Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

polowanie na bażanta nie skończyło się sukcesem, ale mimo to humorek nas nie opuszczał ;)

bieg do pańci ;) :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

niebo nad warszawą

"nasze" pola

i troche odpoczynku

FINITO ;)

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

cavallo dziękujemy za miłe słowa :)))

jeszcze tylko napisze Wam wyniki z Głowgowa i znowu znikam na dobre kilka dni <sesja>
Krajowa wystawa w Głogowie - 27-28.01.2007, sędzia Aleksandra Lubaszka (PL)
psy - kl.młodzieży wynik
HARUKI Czandoria oc.??, lokata III
KIKUSHI Eskimo River oc.doskonała, med.srebrny, lokata II
YUWAKU Halne Wzgórze oc.doskonała, med.złoty, lokata I, Zw.Mł., NJwR

psy - kl.pośrednia wynik
AKEBONO Tomadachi oc.doskonała, med.srebrny, lokata II
INOCHI-O KAKERU Halne Wzgórze oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC, NPwR, Zw.Rasy

psy - kl.otwarta wynik
CZANDOR Porażynianka oc.???, lokata II
FUJIMARU Pa-Lis oc.doskonała, med.złoty, lokata I

suki - kl. szczeniąt wynik
CIKO POLONIA WHITE Keddef Lee oc.wybitnie obiecująca?, lokata I

suki - kl.młodzieży wynik
KAMI Halne Wzgórze oc.doskonała, med.złoty, lokata I, Zw.Mł.

suki - kl.pośrednia wynik
HACHIKO Pa-Lis oc.doskonała, med.srebrny, lokata II
KOKORO Halne Wzgórze oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC
LAKHIRA Jamni Jar oc.??, lokata IV
NAGASAKI MAGO KAKUSUI Halne Wzgórze nieobecna
NAMI-GO Matagiinu PL oc.??, lokata III

suki - kl.otwarta wynik
MOMO-GO Tajgeta oc.doskonała, med.srebrny, lokata II
NIAGARA MAGO KAKUSUI Halne Wzgóze oc.doskonała, med.złoty, lokata I, CWC, NSwR
WATSUI Rilaf ??

Posted

Zdjęcia zimowe super. Nas też zasypało - na łąkach miejscami snieg jest aż do pasa :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Moje akitki mają używanie, oj mają :lol: Tylko jednego nie rozumiem - oni szaleją jak ja nie mam aparatu. Wczoraj zabrałam aparat na spacer i oczywiście Bimbo nie miał humoru na bieganie a Koi pokazała język i zajęła sie tropieniem :diabloti:

Posted

Donya - A to japońskie złośliwki!

Bety - myslę, że z uzyskaniem informacji, jaka AA zajęła BOG1 nie bedziesz miała problemu, co? A jakby co - mogę to ustalić.
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):

Bety - myslę, że z uzyskaniem informacji, jaka AA zajęła BOG1 nie bedziesz miała problemu, co? A jakby co - mogę to ustalić.
Pzdr.

Chyba nie ;) U haszczaków widziałam, "że to był ten sam co na BIS Juniorów", a młodzian był tylko jeden. Tylko nie mogłam zrozumieć czy na tym BIS-ie Juniorów coś zdobył czy nie?
Pozdrawiam

Posted

Bety, to prawda:loveu:!

Cavallo, też najbardziej podobają mi się zimowe zdjęcia akit:eviltong:.
Trudno, tropienie to one mają w tzw. krwi:evil_lol:.
Wiki uwielbia tropić zwierza, szczególnie zimą. Ja już przyzwyczaiłam się, bo w lesie zawsze jest mnóstwo śladów. Dlatego - tropimy sobie codziennie:razz:!

Agappe, zdjęcia super:eviltong:!
A Twój bażant i tak jest lepszy od moich saren:placz::lol:! Zresztą, sama zobaczysz jutro:p.
Zdjęcia w biegu - hmmm... no prawda robić, robię. Ale to nie to:shake:! Myslę, że tym aparatem, jak to mówią - łutsze nie budziet! Jeszcze mam jedno - wstawię jutro, ale to też:shake:.

Donya, one wszystkie tak mają:p!

Posted

Tam chyba jest to większe COŚ, co zawsze ucieka! A pańcia tego nie widzi!:evil_lol:

TAK! To na pewno TO:eviltong:! Będzie uciekać – a ja nie mogę gonić!

Znów uciekło, szybkie jest:eviltong:!
Wracamy do domu!

Ojej, krzyczy, że bedzie mnie szczypać! Chodu!

Wracajmy, szybciej! To ja muszę być z przodu!:eviltong:

Ech ta pańcia - znowu mi się gdzieś schowała! A tu jest! Mam ją!

No zgoda, jeszcze jedno z przodu

i z tyłu - przecież wracamy do domu:evil_lol:

No zgoda - jeden portrecik!

Miał być – jeden:p

No, nie było źle:lol:. Ale jutro, to już proszę… bez aparatu:eviltong::p!

A Kota? wypatrywała nas przez okno:roll:?!

Nieeee:evil_lol:!

Hi, hi, to teraz ją:evil_lol:!? Ja tam idę spać na balkon:eviltong:!

KONIEC:roll:?

Posted

Witam,

Wspaniale zdjecia, wspanialy piesek. Z przodu bardziej kudlata od mojego Shoggiego.

Jak Wy to Panie robicie ze Wasze Akitki godza sie z kotami? Ja mam klopoty zeby sie Akita z Akita zgodzily. Dla Shoggiego wszystko co mniejsze to zwierzyna lowna. I on wcale nie zartuje...

Acha, jeszcze jedno pytanie. Czy p. Akity "trabia"? Np. na powitanie? Ja te przerozne wokalizacje Akit uwielbiam.

A czy szczekaja? Np. Sai jest typowo po akiciemu cicha, uslyszec jej szczekanie to swieto. Natomiast Shoggy jest raczej szczekliwy. Podejrzewam ze to skutek przebywania w klatce do 8 tygodni wsrod psow innych, "szczekliwych" ras. Rowniez to, ze matka nie byla suczka hodowcy i zaraz po oszczenieniu sie (chyba 4 czy 6 tygodni) powrocila do swoich wlascicieli. Nie bylem z tego zbyt zadowolony, wierze ze matka powinna byc przy szczenietach co najmniej do 8 tygodni, czyli do tego czasu az znajda nawe domy.

Pozdrawiam

Posted

Shoggy napisał(a):
Acha, jeszcze jedno pytanie. Czy p. Akity "trabia"? Np. na powitanie? Ja te przerozne wokalizacje Akit uwielbiam.

A czy szczekaja? Np. Sai jest typowo po akiciemu cicha, uslyszec jej szczekanie to swieto. Natomiast Shoggy jest raczej szczekliwy. Podejrzewam ze to skutek przebywania w klatce do 8 tygodni wsrod psow innych, "szczekliwych" ras. Rowniez to, ze matka nie byla suczka hodowcy i zaraz po oszczenieniu sie (chyba 4 czy 6 tygodni) powrocila do swoich wlascicieli. Nie bylem z tego zbyt zadowolony, wierze ze matka powinna byc przy szczenietach co najmniej do 8 tygodni, czyli do tego czasu az znajda nawe domy.

Pozdrawiam

Ciekawa metoda odchowu szczeniąt - nie popieram i nie polecam. :shake:

Mi jak widać udało się bez "darcia piór" :evil_lol: pogodzić ze sobą dwie suczki AA (różnica wieku między nimi to 5 lat) - mimo czarnowidztwa co poniektórych. Jakoś same pokojowo się dogadały a teraz poza sobą świata nie widzą. :loveu:
Co do gadatliwości - obie nie szczekają prawie wogóle (tylko jak uznają, że coś jest nie tak), starsza pomrukuje jak niedźwiedź, młodsza dosłownie śpiewa zawsze przed spacerem i w czasie zabawy. :lol:
Pozdrawiam

Posted

Wieści ze Słowacji a dokładnie z Trencina gdzie była Kasia i Łukasz ze swoimi akiciorami !!!!!!

Asztarek - CACIB, CAC no i pewnie BOB
Aszi tuż za Asztarkiem czyli Res. CACIB, CAC

Ogromne gratki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

bety napisał(a):
Ciekawa metoda odchowu szczeniąt - nie popieram i nie polecam. :shake:

No wlasnie. Dlatego nie darze tego hodowcy nadmierna sympatia. Wiemy o kim mowimy.

Ale po pierwsze to Shoggy zlapal nas za serce, a po drugie byl to jedyny miot Akit w calej Zachodniej Australii. Tzn. jedyny u zarejestrowanego w tutejszy zwiazku kynologicznym hodowcy, inne mioty byly w tym czasie osiagalne ale z pokatnych hodowli, a o takich slyszalem mrozace krew w zylach opwiesci.

Mi jak widać udało się bez "darcia piór" :evil_lol: pogodzić ze sobą dwie suczki AA (różnica wieku między nimi to 5 lat) - mimo czarnowidztwa co poniektórych. Jakoś same pokojowo się dogadały a teraz poza sobą świata nie widzą. :loveu:

To w tej rasie ogromny sukces. Ja nie moge psa z suka (sterylizowana) pogodzic. On chce dominowac, ona nie chce sie poddac, tez chce dominowac, tancza taki szczegolny taniec ktory obserwuje.

Posted

Na początku docieranie się moich dziewczyn wygladało tak:

[SIZE=2]

Co ciekawe mimo okropnej dokuczliwości tego małego gryzonia nigdy ta duża nie zareagowało w sposób agresywny. W chwilach zniecierpliwienia wydobywała z siebie gardłowy, aż nieprzyjemny warkot i uderzała łapami o podłogę tak jakby miała się zaraz rzucić (nigdy jednak tej groźby nie spełniła). To maluchowi wystarczało (na jakieś 10 sekund :evil_lol: ). My nigdy nie wtrącaliśmy się do tych ich kłótni i nigdy podczas tych bójek nie wydarły sobie nawet kłaczka sierści. :lol:

A teraz wygląda to tak:

[SIZE=2]

A nawet jeszcze lepiej - "duża" tęskni za "małą" jak ją wystawiamy i po powrocie wita się z "małą" a nie z nami. "Mała" za to potrafi przestać w oknie cały czas kiedy "duża" wyjdzie z domu. Takie z nich dziwadła.
Pozdrawiam

Posted

Shoggy napisał(a):
Witam,

Wspaniale zdjecia, wspanialy piesek. Z przodu bardziej kudlata od mojego Shoggiego.

Jak Wy to Panie robicie ze Wasze Akitki godza sie z kotami? Ja mam klopoty zeby sie Akita z Akita zgodzily. Dla Shoggiego wszystko co mniejsze to zwierzyna lowna. I on wcale nie zartuje...

Pozdrawiam

Dziekuję:loveu:

Moją Wiki zawsze bardzo interesowały inne stworzenia. I dopóki to inne stworzenie nie ucieka, Wiki tylko z zainteresowaniem przygląda mu się.

Domowa Kotę Wiki zna od dawna, w zasadzie od szczenięctwa. Od początku jeszcze jako szczeniak, zachęcała ją do zabawy. Bezskutecznie:evil_lol:.
Kiedy Wiki wyrosła, Kota zaczęła byc ostrozniejsza. Teraz, kiedy Wiki biegnie do Koty, Kota ucieka. A Wiki goni:eviltong:. Od kiedy Kota zamieszkała u mnie w domu, codziennie urządzają mi galopady. Czasem mam wrażenie, że Kota sama prowokuje Wiki. Na szczęście już nie o 3-ciej nad ranem:lol:!
Ale poza tym dziewczyny są zgodne. Połączyły je wspólne posiłki i wspólne łasuchowanie. Oczywiście teraz muszą być w bezpiecznej odległości. Zazwyczaj oddzielone moja skromną osobą. Czasem Wiki chapnie Kotę, ale bardzo ostroznie. Nie zauważyłam, żeby Kota się bała:lol:. Powiedziałabym, że raczej jest ostrożna:razz:.

Nie wiem, czy moja Wiki trąbi na powitanie, ale rzeczywiście zanim rozpocznie powitalny taniec:loveu: wydaje z siebie radosne łłuuuuu:lol:! Czy to trąbienie:eviltong:?
W ogóle moja dziewczyna jest bardzo rozmowna. Ma cały asortyment szczeknięć -od niskich do wysokotonowych: inne - ostrzegawcze szczeknieci, inne -kiedy mnie woła, inne - kiedy rozbawiona, no i kiedy po prostu szczeka. Jest też bardzo rozmowna:loveu:!

Posted

bety napisał(a):
Na początku docieranie się moich dziewczyn wygladało tak:

[SIZE=2]
Co ciekawe mimo okropnej dokuczliwości tego małego gryzonia nigdy ta duża nie zareagowało w sposób agresywny. W chwilach zniecierpliwienia wydobywała z siebie gardłowy, aż nieprzyjemny warkot i uderzała łapami o podłogę tak jakby miała się zaraz rzucić (nigdy jednak tej groźby nie spełniła). To maluchowi wystarczało (na jakieś 10 sekund :evil_lol: ). My nigdy nie wtrącaliśmy się do tych ich kłótni i nigdy podczas tych bójek nie wydarły sobie nawet kłaczka sierści. :lol:
A teraz wygląda to tak:
[SIZE=2]
A nawet jeszcze lepiej - "duża" tęskni za "małą" jak ją wystawiamy i po powrocie wita się z "małą" a nie z nami. "Mała" za to potrafi przestać w oknie cały czas kiedy "duża" wyjdzie z domu. Takie z nich dziwadła.
Pozdrawiam

Piękny widok:loveu:.
Choć praktyk ze mnie zaden, to myslę, że generalnie każde dwa, odpowiednio wychowane czy socjalizowane stworzenia ułozą sobie same swoje wzajemne stosunki. Oczywiście pod kontrolą, ale bez wtrącania się.

No a tu, to po prostu wzajemna miłość:loveu:. Bo jak to inaczej nazwać? Super:lol:.

Posted

Ja co prawda mam psa i sukę ale na początku Bimbo nie darzył Koi sympatią. Strasznie na nią burczał. A kobietka jak to kobietka z czasem urobiła faceta. Teraz to raczej ona rządzi. Ja tez nie ingerowałam w ich spory ale oczywiście bacznie obserwowałam. Myslę, że tak jest najlepiej :lol: :lol: :lol:
Kasia & Łukasz gratuluję sukcesów i czekam na zdjęcia - nie tylko z wystawy ale też z narciarskich szaleństw z akitkami ;) :lol:

Posted

Agappe swietny filmik!!! KASIA&ŁUKASZ GRATULACJE!!!!!!!:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Wycałujcie mocno Astarka (co pewnie zniesie ze stoickim spokojem ,jak to on) i moje biale slonko Aszenke!!!!!!!

Posted

[quote name='Agappe']Iwona jak dla mnie Twoim zdjęciom w biegu niczego nie brakuje :))

Gratulacje dla Kasi i Łukasza!!!!!!! BRAWOOO !!! Widze, że rozpoczęcie nowego zesonu wystawowego mozna uznać za udane :)) :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:

filmik z głogowa:
http://www.youtube.com/watch?v=SOGq-4GUNx8

Brakuje, brakuje:p, ech może kiedys będzie lepiej:razz:!

Udane rozpoczęcie sezonu wystawowego:multi:! Wspaniale:multi:!
Gratulacje wszystkim, którym tak ładnie się rozpoczął:multi::multi::multi:!

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...