ewa36 Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Tosia tak trzymaj dziewczynko już kosmata :loveu: Quote
agata51 Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 Czekamy na wieści po wizycie u Pana Doktora. Mizianko, suniu. [IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/16/16_2_26.gif[/IMG] Quote
Nutusia Posted April 17, 2009 Author Posted April 17, 2009 [quote name='agata51']Czy doszło moje 40 zł, bo nigdzie nie mogę znaleźć potwierdzenia? Mizianko, Tosiu! [IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/16/16_2_26.gif[/IMG][/quote] [COLOR=purple]Witamy Szanownych Klubowiczów![/COLOR] [COLOR=purple][/COLOR] [COLOR=purple]Agatko, na dzień wczorajszy mam wyciąg z konta i nie widzę kwoty 40 zł (oprócz tej od Edytki Dziwak...). Zaraz uzupełnię moją tabelkę finansową i prześlę do Irenki z prośbą o aktualizację...[/COLOR] [COLOR=purple][/COLOR] [COLOR=purple]A wczoraj Doktor postanowił:[/COLOR] [COLOR=purple][/COLOR] [COLOR=purple]1. utrzymać oba antybiotyki (trzeba się nastawić, że to jeszcze trochę może potrwać...) w ogóle może się okazać, że przez miesiące, a nawet lata Tosinek będzie brać łagodny antybiotyk (prawdopodobnie Keflex), żeby utrzymać skórę we właściwym stanie[/COLOR] [COLOR=purple][/COLOR] [COLOR=purple]2. wyniki wymazu ze skóry są rewelacyjne - wytłukliśmy wszystko, co było do wytłuczenia i jeszcze trochę - rifampicyna zadziałała jak... napalm :diabloti: - niczego nie wyhodowano; niestety, problemy z tarczycą dają efekt taki, że skóra jest bardzo wrażliwa, ze skłonnością do łojotoku, tłusta, a to daje świetną pożywkę dla wszelkiego rodzaju ścierwa, które tylko czeka na tak dogodne "warunki" - stąd właśnie zalecenie utrzymania łagodnego antybiotyku na bardzo długi czas (będzie brała np. 3 x w tygodniu); no, chyba, że - jak się wyraził Doktor - przejdzie metamorfozę, zrobi się z niej już nie ONka, ale DONka - wtedy ze spokojnym sumieniem będzie mógł odpuścić antybiotyk[/COLOR] [COLOR=purple][/COLOR] [COLOR=purple]3. dodaliśmy jedną tabletkę hormonu, czyli od dziś bierzemy 7 dziennie[/COLOR] [COLOR=purple][/COLOR] [COLOR=purple]4. w weekend porządnie rozpalimy w piecu, żeby w domu było cieplusio i wykąpiemy księżniczkę, a następnie porządnie osuszymy i przykryjemy (żeby nam się znowu płucka nie przeziębiły); leczniczy szampon powinien trochę złagodzić łojotok i oczyścić pory skóry oraz złagodzić świąd[/COLOR] [COLOR=purple][/COLOR] [COLOR=purple]5. założyliśmy nową obróżkę preventic na kleszcze, bo to teraz tośkowy wróg nr 1 taki kleszc (brrrrr....); w przyszły czwartek dopełnimy zabezpieczenia kropelkami frontline, ale najpierw kąpiel[/COLOR] [COLOR=purple][/COLOR] [COLOR=purple]6. za tydzień mamy umówioną kolejną wizytę, podczas której Doktor pobierze krew na cholesterol i ft4, czyli poziom hormonu tarczycy oraz zrobi ostatnie (mamy nadzieję) rtg płuc, żeby sprawdzić czy nie ma śladu po zapaleniu[/COLOR] [COLOR=purple][/COLOR] [COLOR=purple]7. suczyna nam przybrała wreszcie na wadze - i to prawie 2 kg!!!!:multi: Powolutku, bo powolutku, ale zaczynam dobijać do 30-tki![/COLOR] [COLOR=purple][/COLOR] [COLOR=purple]O, i tak to właśnie z grubsza wygląda.[/COLOR] [COLOR=purple][/COLOR] [COLOR=purple]Buziaki przesyłamy[/COLOR] Quote
AMIGA Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 Czy ja się mogę troszeczkę pocieszyć???? Moooooogęęęęę :multi::multi: Dziewczynki - jesteście waleczne. Trzymam za Was nadal kciuki Quote
agata51 Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 Cudne wieści! [IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/4/4_1_112.gif[/IMG] Moje 40 zł poszło 6 kwietnia! Sprawdzone! Quote
irenaka Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 [quote name='agata51']Cudne wieści! [IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/4/4_1_112.gif[/IMG] Moje 40 zł poszło 6 kwietnia! Sprawdzone![/quote] A jasne, że mam Twoją wpłatę. Znowu jesteś Bolesławem:evil_lol: Quote
Nutusia Posted April 17, 2009 Author Posted April 17, 2009 [quote name='irenaka']A jasne, że mam Twoją wpłatę. Znowu jesteś Bolesławem:evil_lol:[/quote] [COLOR=purple]O matko! Irenko, Królowo Złota - co ja bym bez Ciebie zrobiła?! :loveu:[/COLOR] [COLOR=purple]Okropnie mnie stresują te finanse, żeby niczego nie pomylić, nie trzasnąć się w rachunkach. Wielkie dzięki za pomoc! Proszę Was - sprawdzajcie, czy Wasze wpłaty zostały ujawnione - postaram się regularnie przekazywać wszystkie wieści Miłościwie Nam Panującej Pani Dyrektor Finansowej Nieocenionej Irence;)[/COLOR] [COLOR=#800080][/COLOR] [COLOR=#800080]My z Doktorem to takie mocarne liczniki jesteśmy, żeśmy wczoraj długo dochodzili ile tabletek trza Tośce odliczyć, mnożąc 3 x 9!!!!:diabloti:[/COLOR] Quote
Frotka Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 W drugim poście, tak jak prosiła Irenka wkleiłam aktualne rozliczenia.[B][COLOR=red][SIZE=3][FONT=Arial][/FONT][/SIZE][/COLOR][/B] Quote
agata51 Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 [quote name='irenaka']A jasne, że mam Twoją wpłatę. Znowu jesteś Bolesławem:evil_lol:[/quote] Chyba nick zmienię! :diabloti: Quote
Ra_dunia Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Melduję swój powrót :) Super, że wieści z frontu pozytywne :multi: tak trzymać :cool3: Agata - Ty nawet jak nick zmienisz, to i tak każdy Ciebie po sygnaturce rozpozna :evil_lol: Quote
agata51 Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Sygnaturę też mam zamiar zmienić, tylko z selekcją psiaków mam problemy. Więc pewnie tak zostanie. :evil_lol: Quote
Nutusia Posted April 20, 2009 Author Posted April 20, 2009 [COLOR=darkorchid]Dzień doberek poniedziałkowy![/COLOR] [COLOR=darkorchid][/COLOR] [COLOR=darkorchid]Uprzejmie donoszę, że panna Toskanka została w sobotę... wyprana! :evil_lol: Myślałam, że po tak długim czasie zapomniała po co się psa do łazienki woła, ale gdzie tam - kurs na posłanko i tradycyjne przyklejanko z kłapaczem włącznie. :mad: Na szczęście automatyczny pilot w postaci obroży wciąż działa...:eviltong:[/COLOR] [COLOR=darkorchid][/COLOR] [COLOR=darkorchid]Ach, żebyście słyszeli jakie arie cioci Uli wyśpiewywała! :loveu: Same tragiczne - jaka ta Pani zła, że psa moczy, w dodatku pociera, pieni i czeka nie wiadomo na co. Dopiero psie czekoladki przekonały, żeby doopencję posadzić w brodziku...;)[/COLOR] [COLOR=darkorchid][/COLOR] [COLOR=darkorchid]Nie wiem czy ta pierwsze kąpiel cokolwiek poprawiła, bo drapie się Niunia jak potępieniec, ale każą prać - to pierzemy! :razz: W czwartek Doktor oceni...[/COLOR] [COLOR=#9932cc][/COLOR] [COLOR=#9932cc]Buziaki przesyłamy![/COLOR] Quote
ewa36 Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Ciocia Nutusia będzie dobrze :loveu: A dziewczyna niech się dyscypliny uczy życie to nie bajka :evil_lol: Quote
Ra_dunia Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Oj bo Tosca wychodzi za założenia, że po co wodę zużywać, skoro bród powyżej centymetra sam odpada :evil_lol: Mądre psisko z ekologicznym podejściem do życia :eviltong: Quote
Nutusia Posted April 21, 2009 Author Posted April 21, 2009 [quote name='Ra_dunia']Oj bo Tosca wychodzi za założenia, że po co wodę zużywać, skoro bród powyżej centymetra sam odpada :evil_lol: Mądre psisko z ekologicznym podejściem do życia :eviltong:[/quote] [COLOR=purple]Hihihihi... najbardziej ekologicznie to ona nam ogródek... nawozi!:diabloti: Nie wychodzimy poza teren w strachu przed kleszczami... [/COLOR] [COLOR=purple]Brudzić się nie ma gdzie, bo za zimno jeszcze, żeby mogła w ogrodzie zostawać na dłużej, więc jedyne co odpada, to centymetrowe... strupy :shake:[/COLOR] [COLOR=purple][/COLOR] [COLOR=purple]A co do ekologii, to wczoraj nabyliśmy drogą kupna 15 kg karmy niemieckiej firmy Josera, która jest tak ekologiczna, że do jej produkcji Niemcy wykorzystują energię elektryczną pochodzącą wyłącznie z naturalnych, odnawialnych źródeł! :lol: Mam nadzieję, że równie naturalnie nam się psica odnowi, bo bardzo jej nowe żarełko smakuje :evil_lol: Kupiliśmy wersję ze zredukowanym białkiem, odciążającą przemianę materii, a także - co w jej przypadku bardzo ważne - wątrobę i nerki. Po cudownym odnowieniu tą wersją, nabędziemy za czas jakiś wersję wspomagającą system immunologiczny.[/COLOR] [COLOR=purple]Pannica wesolutka, ogonem trzepie dywany, wtyka kłapacz do drapania po wąsach, które wreszcie odrosły i sterczą każdy w inną stronę! :crazyeye:[/COLOR] [COLOR=purple][/COLOR] [COLOR=purple]Buziaki słoneczne przesyłamy![/COLOR] Quote
ewa36 Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Dziewczyny dziś w biurze znalazłam u naszej Justysi nie zrealizowany przekaz dla Tośki na zł. 50,- ktory mial wyjśc przed Świętami ale się zapomniało dziewczynie :mad: dobrze, że głowy nie ma odkręcanej :diabloti: Jutro zrealizuję przekazik samopięt - jednak osobiste gwarancje są najpewniejsze nie tylko w biznesie :cool3: Ważne, że dziewczyna się poprawia i jest ruch na watku i w interesie :evil_lol: Buziaki dla wszystkich dla Cioci Ewy i gromadki :eviltong: Quote
ewa36 Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Zapomniałam dodać, że trochę muszę się Justysią posiłkować bo kuję na egzamin państwowy i mam kociołek ale nic to :lol: Też głowa odkręcana :p Quote
Nutusia Posted April 22, 2009 Author Posted April 22, 2009 [quote name='ewa36']Zapomniałam dodać, że trochę muszę się Justysią posiłkować bo kuję na egzamin państwowy i mam kociołek ale nic to :lol: Też głowa odkręcana :p[/quote] [COLOR=purple]Ewunia, zakładaj jakąś blokadę na tę odkręcaną głowę, co by Ci jakiej gorszej, przeterminowanej potem nie przykręcili! :evil_lol:[/COLOR] [COLOR=purple][/COLOR] [COLOR=purple]Co do egzaminu, to łączę się w bólu, gdyż chociaż osobiście nie wkuwam, za blisko tydzień przystępuję do matury w charakterze matki abiturienta[/COLOR] :cool3: Quote
Ra_dunia Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 No tak - kasztany zakwitły to i czas egzaminów się zbliża. Jak dobrze, że mam to za sobą :roll: Choć czasami wróciłoby się do szkolnych lat... ale cóż. Teraz tylko praca i praca... [COLOR=Silver]dobrze, że dogo jest :evil_lol: to i praca jakoś szybciej mija :evil_lol:[/COLOR] Quote
irenaka Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 [quote name='Ra_dunia']No tak - kasztany zakwitły to i czas egzaminów się zbliża. Jak dobrze, że mam to za sobą :roll: Choć czasami wróciłoby się do szkolnych lat... ale cóż. Teraz tylko praca i praca... [COLOR=silver]dobrze, że dogo jest :evil_lol: to i praca jakoś szybciej mija :evil_lol:[/COLOR][/quote] Dobrze, że szefowie tego nie czytają;) Quote
ewa36 Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Jak najbardziej Ciocia Nutusia, nie ma mowy o zamianie łebka :diabloti: Mo jakkolwiek zakuty cokolwiek (to dowód legalnego pochodzenia :cool1:) to jednak całkiem pojemny jest a lepsze często jest wrogiem dobrego :cool3: Przekazik dla Tośki zrobiony w dniu dzisiejszym osobiście :razz: i chyba przyjmiemy to za tradycję :lol: Justynę po bułki będę wysyłać :p niech się sucha przeleci z nadejściem wiosny :diabloti: Quote
ewa36 Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 A my trzymamy kciukasy nie tylko za Tośkę, ale i za maturzystę :p Niech nam żyje niech nam żyje :multi: :multi: :multi: Quote
Nutusia Posted April 23, 2009 Author Posted April 23, 2009 [quote name='ewa36']A my trzymamy kciukasy nie tylko za Tośkę, ale i za maturzystę :p Niech nam żyje niech nam żyje :multi: :multi: :multi:[/quote] [COLOR=purple]To ja może nie będę dziękować, co by nie zapeszyć... A maturzysta pożyje tak gdzieś od... lipca! :lol:[/COLOR] [COLOR=purple][/COLOR] [COLOR=purple]Jeśli chodzi o Tośkę, to kciukasów za nic nie puszczać ([B]i jednak się nie cieszyć, Amigo...[/B]), bo znowu nam panna zaczyna łysieć na zadku... Cholera jasna, nie wystarczy, że śpiewaczka - musi być łysa?! :mad: Skóra tłusta, sierść się lepi, ręce z majtkami opadają... :placz: Ula ją dziś wypuściła do ogrodu na 2 godzinki, żeby ją słoneczko przesuszyło... Wieczorem pan mąż jedzie z dziewczyną do Doktora, bo ja dziś muszę asystować artystycznym poczynaniom synia. W poniedziałek dopiero dam znać co i jak, bo wcześniej nie dopadnę do techniki wysokiej...[/COLOR] [COLOR=#800080][/COLOR] [COLOR=#800080]Miłego weekendu życzymy![/COLOR] Quote
ewa36 Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Nutusiu, mam dobry szampon z odżywką produkcji bodajże włoskiej - kupiłam dla Tani i nie ruszyłam, nie wiem, czy Tośka może z niego korzystać już teraz, ale ma na pewno właściwości łagodzące - za całość tej przyjemności zapłaciłam 100 :crazyeye: - mogę wysłać dla Tośki, termin przydatności nie ucieka, może być na potem :cool3: Drugi Dr Seidal jest dezynfekcyjny i odkazający - może też by się nadal na zaś pózniej :lol: Quote
Recommended Posts