Jump to content
Dogomania

Poczwarkowo-gordonkowa galeria czyli Kudłata Dama Tina i Merida Waleczna

Recommended Posts

Posted

Mała wariatka najlepsze jest to,że setery chyba podobnie jak spaniele nigdy nie dorastają,moja przynajmniej ma 4 lat a jest mentalnym szczeniakiem i lata jak głupi :grins:

Posted

Wczoraj na wieczornym pływaniu Meri przerosła samą siebie. I ja jako osoba, która zawsze chciała mieć pływającego psa (Tinka nie bierz tego do siebie) o mały włos nie miałam łez w oczach. Merida została po prostu syreną. Uznała pływanie jako jedyny słuszny sposób poruszania się. Pływała za wszystkim - piłką, kamykiem, kawałkiem trzciny. Jak rzuciłam kamyk to płynęła dwa razy dalej i wyrywała trzcinę - w końcu coś musiała przynieść. Jak wołałam ją stojąc na pomoście to zamiast wbiec po nim, płynęła pod. Mój mały szuwarek :loveu:
Za to zamiast skakania z pomostu zbiegała z niego i aportowała z plaży - spryciula.
Dziś jak nie zapomnimy kamerki sportowej to troszkę postaramy się nagrać :)

Pochwalimy się też jak wyglądamy po wizycie u fryzjera. Po dwóch tygodniach proszenia w końcu TŻ zadzwonił i się umówił. :roll:

Posted

No Meri cwaniara :D Ale psiak pływający to fajna odmiana, ja uwielbiam patrzeć na radość mojej jak płynie ;) Ale jak potem trzepie się koło mnie lub ociera o mnie to już mniej mi się podoba :D

Posted

Eee pływanie to super aktywność, świetnie wzmacnia mięśnie i w upały psa można wymęczyć :D
Moje się tylko moczą trochę, arni tylko czasami pływa, za bardzo nawet nie ma gdzie z nimi iść nad wodę :<

Posted

[quote name='marta1624']No Meri cwaniara :D Ale psiak pływający to fajna odmiana, ja uwielbiam patrzeć na radość mojej jak płynie ;) Ale jak potem trzepie się koło mnie lub ociera o mnie to już mniej mi się podoba :D[/QUOTE]
Merida ostatnio po kąpieli uwielbia wchodzić między nogi. O dziwo w wodzie też, przez co miałam spodenki w kroku mokre :lol:

[quote name='Naklejka']Eee pływanie to super aktywność, świetnie wzmacnia mięśnie i w upały psa można wymęczyć :D
Moje się tylko moczą trochę, arni tylko czasami pływa, za bardzo nawet nie ma gdzie z nimi iść nad wodę :<[/QUOTE]
Tina pływa tylko wtedy jeśli ma do wyboru - popłynąć lub uschnąć z gorąca. Ew czasami jak Meri ją wepchnie gdy pije.

Posted

[quote name='Talia'][B]Merida ostatnio po kąpieli uwielbia wchodzić między nogi. O dziwo w wodzie też, przez co miałam spodenki w kroku mokre[/B] :lol:

Tina pływa tylko wtedy jeśli ma do wyboru - popłynąć lub uschnąć z gorąca. Ew czasami jak Meri ją wepchnie gdy pije.[/QUOTE]

Kaja robi identycznie :D Po każdym pływanku czuję się, jakbym się posikała :D

Posted

Jeszcze ciepły filmiczek z dzisiejszego wydrowania.
[video=youtube;7O17lKsWZck]https://www.youtube.com/watch?v=7O17lKsWZck&index=1&list=UU2G9iFytqds-sVF81Y2d73w[/video]

Posted

Postaram się też nagrać jak łazikuje sobie w wodzie. Wygląda jak turystka, pływa koło pomostu i obserwuje ludzi którzy po nim chodzą :D

Posted

Żarciem zachęcałam ją do skoku z pomostu. Rzuciłam kawałek suszonego kurczaka, a ta cwaniara zbiegła z pomostu i plażą wlazła do wody. Pływała w kółko tak długo aż znalazła owego kurczaka, przy czym podczas jedzenia nie złapała koordynacji dupa-głowa i tyłek poszedł na dno. :evil_lol:

Posted

Wczoraj Meri skakała z pomostu najlepiej na całej plaży. W konkurencji były dzieci i dorośli gatunku ludzkiego - pokraki zarówno w skokach jak i w stylu pływackim.
Poza tym Merida zakochała się w sznaucerze miniaturce o imieniu Walkower. Czołgała się do niego, pokładała na plecy. Po prostu miłość :loveu:
Za jakieś 2-3h też mamy jechać nad jezioro. O dziewo mimo tego, że było wczoraj sporo ludzi i dzieci, to nikt nie był oburzony psem na twarzy. Słyszałam tylko teksty "patrz mamo! pies skoczył do wody!"

Posted

Bo jak są normalni ludzie to i psy nie przeszkadzają ;) ja na ostatnim wypadzie byłam z białą, obok były inne psy i jeden ast , wszystkie prócz mojej były bez smyczy ;)

Posted

U nas też był na plaży sznaucer, mały kundelek i może z 6tyg szczeniak w typie ONka. Wszystkie siedziały na kocach, tylko Meri pływała między ludźmi.

Posted

[quote name='kalyna']Ale pięknie aportuje :loveu: i woda jej nie straszna :D

U nas to wody brak, żeby psiaki mogły poszaleć.. a jak już jest to same glony przy brzegu :roll:[/QUOTE]

No to nie jestem sama bez wody widzę. Już myślałam, że tylko moj kundel poszkodowany :( Łączę się w bolu.