Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Iwona&Wiki']Shoggy, oczywiście, że ogladałam - sliczne są zabawowe zdjęcia Twoich Akit:loveu:! Pisząc o stadku myślałam o kilku akitach "w naturze":lol: czyli w plenerze! Nie wiem, czy widziałeś - były tu w galerii takie zdjęcia. Piękne!Wstawiane głównie przez Halne Wzgórza - naprawdę żal, że teraz nic tu nie pokazują:shake:, ale ostatnio Kasia i Łukasz też jakieś ładne wstawili:loveu:. Mnie po prostu zachwycają właśnie takie! A swoją drogą tak zastanawiam się, że chyba jeszcze nie widziałam stadkowych zdjęć AA:roll:! Może masz jakieś?
No tak, bo u mnie trombita to po prostu ligawka:lol:. Słyszałam ją, ale nie potrafię w tej chwili powiedzić czy moja Wiki podobna ligawce. Słuchałam Twoich dźwieków- uff... Sai to istna perkusja;):lol:! Ślicznie.

No widzisz, a mnie zawsze zdjecia Twojej Wiki na sniegu i w lesie az dech zapieraja. Niestety zdjec stadnych AA nie mam. U mnie trombita bo ja jestem rodem z Krakowa. ;) Sai jest wokalnie bardziej "akitowacie muzykalna" niz Shoggy, ona potrafi jakos tak dziwnie wplatac glebokie stekniecia w trabienie. To takie jakby basowe "U" z wydechem.

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Uhm...
Cavallo: nie przesadzaj z tą godnością... Każdy piesek (rasowy czy nie) jest naszym godnym przyjacielem. Jakbym się miała zastanawiać nad tym czy Ambra jest godnym reprezentantem rasy, żeby ją tu pokazać, to nie wiem, czy bym pokazała... Wiem za to, że jest moją przyjaciółką i najpiękniejszą dla mnie akitką na świecie. Chyba każdy z nas myśli tak o swoim psie... :)
Iwonko: mam wsparcie mam... Heh, chociaż zazdrosna jestem troszkę, bo jak na moje oko Ambra na smyczy ładniej chodzi z Danielem niż ze mną. :cool3: Zdrajczyni mała... :evil_lol: Dzisiaj rano wlazła do łóżka, położyła się na poduszce i ani myślała się ruszyć, chociaż wie, że jej na to nie pozwalam... :mad: :evil_lol:
A na koniec zgodzę się z Cavallo, że akitki pięknie na śniegu wyglądają. Chciałam zrobić Ambrze w weekend zimowe zdjęcia i co? Na naszym osiedlu i przy przyległych stawach śnieg się prawie całkowicie stopił. :angryy: Co za zmienna pogoda... :cool1:

Posted

Bety i tu kochanieńka masz absolutna racje!!!!!!!!!! Wszystkim sie wydaje ze ich pieski to aniolki:diabloti: a prawda jest taka ze nie wolno ufac im do konca i obowiazkiem wystawcy jest miec swojego pupila ciagle pod kontrola.Nie zapomne jak swego czsu jeden z wystawcow JA mial zwyczaj biegac na ringu tuz za swoim poprzednikiem.Nie pomagaly proZby zeby zachowal dystans,on sie tylko na zwrocona uwage,obrazal.Do czasu.Potem nas wszystkich przepraszal.Nie pamietam gdzie to bylo(chyba w Sopocie)jak zwykle biegl blisko poprzednika i w pewnej chwili ten pies tego nie wytrzymal ,odwrocil sie i zaatakowal.Zadyma byla taka ze nawet sedzia ,tlumacz i gospodaz ringu zwialai!!!!!!!!!!!!! Dla mnie ktos kto mowi na AA ze to agresywny kundel to,wybacz okreslenie ,idiota!!! Obraza i to bardzo nie tylkoAA ale i JA ,to naprawde bardzo zblizone charakterologicznie rasy.Mialam kiedys okazje pilnowac przez pare godzin poltorarocznego chlopca AA.Wyszlam z nim nawet na spacer!!!!!!1 Wprawdzie przeciagnal mnie przez park jak jakas lekka szmatke(bo AA sa jednak cholernie silne) ale zadnych innych klopotow z nim nie mialam,chociaz pies mnie nie znal.Ale podchodzilam do niego tak jak do swoich AKIT.Czyli nic na sile.wszystko na zasadzie ukladu,ty cos dla mnie ja cos dla ciebie i bylo super!!!!W pewnym momencie przyszed nawet do mnie zebym go glaskala i miziala!!!!!

Posted

pola.1 napisał(a):
Wprawdzie przeciagnal mnie przez park jak jakas lekka szmatke(bo AA sa jednak cholernie silne) ale zadnych innych klopotow z nim nie mialam,chociaz pies mnie nie znal.

Ty mi nie mów nic na temat siły tych gadzin :cool3: , coś o tym wiem a zwłaszcza moje ręce i nogi :evil_lol: :angryy:
Pzdr

Posted

Uhm... Dobrze, że nia mam AA. Podejrzewam, że fruwałabym w powietrzu przy takiej rasie... :cool3: Ambra teoretycznie wie, że ciągnąć jej nie wolno i teoretycznie reaguje czasami na upomnienia typu stój, nie ciągnij. Ale muszę przyznać, że jak na niektórych spacerkach jest pieskiem idealnym, tak na innych jest na diabła miejscu. :diabloti: Ostatnio jak były śniegi, to nawet uprawiałam ambroślizg chwilami. :evil_lol:

Posted

A tak, żeby ten wątek wyglądał na Galerię, to wstawiam kilka zdjęć Ambry słabej jakości, bo robionych komórką. Zdjęcia są z różnych okresów jej żywota. :lol:

Symbioza... :loveu:

Śpiąca królewna... :lol:

Coś zasnąć nie mogę... Może policzę baranki?

Moja przytulanka i ja...

Jedna z ulubionych póz do spania.

Mały lisek.

Czemu przeszkadzasz? Śpiem...

Może jak będę wyciągać nóżki, to szybciej urosnę?

Jedno z ulubionych miejsc do spania szczeniaczka.

Mały nietoperek... :evil_lol:

Posted

Akitka, śliczna ta Ambra. A najpiękniejsze zdjęcie - śpiący szczeniaczek pod stolikiem. Teraz to pewnie już się tam nie wciśnie:evil_lol:

Oczywiście, że dla mnie moja suczka jest najwspanialsza pod słońcem i przez nią Akitki uważam za najwspanialsze psy!!:loveu::loveu:
Hm....ciekawe gdyby tak mieć AA i AJ i porównywać cechy wspólne i różniące te dwie rasy....:razz: To mogłoby być ciekawe. A może ktoś ma takie dwa pieski?:cool1:
pozdrawia, Agata&Alpa

Posted

Cavallo: zmieścić na upartego by się zmieściła, ale ja nie wiem,czy szkło by wytrzymało pod jej ciężarem... :evil_lol: I chyba by jej mój brat więcej do swojego pokoju nie wpuścił. :mad:

Posted

bety napisał(a):
Ty mi nie mów nic na temat siły tych gadzin :cool3: , coś o tym wiem a zwłaszcza moje ręce i nogi :evil_lol: :angryy:
Pzdr

Hihihihi Bety juz sobie wyobrazam twoj spacer po oblodzonych ulicach ,kiedy twoje diable zauwazy cos do upolowania:diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti:

Posted

Na całe szczęście Ambra z zabiegów ze stolikiem zrezygnowała. :evil_lol: Ale fakt, że te zdjęcia ze stolikiem urocze... Aż się łezka kręci w oku jakie to było kiedyś łobuziakowate maleństwo... :roll:

Posted

[quote name='Akitka']A tak, żeby ten wątek wyglądał na Galerię, to wstawiam kilka zdjęć Ambry słabej jakości, bo robionych komórką. Zdjęcia są z różnych okresów jej żywota. :lol:

Jedno z ulubionych miejsc do spania szczeniaczka.

Mały nietoperek... :evil_lol:
...i jaki rozkoszny:loveu:!
Takie sympatyczne zdjątka, to wspaniała pamiątka:eviltong:!
Śliczny bąbelek:loveu:!

Posted

[quote name='cavallo']bez żadnych podtekstów.:evil_lol:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Bo wiesz, Cavallo, TO takie FASCYNUJĄCE!:lol::lol::lol::lol:
Niesamowicie! Naprawdę!:lol::lol::lol::lol:

Posted

Bąbelek już raczej nie przypomina takiego bąbelka. :cool3: Ech, wczoraj ją wykąpaliśmy i dzisiaj rano nie próbowała wejść do łóżka, nie chciała nawet wyjść na spacer, ruszyła się dopiero ok. 10 i wyglądała na obrażoną na cały świat. Jakby chciała powiedzieć: "Kto śmiał ruszyć mój brud?" :evil_lol:

Posted

Akitka napisał(a):
Bąbelek już raczej nie przypomina takiego bąbelka. :cool3: Ech, wczoraj ją wykąpaliśmy i dzisiaj rano nie próbowała wejść do łóżka, nie chciała nawet wyjść na spacer, ruszyła się dopiero ok. 10 i wyglądała na obrażoną na cały świat. Jakby chciała powiedzieć: "Kto śmiał ruszyć mój brud?" :evil_lol:

Koi też tak ma :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

A jak dziś odwiedziła mnie koło 12 mama, to Ambra wręcz się do niej przykleiła, mnie dalej omijając. Chyba się chciała poskarżyć cóż to ja jej zrobiłam... :cool3:

Posted

Widocznie dziewczyny tak mają :roll: Koi po kapieli też klei się do wszytkich domowników, a mnie omija z daleka i w dodatku udaje głuchą :angryy:
Bimbo też nie przepada za myciem ale tak się nie zachowuje.

Posted

donya napisał(a):
Widocznie dziewczyny tak mają :roll: Koi po kapieli też klei się do wszytkich domowników, a mnie omija z daleka i w dodatku udaje głuchą :angryy:
Bimbo też nie przepada za myciem ale tak się nie zachowuje.

A moja tak nie ma:eviltong:!
Samą kapiel znosi z wielką wyrozumiałością, jakby mówiła: no rozumiem, rozumiem... tak trzeba:roll::lol:.
Ale potem - po prostu szaleństwo: galopady, trząchanie. No i zabawa:eviltong:! Biegi po zabawki i uszy, znoszenie tego wszystkiego na czesalny ręcznik! Wielkie zdziwienie, co on taki malutki:crazyeye::cool3:?! Przeciez kiedyś był ogromny:cool3:!
I oczywiście bieganie do wszystkich domowników z zapytaniem: No i jak, jestem śliczna:eviltong:? A po każdym zapewnieniu, że no śliczna jest, najśliczniejsza na świecie - kolejna galopada ze wskakiwaniem na lóżka:lol:!
A następnego dnia, kiedy tak patrzę na nią to hmm... wydaje się być nieco dumniejsza i ta lekkość... Już nie pyta, bo wie i każdym krokiem zdaje się mówić patrzcie, to ja i jestem śliczna!:lol:

Posted

Witajcie Kochani!
Po pierwsze bardzo serdecznie witamy nowych akitomaniaków, zarówno tych długowłosych, jak i amerykańskich :lol:

Po drugie gratulujemy wszystkim, którzy rozpoczęli już sezon wystawowy 2007 :klacz:

Po trzecie bardzo, bardzo dziękujemy za gratulacje, zarówno te przesłane SMSikami, jak i te zamieszczone tutaj :buzi:

Cały tydzień, w wolnych chwilach obrabiałam fotki, by przygotować dla Was fotorelację z wystawy w Trencinie. Przepraszam za jakość zdjęć, ale niestety w tych warunkach nie udało się zrobić lepszych :shake: Podaję stawkę i częściowe wyniki, zaczynamy:

sędzia: Barlik Dusan SK
PSY:
klasa młodzieży:
ACHIKO GO AKITA INU OF CACIC (czeska hodowla Tomimopa) - Zw.Mł, BOB

CUSEN GO KUMADE (słowacka hodowla DIVOKE SAKURY), syn naszego Goku - lok.II

HIROSHI GO HARU KAZE - lok.III

klasa otwarta:
ASZTAR Imaginacja (polska hodowla KAZOKU KANSHIN :lol: ) - fotki za chwilę będą - lok.I, CAC, CACIB

klasa championów:
ASAKAKO OD KONUSI - lok.II

FALCO NA OBRAZE - nieobecny

TORAMARU GO SANZENKARISOU (czeska hodowla Tomimopa) - lok.I, CAC, res.CACIB

nie miałam możliwości zrobić fotki z innej perspektywy :shake: , ale jeszcze będzie na porównaniu

klasa weteranów:
AKURO ZLATE SRDCE - w tym roku będzie obchodził 11 urodzinki :cool3:

cdn...

Posted

SUKI:
klasa szczeniąt:
GEISCHA TOMIMOPA, której fotki niestety nie posiadam :shake:

klasa młodzieży:
CINTE GO KUMADE (słowacka hodowla DIVOKE SAKURY) -siostra miotowa CUSEN GO KUMADE - Zw.Mł

SARA Z BAMBUSOVEHO HAJE - została w hodowli - lok.II

ZURI REI AKITA INU OF CACIC (czeska hodowla Tomimopa) - fotki brak :shake: - lok.III

klasa pośrednia:
ARASHI Tajgeta (polska hodowla KAZOKU KANSHIN :lol: ) - fotki za chwilę będą - lok.I, CAC, resCACIB

klasa otwarta:
FUMIKO GO HARU LAZE - lok.I, CAC, CACIB

cdn...

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...