KaRa_ Posted July 3, 2004 Posted July 3, 2004 Hej. Mam pytanie czy wasz kundelki też są wybredne podczas jedzenia? bo ja mam z moimi ciągły kłopot, dlatego że Saba chce jeść wyłącznie suchą karme, Spike uwielbia kasze z mięsem idyka, Delta lubi też kasze z mięsem indyka, a Era też uwielbia karme i raczej samo mięso z indyka bez kaszy. Aż postanowiłam, że zrobie tak że jednego dnia jest podawana karma, a drugiego kasza z mięsem indyka lub wieprzowym. Kiedyś podawałam psom ryż z mięsem , lecz im nie smakował więc mam ciągle wieczny horror jeśli chodzi o ich gust. A nie chcę żeby każdemu dawać to co chce, bo wolę żeby co dzień coś innego. A jak to jest u was? :wink: Quote
zaba14 Posted July 3, 2004 Posted July 3, 2004 Mój pies też jest wybredny, ale mam z tym mniejszy problem bo on jest jeden, a Ty masz psów więcej ;-) codziennie zje coś innego raz makaron, kasze ale karme je zawsze ale troszke.. ;) Quote
kacpru Posted July 3, 2004 Posted July 3, 2004 Gucio tez ma swoje mniej lub bardziej ulubiopne potrawy. Mimo to nie moge mu podawac tylko to co najbardziej lubi bo mam w domu tez koty i staram sie dawac im to samo do jedzenia. Gdybym miala kazdemu dac cos innego to bym zbankrutowala. Gucio lubi kurczaka z makaronem lub drobiowe serduszka,sucha karma to tez jego przysmak bez ktorego nie moze zyc ;) Za to nie lubi gotowanej wolowiny i ryb. Quote
aga1215 Posted July 13, 2004 Posted July 13, 2004 Dziewczyny, spróbujcie ugotować kaszę (i/lub z ryżem) + jarzyny suszone+coś na zapach rosołkowy (np. szyjka z indyka) a potem dodać mielone z indyka, tylko dokładnie je zmieszać z kaszą - najlepsze do tego jest takie coś do gniecenia ziemniaków. Pies nie jest w stanie wygrzebać kawałków mięska, fajnie pachnie i zje wszystko. Można lekko podrumiecić ze 2 kawałki wątróbki drobiowej i zgnieść ( tym samym przyrządem) z kaszą czy ryżem, dobrze się wymiesza i świetnie pachnie. My wylizujemy cała michę i jeszcze wędrujemy z nią po całej chałupie :wink: Quote
Amara123 Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 Może gotuj makaron albo kasze z marchewką i mięsem Psy prawie zawsze to jedzą Quote
Bewarka Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 Moja suczka tez jest wybredna, ale jedzenia z puszki nie odmówi. Dlatego najpierw daje suchą karmę potem z puszki i kazdy ma to co lubi (w tej chwili to niestety tylko ona bo jest jednym moim psem);) Quote
Ciastek Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Strasznie wybredny...:diabloti: suchej karmy nie, warzyw też nie (chyba, że tak "zmielone", że się ich wygrzebać nie da), tego mięska nie, a dziś tego nie... paranoja :roll: zwariować można... ale zrobiłam tak, że jak nie zjadał to dopiero wieczorem dostawał i nawet pomogło Quote
Marta i Wika Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 [quote name='KaRa_TC']Hej. Mam pytanie czy wasz kundelki też są wybredne podczas jedzenia? bo ja mam z moimi ciągły kłopot, dlatego że Saba chce jeść wyłącznie suchą karme, Spike uwielbia kasze z mięsem idyka, Delta lubi też kasze z mięsem indyka, a Era też uwielbia karme i raczej samo mięso z indyka bez kaszy.[/quote] Kara, a nie myślałaś o BARFie? Myślę, że wszystkim by smakowało :-) Quote
Samturia Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 Moja +je wyłącznie wątróbkę z ryżem i ew. czasami Rayal Canin Quote
anka11 Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 heh :) a moja lubi wszystko, a najbardziej z puszki :D:D nie jest wybredna :) ale najczesciej je suche :) Quote
Madźka Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 ja mam dwa psiulki (jeden shih i jeden kundelek SUCZKI) moja domowa pociecha nika nigdy (przenigdy) nie je ze swojej miski:mad: ale za to wyjada temu wiekszemu kundelkowi z miski :p i juz sama nie wiem co z tym zrobic :shake: zostawic to tak jak jest czy zaczac dzialac??:razz: ja juz nic nie wiem po moim psie mozna sie wszystkiego spodziewac:p niecierpliwie czekam na odpowiedz Quote
Bewarka Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 [quote name='Madźka']ja mam dwa psiulki (jeden shih i jeden kundelek SUCZKI) moja domowa pociecha nika nigdy (przenigdy) nie je ze swojej miski:mad: ale za to wyjada temu wiekszemu kundelkowi z miski :p i juz sama nie wiem co z tym zrobic :shake: zostawic to tak jak jest czy zaczac dzialac??:razz: ja juz nic nie wiem po moim psie mozna sie wszystkiego spodziewac:p niecierpliwie czekam na odpowiedz[/QUOTE] witaj!!!Ja też mam suczke Nike :p ale ona jest kundelkiem :D Ja bym zostawiła tak jak jest, bo nie lubie zmian :) Quote
GhostDog Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Ja mam dwie suczki które są siostrami (widoczne na awatarze). Nazywają się Puma i Nike'a. Kupuje na zmiane Acane Premium i Fitmin [COLOR=#0000ff][U]Medium Maintenance. :p . Tylko Nike'a jest wybredna i to jedyne karmy[/U] jakie im smakują. W czasie dnia dostają też ludzkie jedzenie, np. zupke, warzywa itd.[/COLOR] Quote
Blow Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 mój piecho dostaje suchą purinę(na razie junior large breed +25) i gotuję mu tak: jakieś parę kadłubków czy skrzydełek gotuję z duzą ilością marchewy,czasem dodaję kostkę rosołową.odławiam te wszystkie rzeczy,szatkuję marchewe,obdzieramkadłubki z mięcha;)na tym wywarze gotuję duuuuuużo ryżu i pod koniec wrzucam wszystko do jednego gara,mieszam i gotowe pyszne,pachnące żarełko;)micha wygląda potem jak zdezynfekowana i leży waalnięta w kąt(widać że biedna po przejściach;)) Quote
Marta i Wika Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 Wszystko bardzo dobrze, tylko po co psu glutaminian sodu (kostka rosołowa)? :crazyeye: Quote
Blow Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 a czy ma jakiś znaczacy negatywny wpływ na psa?to dodaje smaczku i zapaszku;) Quote
agamika Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 moje psiaki zjedzą wszysko,Reksio czasem wybrzydza i tylko makaron cedzi przez zeby, ale jak w jeden dzien nie zje to nic strasznego sie nie dzieje. natomiast znajoma (taka znajoma z parku od spacerów) czesto przynosi jedzenie swojego psa ze soba na spacer bo Tim ma takie dni ze tylko w towarzyswie Miki je :cool3: taki pies ogrodnika. Dziwne jest to ,ze obecnosc innych psów niz Mika na niego nie dziala w ten sposob, wogule go nie rusza ze do jego miski zagldaja. Tylko mojej suni skąpi :shake: . Czasem zastanawiamy sie z Tą znajomą czy jakbysmy sie dluzej niespotykały to czy Tim by sie nie zaglodzil.Ale sprawdzac nie bedziemy:razz: Quote
rotek_ Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 ja wprawdzie mam shih ale problemy są okropne.... nie nawidzi Royala, mięsa nie tknie, czasami tylko kotu coś z miski zwinie...a tak to nic...anorektyk!!! a njgorsze jest to że ona da się pokroic za kawałek marchewki i sałatę:cool1: to może jeść w każdych ilościach...i dużó...ale nic innego nie chce jeść. Byliśmy u veta...dał nam kilka rad, ale żadna z nich nie skutkuje wyszło że mam psa wegetarianina Quote
Blow Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 mój poprzedni piecho-jamnik wpindalał ogórki kiszone,surową cebulę(!) kiszoną kapuchę i inne takie;)obecny da się zachlastać za banany:Dmarcheweczką tez nie pogardzi ale generalnie to za wybredny nie jest,uwielbia surowe mięcho.wcale nie przeżuwa,tylko połyka w całości:D Quote
dadiii Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 ha a ja niemam takiego problemu co wy dziewczynki bo mja zje wszystko co da sie jej do michy :D Quote
Martens Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 Moja też zje praktycznie wszystko ;) Tylko nieco mniejszy entuzjazm ma do suchej karmy i surowego mięsa (za to gotowane..:evil_lol:) Quote
Bewarka Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 Moja to raz je raz nie je...:razz: wybredna sie robi :cool3: Quote
Ciastek Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 na mojego niejadka również działa obecność innego psa - jak napisała agamika - z moim psem jest podobnie jak z psem jej znajomej. Był kiedyś u nas kilka dni suczka - pies nie interesował się miską, jak zwykle, a że sucz o znacznym apetcie (z tych co lubią wszystko) zaczeła wyjadać z miski Jazza, rudy poczekał aż odejdzie, po czym zaczął wyjadać z prędkością jakiej bym się u niego nie spodziewała :evil_lol: Quote
Olusia Posted July 29, 2007 Posted July 29, 2007 Dianka nie jest tak bardzo wybredna. Zwykle je suchą karmę, ale mięsem i kośćmi nie pogardzi. Quote
Recommended Posts