Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='morisowa']

W stadzie siła, w stadzie raźniej :p

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
więcej was matka nie miała??? :diabloti:

ale chłopak ma super! jakie spacerki odlotowe :p
a co on taki chudy?????? nie karmisz ciotka Czarliego? :mad:

• Replies 308
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Lulka']:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
więcej was matka nie miała??? :diabloti:
miała :p ale Harald został w domu, bo taki spacer to nie na jego siły

[quote name='Lulka']
a co on taki chudy??????
Pytanie prawidłowe... ale w stosunku do tego szarego kościotrupa na smyczy :evil_lol: (Jacuś Apsy, z nowotworem)
[quote name='Lulka'] nie karmisz ciotka Czarliego? :mad:
Charlie chudy?? :crazyeye: Piękny, szczupły i obym tego swoim zwyczajem tuczenia psów nie zepsuła :roll:

Najświeższa wersja ogłoszenia:

rodzinno-sportowy pies o wrażliwej duszy
Charlie jest niespełna dwuletnim mieszańcem o pełnej gracji, delikatnej i wysmukłej budowie. Ma wspaniałe, miękkie, czarne futro, stojące uszy i pełne wyrazu brązowe oczy. Choć jest już w pełni dojrzały fizycznie to ciągle jest jeszcze psim nastolatkiem, którego charakter nie jest w pełni uformowany. Charlie jest towarzyski i kontaktowy, chętny do zabawy i figli, łatwo nawiązuje relacje z nowymi osobami. Ale potrafi się także wyciszyć i spokojnie poczekać aż znajdzie się w centrum uwagi i otrzyma swoją porcję pieszczot. Bardzo lubi dzieci, jest w stosunku do nich delikatny i wyrozumiały. Chętnie nawiązuje przyjaźnie i bardzo dobrze się czuje w towarzystwie mniejszych i równych sobie przedstawicieli swojego gatunku. Jedynie większe od niego psy budzą jego nieufność.
Psiak jest nauczony czystości, dobrze czuje się w mieszkaniu, grzecznie zostaje sam (obecnie mieszka w bloku). Lubi też hasać po podwórku, więc opcja domu z ogrodem mile widziana :-)
Charlie to pojętny pies, chętny do nauki. Nastawiony na człowieka i ... smakołyki ;) Pełen energii a przy tym skoczny. Sprawdziłby się w psich sportach jak agility. Będzie też świetnym towarzyszem dłuższych spacerów. Z tym psem można wiele osiągnąć, ale w żadnym razie siłą. Jeśli szkolenie - to metodami pozytywnymi. Podobnie na co dzień - Charlie jest psem uległym, zbyt ostrym podejściem można jedynie uzyskać psa brzuchem do góry...
Charlie to wrażliwy, delikatny piesek, który bardzo potrzebuje czułego opiekuna na stałe.
Jest zdrowy, zaszczepiony i wykastrowany. Przebywa w domu tymczasowym.

Posted

Lulka napisał(a):
no tak patrząc na Morisa.... widać to tłuczenie :):):)

opis suuuuuuuuuuuper!!!!!!!!!

Mam nadzieję, że jednak po Morisie widać tuczenie a nie tłuczenie :evil_lol:

Opis KWLa z moimi dodatkami i poprawkami. Oby psu szczęście przyniósł wraz z nowymi fotkami (właśnie odnawiam mu ogłoszenia)

Posted

morisowa napisał(a):
Mam nadzieję, że jednak po Morisie widać tuczenie a nie tłuczenie :evil_lol:

Opis KWLa z moimi dodatkami i poprawkami. Oby psu szczęście przyniósł wraz z nowymi fotkami (właśnie odnawiam mu ogłoszenia)

oczywiscie ze tłuczenie widać nic innego... :eviltong::diabloti::evil_lol:

Posted

No nic, tym razem się nie udało. Tzn. dom (a raczej człowiek) jak najbardziej w porządku, tylko pies nie właściwy ;) Bo wobec psa są dość konkretne oczekiwania. I Charlie nie pasuje.

Posted

Gdyby udało sie wczesniej zrobić takie zdjęcia to pewnie juz dawno był by w domciu :) Trzymam kciuki i dziękuje.
Sytuacja w moim domu z tą całą zgraja zrobiła sie nie do zniesienia. Pracuje od rana do wieczora, psy w samopas cały dzień, gdy wracam, walczą o moje względy......ech

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

"Charlie został znaleziony zimą w czasie największych mrozów na opuszczonych działkach."

warto czytać gazety, ciekawych rzeczy się można dowiedzieć :evil_lol:
mój zawód - "ekolog" - :roflt:

No ale fakt faktem (a raczej s. expres s. expresem ;) ) Charlie ma dziś wizytę.

Posted

Wizyta była, Charlie domu mieć z tego nie będzie (znów to nie ludzie i nie warunki dla Charliego, nic dobrego by z tego nie było). Za to mamie i dzieciom spodobała się moja tymczasowiczka. Mają się jeszcze konsultować z tatą i może ona skorzysta.
Za to kwl dostał wczoraj dobrze rokującego maila - kobieta napisała i trochę o sobie i sensowne pytania zadała. Zobaczymy.

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Przez dwa lata nie mogłam go nauczyć siadać, a Ty to robisz w kilka chwil :crazyeye::lol: suuuuper.

I jeszcze jedna suuuuuper wiadomość : [COLOR=seagreen][COLOR=Black]Dzieki pracy, opiece i uporowi morisowej i KWL mój kochany Czarli dziś zaczął nowe życie w swoim własnym domu :multi::multi::multi::multi::multi:[/COLOR][/COLOR]

Posted

No cóż, Charlie siadać umiał, więc trzeba było czym innym się pochwalić. Więc mu stały dom znaleźliśmy :)
Tak, niemożliwe stało się prawdziwe! Szybka akcja. W środę telefon, w czwartek wizyta u nas a w piątek odwiozłyśmy z Izą Charliego do nowego domu.
Oby wszystko było dobrze i na stałe. Rokowania dobre :)

Posted

Czarli pierwszego wieczora w nowym domu był dość zaniepokojony nowym miejscem...Kiedy wszyscy poszli spać do sypialni na piętrze, Czarli urządził histerie. Jego nowa Pańcia, by reszta rodziny mogła spać , zeszła na dół do salonu i spędziła noc przy Czarlim by ten nie czuł si opuszczony.
Mam nadzieje ,że będzie dobrze.