Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Pyros-Aga']Rodowód mi niepotrzebny do niczego, a matki szukam tylko po to zeby się dowiedzieć czegoś o jej wyszkoleniu. Bo cały czas zastanawiam się czy u niej popęd jest tak głęboko ukryty, przez te lata nic-nierobienia, czy po prostu mamusia taka beznadziejna...ja myślałam że Pyros ma kijowy popęd ale ona to ...:shake: no koffana jest. Taki przytulak i tyle :loveu: . Chciałam energicznego psa a mam.. no nic może to i lepiej że taka jest :roll:[/quote]treoche sie rozrusza...szirka tez trochem sie rozruszala:roll: ...nakrecony pies przy kluseczku to malo zabawny pomysl:cool1: .ona dobrze zrobi i kluseczkowi i tobie po kluseczku:razz: .aga-no pisze po polsku ze to plastik ringowy.czy ja mowiem niewyraznie.aaa musisz jej walnac roboran albo kerabol i tego orjiena to tak 150 g dz.do 200.szybko zleci z tego tluszczyku.

Posted

[quote name='ayshe']treoche sie rozrusza...szirka tez trochem sie rozruszala:roll: ...nakrecony pies przy kluseczku to malo zabawny pomysl:cool1: .ona dobrze zrobi i kluseczkowi i tobie po kluseczku:razz: .aga-no pisze po polsku ze to plastik ringowy.czy ja mowiem niewyraznie.aaa musisz jej walnac roboran albo kerabol i tego orjiena to tak 150 g dz.do 200.szybko zleci z tego tluszczyku.[/QUOTE]

Ja nie wiem co to plastik ringowy :oops: ja prostaczek jestem :cool3: i nie rozumiem czy to w ogóle za piłką nie biega i gryzak jest feee czy co :oops: jestem zagubiona troszkę :roll: ona na razie jest na lambie i dostaje ok 150-200 dziennie ale nie chce jeść i dobrze nie zaszkodzi jej. Orijen jest dla kluseczka :eviltong:

Posted

[quote name='Pyros-Aga']A wyglądałaś dziś na całkiem przytomną, tylko trochę guupio sie śmiałaś :eviltong: :cool3:[/quote]
no patrz....a kiedy smieje sie jakos tak szczegolnie yntyligentnie?:crazyeye: :roll: :evil_lol: :eviltong:

Posted

[quote name='Pyros-Aga']Ja nie wiem co to plastik ringowy :oops: ja prostaczek jestem :cool3: i nie rozumiem czy to w ogóle za piłką nie biega i gryzak jest feee czy co :oops: jestem zagubiona troszkę :roll: ona na razie jest na lambie i dostaje ok 150-200 dziennie ale nie chce jeść i dobrze nie zaszkodzi jej. Orijen jest dla kluseczka :eviltong:[/quote]dobra to ja sie nie wcinam.

Posted

Ayshe, coby Ci smutno nie było coś na rozweselenie, mój psioch po pięciogodzinnym spacerze+lekkie ćwiczonka
[IMG]http://img374.imageshack.us/img374/8784/pic0114fa0.jpg[/IMG]

Posted

no dziekiii.o wiele lepiej sie czuje widzac psa ktory drzemie po 5 godzinach a moje barany po 9 godzinach juz od godziny swiruja a mi sie nie chce ruszyc:placz:

Posted

[quote name='ayshe']aga-sorry,ja mam zawsze takie tendencje do wcinania sie nieproszona....rob jak uwazasz co mi do twojego psa poza szkoleniem....:oops: :roll: :cool1:[/QUOTE]

Ale ja bardzo cię proszę żebyś się wcinała, Jesteś o to proszona i to baaardzo. Ja nie znam tego psa, nie wiem co dla niej dobre i do tego nigdy nie adoptowałam dorosłego psa. Mów co powinna jeść, w jakich dawkach- wszelkie rady i wskazówki pożądane. Mówisz że ma być orijen- ok, będzie jadła orijen. Ona i tak na razie tylko wyjada z miski Pyrosa :loveu:

Posted

po prostu na orjienie sie szybciej wysuszy i schudnie wp ieknym stylu.nie ma karmy lamb ktora by tak wysuszyla onka na zylastego psa.wogole zdaje sie ze nie ma karmy ktora to robi tak perfekcyjnie jak orjien :loveu: przy pelnym spidzie psa.

Posted

tia, ciekawe czy Timon sie wysuszy na orijenie :???: cz tak se bedzie dawkowal zeby do tego nie dopuscic :roll:
a wiecie ze ludziom dogodzic to nigdy nie mozna. narzekacie tu ze psy takie plastikowe, a ja bym chciala by synus troszke spokojniejszy byl, a jego wszedzie pelno ;)

Posted

[quote name='ayshe']po prostu na orjienie sie szybciej wysuszy i schudnie wp ieknym stylu.nie ma karmy lamb ktora by tak wysuszyla onka na zylastego psa.wogole zdaje sie ze nie ma karmy ktora to robi tak perfekcyjnie jak orjien :loveu: przy pelnym spidzie psa.[/QUOTE]

Ja ci wierzę. Myślałam ze za dużo białeczka dla tej krowy grubej. Ale oki. Nie widzę problemu- oba na orijenie będą.

Posted

[quote name='Pyros-Aga'] Cieszę się ze mogłam zaprezentować potwora. Dziś prezentacji ciąg dalszy...:p[/quote]

Czy to znaczy, że będziesz z nią dzisiaj wieczorem na szkoleniu? To ja postaram się wpaść, bo jestem jej bardzo ciekawa.

Posted

[quote name='BeataG']Czy to znaczy, że będziesz z nią dzisiaj wieczorem na szkoleniu? To ja postaram się wpaść, bo jestem jej bardzo ciekawa.[/QUOTE]

Będę całom rodzinkom :loveu:

Posted

[quote name='Eddiii']tia, ciekawe czy Timon sie wysuszy na orijenie :???: cz tak se bedzie dawkowal zeby do tego nie dopuscic :roll:
a wiecie ze ludziom dogodzic to nigdy nie mozna. narzekacie tu ze psy takie plastikowe, a ja bym chciala by synus troszke spokojniejszy byl, a jego wszedzie pelno ;)[/quote]
jak pies je ile chce to tez bedzie wygladal jak chce:eviltong: .twoj pies jeszcze nie jest szmergniety.jest calkiem normalny eksterier niezbyt pracocholiczny tyle ze sie kreci bo ma wlasna koncepcje.zamiast sie krecic trrzymany na krotko niech sobie 4-5 godzin pobiega za pilka,popracuje na pozorancie itd a jak dalej bedzie mial *******ca to znaczy ze nie jest plastikiem tylko szmerlem.po prostu jak go tryzmasz to sie kreci.ja swoich nie trzymam bo to bylby kompletny sajgon.jak to stac i ja stoje?po prostu nie da sie.:lol:

Posted

[quote name='ayshe']jak pies je ile chce to tez bedzie wygladal jak chce:eviltong: .twoj pies jeszcze nie jest szmergniety.jest calkiem normalny eksterier niezbyt pracocholiczny tyle ze sie kreci bo ma wlasna koncepcje.zamiast sie krecic trrzymany na krotko niech sobie 4-5 godzin pobiega za pilka,popracuje na pozorancie itd a jak dalej bedzie mial *******ca to znaczy ze nie jest plastikiem tylko szmerlem.po prostu jak go tryzmasz to sie kreci.ja swoich nie trzymam bo to bylby kompletny sajgon.jak to stac i ja stoje?po prostu nie da sie.:lol:[/quote]

jak juz bedzie wygladal nie bardzo ;) to mi powiedz bo ja moge nie zauwazyc :roll:
tia. a jasniej ciut :oops: i skad ja wezme 5 godzin na pilke :niewiem: a tym bardziej pozoranta :niewiem: zwlaszcza na tym zadupiu gdzie widzialnosc konczy sie wraz ze sloncem :mad:

Posted

cos mi tu sie nie zgadza. szirka wydaje mi sie taka stonowana. a moj,wszedzie go pelno, ale moze wyrosnie z tego. ;)
srednio nakrecony ? - to czemu ja cala w siniakach jestem i cale rece, bo po przeciez pilke z reka mozna lapac, po co czekac :angryy:

Posted

[quote name='Eddiii']cos mi tu sie nie zgadza. szirka wydaje mi sie taka stonowana. a moj,wszedzie go pelno, ale moze wyrosnie z tego. ;)
srednio nakrecony ? - to czemu ja cala w siniakach jestem i cale rece, bo po przeciez pilke z reka mozna lapac, po co czekac :angryy:[/quote]szirka jest stonowana tylko na posluszenstwie ale to juz nie jest kwestia szirki.nooo wiesz timon generalnie wykazuje niewielki szacunek do twojej skromnej osoby.poza tym tu raczej chodzi o to ze widzisz Eddiii pies nakrecony onaprawde to nie iwdiz nic poza obiektem nakrecenia[czyli toba],ma gdzies psy,swiat,cieczki,nie dlatego ze tak zostal w pocie czola nauczony tylko dlatego ze go to nie interesuje jak ma do dyspozycji przewodnika i np.pilke albo gryzak albo...patys...albo...no wsio ryba co.jest to bardzo delikatna granica i momo ze masz szczescie miec wnuka orbita to gwarantuje ci ze z nakreconym onkiem jest o wiele ciezej zyc niz z timonem ktory po prostu jest....synusiem mamusi.:evil_lol:

Posted

[quote name='Eddiii']mam mocne postanowienie zmiany :oops: pilnuj mnie zebym w nim wytrwala :modla:[/quote]Eddiii-ja wierze w ciebie od poczatku ....inaczej nie widzialabym sensu naszej wspolnej pracy.nigdy na ciebie zbyt mocno staralam sie nie naciskac....przeszlas b.dluga droge,wprawdzie teraz czeka cie finisz a ten jest najtrudniejszy,ale ja wierze ze sobie poradzisz.

Posted

hihihi ale podniosły nastrój sie zrobił :p :eviltong:
Tika to krowa która mnie zadziwia- po 1 godz spaceru ona jest tak zmęczona że śpi na stojąco :roll: trochę zajmie mi przyzwyczajenie sie do czegoś takiego. A jak wyszłam z domu i wróciłam to z radości złapała mnie zębami za rękę :multi: co mam nadzieję oznacza że coś do tego pyska w końcu weźmie.

Mam tylko małe pytanko: ona nie ma połowy kłów. Ma tak jakby spiłowane. Czy to może przeszkadzać jej w gryzieniu zabawek?