tanita Posted January 8, 2005 Posted January 8, 2005 [quote name='Flaire']I mam nadzieję, że dotrzymasz słowa! :D Oczywiście, że tak :D . Ja ją męczyłam codziennie mailami od narodzin szczeniaczków, więc nie wyobrażam sobie tego, że nagle przestanę 8) A oto zdjęcie wspomnianego łobuza, na razie jedno, ale będzie więcej
aga_ostaszewska Posted January 9, 2005 Posted January 9, 2005 tanita: Odwiedzilam juz galerie, wiec mam wiecej fotek :lol: Sa sliczne! Baaaardzo gratuluje malenstwa w domku! Oby byl jak najzdowszy i jak najposluszniejszy :wink: ! Czekamy na zdjecia i opowiesci o maluszku! Ps. Gringo ma cudne wasiki na tym zdjeciu!
tanita Posted January 9, 2005 Posted January 9, 2005 [quote name='aga_ostaszewska'] Oby byl jak najzdowszy i jak najposluszniejszy :wink: Widzę Aga, że jesteś wielką optymistką mając nadzieje, że taki stan znany jest terierom :wink:
tanita Posted January 12, 2005 Posted January 12, 2005 Przy czwartej nocy z rzędu spędzonej w nowym domu Gringo przestał piskać mi przy łożku, domagając się wejścia i csałą noc sopędził grzecznie na swoim posłaniu, za to rano w rramach rekompensaty odkrył kable od komputera :evilbat:
aga_ostaszewska Posted January 12, 2005 Posted January 12, 2005 tanita: Sledze poczynania Gringo... Oj jak ja tesknie za takim szczeniakiem! Jasnem ze jestem optymistka :lol: Czy terier moze byc grzeczny? Pogadaj z Flaire, ktora ma at Misie... jest kwintesencja spokoju, choc wiem ze takie przypadki nie sa czeste :wink:
tanita Posted January 12, 2005 Posted January 12, 2005 [quote name='aga_ostaszewska']tanita: Sledze poczynania Gringo... Oj jak ja tesknie za takim szczeniakiem! Jasnem ze jestem optymistka :lol: Czy terier moze byc grzeczny? Pogadaj z Flaire, ktora ma at Misie... jest kwintesencja spokoju, choc wiem ze takie przypadki nie sa czeste :wink: Aga to ty nie masz malca w domu? A ten zawadiaka z galerii to nie twój? :wink: Z tą grzecznością to może jest tak, że im terier większy tym bardziej grzeczny a że foksy z natury niewielkie to muszą to sobie rekompensować awanturami i łobuzowaniem :lol: A ja właśnie przed chwilą wziełam Gringa za pazuchę i pokazałam mu świat. Nie powiem bardzo mu się podobało boję się, że aż za bardzo bo teraz siedzi i popiskuje przed drzwiami i znwu mam drzwi balkonowe brudne od psiego nosa :D . Tak bardzo mi tego wszystkiego brakowało...
Flaire Posted January 12, 2005 Posted January 12, 2005 tanita napisał(a):Z tą grzecznością to może jest tak, że im terier większy tym bardziej grzeczny No z reguły tak rzeczywiście jest, ale ja miałam również dwa bardzo grzeczne walijczyki, a one duże nie były :wink: . Ogólnie rzecz biorąc, najważniejsze jest, moim zdaniem, Twoje podejście - jeśli wychodzisz z założenia, że będziesz miała łobuza - to będziesz, a jeśli uprzesz się, że pies będzie grzeczny, to na pewno da się to osiągnąć, nawet z małym terierem. A ja lubię grzeczne psy. :D
tanita Posted January 12, 2005 Posted January 12, 2005 Flaire napisał(a):tanita napisał(a):Z tą grzecznością to może jest tak, że im terier większy tym bardziej grzeczny No z reguły tak rzeczywiście jest, ale ja miałam również dwa bardzo grzeczne walijczyki, a one duże nie były :wink: . Ogólnie rzecz biorąc, najważniejsze jest, moim zdaniem, Twoje podejście - jeśli wychodzisz z założenia, że będziesz miała łobuza - to będziesz, a jeśli uprzesz się, że pies będzie grzeczny, to na pewno da się to osiągnąć, nawet z małym terierem. A ja lubię grzeczne psy. :D Toż co ja robię innego jak nie wpajam mu ta grzeczność :D . Po prostu trafił mi się najsliniejszy pies wśród całego miotu więc nie jest to takie proste, ale nie ustajemy w szkoleniu :wink:
Fuka Posted January 12, 2005 Posted January 12, 2005 Tanito, strasznie się cieszę, że już go masz! Gratuluję! I życze Ci żeby Ci się zdrowo, szczęśliwie i mimo wszystko grzecznie chował!!!!! Ale z odrobiną szaleństawa jak na terrierka przystało :wink: :Dog_run:
tanita Posted January 12, 2005 Posted January 12, 2005 :lol: Dziękuje Fuka :lol: Dawno cię tu nie było, fajnie, że wróciłaś. A o tą odrobinę szaleństwa to ja bym była całkiem spokojna, mały ma duuuże zadatki. Teraz śpi słodko po przegranej bitwie o kable komputerowe, które atakował z taka pasją, że aż ja się zmęczyłam :wink:
Fuka Posted January 13, 2005 Posted January 13, 2005 mama Łatki - HEXA z Fox-Klanu: niestety nie chciała wspołpracowac i sie ustawić....
Fuka Posted January 13, 2005 Posted January 13, 2005 I jeszcze jej zarośnięty ojciec Virgule Du Bois Des Maitres nietrymowany od wieków Virgus jest dowodem na to, ze nieobrobione gładkie wcale nie sa takie gładkie....
Jonten Posted January 14, 2005 Posted January 14, 2005 Mam nadzieję że nie jesteście purystami jeżeli chodzi o rasę - Mój pies jest rasowy ale niestety nie miałem sumienia :roll: stosować sztuczek dla zgiecia mu uszu ( może go za dobrze karmiłłem :lol: ) Zresztą jest strasznie kochany i co dziwne - Mnie słucha !!! 8)
tanita Posted January 14, 2005 Posted January 14, 2005 Jonten Dla mnie foks, w każdej posatci jest piękny a jak jest jeszcze gładkowłosy to już zupełna ekstaza :D . Zresztą mój Korek też miał tańczące uszy bo jako podlotek własnoręcznie odklejałam mu plastry (które pieczołowicie przyklejała moja mama) mowiąc, że pies się męczyć nie będzie :lol:. Także ja chcę więcej zdjęć :)
Jonten Posted January 14, 2005 Posted January 14, 2005 Powiedziałaś to masz !! :D Mój kochany Nikuś Tutaj śpiący A to zdjecie jak na okładkach zeszytów.
Fuka Posted January 14, 2005 Posted January 14, 2005 [quote name='Jonten']Mam nadzieję że nie jesteście purystami jeżeli chodzi o rasę - Mój pies jest rasowy ale niestety nie miałem sumienia :roll: stosować sztuczek dla zgiecia mu uszu ( może go za dobrze karmiłłem :lol: ) Zresztą jest strasznie kochany i co dziwne - Mnie słucha !!! 8) Jonten, super zdjęciory i dobrze, że wkleiłes! Czekamy na więcej! A uszy, no cóż ideałow nie ma - a psy sa przede wszystkim do kochania, cała reszta to dopiero potem! Moja poprzednia airedalka miała latające uszy i zupełnie mi to nie przeszkadzało. A poza tym nigdy nie wiadomo, może to właśnie dlatego jest posłuszny :wink:
aga_ostaszewska Posted January 14, 2005 Posted January 14, 2005 Jonten: Ale fajowskie uszy! Mordka slicznosciowa! tanita: Jak malenstwo sie sparwuje, czy wymyslil juz jakies nowet psoty, ktore moglby uskutecznic? :lol:
Flaire Posted January 14, 2005 Posted January 14, 2005 [quote name='Fuka']właśnie dlatego jest posłuszny :wink:No pewnie, że tak! Toż to gołym okiem widać!
Flaire Posted January 14, 2005 Posted January 14, 2005 Piechol jest super! Ja też miałam w swoim życiu suczkę hmm... uszatą inaczej. :wink: Tak to już jest z tymi terierowymi uszami!
aga_ostaszewska Posted January 14, 2005 Posted January 14, 2005 Jonten napisał(a):Zresztą jest strasznie kochany i co dziwne - Mnie słucha !!! 8) Takie uzeta, to fantastyczne radary! Pewnie latwiej wylapuja komendy :lol:
Fuka Posted January 14, 2005 Posted January 14, 2005 Biedronka półsiostra Łatki Tanita, wysłałam Ci priva, proszę napisz mi skąd jesteś?
tanita Posted January 14, 2005 Posted January 14, 2005 Fuka napisał(a):Tanita, wysłałam Ci priva, proszę napisz mi skąd jesteś? Fuka, ale ja napisałam, :-? W taki razie wyśle taz jeszcze
tanita Posted January 14, 2005 Posted January 14, 2005 [quote name='aga_ostaszewska']tanita: Jak malenstwo sie sparwuje, czy wymyslil juz jakies nowet psoty, ktore moglby uskutecznic? :lol: Aga, może wypożyczę Ci go na jeden dzień, to sama ocenisz jaki z niego słodziak :lol: . To nie pies, to diabeł jest. Są chwile, w których nie wymyśla nowych psot, ale to chwile ulotne są. Po okresie krótkiej acz intensywnej fascynacji kablami od kompa, przyszedł czas na nogi od stolików i stołków, interesujące wtyczki i kontakty, ciekawie zwisające szaliki, zagubione rękawiczki i skarpetki i wiele innych rzeczy od których aż roi się w zwykłym, lecz dla teriera niezwykłym mieszkaniu 8) . Ja już myślę o tym jak mu dzień zapełnie, kiedy podrośnie, bo czuję, że musi być obfity w wiele atrakcji. Powiem szczerze, że już nie mogę się doczekać tych spacerów bo naiwnie liczę na to, że świeże powietrze trochę go zmorzy i da mi odsapnąć :wink: . Pozatym strasznie żałuję, że nie ma już mojego Korka, bo chyba nikt tak nie jest w stanie wychować szczeniaka jak drugi dorosły pies :) . A teraz Aga specjalnie dla Ciebie:
aga_ostaszewska Posted January 14, 2005 Posted January 14, 2005 Na tym 2 zdjeciu ma znow takie wredne terierowe spojrzenie! Uwielbiam takie fotasy! Jesli chodzi o wypozyczenie... to ja jestem chetna1 Moja Czika moze by sie troszke wybiegala, no i ustawila stwora :wink: Z takim malenstwem rzeczywiscie nie mozna sie nudzic! Na przyszlosc, by go zajac (jak Was nie bedzie w mieszkaniu) proponuje Konga. Sama jeszcze nie uzywalam, ale niebawem zamowie i ocenie, czy jest to rzezcywiscie przydatne!
Recommended Posts