Jump to content
Dogomania

Poczwarkowo-gordonkowa galeria czyli Kudłata Dama Tina i Merida Waleczna

Recommended Posts

Posted

[quote name='Talia']A i tak najlepsze jest uciekanie Tiny przed zabawkami. Sporo zabawek które kiedyś należały do Tiny teraz są Meridy (Tina raczej nie niszczy). Po użytkowaniu ich przez Meridę, Tina ucieka jak od nich jak diabeł od święconej wody. Dosłownie, nawet nie może leżeć w bliskiej odległości od niej bo zwiewa.[/QUOTE]

Lary miał tak na początku, brzydził się Zivy i wszystkiego czego dotknęła. Teraz bawią się wspólnie i jest super. Być może dlatego, że nie śmierdzi już tak pupsem :P

Godronki są przeurocze :loveu:

Posted

Wróciliśmy!
Pogoda była do bani. Myślę, że jest to wynik modłów zazdrośników z dogo lub zbyt kiepskiego trzymania kciuków :mad: Zabijcie mnie, ale nie zrobiłam zdjęć, bo dziennie bywały po 2-3 burze, co chwilka się chmurzyło i popadywało. Wychodziłam na plaże zazwyczaj wieczorem, a wiatr był taki że byłam jedyną osobą z wyjątkiem morsów, która kąpała się - oczywiście z psem.
Jestem strasznie zła na siebie, bo chciałam mieć śliczne fotki :placz:
Merida dostała miano wodnej torpedy. Pierwszego dnia nie ogarniała fal, ale już drugiego dnia po kilku nieudanych próbach została mistrzem pływania! Aż się widownia zbierała na brzegu żeby ją oglądać :loveu: Wszyscy pytali co to za rasa, bo jest genialna! :cool3:
Za to Tina na wakacjach miała bardzo zły humor i tak jej zostało. Chyba za bardzo poczuła się w roli stróża stada i burczy na każdego psa. Musimy chyba troszkę popracować nad jej zachowaniem, bo bardzo mi się nie podoba.

Posted

Merida miszcz, mój mały geniusz :loveu: Ubóstwiam tę sukę, słowo daję, a do tej pory nie przepadałam za swetrami!

Ojej, to trzymam kciuki za pracę nad Tiną. Może oddzielne spacerki pomogłyby w przywrócenie jej stanu normalności?

Posted

Spokojnie we wrześniu pojedziemy prawdopodobnie jeszcze raz. Może pogoda będzie lepsza, będzie mnie ludzi, psiaki będą miały więcej wolności. :)

Posted

Pogoda była do bani za kare że zdjęć nie robiłaś! :evil_lol:
A tak poza tym to chyba za długo Cię nie było bo czytając teraz relacje z wyjazdu psy pomyliłam i tak Merida była Tiną, a Tina Meridą :diabloti: Ale spokojnie, mój mózg już to ogarnął i więcej psów Ci nie pomylę :lol:

Posted

Wystarczyło popatrzeć na banerek.
W pt uderzamy do Gdańska, a w sobotę SOOOOPOT! Ciekawa jestem jak bardzo się zbłaźnimy! Jest 12 gordonów, ale w klasie Merida jest sama.

Kto nas odwiedzi przy ringu?

Posted

[quote name='Talia']Wystarczyło popatrzeć na banerek.
W pt uderzamy do Gdańska, a w sobotę SOOOOPOT! Ciekawa jestem jak bardzo się zbłaźnimy! Jest 12 gordonów, ale w klasie Merida jest sama.

Kto nas odwiedzi przy ringu?[/QUOTE]
który ring?? :) od 10.20 jestem na 6 bo aussiki będą, ale później jestem wolna :D

Posted

Powodzenia na wystawie!
Też bym do Sopotu pojechała, ale ja muszę mieć pogodę w miarę bezwietrzną żeby z małą się gdzieś ruszyć. Kiedyś mało brakowało i bym z psem wróciła ale rodzice mnie powstrzymali :roll:

Posted

Ludziska jest tak mało czasu przed wystawą, a my jesteśmy tak bardzo w dupie! :placz: Dziś poszłyśmy na boisko obok domu i biegałyśmy z 15min i ustawiałyśmy się. Pierwsze 2-3min zachowywała się jak typowy daunik, ale po chwili jej przeszło i było całkiem całkiem. Mam nadzieje, że przy większym rozproszeniu niż dzieciaki grające w piłkę i kilka ujadających psów też da radę.
Zastanawiam się tylko jak mam jutro rano zmęczyć ją tak żeby nie zjadła mnie przez 3,5h jazdy pociągiem, a jednocześnie nie upieprzyła się cała.
Nasze ukochane pola odpadają, bo nie przepuści ani jednej kałuży. Wczoraj zrobiła degustacje wody, napiła się z każdej kałuży po łyczku.