Karola_Milka Posted June 22, 2004 Posted June 22, 2004 Moja sunia nazywa się Atrakcja Dar Atargatis na codzień Milka :D :D Quote
JoannaP Posted June 23, 2004 Posted June 23, 2004 ...Co do szczeniąt, które się rodzą u nas - to w większości wypadków właściciele sami wybierają imiona, pierwszy wybiera równiez literę :D Super :D Tak jest najlepiej :P Czasami... W jednym przypadku trzech właścicieli piesków wybrało... to samo imię SAGO! Nieźle musiałam się nagimnastykować i przekonywać, w końcu krakowskim targiem psiaki pojechały do nowych domów z imionami SAGO, SARGO i SAVO-NIRO ... :lol: Quote
monikahaida Posted June 23, 2004 Posted June 23, 2004 Moje słoneczko w rodowodzie nazywa się: HAIDA Józki a w domku mówimy na nią: Haida, Haidusia, Haidulka, Dulka... :D Pozdrawiam:Monika&Haida Quote
naomi Posted June 23, 2004 Posted June 23, 2004 W srode ide do promotorki - jak powie, ze praca nadaje sie dla ludzi, to szybko gdzies powklejam :) 8) alez tufi, nie krepuj sie, walnij od razu cala prace, na pewno jest fascynujaca, szczegolnie watek pragmalingwistyczny :D (ojej nawet nie wiem czy dobrze napisalam) Quote
KORONA Posted June 23, 2004 Posted June 23, 2004 Tufi dawaj pracę, w końcu coś mądrego poczytamy :wink: :) Co do imion i wybierania przez właścicieli... ludzie kupujący psiaka ode mnie mogli sami je sobie wymyślić, aby tylko było na literę F. Tak więc wyszedł FAWOREK Korona Borealis :roll: Potem już zrobiłam listę i imiona były wybierane właśnie z niej... Jest FUERTA (na którą w domku mówią Funia) jest FALCONE, FISTACJA (Fiśka, to imie było zarezerwowane dla suczki która miała zostac u mnie), Ale została jednak FLAMENCO która po domowemu to po prostu Didi, a najczęściej DID BZID CO MA PSTRO W GŁOWIE... :) Jest też GERWAZY i mój ulubieniec GNIEWKO Korona Borealis. Najbardziej "dziwaczne" imie ma Negra, która w papierach zwie się ETRA ESTATUA. Odziedziczyła to imie po pięknej klaczy... :) Quote
nice_girl Posted June 23, 2004 Posted June 23, 2004 A moja sucz to CYTRA z Werwa, a po domowemu Kenia, Kenik, Franca, Rodek-Smrodek :lol: W cardiganach jest CYTRA z Anegdoty :wink: Moja to po rodowodowemu Mamba :D Podobają mi się bardzo imiona nadawane przez hodowlę Lisiura: ojciec Klio to Nostrzyk, poza tym jeszcze sa Nawłoć,Jaruga, Maruga, Przyszpunt, Szczodrzeniec, Sysydlaczek, Dzięgiel,Trzemcha, Kocanka,Kocimietka,Ładniczka, Radostka, itp. - tak polsko i tak orginalnie :D Quote
Kati Posted June 23, 2004 Posted June 23, 2004 Mój Raptus oficjalnie nazywa się GROT Inteligent. Mnie się podobają nazwy psów z hodowli Psia Parafia. :D Quote
tufi Posted June 23, 2004 Posted June 23, 2004 No i niestety - bronie sie we wrzesniu :( A promotorka mnie wkurzyla - nie ma dla mnie czasu :evil: Prace troszke popoprawiam i gdzies wrzuce... Ale i tak mam dola... Quote
adda Posted June 23, 2004 Posted June 23, 2004 Sunia moja nazywa się ZADRA Klara z Chotomowa, a w domu Lena. Piesek nazywa się IRYD Oaza Wschodu i w domu też Iryd. Quote
Kika Posted June 23, 2004 Posted June 23, 2004 No i niestety - bronie sie we wrzesniu :( A promotorka mnie wkurzyla - nie ma dla mnie czasu :evil: Prace troszke popoprawiam i gdzies wrzuce... Ale i tak mam dola... b]tufinie żartuj - tak sobie nie ma czasu??????[Ale czasy nastały :evil: Quote
Atomic Posted June 23, 2004 Posted June 23, 2004 A moje psiaki nazywają sie ATOMIC Surdykowska i URANOS Astra Canina :) Quote
tufi Posted June 23, 2004 Posted June 23, 2004 tufinie żartuj - tak sobie nie ma czasu?????? Ale czasy nastały :evil: Promotorka wziela sobie kilka doktoratow do recenzji, a poza tym chce juz miec wakacje i nie ma ochoty na czytanie 130 stron o psach, kotach i patyczakach... No niestety - nie tylko mnie tak potraktowala... Eee tam - kiedys w koncu sie obronie, no nie? Quote
Justa Posted June 23, 2004 Posted June 23, 2004 Eee tam - kiedys w koncu sie obronie, no nie? No jasne ;) Jak by mogło być inaczej :D 8) Quote
metka Posted June 26, 2004 Posted June 26, 2004 :D a moja sunka to Temida ZŁOTOLANDIA ( dla przyjaciół- Temi, Temidka, Temisia :wink: ) Quote
naomi Posted June 26, 2004 Posted June 26, 2004 imiona nadawane przez hodowlę Lisiura: ojciec Klio to Nostrzyk, poza tym jeszcze sa Nawłoć,Jaruga, Maruga, Przyszpunt, Szczodrzeniec, Sysydlaczek, Dzięgiel,Trzemcha, Kocanka,Kocimietka o cholibka ale fajnie, skad ludzie biora takie fajne imiona? trzeba miec niezly leb zeby cos takiego wymyslic :D Quote
Tilia Posted June 26, 2004 Posted June 26, 2004 ja mam w domu Avalanche i Bordeaux ;) ale one o tym nie wiedzą- dla mnie to po prostu Mała i Dru :lol: a do Zuzanki niestety rodowodu nie dołączono :wink: cóż - zapewne niedopatrzenie :lol: :lol: Quote
whippetka Posted June 27, 2004 Posted June 27, 2004 Adda, boshe, masz ZADRE Klare z Chotomowa?! :lol: Klare kiedys znałam, super leonka :D . Nie wiem, czy kojarzysz córkę Dorotę tych państwa... znałam ją całe 6 lat, nietety kntakt sie urwał :) Klare widziałam chyba na zeszłorocznej legionowskiej z p.Marzeną i drugą córką - Gośką. Wiesz moze czy jeszcze wystawiają Klare, fajnie by bylo spotkac :lol: . Quote
metka Posted June 27, 2004 Posted June 27, 2004 a slyszaliscie o imionach typu : I AM BEAUTIFUL , albo THE MOST FUNNY GIRL :D Quote
Agnieszka_ Posted June 27, 2004 Posted June 27, 2004 Paco - BAM Exultamus Bona - BONA Tatranska Zima Zuzia - DAISY Errot :D Quote
Yorkies Posted June 28, 2004 Posted June 28, 2004 A mój yorczek wabi się LORD OF THE DANCE Yorex, ale w domu wołamy na niego poprostu LORD :) Quote
cockermanka Posted July 2, 2004 Posted July 2, 2004 A u mnie dużo pisania :D :lol: :roll: SARA - bez "atestu",więc imię same wybierałyśmy,nazywana też : Nyda,Nydka,NydziaDyda,Dydzia.... TIMUR Arginina - pojawił sie w naszym domu jak miał pół roku,więc imię zostało (ale nam sie podoba) nazywany też: Timek,Timcio,Niuniek,Niufek,Księciunio... CARMELA Hanga - w domu po prostu Carmelcia,Carmelunia,Lalunia.... GAFFA Galida - imię mogłyśmy wybrać ,pod warunkiem,że będzie na "G" i zaakceptują je hodowcy-z uwagi na umaszczenie suni imię pasuje do niej jak ulał...a domu wołana też :Gaffcia,Gaffuszka,Pieguszka... ARABELLA Royal Antidotum - w domu nazywana Bellunią i Dzidzią... AMIK - niedawno wzięty staruszek z azylu,nie reaguje na wołanie (najprawdopodobniej nie słyszy),za to raeguje na ruch pozostałej sforki i mimo złego wzroku radzi sobie świetnie,a na dodatek jest uroczym domownikiem... Ale się rozpisałam..... Quote
shangri_la Posted July 2, 2004 Posted July 2, 2004 moje suczysko ma BIRA z kamienieckiego zamku, po domowemy bira lub ira :) Quote
wind34 Posted July 2, 2004 Posted July 2, 2004 Nasz staffik w metryce miał Tax, ale zdrobnienie brzmiało tak jakoś nieszczęśliwie - Taxi, więc nazwaliśmy go podobnie - Max. Quote
briards Posted July 6, 2004 Posted July 6, 2004 a co powiecie o CHARISFA (wymawia sie bardziej jak sarisfa) van't pachthof , bardzo oryginalnie moim zdaniem ale w domu to RISSY :-)) Quote
Recommended Posts