Nutusia Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 [COLOR=Purple]No i masz! Na podglądzie miałam pięknościową tabelkę, a w praniu wyszło nieczytelnie :placz: Teraz nie mam czasu poprawiać, ale może wieczorem coś temu zaradzę...[/COLOR] Quote
gusia0106 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Musiałam uciec.....ale wróciłam. Będę się brać za bazrki dla Was. A jedna wpłata z bazarku książkowego chyba się jednak nie pojawi (niby kupione, ale odzew na pw niemal żaden...), więc książki wystawię ponownie. Quote
Nutusia Posted October 14, 2009 Author Posted October 14, 2009 [quote name='gusia0106']Musiałam uciec.....ale wróciłam. Będę się brać za bazrki dla Was. A jedna wpłata z bazarku książkowego chyba się jednak nie pojawi (niby kupione, ale odzew na pw niemal żaden...), więc książki wystawię ponownie.[/quote] [COLOR=Purple] Witaj, Gusieńko, miło Cię znów widzieć :loveu: Póki co, Irence wysłałam zdjęcia i opisy rzeczy, które jeszcze mam do spieniężenia na moją Bestię, ale ona też zajęta (Irenka znaczy), więc cierpliwie czekamy..:razz: Niestety, letko nie jest jak to mówią i nadal musimy prowadzić diagnostykę. Wczorajsza wizyta u Doktora, choć sama w sobie darmowa, pociągnęła za sobą wydatek 80 zł na badanie krwi w kierunku przyswajalności witaminy B12 i kwasu foliowego (dziś Pan Małżonek zawiózł osobiście próbkę krwi do laboratorium i wieczorem Doktor powinien dostać faksem wyniki). Chodzi o to, że ten nasz skunks przeokropny wcina jak szalony to, co dostaje, a także dokarmia się w kompostowniku :mad: i regularnie obżera nas z pieczywa, bo się nauczyła otwierać szafkę + pudełko, w którym trzymamy chleb. Do tego np. wczoraj cichaczem się zabunkrowała w garażu i pochłonęła kolację dla całej trójki z okładem, a dziś wykryła wiaderko z suchą karmą (na szczęście dużo tego nie było). No po prostu, konia z kopytami by zjadła i wołu na deser, ale przełożenia w przyswajaniu pokarmu nie widać. Przelatuje przez nią jak przez rurkę :shake: Z jednej jemy, z drugiej wypada...Owszem, przytyła, wczoraj po potrójnej porcji kolacyjnej ważya u Doktora 30,35, ale po takim obżarstwie powinna się już toczyć, a nie tylko brykać... Wygląda nam na to, że coś z przyswajaniem pokarmu, a co za tym idzie z przewodem pokarmowym jest nie tak. Doktor twierdzi, że to może być skutkiem tak długiego głodowania, jakiemu była poddana (przewód pokarmowy zrobił się jakby upośledzony). Zobaczymy co pokażą badania. Z dobrych wieści - łysienie się zatrzymało i nawet Doktor wprawnym okiem wypatrzył początki ponowneto porastania... Tak czy inaczej, trafił nam się pies-zagadka! :-o Gusia, masz Ty może telefon stacjonarny w domciu?...[/COLOR] Quote
gusia0106 Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 [quote name='Nutusia'][COLOR=purple]Gusia, masz Ty może telefon stacjonarny w domciu?...[/COLOR][/quote] Nie mam Kochana, ale zadzwonię do Ciebie z pracy w poniedziałek to sobie dłuuuuuuuugo pogadamy ;) Quote
Ra_dunia Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Dobrze, że chociaż już łysieć przestała - jednak się nas bestia słucha ;) :mad: Jak ja bym chciała mieć taką przemianę materii jak Tosca... :roll: Tylko, że w jej przypadku to stanowczo nie wskazane. Quote
Nutusia Posted October 18, 2009 Author Posted October 18, 2009 [quote name='Ra_dunia']Dobrze, że chociaż już łysieć przestała - jednak się nas bestia słucha ;) :mad:[/quote] [COLOR=Purple]Aj tam się słucha! Gdzieżby! Maupa jedna ma jednak problem z przyswajaniem z przewodu pokarmowego:placz: Badania wykazały spory niedobór, więc wykupiliśmy kreon, ale tylko jedno opakowanie (56.61 zł), bo jesteśmy mocno pod kreską (po kreonie to blisko 370 zł na minusie). Niestety, nie mogę sobie pozwolić na dalsze kredytowanie, bo mi się zasoby kończą, a pracy nie widać i telefon milczy jak zaklęty :placz:. Irenko, odezwij się czy dasz radę zrobić bazarek z rzeczy, których zdjęcia Ci wysłałam... Nie mam innego pomyslu i nic więcej do sprzedania na razie :placz: Przepraszam, że tak ostentacyjnie wyciągam rękę, ale po prostu nie mam wyjścia... Licząc na odzew, serdecznie pozdrawiam, Magda[/COLOR] Quote
Ra_dunia Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Nutusiu! Nie martw się, na pewno nikt Ciebie i Tosi w potrzebie nie zostawi. Quote
Nutusia Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 [quote name='Ra_dunia']Nutusiu! Nie martw się, na pewno nikt Ciebie i Tosi w potrzebie nie zostawi.[/quote] [COLOR=Purple]Dziękuję za to zapewnienie - jest mi teraz bardzo potrzebne, bo zapasy się kończą, a Tośka nigdy nie będzie psem "bezproblemowym", niestety...[/COLOR]:placz:[COLOR=Purple]W dodatku teraz bardziej niż kiedykolwiek liczy się czas...[/COLOR] Quote
magda222 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Dopiero dziś trafiłam na ten wątek.Narazie przeczytałam pierwszą stronę i obejrzałam fotki.Oczywiście poryczałam się.Jestem w szoku i jednocześnie pod wielkim wrażeniem. Quote
Nutusia Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 [quote name='magda222']Dopiero dziś trafiłam na ten wątek.Narazie przeczytałam pierwszą stronę i obejrzałam fotki.Oczywiście poryczałam się.Jestem w szoku i jednocześnie pod wielkim wrażeniem.[/quote] [COLOR=Purple]Witam Imienniczkę! :loveu: Też byłam w szoku rok temu. Dziś bywam, gdy widzę co ta Pannica wyprawia! [/COLOR]:razz: [COLOR=Purple]Że o szoku naszego Doktora nie wspomnę![/COLOR] :diabloti: [COLOR=Purple]Zapraszamy do odwiedzin naszej Toscanki.[/COLOR] Quote
gusia0106 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Wiecie co...mi sie wydaje, że musimy się postarać o stare deklaracje wpłat dla Toski... Magduś, czy Ty jesteś w stanie określić mniej więcej (wiem, że to bywa różnie) ile miesięcznie wydajecie na Toskę? Leczenie, leki, jedzenie - wszystko jak leci. Quote
bros Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 ciotki cioteczki komu podesłać fotki kilku drobiazgów bazarkowych ???? [B]NIE[/B] [B]ZOSTAWIMY CIĘ NUTUSIU !!!!![/B] jesteś aniołem Toskanki :loveu: Quote
gusia0106 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 [quote name='bros']ciotki cioteczki komu podesłać fotki kilku drobiazgów bazarkowych ???? [B]NIE[/B] [B]ZOSTAWIMY CIĘ NUTUSIU !!!!![/B] jesteś aniołem Toskanki :loveu:[/quote] Do mnie Ciotka, do mnie ;) Quote
bros Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 oki powinnam się do jutra wyrobić - Gusiu daj mi czas do jutra wieczora jeszcze boguszyckim psiakom obiecałam bazarkowe fanty :razz: Quote
gusia0106 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 [quote name='bros']oki powinnam się do jutra wyrobić - Gusiu daj mi czas do jutra wieczora jeszcze boguszyckim psiakom obiecałam bazarkowe fanty :razz:[/quote] Jasne, nie ma problemu ;) Dzisiaj zrobię jeden z tego co mam, a jak dotrą zdjęcia - zrobię drugi ;) Quote
figanadrzewna Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 kochane, podeślijcie numer konta. Coś tam dorzucę w miarę możliwości. Quote
gusia0106 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Uff....skończyłam ;) Zapraszam serdecznie :cool3: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/mega-bazar-ponad-80-ksiazek-dla-sary-toski-do-30-10-g-00-00-a-149276/index3.html#post13187733[/URL] Quote
Nutusia Posted October 20, 2009 Author Posted October 20, 2009 [quote name='gusia0106']Wiecie co...mi sie wydaje, że musimy się postarać o stare deklaracje wpłat dla Toski... Magduś, czy Ty jesteś w stanie określić mniej więcej (wiem, że to bywa różnie) ile miesięcznie wydajecie na Toskę? Leczenie, leki, jedzenie - wszystko jak leci.[/quote] [COLOR=Purple]Dziewuszki Kochane, Baaaardzo dziękuję za wszelkie wysiłki zmierzające do możliwości zatrzymania naszej Toscanki tu, gdzie jest... ;) Postaram się jakoś oszacować średni koszt miesięcznego utrzymania psicy - tych rzeczy, których zupełnie nie jestem w stanie sfinansować (bo są i takie, które jakoś wchodzą w zakres szeroko pojętej "całości wydatków:evil_lol:). Gusieńko, czy do Ciebie również przesłać zdjęcia rzeczy, które ja mam do spieniężenia u siebie jeszcze (te, które przesłałam Irence)?... Teraz, gdy nie pracuję, mogłabym zająć się ich wysyłką. A tak na marginesie to się musimy spotkać, przejdę gruntowne szkolenie bazarkowe pod Twoim okiem i nie będę więcej strupem na d... :diabloti: Wyznacz tylko termin, a stawię się zwarta i gotowa z kajecikiem.:lol: I jeszcze jedno - Dziewczyneczki, gdyby któraś miała dojście do ludzkiego lekarza, który byłby tak miły i wystawił receptę "ludzką" na Tośkowy lek, można by było cosik przyoszczędzić...[/COLOR] [COLOR=Purple]Dziękuję i pozdrawiam, Magda[/COLOR] Quote
gusia0106 Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 [quote name='Nutusia'][COLOR=purple]Dziewuszki Kochane,[/COLOR] [COLOR=purple]Baaaardzo dziękuję za wszelkie wysiłki zmierzające do możliwości zatrzymania naszej Toscanki tu, gdzie jest... ;) Postaram się jakoś oszacować średni koszt miesięcznego utrzymania psicy - tych rzeczy, których zupełnie nie jestem w stanie sfinansować (bo są i takie, które jakoś wchodzą w zakres szeroko pojętej "całości wydatków:evil_lol:).[/COLOR] [COLOR=purple]Gusieńko, czy do Ciebie również przesłać zdjęcia rzeczy, które ja mam do spieniężenia u siebie jeszcze (te, które przesłałam Irence)?... Teraz, gdy nie pracuję, mogłabym zająć się ich wysyłką. A tak na marginesie to się musimy spotkać, przejdę gruntowne szkolenie bazarkowe pod Twoim okiem i nie będę więcej strupem na d... :diabloti: Wyznacz tylko termin, a stawię się zwarta i gotowa z kajecikiem.:lol:[/COLOR] [COLOR=purple]I jeszcze jedno - Dziewczyneczki, gdyby któraś miała dojście do ludzkiego lekarza, który byłby tak miły i wystawił receptę "ludzką" na Tośkowy lek, można by było cosik przyoszczędzić...[/COLOR] [COLOR=purple]Dziękuję i pozdrawiam,[/COLOR] [COLOR=purple]Magda[/COLOR][/quote] Aktualnie przegrałam z grypą 1:0 ale jak tylko wygram to zapraszam do siebie. Z Toscą oczywiście ;) Pewnie, wysyłaj do mnie zdjęcia to dzisiaj zmontuję kolejny bazarek ;) Quote
Ra_dunia Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Po pierwsze - Nutusiu w ogóle nie wątp, że czarownice Cię zostawią w spokoju ;) Po drugie - witam nowych fanów Tosci :loveu: Po trzecie - nie wiem co jest na bazarku bo mi dzisiaj w ogóle linki nie działają :placz: Quote
Cantadorra Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Nutusia, o jaki lek chodzi? Na pw poprosze! Quote
gusia0106 Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 [quote name='Cantadorra']Gusia, czemu nie jestes dogaholic?[/QUOTE] Pojęcia nie mam :cool1: Quote
Nutusia Posted October 20, 2009 Author Posted October 20, 2009 [quote name='gusia0106']A ja czekam na zdjęcia ;)[/QUOTE] [COLOR=Purple]Gusieńko, o chwilkę cierpliwości Cię poproszę, bo na kilka dni wzięli mnie na zastępstwo do pracy, z której mnie wylali :roll: Braki kadrowe im, cholera jasna, wyszły!!! No ale cóż, trza było schować dumę do kieszeni, żeby zarobić kilka srebrników... Jak tylko dotrę do domku, zaraz wyślę fociaki. A bazarek z tych skorupek, które Ci wtedy dałam na spotkaniu też zrobiłaś?...[/COLOR] [COLOR=Purple]No i kuruj się, Droga Nasza, bo na tak przemiłe zaproszenie z pewnością się obie skusimy...[/COLOR] :evil_lol: Quote
Recommended Posts