Abrakadabra Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 [quote name='akcja_hlnw']Pojadę z Wami, wezmę aparat i obfocę szczeniaka. C.[/quote] Gallegro, Cekinka... Zadzwonię do Was jutro... umówimy się na konkretną godzinę w czwartek.
Kana Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 [B]Nie próbujcie tylko odbierajcie bez żadnego gadania, ta zmora nie ma już zadnego prawa do tych psów, do tego powinna otrzymać karę za niedostosowanie się do umowy! [/B]
akcja_hlnw Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Ja drukuję umowę adopcyjną. Wezmę obrożę i smycz. C.
Alex78 Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Dałam ogłoszenie do prasy w sprawie szczeniaka. Już dzwonił ktoś i pytał, ale był problem z zasięgiem. Mam pytanie. Czy ktoś może podać swój nr kontaktowy, który mogę przekazać zainteresowanym? Nie jestem wtajemniczona dokładnie w sprawę, więc nie chciałbym brać odpowiedzialności za dokładną rozmowę przedadopcyjną.
Abrakadabra Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 [quote name='Alex78']Dałam ogłoszenie do prasy w sprawie szczeniaka. Już dzwonił ktoś i pytał, ale był problem z zasięgiem. Mam pytanie. Czy ktoś może podać swój nr kontaktowy, który mogę przekazać zainteresowanym? Nie jestem wtajemniczona dokładnie w sprawę, więc nie chciałbym brać odpowiedzialności za dokładną rozmowę przedadopcyjną.[/quote] A możemy wstrzymać się do jutra? Nie mam pojęcia gdzie maluszek wyląduje :shake: Musimy go zabrać - tak czy inaczej. Ja mam w planach, wraz z Gallegro i C.13 odebrać suczkę i przewieźć ją do Serocka. Mieszkam na Białołęce. Beka oferowała DT na tydzień - ale jutro nie zdołam pokonać trasy Warszawa-Mińsk-Serock-Konstancin-Warszawa, zwłaszcza, że akcję rozpoczynamy ok. 13.00-16.00... :shake:
akcja_hlnw Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Abra, będziesz wracała z Mińska przez Halinów?
Hotel KADIF Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Matko... :roll:! Będę trzymać za Was kciuki!!! Oby się wszystko powiodło!!! :p
Abrakadabra Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 [quote name='akcja_hlnw']Abra, będziesz wracała z Mińska przez Halinów?[/quote] Będę - jeśli tylko zechcesz :cool3:
Alex78 Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 [quote name='Abrakadabra']A możemy wstrzymać się do jutra? Nie mam pojęcia gdzie maluszek wyląduje :shake: Musimy go zabrać - tak czy inaczej. Ja mam w planach, wraz z Gallegro i C.13 odebrać suczkę i przewieźć ją do Serocka. Mieszkam na Białołęce. Beka oferowała DT na tydzień - ale jutro nie zdołam pokonać trasy Warszawa-Mińsk-Serock-Konstancin-Warszawa, zwłaszcza, że akcję rozpoczynamy ok. 13.00-16.00... :shake:[/quote] To dajcie mi dziś znać, gdzie szczeniak będzie przez najblizsze dni i czy ta osoba sie zgadza, aby jej numer przekazać zainteresowanym adopcją ludziom. Powodzenia w "odbijaniu" suni i malucha :)
Kana Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Powodzenia psiaki ! Gratuluje! Kawał dobrej roboty!:loveu:
akcja_hlnw Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 [B]Psy odebrane!!![/B] Gallegro jest wspaniałym negocjatorem i oazą spokoju! Dzięki niemu udało nam się przekonać babkę, żeby oddała psy. Wielkie dzięki, Tomek! Sara jedzie właśnie do nowego domu! Zawozi ją Abrakadabra. Dzięki, Abra! W między czasie szczeniak znalazł dom, do którego zawiozę go jutro. Do tego czasu siedzi u mojego kolegi. Wygląda na to, że wszystko dobrze się skończyło...
gallegro Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Na szczęście nie było większych problemów, dlatego poznałyście mnie tylko z tej "spokojnej" strony :razz:. Odebranie Sary było poniekąd moim obowiązkiem. Ja ją zawiozłem do tego domu, dlatego czułem się za nią odpowiedzialny. Serce nieomal mi pękło, kiedy zobaczyłem ją na łańcuchu :shake:. Byłem jej to winien i cieszę się, że miałem szansę zrehabilitować się...
MartynaP Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 super :multi::multi::multi: robiliście jakies fotki czy nie bylo czasu :roll:
Hotel KADIF Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Sabunia na łańcuchu! :shake::-( Miałam przyjemność ją spotkać i nie wyobrażam sobie tego widoku!! Dobrze, że sunia już bezpieczna i nikt już jej nie skrzywdzi!!
Alex78 Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 No to super, że się udało. Grunt to dobra negocjacja. Gallegro, mam pytanie. Czy ten wspomniany nowy dom dla szczeniaka, to może w wyniku rozmowy z Panem, o którym dziś mówiłam? Czy może jednak inne miejsce? Chyba powinniście na naszym terenie założyć filię Straży dla Zwierząt i biegać w mundurach :)))
gallegro Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 [quote name='Alex78'](...)Gallegro, mam pytanie. Czy ten wspomniany nowy dom dla szczeniaka, to może w wyniku rozmowy z Panem, o którym dziś mówiłam? Czy może jednak inne miejsce?(...)[/quote] Na to wygląda. W rozmowie ustaliliśmy, że w najbliższych dniach sfinalizujemy adopcję. Gdyby nie to, że zainteresowany pan musiał wyjechać, jeszcze dziś maluch trafiłby do nowego domu. Warunkiem oczywiście pozytywny wynik kontroli przed adopcyjnej. Kontakt przekazałem i teraz sam czekam na jakąś konkretną informację.
akcja_hlnw Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 [quote name='Abrakadabra'] To co zrobiłeś - to prawdziwy majstersztyk perswazji, mediacji i negocjacji!!![/quote] Dokładnie :thumbs:
epe Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Gratulacje dla całej ekipy,oczywiście dla Gallegro przede wszystkim!:loveu: Dziewczyny- uczcie się od mistrza tej sztuki- "jak skutecznie negocjować"!:lol:
Abrakadabra Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 [quote name='akcja_hlnw'][B]Psy odebrane!!![/B] Gallegro jest wspaniałym negocjatorem i oazą spokoju! Dzięki niemu udało nam się przekonać babkę, żeby oddała psy. Wielkie dzięki, Tomek! Sara jedzie właśnie do nowego domu! Zawozi ją Abrakadabra. Dzięki, Abra! W między czasie szczeniak znalazł dom, do którego zawiozę go jutro. Do tego czasu siedzi u mojego kolegi. Wygląda na to, że wszystko dobrze się skończyło...[/quote] Gallegro - od dziś jestem Twoją fanką :loveu:... To co zrobiłeś - to prawdziwy majstersztyk perswazji, mediacji i negocjacji!!! Bez przemocy... bez krzyku... - [B]dzięki Gallegro baba oddała sunię[/B]. Naprawdę! Nowy domek wydaje się sensowny, doświadczony i zakochany w Sabci! Ps. I jeszcze raz ukłony w stronę Gallegro :loveu:
li1 Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Wstrzymywalam oddech i balam sie nawet pisac cos na watku do czasu zakonczenia akcji. Panno C. jestes super dziewczyna. . Nie widzialam wczesniej, ze masz tylko nascie lat. Imponujesz mi. Ciesze sie ze szczesliwego zakonczenia.
Alex78 Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 [quote name='gallegro']Na to wygląda. W rozmowie ustaliliśmy, że w najbliższych dniach sfinalizujemy adopcję. Gdyby nie to, że zainteresowany pan musiał wyjechać, jeszcze dziś maluch trafiłby do nowego domu. Warunkiem oczywiście pozytywny wynik kontroli przed adopcyjnej. Kontakt przekazałem i teraz sam czekam na jakąś konkretną informację.[/quote] OK, mam nadzieję, że ten dom okaże się dobry. Jednak wiem, że po takich akcjach jak dzisiejsza, człowiek staje się coraz mniej ufny. Jakby co, czekam na info o finalizacji. Na własne potrzeby nazwałam sobie małego Hutnik :) Wiemy dlaczego... ;)
Recommended Posts