Fauka Posted August 17, 2014 Posted August 17, 2014 [quote name='Talia']A i tak najlepsze jest uciekanie Tiny przed zabawkami. Sporo zabawek które kiedyś należały do Tiny teraz są Meridy (Tina raczej nie niszczy). Po użytkowaniu ich przez Meridę, Tina ucieka jak od nich jak diabeł od święconej wody. Dosłownie, nawet nie może leżeć w bliskiej odległości od niej bo zwiewa.[/QUOTE] Lary miał tak na początku, brzydził się Zivy i wszystkiego czego dotknęła. Teraz bawią się wspólnie i jest super. Być może dlatego, że nie śmierdzi już tak pupsem :P Godronki są przeurocze :loveu: Quote
Talia Posted August 17, 2014 Author Posted August 17, 2014 Wróciliśmy! Pogoda była do bani. Myślę, że jest to wynik modłów zazdrośników z dogo lub zbyt kiepskiego trzymania kciuków :mad: Zabijcie mnie, ale nie zrobiłam zdjęć, bo dziennie bywały po 2-3 burze, co chwilka się chmurzyło i popadywało. Wychodziłam na plaże zazwyczaj wieczorem, a wiatr był taki że byłam jedyną osobą z wyjątkiem morsów, która kąpała się - oczywiście z psem. Jestem strasznie zła na siebie, bo chciałam mieć śliczne fotki :placz: Merida dostała miano wodnej torpedy. Pierwszego dnia nie ogarniała fal, ale już drugiego dnia po kilku nieudanych próbach została mistrzem pływania! Aż się widownia zbierała na brzegu żeby ją oglądać :loveu: Wszyscy pytali co to za rasa, bo jest genialna! :cool3: Za to Tina na wakacjach miała bardzo zły humor i tak jej zostało. Chyba za bardzo poczuła się w roli stróża stada i burczy na każdego psa. Musimy chyba troszkę popracować nad jej zachowaniem, bo bardzo mi się nie podoba. Quote
Ty$ka Posted August 17, 2014 Posted August 17, 2014 Merida miszcz, mój mały geniusz :loveu: Ubóstwiam tę sukę, słowo daję, a do tej pory nie przepadałam za swetrami! Ojej, to trzymam kciuki za pracę nad Tiną. Może oddzielne spacerki pomogłyby w przywrócenie jej stanu normalności? Quote
rashelek Posted August 18, 2014 Posted August 18, 2014 Jak można było nie porobić zdjęć :mdleje: Życzę powodzenia w naprawianiu Tiny, na pewno dacie radę :) Quote
Talia Posted August 18, 2014 Author Posted August 18, 2014 Spokojnie we wrześniu pojedziemy prawdopodobnie jeszcze raz. Może pogoda będzie lepsza, będzie mnie ludzi, psiaki będą miały więcej wolności. :) Quote
marta1624 Posted August 18, 2014 Posted August 18, 2014 Taki powrót bez zdjęć to nie powrót :mad: Ja trzymałam kciuki, ale mam zezowate szczęście :D Quote
Baton Posted August 18, 2014 Posted August 18, 2014 Pogoda była do bani za kare że zdjęć nie robiłaś! :evil_lol: A tak poza tym to chyba za długo Cię nie było bo czytając teraz relacje z wyjazdu psy pomyliłam i tak Merida była Tiną, a Tina Meridą :diabloti: Ale spokojnie, mój mózg już to ogarnął i więcej psów Ci nie pomylę :lol: Quote
Talia Posted August 19, 2014 Author Posted August 19, 2014 Wystarczyło popatrzeć na banerek. W pt uderzamy do Gdańska, a w sobotę SOOOOPOT! Ciekawa jestem jak bardzo się zbłaźnimy! Jest 12 gordonów, ale w klasie Merida jest sama. Kto nas odwiedzi przy ringu? Quote
Erykowa Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 Ja nie odwiedzę ale czekam na szczegółową relację i zdjęcia-bez wykrętów o braku pogody ;) Quote
Talia Posted August 19, 2014 Author Posted August 19, 2014 Aparat dam znajomej, liczę też że ktoś z seterów zrobi nam fotkę. Quote
Baton Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 O, to może ja odwiedzę :P Chociaż jeszcze nie wiem czy będę w sobotę czy niedzielę :D No i raczej bez Joy :P Quote
marta1624 Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 Ja niestety mam za daleko ale trzymam kciuki :loveu: I czekam na fotki ;) Quote
Marta_Ares Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 [quote name='Talia']Wystarczyło popatrzeć na banerek. W pt uderzamy do Gdańska, a w sobotę SOOOOPOT! Ciekawa jestem jak bardzo się zbłaźnimy! Jest 12 gordonów, ale w klasie Merida jest sama. Kto nas odwiedzi przy ringu?[/QUOTE] który ring?? :) od 10.20 jestem na 6 bo aussiki będą, ale później jestem wolna :D Quote
Talia Posted August 19, 2014 Author Posted August 19, 2014 Chyba 9 :) Zapraszamy. Wystawiasz Bolsika? Quote
Marta_Ares Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 [quote name='Talia']Chyba 9 :) Zapraszamy. Wystawiasz Bolsika?[/QUOTE] niee, przegapiłam termin zgłoszeń :( Będziemy kibicować znajomym na zawodach agi Quote
agutka Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 o której są setery? ja będę na 10 u bullowotych Quote
rashelek Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 No to trzymamy kciuki, żeby młoda się perfekcyjnie zaprezentowała :cool3: Idziecie przy okazji na fotki na molo? :D Quote
Talia Posted August 21, 2014 Author Posted August 21, 2014 Ja będę ze znajomą i jej rodziną, więc to od niej zależy gdzie się dalej znajdę :) Quote
*Monia* Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 Powodzenia na wystawie! Też bym do Sopotu pojechała, ale ja muszę mieć pogodę w miarę bezwietrzną żeby z małą się gdzieś ruszyć. Kiedyś mało brakowało i bym z psem wróciła ale rodzice mnie powstrzymali :roll: Quote
Pani Profesor Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 ja też chcę do Sopotu, ale mam 600km :diabloti: Quote
a_niusia Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 [quote name='Talia']Nie bądźcie zgredy - wbijajcie![/QUOTE] tylko nie zgredy. Quote
Talia Posted August 21, 2014 Author Posted August 21, 2014 [quote name='a_niusia']tylko nie zgredy.[/QUOTE] No tak. Przepraszam :diabloti: Quote
Talia Posted August 21, 2014 Author Posted August 21, 2014 Ludziska jest tak mało czasu przed wystawą, a my jesteśmy tak bardzo w dupie! :placz: Dziś poszłyśmy na boisko obok domu i biegałyśmy z 15min i ustawiałyśmy się. Pierwsze 2-3min zachowywała się jak typowy daunik, ale po chwili jej przeszło i było całkiem całkiem. Mam nadzieje, że przy większym rozproszeniu niż dzieciaki grające w piłkę i kilka ujadających psów też da radę. Zastanawiam się tylko jak mam jutro rano zmęczyć ją tak żeby nie zjadła mnie przez 3,5h jazdy pociągiem, a jednocześnie nie upieprzyła się cała. Nasze ukochane pola odpadają, bo nie przepuści ani jednej kałuży. Wczoraj zrobiła degustacje wody, napiła się z każdej kałuży po łyczku. Quote
marta1624 Posted August 22, 2014 Posted August 22, 2014 Talia niestety nie pomogę, bo moja zawsze brudna przychodzi ;) Quote
Recommended Posts