Molowe Posted August 5, 2014 Posted August 5, 2014 Mała wariatka najlepsze jest to,że setery chyba podobnie jak spaniele nigdy nie dorastają,moja przynajmniej ma 4 lat a jest mentalnym szczeniakiem i lata jak głupi :grins: Quote
Talia Posted August 6, 2014 Author Posted August 6, 2014 Wczoraj na wieczornym pływaniu Meri przerosła samą siebie. I ja jako osoba, która zawsze chciała mieć pływającego psa (Tinka nie bierz tego do siebie) o mały włos nie miałam łez w oczach. Merida została po prostu syreną. Uznała pływanie jako jedyny słuszny sposób poruszania się. Pływała za wszystkim - piłką, kamykiem, kawałkiem trzciny. Jak rzuciłam kamyk to płynęła dwa razy dalej i wyrywała trzcinę - w końcu coś musiała przynieść. Jak wołałam ją stojąc na pomoście to zamiast wbiec po nim, płynęła pod. Mój mały szuwarek :loveu: Za to zamiast skakania z pomostu zbiegała z niego i aportowała z plaży - spryciula. Dziś jak nie zapomnimy kamerki sportowej to troszkę postaramy się nagrać :) Pochwalimy się też jak wyglądamy po wizycie u fryzjera. Po dwóch tygodniach proszenia w końcu TŻ zadzwonił i się umówił. :roll: Quote
marta1624 Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 No Meri cwaniara :D Ale psiak pływający to fajna odmiana, ja uwielbiam patrzeć na radość mojej jak płynie ;) Ale jak potem trzepie się koło mnie lub ociera o mnie to już mniej mi się podoba :D Quote
Naklejka Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 Eee pływanie to super aktywność, świetnie wzmacnia mięśnie i w upały psa można wymęczyć :D Moje się tylko moczą trochę, arni tylko czasami pływa, za bardzo nawet nie ma gdzie z nimi iść nad wodę :< Quote
Talia Posted August 6, 2014 Author Posted August 6, 2014 [quote name='marta1624']No Meri cwaniara :D Ale psiak pływający to fajna odmiana, ja uwielbiam patrzeć na radość mojej jak płynie ;) Ale jak potem trzepie się koło mnie lub ociera o mnie to już mniej mi się podoba :D[/QUOTE] Merida ostatnio po kąpieli uwielbia wchodzić między nogi. O dziwo w wodzie też, przez co miałam spodenki w kroku mokre :lol: [quote name='Naklejka']Eee pływanie to super aktywność, świetnie wzmacnia mięśnie i w upały psa można wymęczyć :D Moje się tylko moczą trochę, arni tylko czasami pływa, za bardzo nawet nie ma gdzie z nimi iść nad wodę :<[/QUOTE] Tina pływa tylko wtedy jeśli ma do wyboru - popłynąć lub uschnąć z gorąca. Ew czasami jak Meri ją wepchnie gdy pije. Quote
marta1624 Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 [quote name='Talia'][B]Merida ostatnio po kąpieli uwielbia wchodzić między nogi. O dziwo w wodzie też, przez co miałam spodenki w kroku mokre[/B] :lol: Tina pływa tylko wtedy jeśli ma do wyboru - popłynąć lub uschnąć z gorąca. Ew czasami jak Meri ją wepchnie gdy pije.[/QUOTE] Kaja robi identycznie :D Po każdym pływanku czuję się, jakbym się posikała :D Quote
rashelek Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 Mika po pływaniu uwielbia przyjść do mnie i wytrzepać mi się prosto w twarz :lol: Jakiś filmik miał być z pływania i co? :P Quote
Talia Posted August 8, 2014 Author Posted August 8, 2014 Jeszcze ciepły filmiczek z dzisiejszego wydrowania. [video=youtube;7O17lKsWZck]https://www.youtube.com/watch?v=7O17lKsWZck&index=1&list=UU2G9iFytqds-sVF81Y2d73w[/video] Quote
Talia Posted August 8, 2014 Author Posted August 8, 2014 Postaram się też nagrać jak łazikuje sobie w wodzie. Wygląda jak turystka, pływa koło pomostu i obserwuje ludzi którzy po nim chodzą :D Quote
marta1624 Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 Może liczy na to że ktoś jej rzuci coś do żarcia :D Quote
Talia Posted August 9, 2014 Author Posted August 9, 2014 Żarciem zachęcałam ją do skoku z pomostu. Rzuciłam kawałek suszonego kurczaka, a ta cwaniara zbiegła z pomostu i plażą wlazła do wody. Pływała w kółko tak długo aż znalazła owego kurczaka, przy czym podczas jedzenia nie złapała koordynacji dupa-głowa i tyłek poszedł na dno. :evil_lol: Quote
Molowe Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 Na początku jak jest jeszcze płytko to hopsa jak moja Molka :loveu: Mały pływak :lol: Quote
Agnes Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 Dzielna suczynka :) Fajnie sobie radzi:cool3: Quote
Talia Posted August 10, 2014 Author Posted August 10, 2014 Wczoraj Meri skakała z pomostu najlepiej na całej plaży. W konkurencji były dzieci i dorośli gatunku ludzkiego - pokraki zarówno w skokach jak i w stylu pływackim. Poza tym Merida zakochała się w sznaucerze miniaturce o imieniu Walkower. Czołgała się do niego, pokładała na plecy. Po prostu miłość :loveu: Za jakieś 2-3h też mamy jechać nad jezioro. O dziewo mimo tego, że było wczoraj sporo ludzi i dzieci, to nikt nie był oburzony psem na twarzy. Słyszałam tylko teksty "patrz mamo! pies skoczył do wody!" Quote
agutka Posted August 10, 2014 Posted August 10, 2014 Bo jak są normalni ludzie to i psy nie przeszkadzają ;) ja na ostatnim wypadzie byłam z białą, obok były inne psy i jeden ast , wszystkie prócz mojej były bez smyczy ;) Quote
Talia Posted August 10, 2014 Author Posted August 10, 2014 U nas też był na plaży sznaucer, mały kundelek i może z 6tyg szczeniak w typie ONka. Wszystkie siedziały na kocach, tylko Meri pływała między ludźmi. Quote
kalyna Posted August 10, 2014 Posted August 10, 2014 Ale pięknie aportuje :loveu: i woda jej nie straszna :D U nas to wody brak, żeby psiaki mogły poszaleć.. a jak już jest to same glony przy brzegu :roll: Quote
Małgonia Posted August 10, 2014 Posted August 10, 2014 [quote name='kalyna']Ale pięknie aportuje :loveu: i woda jej nie straszna :D U nas to wody brak, żeby psiaki mogły poszaleć.. a jak już jest to same glony przy brzegu :roll:[/QUOTE] No to nie jestem sama bez wody widzę. Już myślałam, że tylko moj kundel poszkodowany :( Łączę się w bolu. Quote
Recommended Posts