować :evil_lol: * Wacia to dama nadmorska, kocha komfort. I ma muchy nie tylko w nosie.... * TAK!!!!!!!! Wet się pomylił! Wacia to młodzieńcza radość życia! ROZKWITA. Piknik mieliście ho, ho!!!! Kurczaczek laluni smakował? Uśmiecham się do tych fotek. Ona taka fajna... Quote
brazowa1 Posted September 3, 2008 Author Posted September 3, 2008 I ona po tym kurczaczku ma patrzec w strone saszetki? ??:crazyeye: przeciez to inteligentny pies. Quote
a-markofix Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 Kurczaka bardzo lubi i wcina zawsze z apetytem. Puszek tak normalnie, to nie chce jeść, ale jak zostaje sama w domu to chyba z nudów je zjada. Rano trochę ją zwykle przegłodzę (ale oczywiście bez przesady), to i do 17:00 miska robi się pusta. Może w weekend wypróbujemy jedzenie psa naszej Super Sąsiadki. Ona gotuje wołowinę, mieli ją, dodaje zmielone warzywa (marchewka, buraki i seler) i Ami to zjada. Ciekawe czy Wacia też będzie jadła? Dziś nawet raczyła zjeść parówki cielęce - oczywiście na ciepło :) Jak wróciliśmy w niedzielę z pikniku, to wszyscy padliśmy z dotlenienia (przetlenienia) jak muchy. Każdy tylko się rozglądł, gdzie wygodnie złożyć swoje ciałko - Wacia oczywiście też. Cały wieczór odpoczywaliśmy. Quote
brazowa1 Posted September 4, 2008 Author Posted September 4, 2008 markofix napisał(a): Ona gotuje wołowinę, mieli ją, dodaje zmielone warzywa (marchewka, buraki i seler) i Ami to zjada. Ciekawe czy Wacia też będzie jadła? . Moge?! moge?! Wacia skrupulatnie oddzieli wolowinke od reszty :) i zostawi dla psa sąsiadki :) Quote
a-markofix Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 no to tak na dobranoc jeszcze 4 fotki naszej ulubienicy to jeszcze z pikniku: a to już z dzisiejszego przedpołudnia: na szczęście na balkon nie wychodzi, chociaż nigdy nie zostawiamy otwartych drzwi jak wychodzimy z pokoju. lepiej dmuchać na zimne. Quote
a-markofix Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 Brazowa - litości! Przecież pies też musi jeść witaminy, a warzywa są zdrowe. Jutro z okazji piątku dam jej kawałek białego sera - może jej zasmakuje :), a białko i wapń na pewno się przydadzą. Spróbujemy też z tą wołowiną - tylko dobrze wszystko rozdrobnię :) Quote
brazowa1 Posted September 4, 2008 Author Posted September 4, 2008 i coz i tak zle z pieskiem w łozku? Nawet etolodzy zajmujacy sie psami uwazaja,ze spanie psa z przewodnkiem jest fajne i buduje wież. Quote
Recommended Posts